Şimdi Ara

[AMD R9 290X] - NDA Kalktı. Resmi Testler GELDİ.. (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.208
Cevap
9
Favori
70.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 290 ile 770 in fiyati birbirine yakin olursa ve 290nin performansi 780 den fazla olursa harika olur.En kotu ihtimalle 770 de indirime gidilirse ve fiyati 1000TL civarina duserse buda isimize yarar. Kismetse 770 veya 290 bize en yakin olanlar.
  • 2gb 256 bit kartlar bence 1080p çözünürlüğe yetiyor. 384 bit kartların getirisi ancak 4K gibi çok üst çözünürlüklerde kıymetlerini karşılıyor; ki o durumda da ikili düzenek şart. O seçenekten önce ikili 256 bit düzeneği kurmak daha f/p olarak mantıklı.
    http://www.hardwareluxx.de/index.php/artikel/hardware/grafikkarten/27912-4k-gaming-amd-gegen-nvidia-wer-ist-bereit-fuer-die-zukunft.html?start=3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 9 Ekim 2013; 0:41:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

AMD sitesinde bir hata var. r9 290x özelliklerini listelerlerken crossfire için kablo gerekmez demişler.

http://www.amd.com/US/PRODUCTS/DESKTOP/GRAPHICS/R9/Pages/amd-radeon-hd-r9-series.aspx#4

"4, no 4, yes 4, yes 2, yes 2, no 2, no 2, no 2, no" yazan kısım. Sallamış olabilirler mi?

Sanırım 290x le ilgili haberleri hiç takip etmemişin. 290 larda CF köprüsü yok.

• @killnOd 280 için çok oynak sonuçlar var, kartlar çıktıkça tekrar tekrar bakmak lazım. 290 ile de çok geniş aralığı kapsamak isteyeceklerdir gibme geliyor, 770'in biraz önünden 780'in ilerisine kadar. Yine çok değişken frekans ve performans aralığı olur gibime geliyor. Aynı boost mantığı onlarda da olacak çünkü. 800mhz base 1000 boost dediler çünkü. en alt seviye 290 mesela 770'in %10 ilerisinde olsun onun gibi, 80fps vs. 85-88 fps gibi.

edit : bu geniş aralığı farklı frekansdaki aynı gpu ile kapsarken, mesela 10 smx gk110 'un 780 ile karşılaştırılabilir perf verip ucuz olması gibi şeylere karşı hazır olmak istiyorlardır onun gibi şeyleri demek istiyorum. geniş boost aralığı bununla alakalı olabilir.

@Mete Can Karahasan cf 7970 SLI 780'i nasıl o kadar fark atıp geçiyor? ordaki fcatlerde bi tuhaflık yok mu?

Bit mit olayı için, kartın render altyapısını yok sayarak karar vermemek lazım. AMD de hem rop hem shader ram'a ulaşmak istediği zaman bw ihtiyacı artıyor gibi varsayımlar bence daha mantıklı (oyunda rop cache'i göz önünde bulundurduğun perf artması gibi mesela).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubisco -- 9 Ekim 2013; 2:48:58 >

• Rubisco kullanıcısına yanıt
    Neyseki bugun iyi bir haber geldi nvidia gtx770 ve ustu butun kartlarinda indirim yapacakmis.Su durumda gtx770 de 300$ olacaktir ki 770 ile 280x TR de en fazla 900TL olur gibime geliyor.Ama asil soru duz 290 nin hangi fiyattan cikis yapacagi.Acikcasi 290 da yeni nesil bir gpu kullanildigi icin fiyatida uygun olursa tercih sebebi olabilir.Ama fiyatlar ucarsa 770 ile 280x arasinda tercihim 770 olacaktir.Surada kaldi 6 gun Tr yede en erken bayramdan sonra gelir yeni seriler.
  • http://videocardz.com/46571/amd-radeon-r9-290x-confirmed-feature-64-rops

290 nın 290x den sadece shader ı ve boost u düşük diğer bütün özellikler aynı rop 64 müş
    290 dan f/p açısından umutluyum bakalım nasıl olacak
    yeni cf teknolojisi ile frame pacing sorunu büyük ölçüde ortadan kalkacak deniyor scaling değerleri de fena değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 9 Ekim 2013; 14:19:45 >
  • iyiki pc toplamamışım arkadaş. çöp oluyorlar 2 senede. ps4 beklememin akıllıca bir hareket olduğunu bir kez daha anladım.tabiki alan arkadaşlara hakaret etmiyorum yanlış anlaşılmasın
  • Artık şu kartları piyasada görsek ya,INTEL HD4600ü 2GHze oc yaptım onunla takılıyorum sıkıntıdan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eduardo Elric

iyiki pc toplamamışım arkadaş. çöp oluyorlar 2 senede. ps4 beklememin akıllıca bir hareket olduğunu bir kez daha anladım.tabiki alan arkadaşlara hakaret etmiyorum yanlış anlaşılmasın

