Şimdi Ara

[AMD R9 290X] - NDA Kalktı. Resmi Testler GELDİ.. (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.208
Cevap
9
Favori
70.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sanki nvidia ve AMD anlaş malıymış gibi çaktırmadan ikisi üst seviye kartların fiyatını 600-700 dolara kitledi.
    Eskiden 500 dolardı her yeni çıkan kart ondan öncesini demiyorum bile.
  • bir de şöyle bir olay var arkadaşlar bu hawaii kartlar gcn 2.0 ile geliyor
    eski kartlar gcn 1 ve testlere, fiyatlara bakılırsa kartlar 780-titan la benzer değerlerde olacak
    ama fiyat olarak amd den beklediğimiz gibi bir fiyat düşürme politikası yok ben bunu mantle ile gelecek performans artışına bağlıyorum bakalım ne çıkacak bf4 de
    gcn 2.0 a göre optimize edecekler bence mantle i gcn 1 e performans artışı az olur bence baya reklamını yaptılar gcn 2.0 ın
  • YasinCC kullanıcısına yanıt
    Tam üstüne basmışsın. Genelde 600$ tavandı şimdi çıtayı biraz daha yükselttiler.

Aşağıdaki resmi, onların kendi aralarındaki mücadele olarak değilde ellerindeki bombaların bizler için olduğunu algılamışımdır hep, nedense!

• Biri üst seviyenin kaymağını yiyor diğeri orta üst seviyenin.

Yalnız AMD Sony ve Microsoft'a tanıtımlara göre mantle ile çok büyük kazık attı daha kimse durumu çakmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YasinCC -- 8 Ekim 2013; 18:00:52 >
  • rezes kullanıcısına yanıt
    amd başkan yardımcısı directx bizim için mükemmel ve vazgeçilmez bir api dir demişti dikkatini çekerim. yani kimsenin kimseye attığı bir kazık yok. eğer bir kazığın ucu yontuluyorsa eminim bize yönelik hazırlanıyordur
  • Ne demesini bekliyorsun DX iğrenç pislik kartları boş yere sömüren bir yapımıdır diyecekti. Zaten bütçe denilen birşey kalmadı Microsoft'u karşısına almak istemez zaten her baba yiğidin harcı değil. Ama şu sözün doğru bir kazık varsa bize doğru o kesin
  • şşşşşt AMD nin ki aşağıda ki hesap

• Fiyatlarla ilgili böyle bir haber geldi ne diyeyim. KAYNAK

280x den sonra akıl almaz anlamsız bir uçurum var. tıpkı nvidia da 770 den sonrası gibi. 290x bir zahmet titanı geçsin bence.
    orada alınabilir tek kart var o da 290
    290x aşırı pahalı olmuş bakalım 290 770 den biraz daha pahalı olacak
    olması gereken fiyatlandırma 500-550 290x 450 civarı da 290 olmalıydı
    bu haliyle amd ismiyle çıkmış nvidia fiyatlandırmasından farkı yok

edit: bunlar bizimle dalga geçiyor ilk nvidia şimdi amd
    arkadaş yeni chip yapıyorsun gk110 diye alınabilir en ucuz versiyonu 1800tl
    cuda sından vs kısıp daha düşük bir kart çıkarsana gidip gk104 ün ismini değiştirip bize yeni kart diye sunuyorsun
    amd desen hawaii chipli en düşük kart 500 dolar shader ından kıs 2200 gibi bir şey yap bit ve ram ini eskisi gibi 3gb 384 bit yap 400dolara sat nedir bu fiyat yükseltme olayları?
    başta milleti kazıkla sonra alın size gk110 lu yeni kırpılmış versiyon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 8 Ekim 2013; 23:22:05 >
  • R9 290X 649$ ve R9 290 499$. R9 290X GTX Titan R9 290 da GTX780 karşısında konumlanmış gibi. Yani AMD nin adımı nvidia nın yanına geldi. Bir adım öteye diye birşey yok yani AMD den. Hem fiyat hemde performans da durum maalesef durum bu olacak gibi. Yine yeni bir adım nVidia dan gelecek anlaşıldı. Benim heyecanım kalmadı ya sizlerin?
  • Yeni hawaii mimarisi zaten 290 ve 290X seri değil mi? Bizleri ilgilendiren yeni seriler olmalı. Konuşmak için performansları da görmek lazım.
  • 15 ine kadar en azından bf4 de şu kadar fps artışını sağlayacak gibisinden mantle ile ilgili bir bilgi vermezlerse kusura bakmasınlar bu fiyatlandırma politikasına kimse havada duran desteği olup olmayacağı belli olmayan phsyx gibi bir elin parmaklarını geçmeyecek oyun desteğine sahip olabilme potansiyeli yüksek bir teknolojiye para vermez

