Şimdi Ara

AMD Radeon R7-260X R9-270X R9-280X **290 Geldi** İncelemeler Geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
228
Cevap
1
Favori
14.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Paylaşımın için teşekkürler dostum.

Zaten; rakibinin yaptığı gibi benzer şekilde kartlar sunacağı ve yeniden isimlendirme yoluna gideceği belliydi.Testlerle de bunu tekrar görmüş oluyoruz.Ve; almış olduğum GTX 770' de iyiki sorun çıkmış, iade etmişim. (2 ay öncesi) Çünkü; bu işin tek bir GTX 770 ile benim açımdan yürümeyeceği belliydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 8 Ekim 2013; 8:54:01 >
  • anandtech in 290x ozellik tablosu dagitti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok güzel incelemeler olmuş, gerçekten beğendim.
    dobra dobra dökmüş adamlar gerçeği masaya, helal olsun.
  • Arkadaşlar Tom amca 290 ve 290x dışında tüm kartların incelemesini bir çatı altında toplamış.

yeni çıkan tüm R serisi kartlar kendi dengi olan 7000 serisi kartların gerisinde kalmış performans olarak... buna karşılık fiyatları da aynı oranda daha ucuz...

yani 280X, dengi olan 7970GHZ'den yavaş. 280 ise dengi olan 7970'den yavaş gibi... bu şekilde gidiyor...

fiyatlar makul ama performans olarak üzücü, aynı yemeği mikrodalgada ısıtıp tekrar sundular malesef...

buyrun bu da diğer incelemeler:
    http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-r9-280x-r9-270x-r7-260x,3635.html

ben kendi şahsım adına konuşayım, tamam Nvidia'da aynı kartları ısıtıp tekrar sundu piyasaya ama en azından dengi olan bir önceki seriden daha iyi kartlarla hem de daha ucuza girdi piyasaya...

mesela 770, 680'den iyi olmasına rağmen aynı fiyattan hatta 30-40$ daha ucuz bir fiyattan girdi yurtıdışı piyasalarına.

yani ben bu kadar reklamdan, gpu piyasası şöyle değişecek böyle değişecek, BF4'ü sadece AMD çalıştırabilir gibi komik söylemlerden sonra AMD'den hiç değilse daha ucuza daha yüksek performans beklerdim...

hayal kırıklığı gene hat safhada... Performans olarak... Teknoloji de birebir aynı, hatta kart özellikleri de birebir aynı...
    En azından fiyatlar sevindirici...

klasik AMD taktiği yani...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n1ghtr4v3n -- 8 Ekim 2013; 10:21:25 >

• benim icin hayalkirikligi tueaudio tarafinda oldu 280x desteklemezken cok daha ucuz olan 260 destekliyor. mantle da sadece 290x icin derlerse sasirmam. amd buyuk heyecan yaratti ama su an tek olayi nvidia nin indirim yapmasini saglamak olacak gibi, Titan la dalga gececek dedikleri karttan pek bir beklentim kalmadi. eger 290x fos cikarsa amd buyuk bir guven kaybina ugrayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagataykoroglu -- 8 Ekim 2013; 10:27:47 >
  • cagataykoroglu kullanıcısına yanıt
    muhtemelen R290 gtx780 seviyesinde R290X de 780 classified veya lightning seviyesinde fln olur diye tahmin ediyorum. sadece bellek ve bellek arayüzünü şişirirler 4gb 512bit fln yaparlar ki fazla anlamayanlar 780'den iyi zannetsin diye, hemen cüzdanı açsın diye... performans olarak da fiyat olarak da doyurucu olacağı düşüncesinde değilim... muhtemelen 780'den ucuz olacaktır. 770-780 arası fiyata 780 performansı verir diye düşünüyorum.

aslında daha önceki beklentim 290X için titan-780 fiyatları arasında performans olarak da 780nin biraz üzerinde olur diye bekliyordum ama... diğer kartlar hayal kırıklığı olunca beklentim düştü

bakalım görücez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n1ghtr4v3n -- 8 Ekim 2013; 10:37:27 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    R9 290 Sapphire
    5 yıl önce açıldı
    Gtx 760-Sapphire HD7950
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sanirim AMD soylebir siralama ongormus.Gucsuzden gucluye siralarsak eger , 280x - gtx780 - 290 - Titan - 290x
  • yani sonuç olarak bu testler doğruysa amd nin yeni serisi 7000 serisinin üstüne fazla geçememiş görünüyor şuanki testlere bakıp görünen bu eğer öyleyse çok kişi hayal kırıklığına uğrayacak elindeki 7000 serisi amd kartları satıp yeni 200 serilerine geçmek istiyenler sanırım vaz geçecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: n1ghtr4v3n

Arkadaşlar Tom amca 290 ve 290x dışında tüm kartların incelemesini bir çatı altında toplamış.

yeni çıkan tüm R serisi kartlar kendi dengi olan 7000 serisi kartların gerisinde kalmış performans olarak... buna karşılık fiyatları da aynı oranda daha ucuz...

yani 280X, dengi olan 7970GHZ'den yavaş. 280 ise dengi olan 7970'den yavaş gibi... bu şekilde gidiyor...

fiyatlar makul ama performans olarak üzücü, aynı yemeği mikrodalgada ısıtıp tekrar sundular malesef...

buyrun bu da diğer incelemeler:
    http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-r9-280x-r9-270x-r7-260x,3635.html

ben kendi şahsım adına konuşayım, tamam Nvidia'da aynı kartları ısıtıp tekrar sundu piyasaya ama en azından dengi olan bir önceki seriden daha iyi kartlarla hem de daha ucuza girdi piyasaya...

mesela 770, 680'den iyi olmasına rağmen aynı fiyattan hatta 30-40$ daha ucuz bir fiyattan girdi yurtıdışı piyasalarına.

yani ben bu kadar reklamdan, gpu piyasası şöyle değişecek böyle değişecek, BF4'ü sadece AMD çalıştırabilir gibi komik söylemlerden sonra AMD'den hiç değilse daha ucuza daha yüksek performans beklerdim...

hayal kırıklığı gene hat safhada... Performans olarak... Teknoloji de birebir aynı, hatta kart özellikleri de birebir aynı...
    En azından fiyatlar sevindirici...

klasik AMD taktiği yani...

