Denedim değişen birşey olmadı maalesef. |
AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] (733. sayfa)

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]
(En Son Oy Tarihi: 11.8.2025)
-
-
diğer oyunlarda da bu problem mevcut mu?
ayrıca güç kaynağınız ve işlemciniz nedir?
-
Thermal take 700w psu ve 4770 kullanıyorum oyun olarak birde lol oynuyorum onda olmuyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
daha fazla oyunda deneyip yine bu problemin meydana gelip gelmeyeceğini görmeniz gerek. adım adım sorunun nerden kaynaklandığını görmek için bu dediğimi de uygulamanız daha mantıklı olacaktır.
-
Bugün Windows 10 kurdum ve 23.7.1 sürümünü kurulum yaptım.
Test için yine monitörü kapattım. 1 dakika sonrasında yine sorunun devam ettiğini gördüm.
Verdiğiniz MPO fixini denedim ve bu fix bir harika dostum. Şimdilik sorun yok gibi.
Teşekkür ederim
@REDSTONE hocam bu fix'i ilk sayfaya eklemekte fayda olabilir. Yeni gelen birisi bunu bulması çok zor, tabii size kalmış saygılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkyTech74 -- 29 Temmuz 2023; 19:37:12 >
SAM açınca küçük küçük takılmaları olan oldu mu hiç?
-
Rica ederim. Ulps de kapatın kesinlikle. az kafa patlatmadık bu işlere
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Onu da açayım hocam, siz olmasanız sanırım baya bir internette kafa patlatacaktık. Tekrardan teşekkürler.
-
Üstteki mesajımda gösterdiğim gibi olsun ayarlar hocam. Ben o şekilde kullanıyorum. Driver güncelleyince ulps otomatik açık olur. Msi afterburner ayarları üzerinden de kapatılabilir ulps.
Alıntı
metni:hocam bu fix'i ilk sayfaya eklemekte fayda olabilir. Yeni gelen birisi bunu bulması çok zor, tabii size kalmış saygılar. Bu ANA KONU (görece) eski olduğundan açmış olduğum son ANA KONU'larımdaki aşağıda bulunan bilgilendirmeyi (ilk sayfaya) eklememiştim. Talebiniz vasıtasıyla (bu şekilde benzer taleplerde bulunabilecekleri düşünerek) mesajımın içerisine ekliyorum.
NOT: Hemen altta linkini paylaştığım konu içerisinde anlatılanlara, yaşanılanlara, yapılanlara istinaden tarafımdan devam ettirilen ANA KONU güncelliği ve güncel paylaşımlar sonlandırılmıştır (ilgili tarih itibarıyla).
İTİBAR SUİKASTI!
-
Dediğiniz gibi yapmıştım ilk, sonradan ULPS'i de açtım oradan, sanırım orada ULPS'i devre dışı bırakıyor diye anlamıştım ben.
-
Merhaba hocam. Bu ULPS ne işe yarıyor acaba?Afterburner ayarlar kısmında da mevcut. 6750xt kullanıyorum.
-
İşlemci 5800X3D
Kart 6900XT Asrock Phantom
ULPS kapalı. Mpo Fix yapılı. SAM Açık. -25mv undervolt ve fan profili var.
Sürüm 23.7.2
Oyun 4K Max. ayarlar; Warzone 2.0
SIFIR DROP.
ULPS, Ultra Low Power State'in kısaltmasıdır. AMD ekran kartlarında, ULPS düşük güç tüketimi modudur. ULPS modunda, ekran kartı kullanılmadığı zaman güç tüketimini azaltmak için saat hızını düşürür ve belleği kapatır. Bu, ekran kartının daha az güç tüketmesine ve daha uzun pil ömrü sağlamasına yardımcı olur.
UPLS modunu etkinleştirmek için, AMD Radeon Ayarları uygulamasını açmanız ve Güç sekmesine gitmeniz gerekir. Ardından, "Ultra Low Power State" seçeneğini etkinleştirin.
Ben yine kernel hatası alıyorum. Bu sebepten olabilir, hala driver problemi yaşıyorum ama siz de sorun yoksa çok sorun etmeyin hocam.
-
Çok teşekkür ederim.
-
O fix olmasaydı çok fena olacaktım ,iade etmeme ramak kalmıştı fixi yapınca birçok sorun halloldu özellikle mpo olan opsiyon , ben pip çok kullanıyorum bilgisayarda mesela oda çok büyük sorun oluyordu mpo açıkken .
Şimdi ise benim bir sorunum var sondan bir önceki driver sorunlumudur? UC ayarim 1080 volt kart 6700 2 saat kadar oyundan sonra recover hatası alıyorum , çok sıkıntı değil ama bu sorun driverdan mı yoksa uc den kaynaklı mıdır
En sağlıklısı kendinizin test etmesidir hocam. UV'yi kapatıp bir deneyin.
-
-
F/p açısından bakıldığında özellikle 4070ti nin karşısında hala çok daha mantıklı bi kart 6900xt
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X