Şimdi Ara

ALTEC LANSİNG FX5051 SES SİSTEMİ İNCELEMESİ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
1
Favori
17.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • mert6385: Uzatabilirsin fakat kalitenin düşmemesi için kaliteli kablolar alman gerekiyor. Bu da pahalı bir olay. Yanlış hatırlamıyorsam tek uzatma kablosunun fiyatı 40 lira gibi bir şeydi.
  • Bende laptopda kullanmak için bu seti almayı düşünüyorum. Gönül isterki (Z5500 + X-Fi Surround = 1000 TL) olsun ama bütçe elvermiyor. Bi ara G51'e niyetlendim ama yine ses kartı gerektiyor. O yüzden beni aşıyor şimdilik. Bundan dolayı 5.1 olarak laptopda en uygun set bu olduğunu düşünüyorum.

@dministrator ve paramparca,

Ne dersiniz bu konuda? Almalı mıyım?

Orjinalden alıntı: ExECaLiBuR

Sistemi aldım. Beklediğim gibi bir ürün + ve - leri dediğiniz kadar var. Fakat laptopda kullanabilecek bundan iyi F/P olan başka bir 5.1 sistem bilmiyorum.

Bende laptopumda kullanmak için bu ürünü almaya niyetlendim fakat adana ve mersinde bulamadım,nettende bimeks o modelin satışını yapmıyordu...bende 2.0 ve 2.1 setlere yöneldim şu an...

Orjinalden alıntı: reymor01

quote:

Sistemi aldım. Beklediğim gibi bir ürün + ve - leri dediğiniz kadar var. Fakat laptopda kullanabilecek bundan iyi F/P olan başka bir 5.1 sistem bilmiyorum.

Bende laptopumda kullanmak için bu ürünü almaya niyetlendim fakat adana ve mersinde bulamadım,nettende bimeks o modelin satışını yapmıyordu...bende 2.0 ve 2.1 setlere yöneldim şu an...

Ben bu seti Ankara'da bulamadım.

Mavi'de v Vatan'da yok. HB'de vardı ama onun fiyatı biraz yüksek geldi. En sonunda Teknolojix'de buldum ve oradan aldım. Stokta da 1 tane kalmış üstelik. Biraz şans işi oldu.

• Bu seti DVD player ve benzeri ürünlerde kullanabiliyormuyuz acaba ?
  • peki bu dvd ile kullandığımızda gene hışırtı oluyormu. çünkü okuyarak geldim herkez bi hışırtı dır diyerek başlıyo konuşmaya ?
    yani bu ne böle boşta beklerken gerçekten hışırtı çok mu yüksek :D ya alacağım alacağımda kafam karıştı =) bnde creative 4+1 sistem var hadi bnmki eski bozuyor son sesde bass. altec fx5051 de son seste bozuyor sesi diye yorumlar var. yani bunu neile önleyebiliriz. bi çözümü yokmu beyler sesi tam güçte bile adam akıllı alabilmenin. seti kuracağım oda 6 metre kareden küçük gibi bişey. şöyle bi baktımda okadar bile değil odam =) belki bu küçük dünyamda deprem etkisi için yeter diyorum okadar eksiklikleri de olsa yazılanlara göre.

Son zamanlarda kafayı yedi bu set. Sol arka ve ön kendini kaybediyor. Fişten çekince düzeliyor. Bu fiyata bu kadar. USBden kullanığımdan mı böyle oluyor acaba. 5.1 ses kartı yok malesef.

Kafayı yeme durumu var fişi çekip takıca düzeliyor, dip sesi en sevmediğim yönlerinden biri
  • Bende almayı düşünüyorum ama eksileri artılarından daha fazla. Aslında para olsa Z5500 almak gerek ama işte bütçe :D
    Subwoofer 28 Watt demişsiniz.Ve ne kadar güçlü olduğundan bahsetmişsiniz.Benim kullanmış olduğum subwoofer 32 Watt gücünde(Jwin A-3322),bilgisayar masasının altında.Yan tarafında yatağım var.Sandalye de ne kadar iyi bass vurduğunu anlayamıyorum.Fakat yandaki yatakta uzanırken bazı parçalarda bass'ı beynimde hissediyorum.Fakat nedense yine de istediğim iç titretme performansı oluşmuyor.
    Bu markalar arasındaki kalite farkından mı,yoksa gösterilen değerlerin tutmamasından mı,yoksa THX denilen özelliklerden mi değişmekte?
    Daha önce Z5500 kullandığınızı yazmışsınız.Z5500'ü laptopa nasıl bağlıyordunuz.Bildiğim kadarı ile usb özelliği yok.Fakat laptoptan olan tek çıkış ile tüm hoparlörlerden ses alabiliyormuydunuz ve kalitesi nasıldı?

Biraz fazla oldu ama merak ettiklerimdi.:)
    Şimdiden teşekkürler.
    Intel i9 9900K – Gigabyte Z390 Aorus Master – Corsair Vengeance RGB Pro 4x8GB 3200 Mhz – Samsung 970 Evo Plus NVMe – Corsair Hydro H100i RGB Platinum -Zotac GTX1080Ti Amp! Extreme Core Edition – Creative Sound Blaster ZX - Corsair Carbide Air 540 - Corsair QL 120x6 - Samsung 32" CHG70 2K 1ms 144Hz HDR600 QLED Curved – Edifier S550 Encore - Corsair Strafe RGB MK.2 – Logitech G900 Chaos Spectrum - Thrustmaster T300 Ferrari Integral Alcantara - Thrustmaster TH8A

• bende siparis verdim hadi hayırlsı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canercingoz -- 2 Şubat 2010; 3:10:49 >
  • Halen kitlenip duruyor bu melet. UPS'e takılı acaba ondan mı yapıyor yoksa usbden bağlı olduğu için mi? Kafayı yedirtiyor adama.

2,5 yıl önce altec lansing fx5051 5.1 ses sistemini aldım. 1 yıldır sağ ön ve sağ arka arada gidip gidip geliyordu. Son zamanlarda ise tam tersi olmaya başladı artık arada gelip gelip gidiyor. yani sağ ön ve arkayı kullanamıyorum gibi bişi tam gelirken ses çizirti ile geliyor çok durmadan tekrar gidiyor. Bu neden kaynaklanır acaba işletim sistemim win7 32bit. Ayrıca hd videoları da ses sistemi takılı iken takılarak izliyorum, çıkardığımda ise gayet akıcı izliyorum. Sorun hakkında bilgisi olan arkadaşlara ricam lütfen yardım edin çok sinir bozucu bir durum..:(

Sesteki bozulmanın iki sebebi olabilir. Birincisi telefon çalarken oluşan parazit, ikincisi ise kablonun jacklarının tam olarak temas etmemesinden kaynaklanır. Kabloları ve jackların giriş yerleri kontrol et. Tam oturduğundan emin ol. Birde kablolarının kırılmamasına dikkat et. Hasar alırsa bu da sesi etkiler.
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.