Şimdi Ara

Aman ha, oylarınız boşa gider...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şahan Gökbakar, son paylaşımıyla dikkat çekti. Bu defa oy verecek olan gençlere yönelik paylaşımlar yaptı, gençlerin oylarını kullanırken dikkat etmeleri gereken başlıkları da sıraladı.

İşte Şahan Gökbakar'ın oy verecek gençlere sesleniyorum diyerek başladığı o paylaşımlar:

"Buradan oy verecek gençlere sesleniyorum. Seçimin ilk turunda oy verdiğiniz parti ittifakta değil ve barajı geçemezse, oylarınız boşa gidiyor ve en çok oy alan partiye yarıyor. Meclis çoğunluğu olmadan sistem değişemiyor. Bütün dert bu. Akıllı davranın, kanmayın...

Genç kardeşim, Cumhur İttifakını sevmedin, Millet İttifakını sevmedin. Bunlara vermem dedin, bir partiye verdin. Verdiğin parti barajı geçemedi. Otomatikman sevmediğin ittifaklara vermiş oldun. Sistemi böyle kurmuşlar. O yüzden aklınızı kullanın. Ha yok mu? Sonra yakınmayın ama

Size sistemi anlatıyorum genç kardeşim. Anlatmıyorlar size bunları. Milletvekili seçimlerinde sistem bu. Oyun bu şekilde kurulu. Kime oy verirsen ver genç kardeşim umurumda değil, özgürsün. Ama kuralı kaideyi bilerek ver. Barajı geçemeyen partiye verdiğin oylar ittifaklara gidecek!

14 Mayıs'ta 2 oy vereceksin genç kardeşim. Biri CBşk diğeri milletvekilliği. CBşk secimi 2 aşamalı. Ama Milletv. seçimi tek. O yüzden kandırıyorlar sizi. Yani Millet vekilligi seçiminde verdiğin parti barajı geçemezse, oyların sevmediğin ittifakalara gider. Kural bu. Bilin bunu.

Önceki 4 tweette anlattım genç kardeşim. Sizler için çok üzülüyorum. Hiç gençliğinizi yaşayamıyorsunuz. O yüzden bilin her şeyi kuralı kaideyi istiyorum. Kime oy vereceğiniz sadece sizin geleceğinizi etkileyecek. O siyasetçiler yine aynı devam edecek hayatlarına. Benden söylemesi"

halk tv
    Şahan Gökbakar oy kullanacak Z kuşağına seslendi
    https://halktv.com.tr/yasam/sahan-gokbakar-oy-kullanacak-z-kusagina-seslendi-726798h

• Hemde öyle bir boşa gidiyor ki, kötünün kötüsü.

Büyük ittifaklarda bulunmayan baraj altı tüm partiler için atılan oylar, AKP'ye destek vermişe dönüyor mevcut sistemde. Oyunun kuralı bu. Yapacak şey kurala göre oynayıp, büyük ittifaklarda olan ve mümkünse büyük olan partilere destek olmak. Hangisine destek verirseniz verin. Oyunuz çöp olmasın. Mevcut kadroyada faydası olmasın.
  • Hemde öyle bir boşa gidiyor ki, kötünün kötüsü.

Büyük ittifaklarda bulunmayan baraj altı tüm partiler için atılan oylar, AKP'ye destek vermişe dönüyor mevcut sistemde. Oyunun kuralı bu. Yapacak şey kurala göre oynayıp, büyük ittifaklarda olan ve mümkünse büyük olan partilere destek olmak. Hangisine destek verirseniz verin. Oyunuz çöp olmasın. Mevcut kadroyada faydası olmasın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BlackGhost12 kullanıcısına yanıt

Ben öyle düşünmüyorum:

2022 yılı Nisan ayında yürürlüğe giren yeni seçim yasasında artık oylar (Hiçbir ittifaka ait olmayan sadece partilere verilen) o seçim bölgesinde en yüsek oy alan partiye gidecek.

