Şimdi Ara

ALTEC LANSİNG FX5051 SES SİSTEMİ İNCELEMESİ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
1
Favori
17.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ÇaPaNOğLu66


    quote:

    Orjinalden alıntı: R`meRt


    quote:

    Orjinalden alıntı: R`meRt

    Hayırlı olsun dostum gule gule kullan allah utandırmasın


    saol dostum suan ıs yerındeyım ıncelemenı ınceleyemedım tam evde ınceleyecegım


    kendi kendine cvp verenide gördümya şu forumdan atılsamda gam yemem


    sanırım bi alttaki mesajı alıntı yapacakdı. olur böle vakalar çapanoğlu yakalar


    Arkadaş ne var yani iş yoğunluğu dalgınlıkla kendımızı alıntılamışız

    @@dministrator

    Dostum keşke satmasaydın ya guzel alet




  • arkadaslar fx5051 ıle sorunlarım war

    - DIP SESI: hıc muzık calmazken bıle sureklı devam eden bı ''hissssssssss'' sesı war we ılgınc olan bu ses sureklı aynı sevıyede yanı sesı fullesemde aynı ses mınumumdaykende aynı sıddette (muzık calmazken ) zaten musık calarken sorun yok dıp sesı muzıgın ıcınde kayboluyo,ancak muzık calmazken cıkan bu ses benı rahatsız edıyor kapama tusuna basınca ses gıdıyor acınca yıne devreye gırıyor.
    -kablosuz kumanda sapıtması: sıstemı usb ıle bagladıgımda kumanda bıraz sapıtıyor uzerındekı reset tusuna basınca sıstem kapanıyor yanı reset tusu kendı ıslevını yıtırıp acma kapama tusuyla aynı gorevı ustlenıyor fakat 3 jakla normal analog olarak ses kartıma bagladıgımda kumandada herhangı bı sorun yok reset tusu bassı tızı center ı rear ı sıfırlıyor

    bunlar neden kaynaklanıyo olabılır aynı sorunları yasayanlar war mı acaba( ozellıkle dıp sesı) tskler
  • rokoko_
    Dip ses bende de var, distribütörü arayıp detaylı bilgi almak lazım.
  • uyduların kablolarından kaynaklanıyoolabılır mı acaba ya altın uclu kablo alsak bı faydası olur mu ... bıde ben ınternet uızerınden sıparısle aldım uydularda fln made ın chına yazıyo north amerıca olması lazım dııl mı sızınkı ne malı acaba??
    quote:

    Orjinalden alıntı: paramparca

    rokoko_
    Dip ses bende de var, distribütörü arayıp detaylı bilgi almak lazım.
  • satış nedenini merak ettim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bergun76

    satış nedenini merak ettim.

    +1 Bende bu ürünü almayı düşünüyordum gerçi dolar fiyatı fırladı
  • rokoko_
    Sorun uydulardan değil de amfiden kaynaklı gibi. En iyi ihtimalle cihaz çok hassas olduğu için elektrik sistemindenki ufak bir düzensizlikle birlikte bu ses duyuluyor. Uydular Çin yapımı, yani set Çin'deki fabrikada üretilmiş.
  • paramparca

    sen usbden baglayıp mı kullanıyosun sıstemı yoqsa ses kartına mı baglıyorsun ?? ben kafama gore takılıyom bı usb bı analog:D ... saglam bı ses kartına baglasak fx5051 i faydası olur mu acaba ?? ben onboard 5.1 desteklı ses kartıma analog bagladıgımda hem ses kartımın hemde sıstemın sesını fulleyemıyorum ses bozuluyor.. daha ii bı ses kartında ıkı taraftanda fullenır mı acaba? tskler
  • Sistemi analog olarak bağladım, zaten buna mecburum çünkü sistemin içindeki usb ses kartı X-Fi Gamer gibi olamaz sonuçta. Ayrıca son seste bozulmalar oluyor. Zaten bozulma oranı %10 olan bütün sistemlerde son seviyede bozulmalar olur.
  • Alteclerin malzeme kalitesiz oluyo galiba vu gün aldım vs2421 2+1 bu gün içinde kumandası bozuldı sistemi açmıyorum.Yarın götürüp değiştircem.
  • Geçmiş olsun arkadaşım, vs2421 i bilemem ama bende vs3251 var kendi çapında kaliteli bir ürün bence
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ecrasniann

    Geçmiş olsun arkadaşım, vs2421 i bilemem ama bende vs3251 var kendi çapında kaliteli bir ürün bence


    Çok sağol.
    Bu sisteminde ses kalitesinden memnun kaldım ben aslında güzel ama kumandası çabuk bozuldu neden oldu anlamadım bu gündeğiştircem öğleden sonra inş sorun felan çıkartmaazlar garantiyle uraştırmazlar.Dahad dün aldım direk değişim yapsalar iyi olur.
  • Herkese merhaba,

    Ürünü bir haftadır test ediyorum. Artılarıyla eksileriyle görüşlerimi paylaşmak istedim.

    ÖNEMLİ NOT: Müzik ağırlı olarak (Tarzım Electronik/HardTrance) oyun ve filmlerde test etmeye çalıştım. Ayırca ses kartım üzerinden bağlantıyı kurdum, yani USB ile bağlamadım. Son olarak subwhoofer'ı duvar köşesine 10'ar cm boşlukla yerleştirdiğimi bilmenizi isterim.

