Şimdi Ara

AMD FX 8350 işlemcim var ısındığından kapanıyordu sıvı soğutma aldım hala kapanıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aynı başlıkla bahsettiğim gibi FX 8350 işlemcim var ısınıyordu gücünü göstermiyordu bende sıvı soğutma aldım taktık sonra yine Battlefield 1 gibi oyunlar oynarken kapanıyor.Yani sıvı soğutmada olmaması beni şaşırtı acaba güç kaynağımı yetersiz geliyor res atmasının sebebi o mudur acaba termal macunda sürdük fakat yine aynı.Bilgisayarda oyunu açtığım an kapanmıyor oynuyorum sonra birden res atıyor

BİLGİSAYAR ÖZELLİKLERİ
    *GTX 970
    *AMD FX 8350
    *600 WAT'lık güç kaynağı
    *8gb ram

• psunun linkini atabilirmisin büyük ihtimalle psudan oyun oynarken sıcaklık biran yükseliyor mu ? msi afterburner vs programlarla bakabilirsiniz.
  • Kaç derece sıcaklığa ulaşıyor mesela? Kullandığın kasanın modeli nedir? Kasanda fan varmı var ise kaç adet var? Hiç bir bilgi vermemişsin neredeyse nasıl cevap gelsin bu probleme?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

Kaç derece sıcaklığa ulaşıyor mesela? Kullandığın kasanın modeli nedir? Kasanda fan varmı var ise kaç adet var? Hiç bir bilgi vermemişsin neredeyse nasıl cevap gelsin bu probleme?

Kasamın markası Zalman Z9-PLUS 4 yada 3 tane fan var sıvı soğutma işlemciye takılı onu sayarsak 4 oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ULTRASLAN_06

psunun linkini atabilirmisin büyük ihtimalle psudan oyun oynarken sıcaklık biran yükseliyor mu ? msi afterburner vs programlarla bakabilirsiniz.

Tam olarak programı anlamadım ne yapmam gerek programı indirdim AMD FX 8350 işlemcim var ısındığından kapanıyordu sıvı soğutma aldım hala kapanıyor ?

• Ben anakart üzerindeki bileşenlerin ısındığı kanısındayım. Bana kalırsa sorun bu. Anakarttaaa, dur tahmin edeyim; MSI 970A G43?
  • BF1 i açıp oyunda sıcaklık değerlerine bakmalısın hem gpu nun hem de işlemcinin sıcaklık değerleri aniden yükseliyor mu ona bakmalısın.Googla msi afterburner nasıl kullanılır diye yaz çıkar videodan izle şimdi uzun uzun anlatmayayım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightsniffer

Ben anakart üzerindeki bileşenlerin ısındığı kanısındayım. Bana kalırsa sorun bu. Anakarttaaa, dur tahmin edeyim; MSI 970A G43?

GA-78LMT-S2P
  • quote:

Orijinalden alıntı: ULTRASLAN_06

BF1 i açıp oyunda sıcaklık değerlerine bakmalısın hem gpu nun hem de işlemcinin sıcaklık değerleri aniden yükseliyor mu ona bakmalısın.Googla msi afterburner nasıl kullanılır diye yaz çıkar videodan izle şimdi uzun uzun anlatmayayım.

Anladım fakat burada işlemci sıcaklığı yok işlemci hızı var farkedermi değilse işlemci sıcaklığı hangisi ?
  • Oyunda menüdeyken felan 43 yada map yüklenirken,oyuna bir giriyorum gpu 55 56 oluyor yani birden değil ama çok hızlı bir şekilde teker teker artıyor oyunu mediumda oynuyodum şimdi ultradaki gpu ya bakıcam bide bu uygulama fps düşürüyor sanırım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8A3D5004B -- 10 Ağustos 2017; 3:12:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: semihskul

quote:

Orijinalden alıntı: nightsniffer

Ben anakart üzerindeki bileşenlerin ısındığı kanısındayım. Bana kalırsa sorun bu. Anakarttaaa, dur tahmin edeyim; MSI 970A G43?

