|
AMD’nin yaklaşan RDNA 5 ekran kartı RTX 5080 ile yarışacak



-
-
rtx 5090 için bir rakip çıkarsaydı pc toplayacaktım olmadı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
6650 ile bir süre daha devam, orta üst seviyede değecek kart göremiyorum şimdilik ve büyük vaatler var sonraki nesil için :)
-
AMD sıvayıp batırmadan RX9070XT üzerine %30~35 koyan bir kart çıkarma harika olur, haberde 2katı RT performansı filan demiş fakat önemli olan yazılım noktasında sıkıntılarının olmaması başka birşey değil, 9000 serisi gayet iyi bir çıkış yaparak bence herkesi şaşırttı umarım haberde geçen seride benzer şekilde temiz bir giriş yapar....
Nvidia'nın SUPER kartları da benzer dönemde çıkartacak olması AMD'nin daha optimize bir seri çıkartarak aradaki farkı azaltması gibi bir fırsatı ayağına getirmiş durumda... Nvdia Vram artışı yapacak AMD'nin karşılığı ne olacak merak ediyorum.
-
yazılım sorunlarının bir bölümü de üreticiler kaynaklı. ve büyük üreticilerin bir kısmının da sadece nvdia kart yaptığını amd ile anlaşmadığını da hatırlatalım. bu pek adil rekabet yaratmıyor.
-
O zamana Nvidia karpuz toplamıyor
-
Bizim 7900 xtx 4k da GTA 6 açar sanırım 😂 3 yıldır kullanıyoruz bir 10 yıl kullanmayı düşünüyorum sürekli bakımını yapıp 😂
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bu kadar geç gelince udna ve 32gb vram ile gelecektir. en üst modelin ise 64gb olacağını tahmin ediyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
InfinityCore
-
UDNA bence kesinlikle beklenir. 9070 xt bile mis gibi ekran kartıysa UDNA’nın orta segmenti bile cillop gibi olur. Nvidiacı olarak ileride yükseltme yaptığımda kesinlikle amd ekran kartı deneyeceğim. Nvidia zaten GeForce’u artık sallamıyor bile rtx 50 de gördük bunu
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
9070 XT zaten 5080’e çok yakın. Burada yaklaşacak olan asıl şey ışın izleme performansı anladığım kadarıyla.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Önce tay rtacing i güncellesin o
-
Hayatımda bir kez AMD ekran kartı kullandım ve pişman oldum. Bir daha Nvidia dan şaşmam.
-
AMD geç kaldı, 9070 XT yanında 384 bit 24 GB vram'li, 7900 XTX gibi SIMD sayısı fazla modeller çıkarmalıydı. RDNA5 çıkana kadar, NVIDIA 6000 serisini çıkartmış olur. Işın izleme teknolojisini fazla abarttılar ve aşırı şekilde üzerinde duruluyor, RT yerine bence oyunlarda daha iyi fizik efektkerine ve yapay zekaya önem verilmeli.
Yıkım, ateş, duman, su simülasyon efektleri ne kadar gerçekçi olursa, görsellik de daha güzel olur. RT'e yakın yansıma efektleri zaten yeterli görsellik sunuyor, The Witcher A New Saga gibi oyunlarda RT'nin gereksizliği yine ortaya çıkacak, DLSS ve FSR açılmadan iyi performans almak zor, özellikle 4K'da oynayanlar için durum daha vahim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 27 Temmuz 2025; 12:5:13 > -
amd nin asıl rakibi 8 gb vramle çıkan orta seviye 5060 lar olmalı. bu bölgeye 12-16 gb vramlı aynı fiyat veya daha uyguna ekran kartları getirip ulaştırabilirse performans olarak da yakın veya bı tık üstte olursa tadından yenmez
-
Nvidia 5xxx serisini beğenmeyenler getirdiği teknolojik yeniliği zerre anlamıyor. Adamlar yıllardır olması gerekeni en sonunda başardılar. Multiframe Generator oyunlar için ciddi bir olay. Düşük güçlü bir ekran kartıyla eski serinin neredeyse tepe serisine yakın performans yakalanıyor. Ayrıca oyunlar gittikçe yapay zeka temelinde şekillenirken buna en büyük destek yine 5xxx serisinde var.
Yani öyle nvidia 5xxx serisiyle çakıldı falan komik oluyor, yazmayın bari. Path tracing gelişimi için Nvidia tarafında 7xxx serisini beklemek gerekecek muhtemelen. İşte o zaman gerçekten ayırt etmesi çok zor görüntüleri orta seviye kartta bile rahatça alacağız.
-
kaynak link de 1000 dolar deniliyor tahmini, bu kart çıkar da gelecek yıl ülkemize gelirse en az 1300-1400 dolar dan giriş yapar bir yıl boyunca çıkmayacak(2026 ikici çeyrek gelecek yıl haziran oluyor) yani şu anda rx9070xtx gibi bir model çıkmazsa nvidia nın super serisi çıkarmasının ardından amd nin elinde bir kozu kalmayacaktır...
En Beğenilen Yanıtlar

yazılım sorunlarının bir bölümü de üreticiler kaynaklı. ve büyük üreticilerin bir kısmının da sadece nvdia kart yaptığını amd ile anlaşmadığını da hatırlatalım. bu pek adil rekabet yaratmıyor.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X