@REDSTONE neyse hocam, bir savaştan daha haksız olarak malum ayrıldık. O kadar uğraştık toplandık ama yasa açıklarına ve bu duruma yazı olan Amazon a yenildik. Sağlık olsun. Bizde durumu bu şekilde değerlendireceğiz artık. Emeğinize sağlık. Diğer savaşlar için ben baltaları keskin tutayım |
Amazon Yurt Dışı Ekran Kartı Gümrük İşlemleri ve Süreçleri [Vekaletname Verilmeli mi?] (3. sayfa)
-
-
hem bir önceki konunun hem de ekşideki başlığın silinme nedeni "çay içmeye çağrılma" "rüşvet" "dolandırıcılık çetesi" gibi "kanıtsız" ithamlarda bulunulmasıydı. milyar dolarlık ups ve ünsped'in (günlük işlem hacimleri milyonlarca dolar olabilir) 7000 liralık ekran kartının 1500 liralık gümrük masrafı için "gel çay içelim çözeriz" falan dendiği gibi absürt iddialar ortaya atılmasaydı konu herkesin başından geçen vekalet sürecine göre ilerleseydi pek problem olmazdı diye düşünüyorum. umarım bu konu o düzeyde ilerler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marquin -- 5 Mart 2021; 9:28:10 > -
Shipping kimin ismi gözküyorsa arayıp onun tc sini sorarlar hstta sormuş olabilirler şu saat itibariyle
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: marquinhem bir önceki konunun hem de ekşideki başlığın silinme nedeni "çay içmeye çağrılma" "rüşvet" "dolandırıcılık çetesi" gibi "kanıtsız" ithamlarda bulunulmasıydı. milyar dolarlık ups ve ünsped'in (günlük işlem hacimleri milyonlarca dolar olabilir) 7000 liralık ekran kartının 1500 liralık gümrük masrafı için "gel çay içelim çözeriz" falan dendiği gibi absürt iddialar ortaya atılmasaydı konu herkesin başından geçen vekalet sürecine göre ilerleseydi pek problem olmazdı diye düşünüyorum. umarım bu konu o düzeyde ilerler.
Absürt veya kanıtsız iddialar gibi bir durum yok ortada, tüm yaşananlar telefon görüşmeleriyle sabit. Eğer malum firma da yalan söylemiyorsa bu konuyu incelediğini dile getirdi. Akabinde o başlık sonrası çoğu kişiyi Onur isimli çalışan yerine Mustafa isimli çalışanın aramaya başlaması da ayrı bir dikkat çekici husus.
Ekşi’deki başlıkta oldukça abartılan kısımlar olabilir ki zaten benle alakası olan bir başlık değildi. Benim DH’de açmış olduğum kapatılan başlıkta; malum firmanın gerekli işlemleri sağlaması için yalan dolan şeyler ortaya atıp, bu şekilde insanları arkama alarak işlemimi/işlemlerimizi hallettirme gibi bir düşüncem kesinlikle olmadı.
*Yazdıklarınızdan bu anlaşıldığı için tekrar tekrar üzerinden geçmek istedim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Teşekkürler hocam cevap için. Benim kart amerika'da kaldı hala gelemedi maalesef
-
Gelmemesi belki biraz iyi olmuş olabilir çünkü bugün yığıldı hepsi gene geçmeyebilir gümrükten
işlem ticari sayılır ise en kötü ne olabilir bilen var mı?
-
Vekalet isterler hocam
-
Amazon.de ve Amazon.es'den amplifikatör'den tutta, Laptop, spor ayakkabı, giyime kadar bir sürü alışveriş yaptım.
hepsi sorunsuz teslim edildi. Firma sizin adınıza, siz gümrük işleriyle uğraşmayın diye zor bir işi hallediyor.
Gümrük tecrübesi olan varsa, zaten dediğimi anlayacaktır. Gözüm kapalı alışveriş yapacağım tek site.
-
-
TR üzerinden Almanya'dan siparişim vardı DHL ile geliyor PC parçası ekran kartı değil ama. 4 Martta Polonya'dan verildi kargoya bugün İstanbul'a geldi 14:08 gümrüğe girdi yazısını gördüm aradım gecikmesin TC falan istiyorsunuz dedim. 14:47'de çıktı gümrükten
-
Bu işi zor hale getiren yine devlet. Avrupa'da ürün söyleyince anında kapına geliyor kargo gümrükten geçip geçmediğini bile bilmiyorsun bir kere gitar amfisi almıştım akşama doğru söyledim 1 gün sonra kapıma geldi sonra merak ettim baktım kargo takibine adamlar kargoyu estonya'dan vermiş 1 günde almanya'yı gelmiş. Haberim bile yok bu kadar basit.
Neyin yetkisi belgesini veriyoruz vekalet vs. zaten adımıza şirket olup olmadığından tut parmak izimize hatta o kargonun içinde santim santim ekran kartının komponentlerini gösteren cihazlar var hala daha açıklama yapıyoruz ekran kartı aldık diye.
Birde kullanım amacını açıklıyoruz. Vergisini kargosunu faturasını her şeyi veriyoruz yetmiyor devlet daha çok istiyor ne yapacakmışım çok beğendim sarılıp yatacağım belki kime ne sanki
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hayırlı olsun hocam benim dün girmesine rağmen çıkmadı. Tek ürün şubat ayı için. Aradım sorunda görünmüyor dediler -
DHL mi? Gayet hızlı çalışıyorlar aslında geçen ayki üründe de hemen çıkmıştı.
-
Benimde ilk başıma geldi hocam. Aradım sorun yok gümrükte dediler sadece -
2 tane 1200 dolarlik ( toplam 2400 dolar) ekran kartı sipariş edersem ticari mi sayiliyor, kargo toplam fiyati 1500 euro gectigi icin, yoksa %20 vergi mi oduyorum
Hocam dhl express mi yoksa normal mi? Benimkini bugün dhl express'e vermişler ve o da Polonya'dan gelecek. Teslim tarihi 18 mart diyor amazon mailinde, sizce o tarihten daha mı erken gelir?
Express, 4 Mart kargoya verildi 5'i İstanbul gümrük çıkışı yapıldı 8'i teslimat. Belki yarın bile gelebilir de ben DHL'e gidip alacağım için minimum 8'i.
-
Paket, takas kuruluşunda nihai serbest bırakılmayı bekliyor.
Ne diyorsunuz bu neye işaret :))
DHL de yan çizmeye başladı sanırım. Geçen hafta gelen kargo aynı gün çıktı, perşembe gelen kargo daha gümrüğe tabii duruyor. Gümrük departmanı işlemleri bitmemiş dedi ama ups den sıçradı sanırım
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X