Şimdi Ara

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] (734. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.613
Cevap
150
Favori
528.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 732733734735736
Sayfaya Git
Git
sonraki

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]

(En Son Oy Tarihi: 11.8.2025)
Giriş

Ben 6600 XT'den şu an bile çok memnun iken 6900 XT olan birisinin kafası 2 sene rahat olması lazım AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] 

Her şey bir yana sadece Driver sorunlarını çözseler sıkıntı olmaz. Şu ULPS yüzünden bilgisayarım ne hallere düştü. Neyse ki kapatınca sıkıntı çözüldü, mis gibi kart. AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] 

@sukrullex hocama tekrar teşekkürler buradan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkyTech74 -- 2 Ağustos 2023; 9:59:25 >
  • AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]

*Doğru bilinen yanlışlar içerir.

• SkyTech74 kullanıcısına yanıt

Rica ederim. Keyifle kullanın. AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] 

• REDSTONE kullanıcısına yanıt

Optimizasyon sıkıntısı olduğu aşikar. Güncellemelerle düzelir herhalde.

• @aschil

Üstadlarım, şöyle bir problemim var. Adrenalin ile undervolt yapıyorum 1080 voltage ile stabil olarak çalışıyor ama ne zaman uykuya alsam ya da restart atsam bilgisayar açılışında crash yiyorum. Sizler bu sıkıntıyı yaşadınız mı? ULPS özelliğini kapattım o beni şüphelendiriyor ama çözemedim.

• Ulps ve mpo kapattıktan sonra anlık takılmalar vs hepsi ortadan kalktı 6800xt için söylüyorum. Star wars jedi survivor zaten sorunlu bir oyundu fakat o bile kendine geldi yağ gibi akıyor oyun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aschil kullanıcısına yanıt

Sadece 23.5.2 sürümünü direkt downgrade ettim temiz kurulum yapmadım düzeldi teşekkürler hocam.

• İyi akşamlar arkadaşlar bende şöyle bir problem var; Ekran kartım Msi Rx 6800 XT Fifa 23 oynarken tahmini 15-20 dakika sonrası siyah ekran veriyor monitör gücü kesiyor ekran kartı fanları hızla dönmeye başlıyor resetlemek durumunda kalıyorum. Sanırım Wattman problemi ancak yeniden başlattığımda amd uygulamasında wattman ile ilgili bir bildirim gelmiyor ya da progam bozuluyor bende driveri silip tekrar yüklüyorum. En son 22.5.1 de denedim gene aynı problem. Ayrıca belirtmeliyim ki ekran kartını standart kullanıyorum ne bir uv ne de oc hiç bir ayar yapmadım. Power kalitesiz powerboost 750 watt onunla bir alakası olabilir mi ? Ya da başka ne yapabilirim ? (Bu arada şu ana kadar bu soruna sadece Fifa 23 de denk geldim. Onun haricinde Gow rdr2 gibi oyunlarda bir problem yaşamadım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkside_ -- 5 Ağustos 2023; 22:11:41 >
  • darkside_ kullanıcısına yanıt

Adrenalin uygulaması var ise onu silin hocam. Driver kurulumunda sadece driver only diyin bir de öyle deneyin. GPO ve MPO fixlerini deneyin. Bu söyledikleriniz yine de ekran kartıyla ilgili gibi gelmedi hocam. Ramleri de bir test ettirin derim açıkçası.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim hocam. Ramleri alalı 4 ay oldu o dönem test yapmıştım ancak yine de bir daha yapayım en iyisi. Adrenalin uygulamasını kullanıyordum hocam zaten eski amd kullanıcısıyım hiçbir bir ayar yapmadan kullanıyordum ekran kartlarını genellikle bir bu oyunda problem oldu. Dediğiniz gibi bir de driver only kısmını deneyeyim. Ancak yine de wattman ile ilgili genelde psu konuşuluyor aklım ona gidiyor sürekli.

Edit: Drivers Only kurdum aynı problem devam ediyor hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkside_ -- 5 Ağustos 2023; 23:23:57 >

Maç başlangıcı mı oluyor hata ne zaman crash yiyorsunuz hocam tam olarak biraz daha detay alalım.

Hocam şöyle tarif edeyim klasik santra maçına girdikten 15-20 taş çatlasın en fazla 30 dakika sonra ekran görüntü vermeyi kesiyor ama bilgisayar çalışmaya devam ediyor. Ya da bazen 2 saniye bip sesi verip öyle görüntü kesiyor anlamadım AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]  Ramler cl 16 3200 Corsair hocam bu arada memtest te sıkıntı çıkmadı.

