Şimdi Ara

amd mantle sürümü hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar seni sistem topladım ekran kartı asus r9 270x ama hangi sürümde olduğunu bilmiyorum nereden öğreneceğimide bilmiyorum mantle yüklümü değilmi onuda bilmiyorum nasıl ekran kartının sürümünü güncelleyebilirim

• ekran kartlarinin mantle versiyonu olmaz donanimsal directx gibi gomulu degil kartlara.surucu cekiyorsun mantle surucunun icinde oluyor surucu duzgun kurulursa mantle de oluyor.surucunun catalyst programindan masaustunde bos sag tiklarsan en ustte gorunur o programin bilgi kismindan mantle surumunu gorebilirsin.ekran kartinin surucusunu bu adresten guncelleyebilirsin.

http://support.amd.com/en-us/download

step1:desktop graphics
    step2:R9 series
    step3:R9 2xx series
    step4:isletim sistemini seciyorsun
    display result'a basiyorsun

gelen sayfada Catalyst Software Suite dedigi 14.12 omega resmi surucusu en yenisi bu su anda.

biraz asagida Latest Beta Driver diye bir surucu daha var bazen beta suruculer en yeni oluyor surum numaralarina bakman lazim 14.11.2 diyor mesela 12'den eski.14 dedigi 2014, 12 dedigi de 12. ay demek yani 15.1 15.2 diye gidecek yeni senede.

• benim ekran kartının sürücüsü güncelmi değil mi onu bilmiyorum nereden nasıl öğrenebilirim ekran kartının sürücüsünü eğer güncel ise tekrardan driver kurmak biz zarar verir mi ?

amd catalyst center da ekran kartının sürümünün nerede yazdığını bulamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eric cartman61 -- 30 Aralık 2014; 14:59:32 >
  • catalyst'e gir bilgi bolumu var solda en altta ona gir yazilim yazan yerde catalyst surumu diye yazar ustte.mevcut surucu uzerine yeni surucu kurmanin bir zarari yoktur ama bence en azindan program ekle kaldirdan AMD catalyst install manager'i degistir diyip tum amd yazilimini kaldir diyerek surucuyu silip bastan acip yeni surucuyu cekersen daha iyi olur.
  • 2013.0911.2154.37488 sürümü aynen bu gösteriyor hocam nasıl güncel sürümmüdür mantle destekli mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eric cartman61

2013.0911.2154.37488 sürümü aynen bu gösteriyor hocam nasıl güncel sürümmüdür mantle destekli mi ?

14.1 ve sonraki sürücülerde mantle var sizin sürüm Google'dan baktım 13.10'muş yani yok mantle.yeni sürücü kurun.
  • hocam saolun buldum yaptım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam 14.4 indirdim şuan dediğiniz gibi dğeiştir diyerek sildim 14.4 kurdum
  • quote:

hocam 14.4 indirdim şuan dediğiniz gibi dğeiştir diyerek sildim 14.4 kurdum

tamam guzel surucu kullanabilirsin sorun yok.simdi bilgi kismina bakinca altta bir yerde mantle surumunu de yaziyor olmasi lazim degil mi?mantle denemek istiyorum dersen sana bir ipucu vereyim thief oyununu edin malum yerlerden ve updatesi var onun 1.5 olmasi lazim onu da indir kur oyunun grafik ayarlarindan mantle sec gir oyuna akiyor oyun ama mantle'yi nasil denersin islemci hizini dusur gerci bilmiyorum islemcini ama mantle'nin olayi islemci kotu bile olsa etkilenmiyor iyi islemci varmis gibi oynatiyor.bf4 de deneyebilirsin tabi ama mantle fps'yi cok yukseltir gibi bir inanis var iyi bir islemcin varsa pek de boyle olmuyor.thief oyununun yapilmis testlerine buradan bakabilirsin.

http://forum.donanimhaber.com/m_82786009/mpage_21/tm.htm

• hocam catalyst sürümü 14.4 gösteriyor ama mantle yazısını bulamadım işlemci amd fx 6300 black edition 3.5 ghz de çalışıyor bilgi kısmının resminide yükleyeyim
  • bende bu sekilde gorunuyor normalde boyle olmasi lazim.

