mpo gpu fix indirip, mpo ve tdr fixi açık, ulps ve hags'i kapalı konuma getirin. windows sistem ayarlarında grafik kısmında değişken yineleme hızını kapalı konuma alın. bunlardan sonra makineyi resetleyin muhtemelen çözülecektir sıkıntılarınız < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rogue Agent -- 10 Ağustos 2023; 10:8:31 > |
AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] (736. sayfa)

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]
(En Son Oy Tarihi: 14.4.2025)
-
-
AMD tüm sürücülerini temiz bir şekilde kaldırdım. Bu sefer elle yükledim, hiçbir şekilde AMD'nin Setup'ını kullanmadım. Driver-only bile bozabiliyor.
Sadece sürücüsünü yükledim, doğal olarak ULPS gelmiyor bu sebepten hiçbir hata almıyorsunuz. AMD yazılımlarından mahrum kalıyorum ama varsın kafam rahat olsun hiçbir sıkıntı yok.
Az önce de Baldur's Gate 3 oynarken SAM anakartta açıktı. MSI afterburner ile baktığımda 128 fps alıyordum bir sahnede. Dedim şu SAM'i kapatalım acaba performansı nasıl etkileyecek kaç fps aşağıda alacağım. Şaka gibi SAM'i kapatınca 144 fps sabit alıyorum. 144 fps sabit almamın sebebi de benim kilitlemem.
Şunu anladım. AMD ne yaptıysa onu kapatacaksın. Kartın doğal gücü, yazılımla desteklenmiş halinden daha güçlü.
-
SAM'den kaynaklı performans artışı oyundan oyuna değişiyor, belki de Baldur's Gate 3'te düşüş yaşanıyordur ama bu AMD kaynaklı bir durum değil. Ek olarak her zaman uygulamanın çoğu özelliğini kullanırım hiçbir hata bildirim vs almadım hocam.
-
Siz şanslı kesimdesiniz hocam. Son 1 haftadır AMD forumlarında geziyorum, herkesin dili farklı yanmış. 66xx serisi kartlara sahip olanların bir kısmı benim yaşadığım sorunları yaşamışlar ve hala AMD tarafından bir çözüm yok.
SAM açık iken Forza Horizon 5'te minik shutteringler oluyordu. Yine internette gördüm SAM'den kaynaklandığını.
Bu konuda hala ULPS devre dışı bırakın, yok MPO Fix kullanılın deniliyorsa AMD tarafında cidden sıkıntı vardır. Son kullanıcının bunlarla uğraşmaması gerekir.
-
Hocam hiç uğraşasım yok gerçekten ya, kabak tadı vermeye başladı. Bilgisayarda bir iz bırakmıyorsa denerim yine de
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
windows 10 tekrar kurdum ve 23.5.1 full kurulum standart ayarlar (herşey kapalı) bazı oyunlarda az da olsa drop gözlemledim.Bu droplar genelde fps cs go , pubg gibi gpu az kullanan oyunlarda anlık gpu clock hızlarının düşmesinden kaynaklı. Adrenalin uygulamasından stress testi yaptığımda da anlık clock ve watt düşmelerini dalgalanma gördüm. maksimum clock hızını 2600mhz den (boost yaptığında dalgalanma fark ettim ve mhz düşürdüm) 2450 ye çektim ve 1150mv e uv yaparak sabitledim bu şekilde stres testlerinde clock ve watt dalgalanması görmedim. Benim amd ve nvdia kartlarında gözlemlediğim şey amd kartlarda gpu az kullanan oyunlarda clock hızlarında ani düşüşler shutter meydana getirdiği oldu örneğin 2500mhz den 800lere düşmesi. AMD de sorun yaşamayanlar sanırım hep aaa RDR2 , GoW falan ultra ayarlarda oynuyor bu tarz oyunlarda sorun görmedim. Min ve max frekans değerlerini yakın verdiğimde 2300-2400mhz gibi pek bir sorun yaşamıyor gibiyim ama rtx 2060 da daha rahat gibiydim hissi var.Sonuç olarak benim gözlemlerime göre 1080p csgo pubg valorant vs. gpu kullanımı düşük oyunlar oynamak için amd kartlar ideal değil oyun tarzına göre kart seçmek gerektiğini gördüm bir süre daha amd de kalıp test edeceğim.
-
Bunu burada dile getirdiğimizde AMD düşmanı veya Nvidia fanı ilan ediliyoruz. Ben şahsen 6800 aldım alalı kartı stabil hale getirmeye çalışıyorum. Bir türlü yüzüm gülmedi.
Bu arada SAM bende ekstra olarak kartın fazla ısınmasına sebep oluyor.
-
Size katılıyorum hocam. Sadece paramızın karşılığı olarak stabil bir ekran kartı istiyoruz fakat gerçekten çok zor.
1 haftaya yakın süredir AMD Adrenalin kullandım. Tek istediğim arkaplanda Relive ile son 5 dkyı kayıt altına almak.
Relive açınca FPS dropları bir yana, doğru bir kayıt alamadım. OBS kurulumu yaptım onda da aynı şekilde videolarda takılmalar vardı. 144hz ekran olunca sıkıntı oluyormuş onu çözdüm. 120 hz ile OBS ile sıkıntı yoktu ama Relive yine takılmalara sahipti. Ben bunu Shadowplay ile hiçbir ayar yapmadan 144hz ile sıkıntısız hallediyordum. Bu kadar sıkıntısız bir yazılım sunuyorsa bundan sonra Nvidia fanıyım gerçekten. AMD'ye ait ne varsa kaldırdım bilgisayardan. Bazı arkadaşların dediği gibi biraz az verilir, biraz fazla verilir ama nvidia alınır strese girilmez.