• Arkadaslar merhaba, pc ye format attim ve radeon ayarlarimi almayi unuttum. Simdide youtubeda bulamadim. Rx 6800 icin gamingde kullanidiniz oc ayarlari nelerdir bi ekran goruntusu atar misiniz ?

Driver silip farklı versiyonu yüklemeye çalışsanız bile aynı sorunları yaşamaya devam ediyorsunuz
    Ben sorunun çözümünü format atıp 22.5.1 kurmakta buldum
    Açık ara şu an en sorunsuz driver 22.5.1
    Yaşadığım sorun ise oyunlarda sürekli atma sorunu ve siyah ekran sorunu yaşıyordum
    22.7.1 22.7.2 bu driverlardan uzak durun adama saç baş yoldurur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OptimizedSettings -- 7 Ağustos 2023; 0:5:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabınız için teşekkür ederim hocam zaten bende 22.5.1 de idim ancak öylesine bir Fifa yükleyeyim dedim problem oldu AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] Dediğiniz gibi bir de format atıp deneyeyim. Birde sizce psu gerçekten fark eder mi bu tarz wattman mevzularında ? (Ki ben siyah ekran alıp tekrar reset atınca driverda wattman bildirimi almıyorum ama wattman hatası bariz)

• 7 aydır amd kullanıyorum gpu olarak. şu ana kadar dikkatimi çeken sorunlar:

yaptığım ayarlar çoğu zaman standart ayarlara dönüyor pcye restart atınca, undervolt değil underclock olsa bile. günlük kullanım ayarlarım bu şekilde, o wattman yazısını açılış bildiriminde görmek can sıkıyor.

nadir olsa da siyah ekran alıyorum ama sanırım bu bios ile alakalı, işlemci değişmeden önce böyle bir problemim yoktu.

kartın standart fan düzeni berbat, neredeyse 85 e kadar fan açmıyor benim için uygun sıcaklıklar değil bunlar.

freesync iyi güzel özellik açtığım zaman 190 sabit aldığım oyunda 60 70 lere kadar düşüyor fps 144hz monitörde. nasıl çalışması gerektiğini bir türlü çözemedim kapalı tutuyorum çoğu zaman

bu menüde kulağa çok güzel gelen özellik seçenekleri var ama hiç birisi yok, kullanayım dediğinde saçma sapan problemlerle karşılaştım

donanım hızlandırıcı açık olunca saçma sapan problemler yaşayabiliyorum

youtube'da video izlerken ekran kartı ısınmaya başlıyor ?

7 ayın sonunda hoşuma giden özellikler:

driver arayüzü kesinlikle çok güzel, ayar seçenekleri bol, hiçbirisini açamıyor olsak bile iyi hissetiriyor .AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] s

şu arkadaş muhteşem:

bu ise nvidiadakinden on kat iyi çalışıyor, ilginç bir şekilde çok stabil ve her vakit açık tutuyorum. 1080p monitörüm olduğu için çözünürlüğü 2k ya çekmek bayağı bir kalite artışı sağlıyor.

yukarıdaki ayarları gördünüz, kart 30 derece daha soğuk çalışıp, normalde tükettiğinin yarısı kadar güç tüketiyor ve bunu sadece %10 %15 lik performans kaybıyla yapıyor, benim hoşuma gitti.

biri 144 diğeri 60 hz 2 adet monitör kullanıyorum ama ikisine de doğru hzleri atayıp sıkıntısız kullanabiliyorum

çift monitör olmasına rağmen boşta güç tüketimi normal

markadan bağımsız olarak eğilmesin diye tahta koymak zorunda kaldım, 4090 kullananlara sabır diliyorum.

bu da yol arkadaşımın furmark skoru:

• Whitebeard. kullanıcısına yanıt

'yaptığım ayarlar çoğu zaman standart ayarlara dönüyor pcye restart atınca, undervolt değil underclock olsa bile.'

Windows hızlı başlangıç ayarını devre dışı bırakırsanız, amd software üzerinde yaptığınız değişikler, manuel olarak kasa üzerinde ki tuşla restart çekmediğiniz sürece değişmez.

Windows donanım hızlandırma ayarını devre dışı bırakmayı deneyin.

• 
Sayfa: önceki 732733734735736
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.