Bende PS4 düşünüyordum hocam ama oynayamam diye korkuyorum ve PS4 alınca da PCYe ihtiyaç duyacağım diye düşündüğüm için vazgeçmiştim

• quote:

Orijinalden alıntı: HeavyClocker

quote:

Orijinalden alıntı: Eduardo Elric

iyiki pc toplamamışım arkadaş. çöp oluyorlar 2 senede. ps4 beklememin akıllıca bir hareket olduğunu bir kez daha anladım.tabiki alan arkadaşlara hakaret etmiyorum yanlış anlaşılmasın

Bende PS4 düşünüyordum hocam ama oynayamam diye korkuyorum ve PS4 alınca da PCYe ihtiyaç duyacağım diye düşündüğüm için vazgeçmiştim

orası öyle çoğu ihtiyacımızı pc den karşılıyoruz. ama eziyet kardeş oyun oynamak pc de. driver derdi hata olunca düzeltme derdi optimizasyon derdi dert de dert... ps3 var evde yatıyor. orda oyun oynamak için düğmeye basıp oyunu seçmek yeterli. 30 fps 1280p yetiyor zaten bana .

• quote:

Orijinalden alıntı: -erna-

http://videocardz.com/46571/amd-radeon-r9-290x-confirmed-feature-64-rops

290 nın 290x den sadece shader ı ve boost u düşük diğer bütün özellikler aynı rop 64 müş
    290 dan f/p açısından umutluyum bakalım nasıl olacak
    yeni cf teknolojisi ile frame pacing sorunu büyük ölçüde ortadan kalkacak deniyor scaling değerleri de fena değil

5.6 teralflops ve 512 bit muhteşem bir özellik

• Benim biraz da dertlerle uğraşmak hoşuma gidiyor. Biraz da oyun fiyatlarından korktum açıkcası. Şimdi en kötü yabancı sitelerden ucuza KEY alabiliyorum,konsolda onu da yapamam
    290X-290-280X CF-270X CF-780-770 arasında kararsızım 1080P için. Arkadaşlar sizin planlarınız ne?

• HeavyClocker H kullanıcısına yanıt
    sen git güzel bir sistem topla sonra konsola kay olmamış

[AMD R9 290X] - NDA Kalktı. Resmi Testler GELDİ..

7970 ile idare et bence 290 alırsın neredeyse 290x ile aynı kart

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 9 Ekim 2013; 14:40:16 >

• 64ROP olması işleri değiştirebilir ama TMU olarakta nvidia önde, shader sayılarını direk karşılaştırmamız zaten saçma olur ikisininde mimarileri çok farklı titanla başa baş olması şimdilik muhtemel gözüküyor, ki kartın avrupa için satış fiyatı 650€, amerika için 650$ gözüküyor bu durumda titanın sağlam bir indirim alması gerekiyor. , 780'de 50-100$ civarı indirim alabilir duruma göre.

[AMD R9 290X] - NDA Kalktı. Resmi Testler GELDİ..  [AMD R9 290X] - NDA Kalktı. Resmi Testler GELDİ..

• Benim 7970 patlayıp havaya uçmasaydı devam edecektim de vatan iade aldı.

ah işte 290 15 ekimde çıksaydı güzel olabilirdi
    bende aynen karar veremedim daha bir yandan bf4 geliyor bir yandan 290x aşırı pahalı

nvidia da dikkat ederseniz fiyat indirimlerini aralık gibi yapacak yani 290 nın çıkış tarihinde
    görünen ve yapılanlara bakılırsa nvidia nın 290 a karşı bir f/p çözümü yok o yüzden fiyat indirimi geliyor
    770ti nin gelme ihtimali var belki o açığı böyle doldururlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 9 Ekim 2013; 14:57:02 >
  • quote:

ah işte 290 15 ekimde çıksaydı güzel olabilirdi
    bende aynen karar veremedim daha bir yandan bf4 geliyor bir yandan 290x aşırı pahalı

nvidia da dikkat ederseniz fiyat indirimlerini aralık gibi yapacak yani 290 nın çıkış tarihinde
    görünen ve yapılanlara bakılırsa nvidia nın 290 a karşı bir çözümü yok o yüzden fiyat indirimi geliyor

290lar Aralıkda mı çıkıyor hocam,lansmanı izledim ama hiç dikkat etmemişim

290x 15 ekimde çıkıyor düz 290 aralık gibi net bir bilgi yok
  • 290x cf
  • quote:

290x 15 ekimde çıkıyor düz 290 aralık gibi net bir bilgi yok

Bilgilendirme için teşekkür ederim hocam,GTA5 i de bekliyorum tabi artık hatlar karışıyor. Böyle giderse sabredemeyeceğim ya

• 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.