Doomguyyoutube
I've experienced stuttering during recordings since getting an RX 480, so I'm comparing it with a 1060's Shadowplay recording of the dirt rally benchmark.https://www.youtube.com/watch?v=IVBBuuY8m-M&feature=youtu.beBakın bu video 5 senelik. 5 sene!! Hala aynı bir gelişme olmamış.
Monitörü kapatıyorum bilgisayar restart atar, ULPS devre dışı bıraksam uykuya alıyorum, uyandırdığımda ekran kartı yanıt vermeyi keser şaka gibi ve bunlar uzun süredir olan hatalar. 22.x öncesi varmış sonra halletmişler sonra tekrar bozmuşlar
AMD'nin hata tarihçesini çıkardım
-
Mrb arkadaşlar r5 3600 rx6750xt sistemim var.Normal oyunlarda sıkıntı yapamıyorum ama play station pc ye çıkan ratchet and clank uncharted gibi oyunlarda sıkıntı yaşıyorum
Uncharted bir süre sonra oyundan atıyor
Ratched video bellek yetersiz deyip atıyor ayarları düşünsem bile atıyor ki sistem yeterli
Bunlar neden oluyordur bilgisi olan var mi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
PS5’te de bu oyunların sıkıntılı olduğu ve hata verdiğini söylüyorlar hocam. Dolayısı ile oyun yapımcılarından kaynaklı.
Uncharted bilmiyorum ama Spiderman ve Ratched için bir çözüm şimdilik yok gibi.
Yaklaşik bir senedir 6700 xt kullanıyorum oyunlarda sıfır sıkıntı bazen wattman alıyorum oda kalitesiz bir psu ya sahibim ondandır diye düşünüyorum. ben ekstra yazılıma ihtiyaç duymuyorum yayıncı değilim tek olayım oyun oynamak. Fsr 3 desteği gelirse yeter bana.
OC yapıyor musunuz? Adrenalin üzerinde yaptığınız bir ayar mevcut mu?
Ben Uncharted ve Spider-Man'de hiç sorun yaşamamıştım hemen hemen default ayarlarda.
-
Oc dahil ekran kartiinin hiçbir ayarıyla uğraşmam driveri günceller kullanirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emilhan -- 14 Ağustos 2023; 17:21:52 >
Arkadaşlar 3600+6700xt rsr(monitörüm 1080p ekran kartını tam kapasite kullanabilmek için bu ayarı açtım %95-98 arasında ) 2k da full ayarlarda a plague tale requiem 30-40 fps alıyorum bu normal mi? Oynayan var mı içinizde
Alıntı
metni:Bunu burada dile getirdiğimizde AMD düşmanı veya Nvidia fanı ilan ediliyoruz… Çok kısaca bu konuya değineceğim ve gerekirse müsait anımda birçok mesajı da bulup iletebilirim.
RX 6000/7000 Serisi ANA KONU’larını açan ve 8*6800 XT/1*6900 XT elinden geçmiş biri olarak, özellikle içerisinde bulunduğumuz konuda yıllardır benzer durumları çoğu kez dile getirdim, yeri geldi bazı troll nitelikli üyeler dolayısıyla ceza aldığım da oldu hatta haksız yere ceza aldığım bizatihi baş admin tarafından da belirtildi. Anlık şikayete bakan hatalı admin kararları vardı vs. vs. gibi mevzulardı.
Her neyse, size ve bu şekilde yaşadığı non stability durumlarını dile getiren herkese (neredeyse istisnasız) benzer çıkışlar yapıldı. Hatta çoğu zaman bu sorunların GPU ve doğal olarak driver kaynaklı değil sistemin farklı noktalarında olduğu aksettirilmeye çalışıldı. Hakeza mahalle bilgisayarcısı çözümü olan format da birçok kez işin içerisindeydi.
Sıfır sıkıntı beraberinde devam edenler de var mı, tabii ki var. Fakat benim yıllardır gözlemlediğim kadarıyla ya tek veya 1-2 oyun özelinde ilerliyorlar ya ekran kaydıdır vs.dir ek işlemlerle uğraşmıyorlar ya da yüksek Hz-tam manada akıcılık-drop vb. kavramlardan bihaberler.
Velhasıl kelam, haksız yere bu çıkışları yapanların birçoğu için yolun sonu ya NV ya da non stability durumlarını bile bile AMD Radeon oldu. NV tarafına geçiş sonrası rahatlık hat safhada tabii ama çoğu bunları dile getirmez/getiremez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 15 Ağustos 2023; 4:57:34 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Evet hocam şimdi siz yazınca yanlış yazdığımı fark ettim. Rsr değil açtığım şu sanal çözünürlük mü ne onu açtım böylece 1080p ekranda 2k yapabilmek için oyunu. Evet şimdi ne diyorsunuz normal mi bu değerler?
Dün akşam kullanmış olduğum msib450tomahawkmax anakartın en son biosunu yükledim. Böyle bir özellik eklemişler. Diğer msi anakartların da son bioslarına eklemişlerdir mutlaka.
Biraz araştırdığım kadarıyla ekran kartı ve işlemcinin boşta ve yükteki güç tüketimleriyle ilgili verim sağlamak amacıyla bi takım seçenekler sunuyor. Hangi seçenek hangi işlevi tetikliyor tam anlayamadım ama konuyla ilgili reddit de şöyle bir konu buldum;
reddit
From the IntelArc community on Reddit: How to activate ASPM A750/A770 - Idle Power Consumption 50% decreasedhttps://www.reddit.com/r/IntelArc/comments/10jtfd5/how_to_activate_aspm_a750a770_idle_powerHalen araştırma sürecindeyim. Sizler de konuyla ilgili mevzuyu irdelerseniz edindiğimiz bilgileri paylaşarak faydasını birlikte görürüz kanaatindeyim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X