270x ve 14.4 varsa oyle olmamasi lazimdi sorun ne acaba?programlardan da kaldirdim uzerine kurmadim da diyorsun.acaba temizlik programi mi kullansan surucuyu kaldirdiktan sonra?

soyle bir program var bunu indir ac bir yere calistir sana guvenli kipe gecireyim mi diye soracak evet de acilacak bastan program gelecek amd'yi sec en tepedeki highly recommended yazan tusa bas isi bitince reset atip normal windowsa donecek olmadi sen de benim surucuden kur bir problemi yok.benim surucuyu yukarida stepleri doldurup giriyorsun ya asagida latest beta olan ya da direkt su linke tikla calisirsa indirirsin win8.1 64 bit icin.

http://www2.ati.com/drivers/beta/amd-catalyst-14.11.2beta-64bit-win8.1-win7-nov19.exe

su da bahsettigim program

http://www.wagnardmobile.com/DDU/downloads.html

• hocam ıobitt uninstaller ile kaldırmayı denedim programların arasında amd catalyst gözükmüyor sanırım tam yükleyemedi yüklerken zaten hata vermişti %90 civarında flan silip yeniden yüklemeyi deneyeceğim, ayrıca benim işletim sistemi windows 8 pro

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eric cartman61 -- 31 Aralık 2014; 16:50:24 >
  • benim hd 6970 dede orada mantle ilgili bir şeyler yazıyor,bu kartlarada verildimiki?

edit:kullanılabilir değil yazıyormuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1gigabyte -- 31 Aralık 2014; 16:52:19 >
  • verdiğiniz program ile silip yeniden yükledim 14.4 arayüz attığınız resimdeki gibi dğeişti ama mantle sürümü hala gözükmüyor
  • su programdan bir ekran goruntusu atar misin karti mi yanlis goruyor 7870 diye ama oyle bile olsa mantle olmasi lazimdi.

http://www.techpowerup.com/downloads/2418/techpowerup-gpu-z-v0-8-0/

win8 ise problem cunku 14.6 ve yukarisini kuramiyorsun win8'e.hani 14.4 harici surucu dene diyecem ama baska da yok resmi surucu 14.4'ten baska.8.1 olsaydi windows farkli olabilirdi ozel bir nedeni var mi yukseltmemenin cunku bedava gecilebiliyor.
  • özel bir nedeni yok formatla beraber windows 8 yükledim 8.1 e yükselteceğim şimdi ama merak ediyorum oyunlar ve programlar olduğu gibi kalıyor değilmi hiçbirşey kaybolmuyor
  • evet hicbir sey kaybolmuyor.8.1'e yukseltirsen surucu cesidimiz olur 14.6 14.7rc3 14.9 14.11.2 14.12 bunlari deneyebilirsin.silmesini ogrendin nasilsa yine temiz kurulum yap farkli bir surucuyle bir de iobit uninstaller ile kaldirma ben denedim kaldirmiyor sadece install manageri kaldiriyor surucu oldugu gibi kaliyor.sen yine normal yolla kaldir sonra DDU programiyla temizlik yap.yazdigim suruculeri de catalyst 14.7 download seklinde aratabilirsin.beta ya da resmi surucu olmasina bakma mantle'yi getirmeye calisiyoruz ve beta olanlar kotu degil yazdiklarim icinde ama 14.9 ve 14.12 resmi.
  • yanlız benim windows korsan o yüzden 8.1 e güncellemiyor , 8.1 e güncellemenin başka yolları var sanırım araştırıp deneyeceğim,
  • quote:

yanlız benim windows korsan o yüzden 8.1 e güncellemiyor , 8.1 e güncellemenin başka yolları var sanırım araştırıp deneyeceğim,

denemek icin bir kac ay korsan 8.1 kullandim guncelleme yapiyordu ama 8.0'i bilemiyorum.
  • amd nin en son çıkan omega driver'ını kurdum ve şuan mantle gözüküyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.