Birkaç gündür hastayım foruma giremiyorum Hala daha iyileşmedim Biraz düzelince az bakayım dedim Fazla bakamıyorum gözler falan kötü çünkü İşte girebilseydim bende bunu aklımdan geçirdim yazacaktım Bunu derken şöyle senin söylediklerinle biraz örtüşüyor Aslında AMD güçlü gpu üretmeyecek Yine normal olarak ürettiği gpu'lar nvidia'nın aşağısında kalacağı için Onlar bu farkı bir yazılım ile kapatmaya çalışacaklar Kast ettiğim yazılım "MANTLE" Söz konusu yazılım ile kartların performansı daha da artacak deniyor Bakalım göreceğiz bu yazılım ne kadar işe yarayacak v.s Ama ben bunu tahmin etmiştim ve bunu bana pek de hoş gelmedi nvidia'yı + bir yazılım ile geçmek veya geçmeye çalışmak ürettiği gpu'da iş yok ama yazılım ile geçiyor Bu benim içime sinmedi Aslında nvidia yine halen güçlü demek anlamına geliyor ki bu Çünkü nvidia driver ile performans sunuyor AMD'nin yaptığı gibi performans için ekstra bir yazılım ya da kodlama tekniği uygulamıyor Uygulasalar falan AMD'nin halini düşünemiyorum AMD konsol'u aldığı için bence böyle bir yazılıma başvurdu veya vurabildi Eğer konsol'u almasaydı ne olurdu bilemiyorum Yani bu yazılım anlaşmalı maliyet kısmak amaçlı bir yazılım da olabilir Hani oyun firmaları ile anlaşmalı oyunlar malum bazı platformlara tekrar yazılıyor Port edilme mevzuları falan işte Benim de tam bilgim yok bu konularda Sadece bir fikir bu söylediğim.

Bu söylediklerim Yazılan ve çizilenler doğru ise geçerli Yani amd'nin yeni serileri eski serilerinden yavaşsa v.s Yoksa geçerli değildir.

• valla acelesi olmayan mantle nin neye yaradığını aralık ayında görür öyle alır derim. adamların titanı geçme gibi bir iddiaları bile olmadıydı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zero Limit

valla acelesi olmayan mantle nin neye yaradığını aralık ayında görür öyle alır derim. adamların titanı geçme gibi bir iddiaları bile olmadıydı.

Yaptıkları berbat canlı yayında 290x için en hızlı gpu muz dediler. Sonra Titan la dalga geçeceğiz dediler. Ne halt ettikleri belli değil. 280x ve öncesi tamamen fail durumda. Eğer Nvidia gtx770 i ucuzlatırsa bu akrtların bir espirisi kalmaz. 280x in fiyaı gayet iyi. Ama 45 dakika anlattıkları trueaudio yok. Mantle gelecek mi belirsiz. Elinde 7950-7970 olanların bu kartlara bakması anlamsız. 290x te bekleneni vermezse AMD kendi ayağına kurşun sıkmış olacak.
  • 280X sanki biraz heyecan yaratacak bir kart olmuş. 7970'e yakın. Ayrıca Asus 7970 dışında diğer 7970'ler fail sayıldı benim gözümde. Sapphire ve powercolor bu kartta sınıfta kaldılar. MSI 7970 lightning de beklenen farkı ortaya koyamamıştı. Fiatı uygun tutulursa ben yine Asus olanı tercih ederim. Şayet Nvidia tarafında 770'e sıkı bir indirim gelmezse.
  • Daha ucuza, 780'in performansını alacağım bir kart yaparlarsa alırım :D ötesi beni ilgilendirmez :D
  • Bu da demek oluyor ki tam ölçeklenme olmasa da R9 290X TITAN ı rahatlıkla geçecektir
  • Şimdi 7850'yi hangisiyle değiştirmek mantıklı olur 600-800 TL arasında ?

• quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

Bu da demek oluyor ki tam ölçeklenme olmasa da R9 290X TITAN ı rahatlıkla geçecektir

yavaş geçsin bence
  • AMD Radeon R9 280X Gigabyte Windforce Unboxing & Review
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheJudgé

quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

Bu da demek oluyor ki tam ölçeklenme olmasa da R9 290X TITAN ı rahatlıkla geçecektir

yavaş geçsin bence

İncelmelere bakılırsa 280X 1000 mhz de ama boostu var mı tam bahsedilmemiş , 1 ghz olduğunu varsayarsak karta yeni biosun ve sürücülerin etki ettiğini söyleyebiliriz. 2048 SP li 1 ghz deki kart bu performansta ise 2816 SP 1ghz deki kart ne olabilir kaba bir hesapla tahmin edebiliriz. Hatta 290X e sonradan turbo modun eklendiğini düşünüyorum. Kart ilke haliyle geçemiyordu belli ki

• Bu amd de kartları ucundan gösterip duruyo ,tahiti leri göstermiş gene anladık 7970ge le aynı aşağı yukarı ,hawaii den haber gelsin artık
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.