    Herşeyden önce merak edenler için; ürünün üzerinde ne yazık ki pek çok elektronik cihazlarda olduğu gibi "Made in China" ibaresi yer almakta. Çin mallarından nefret ediyorum, genelde kalitesiz oluyorlar. Ama istisnalar yok değil.

    Sıralamaya başlamadan önce sistemi koliden çıkarıp kurduktan sonra, kumandanın çalışmadığını farkettim :( Şanssızlık işte... Kumandayı iade ettim, şu an serviste, durumu hakkında bilgi alamadım henüz.

    Elimden geldiğince artılarını ve eksilerini ard arda detaylı anlatmaya çalışacağım.

    (+) Uydu hoparlörler çift kanallı olduğu için tweeter'a ihtiyaç duymuyorsunuz. Tizsel olarak bu yönden gayet doyurucu. Sesleri bu sayede çok berrak duyuyorsunuz.
    (-) En büyük eksisi (kimine göre farklı olsa da çevremdeki pek çok kişinin ortak fikri) güçlü bir ses sistemi değil. Her zaman yüksek seste her kolonda belirli bir ölçüde bozulma olur mantığına sahibim fakat Altec Lansing FX5051 ses sistemi, hayal kırıklığı uğratacak seviyelerde bozulmaya başlıyor. Orta seviylerde kullanacaklar için sorun teşkil etmeyecektir ve o seviyelerdeki ses kalitesi epey bir tatmin edecektir. Fakat ses artırımlarında uydu hoparlörlerin alıp başını gitmesi, subwhoofer'ın ise geriden takip etmesi ve koşarken de bozuk bass seviyesinin epey bir öne çıkması üzücü. Uydu hoparlörlerin ses seviyesi dengesiz bir artışla yükseliyor, o kadar yükseliyor ki sanıyorsunuz ki sadece uydu hoparlörler aktif ve bu süreçte de uydu hoparlörlerin bozulmasına apaçık şahitlik ediyorsunuz, portatif teyplerin hoparlörlerini zorlamışsınız gibi ses çıkıyor.
    (+) Uydu hoparlörlerin ayaklarının metal olması ve altlarında kaymayı önleyen plastikçiklerin olması güzel bir özelliği.
    (-) Subwhoofer'ın üst kısmı da etrafı gibi ahşap olsaymış çok daha iyi olurmuş. Çünkü üstündeki plastik kaplama en ufak el izini ve lekeyi belli ediyor ve "çok çabuk çizilebiliyor."
    (+) Filmlerde ve oyunlarda 5.1 hissini sonuna kadar veriyor.
    (-) Kontrol pedi kullanışlı olsa da ona bağlı oldukça kalın kablo, hareketinizi kısıtlıyor, rahatça şekil verip, istediğiniz yere koyamıyorsunuz.
    (+) Hem kontrol pedinin, hem de kumandasının olması güzel.
    (-) Kumandanın sadece kontrol pedden çekmesi oldukça kötü, sobwhoofer'ın üzerinde de minik bir sensör olmalıydı.
    (-) Kumanda çok kalitesiz. Minikliği ile çok zarif bir halde olsa da kumandanın malzeme kalitesi kesinlikle tatmin etmedi.
    (-) Uydu hoparlörlerde kullanılan kabloların oldukça kısa olduğunu belirtmemek olmaz.
    (-) Diğer bir büyük eksisi ise hoparlörlerdeki "HİS" seviyesinin (hoparlörlerin kendinden gelen hışırtı oranı) epey bir yüksek, sesi MUTE etseniz dahi o HIS'i epey bir duyuyorsunuz ve beni epey bir rahatsız etti.
    (-) Uydu hoparlörlerün kullandığı bağlantı kabloları demonte edilebilir bir şeklide tasarlanmış osla çok daha uygun olabilirdi.

    Sonuç (gene bence):
    Altec Lansing FX5051'in, müzik oyun ve filmlerde %50-60 seviyelerinden yukarı çıkmayacaklar için uygun olduğunu söyleyebilirim. fakat ses seviyesini benim gibi hemen hemen her zaman %50 ve yukarısında tutanlar ile müziğe ağırlık verenler ve bassın yoğunluğuyla birlikte kalitesine önem verenler için uzak durulması gereken bir ürün olduğunu düşünüyorum.

    Saygılarımla,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technologin -- 19 Aralık 2008; 13:30:57 >




  • @DeLLy_DJ
    Hocam çok teşşekürler yorum için ben bunun 2.1'ini düşünüyordum vaz geçtim.
  • bence bunun 2.1 olanından yani fx4021den vazgeçmemelisin onu da birkaç ay kullandım ben ve bundan çok daha memnun kaldım
    bu seti satma nedenim ; sesin yükselince bozulması ve usb ses kartının kalitesinin beni hayal kırıklığına uğratması
    mx5021 siparişi verdim yakında onun incelemesini yapacağım
  • arkadaşlar istanbulda bu seti nereden bulabilirim altec lan.5051 i?
  • teknolojix
  • digitürk plus için bağlantı yapılablir mi?
  • 2.1 bağlantı kurabilirsin her türlü cihazla
  • inceleme yapan arkadaşın yazıdğına göre arka uyduların kablo uzunluğu 2 metreymiş. bunu uzatma şansımız var mı acaba?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.