Bu durumda iktidar partisi kendi ayağına sıkmış oluyor zira yerelde iktidar partisi ve yavruları asla çoğunluğu elde edemiyor...

• Z kuşağında bunu anlıycak kapasite yok.

Onlar arabada gaz pedal.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklı. Öyle bir sisteme evet attık ki tam bir demokrasi garabeti.

• Ölüm gösterip sıtmaya razı ediyor.

Kk ye gideceğine boşa gitsin daha iyi. Kk kırmızı rte dir.
    Birazcık ince isteyen bunlara aldırmadan inceye versin.

• Diktatör58 D kullanıcısına yanıt

Herkeş bedelini ödeyecek.. O da " adam kazandı " demenin bedelini ödeyecek...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Oylar bölünmesin diye diye en sonunda üç tane dinozora mahkum kaldık.

Hangi parti görüşüme yakınsa basar geçerim isterse %1 oyu olsun

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

En yüksek oy alan partilerinin işine geliyor. Sana göre CHP 1.dir cumhurdakikere göre akp 1. durumdadır... Genel seçimde 1970lerden beri sol bir parti hiç bir zaman 1. Olamadı böyle bir gerçekte var... Bu seçim sistemi iktidarın lehine tabii ama akp- CHP- iyi parti %25er alırsa o başka

• GATIRCAN kullanıcısına yanıt

İyiymiş... Ufak partiye oy vermeden nasıl rakip parti olacak ki üstelik parti devket yardım alması için %3 oy alması gerekiyor. İstediğin parti yerine akp CHP 'ye veriyorsun devlet yardımı bu partilere gidiyor

• Genç kardeşlere bizim de tavsiye ettiğimiz bu cumhurbaşkanlığında kime veriyorlarsa versinler bizim ona sözümüz yok. Ancak milletvekili pusulasında oylarını millet ittifakında bulunan partilerden birine bassınlar. Milletvekili oyları boşa çıkmasın

• Şahan erken konuşmuş daha adaylar tam belli değilken. Böyle konuşarak CHP ve kılıçtaroğlu için avantaj yaratmış ve haksız rekabet oluşturmuş ufaklar için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 26 Mart 2023; 15:18:12 >
  • BlackGhost12 kullanıcısına yanıt

Bu olaya nereden baktığına ve koşullara bağlı. %6 alan bir partiye destek verip barajı geçirmek kat kat daha fazla katkı sağlar. %6-7 alacak potansiyel partiye bu linci yapıyorsanız, malesef bedavaya aylarca aktrolluk yapmış oluyorsunuz.

• Antlion A kullanıcısına yanıt
    Hayır biz memleket partisine vericez. 3% oy alsak seçim yardımı alırız. Sonra gelen parayla aynı CHP ve iktidar partisi gibi troll besleriz 200 bin tane. Onlarla herkesi ikna ederiz. Sonraki seçimde de 7%'yi geçip meclise gireriz ya da 2023 yılı seçilmiş başkanının kötü yönetiminden dolayı insanlar İnce yine haklı çıktı diyerek memleket partisine basarlar 2028'de, böylece %50 +1 ile İnce yönetimi ele alır bizlerle beraber.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İyi de... Bunları söylerken nasıl böyle dümdüz söyleyebiliyorlar ?

Ya İnce'nin oyu KK'dan fazla ise ? O zaman İnce'nin oylarını bölmüş olmayacak mısınız ? İnsanları 2 seçenekli bir seçime zorluyorlar.

• Kardeşim bu sene kılıçtaroğluna oyunuzu verin herkes kk oy versin şunlardan kurtulalım sonraki seçimde söz hepsini inceğe yada merale veririz  

• bende bu öğlen twiterdan okudum mesajını.

artık ne diyim karar milletin.

• GATIRCAN kullanıcısına yanıt

yapma

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.