edit: bu fiyatlandırma politikasına göre 290 1200-1300tl arası bir fiyata satılır gibi
    290x de 1800-1900tl hatta özel soğutmalılar 2000tl yi bulabilir nedir bu arkadaş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 8 Ekim 2013; 23:29:18 >
    performans testleri az çok belli oldu zaten hocam yukarıda farklı kaynaklardan test sonuçlarının eşleştiğini az çok kanıtladım
    290 nın titan ile 780 arasında olması gerek ki bu fiyatlandırma politikasının biraz anlamı olsun ama onun yerine anca 290x oraya girecek gibi
    bu da bize dediğim gibi hiçbir yarar sağlamıyor gerçekten yeni teknoloji yeni chipli kartlar hala aşırı pahalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: rezes

R9 290X 649$ ve R9 290 499$. R9 290X GTX Titan R9 290 da GTX780 karşısında konumlanmış gibi. Yani AMD nin adımı nvidia nın yanına geldi. Bir adım öteye diye birşey yok yani AMD den. Hem fiyat hemde performans da durum maalesef durum bu olacak gibi. Yine yeni bir adım nVidia dan gelecek anlaşıldı. Benim heyecanım kalmadı ya sizlerin?

290x le ilgili bizi anlamsızca gaza getirdiler. AMD bu şekilde güven kaybettiğinin farkında değil. Biri bunları tokatlamalı.
  • İlk çıktığında titan da yavaş idi değil mi?
  • Evet kardeşim haklısın hatta ilk paylaşılan performans tablolarının gerçek gibi geldiydi bana. Yakında resmi sonuçlarla da bu ilk sızdırılan verilerin bire bir aynısı çıktığını görürsem hiç şaşırmam.
  • cagataykoroglu kullanıcısına yanıt
    İhtiyatlı davranayım konuşmayayım diyorum ama sadece şunu söyleyeyim o takat pek yakın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

İlk çıktığında titan da yavaş idi değil mi?

Tabii çok yavaştı. Kendi kendiyle yarışırken zorlanıyordu.

@rezes Hoam bende konuşmak istemiyorum ama şimdiye kadar yaşananlar oylama gibi gelmeye başladı. canlı yayında "en hızlı gpu muzu ürettik" dediler. SOnra millete Titan la dalga geçeceğiz dediler. İnsan düşünüyor Titan la dalga geçen kart nasıl 300 dolar kadar ucuz olur? Hepimiz biliyoruz ki bu piyasada hızlı olan ürünü istediği fiyattan satıyor. Rakip 1000 dolars ve sen onu geçiyorsan neredeyse yarı fiyatına satmazsın. Zaten r280x ve öncesi tam bir fiyasko oldu. İnsan kıllanıyor

• AMD sitesinde bir hata var. r9 290x özelliklerini listelerlerken crossfire için kablo gerekmez demişler.

http://www.amd.com/US/PRODUCTS/DESKTOP/GRAPHICS/R9/Pages/amd-radeon-hd-r9-series.aspx#4

"4, no 4, yes 4, yes 2, yes 2, no 2, no 2, no 2, no" yazan kısım. Sallamış olabilirler mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 9 Ekim 2013; 0:37:09 >
  • 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.