GA-78LMT-S2P

Bu anakart 125w isecileri drstekliyor mu? Bir de islemcide OC varsa kaldirin hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Edit: Anakarti 45 nm islemco destekloyor. FX DESTEGI yok bile siz nasil taktiniz nasil calosiyor gercekten hayret dogtusu

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihburak95

Edit: Anakarti 45 nm islemco destekloyor. FX DESTEGI yok bile siz nasil taktiniz nasil calosiyor gercekten hayret dogtusu

sorun anakartanmı dersiniz ?
  • quote:

quote:

Edit: Anakarti 45 nm islemco destekloyor. FX DESTEGI yok bile siz nasil taktiniz nasil calosiyor gercekten hayret dogtusu

Broadway e audi mototu takmissiniz hocam. Yani genelde cpu not supported hatasi verir ama acilmis sistem gercekten cok ilginc... bios update deneyebilorsiniz ancak netten gordugim kadariyla fx deategi yok anakartin.

1.bios update

2. Islemcininnhizini asagiya cekme

3. 6 cekirdege dusurme islemciyi bunlari deneyebilirsin yani. Care ucuz yollu 2. El 970 chipset anakart almak aslinda. Ya da sistemi degistirmek ryzen a gecmek. Fx in onu cok acik degilcmalum.

• Sistemin kapanma sebebi sicaklik degil bence.. bf1 islemciyi hakkiyla kullanan oyun. Tam yuke girdiği icin teterli gucu alamiyor islemci

Edit. Tam revizyonuna bakin anakartin ona gore bios update ile fx destegi var. Ancak 95w a kadar. Islemci voltajini biraz dusurmrye bakin. Tam yukte enerji yetmiyor islemcoye. 8350 ye destegi yok sadece 95 w lik 8300 e var ancak birazcik hizlari ve voltaji asagi cekerek kullanabilorisniz sanirim. Bios update i de unutmayin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihburak95 -- 10 Ağustos 2017; 16:25:31 >
  • O anakarta o işlemci takılmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. elde 150-250 TL arası 970 çipsetli anakartlar mevcut. O anakart işlemcini kısıtlar+böyle kullanmak riskli.
  • Anakart rev. 5.x ise fx işlemciyi de destekler. AM3+ FX soket olduğu için destekler. İşlemci desteklemeseydi sistem açılmazdı. Sorun başka yerde.

Hardware Monitor programı ile sıcaklıkları kontrol et.
    Overclock yaptıysan yaptığın işlemleri geri al.

Düzenleme: Hardware Monitor ile anakartın tam modelini buraya yazar mısın? Bütün sıcaklıkları da yaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fearlestorm -- 10 Ağustos 2017; 18:7:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fearlestorm

Anakart rev. 5.x ise fx işlemciyi de destekler. AM3+ FX soket olduğu için destekler. İşlemci desteklemeseydi sistem açılmazdı. Sorun başka yerde.

Hardware Monitor programı ile sıcaklıkları kontrol et.
    Overclock yaptıysan yaptığın işlemleri geri al.

Düzenleme: Hardware Monitor ile anakartın tam modelini buraya yazar mısın? Bütün sıcaklıkları da yaz.

Benim izlediğim biri vardı onda sıvı soğutma olmamasına rağmen direk fx 8350 nin yanında verdiği soğutucu ile oynuyordu ve bir kapanma sorunu yaşamıyordu ısınmadan nasıl olabilir bende sıvı soğutma var fakat yinede battlefield 1 gibi oyunlarda bir süre sonra res atıyor.Oyunların grafiklerini düşürünce baya bi dayanıyor pc çok fazla dayanıncada mavi ekran veriyor.Tam model derken nedemek istediniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8A3D5004B -- 10 Ağustos 2017; 19:1:32 >

• quote:

quote:

quote:

Broadway e audi mototu takmissiniz hocam. Yani genelde cpu not supported hatasi verir ama acilmis sistem gercekten cok ilginc... bios update deneyebilorsiniz ancak netten gordugim kadariyla fx deategi yok anakartin.

1.bios update

2. Islemcininnhizini asagiya cekme

3. 6 cekirdege dusurme islemciyi bunlari deneyebilirsin yani. Care ucuz yollu 2. El 970 chipset anakart almak aslinda. Ya da sistemi degistirmek ryzen a gecmek. Fx in onu cok acik degilcmalum.

Başka bir anakart alırsam sorun çözülürmü.https://www.hementopla.com/anakart?uyumlu=amd-fx-8350-4-0ghz-8-core-10 burdan en fazla 250tlye bir anakart önerirmisin artık bilgisayarımın res atmasını istemiyorum.Sizce anakarttan dolayımı res atıyor yani bide alıp bişeye yaramassa üzer doğrusu.Ama bunlar bana yaramassa mecbur 2.el bakıcam sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8A3D5004B -- 10 Ağustos 2017; 19:7:44 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.