Şimdi Ara

Almanya/Türkiye Online Dating Farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumda başkalarının paylaştıklarını görünce konuşmaların sığlığı dikkatimi çekiyordu. Yani bir iki kelimeyle bir ilişki kurulmaya çalışılıyor. Karşılaştırmak amacıyla Bumble'daki eski konuşmalarıma şöyle bir göz gezdirdim, sizle de paylaşmak istedim.

Bu ekran görüntülerinin hepsi konuşmanın en başından başlıyor. Yani genellikle en baştan (profildeki bilgilerden yola çıkılarak) bir muhabbet açılıveriyor.

Hani diyebilirsiniz ki bu fark Almanya'da olmasından değil, gay dating olmasından kaynaklanıyor. Yani bilemem ama burada kadınlarda da arkadaşlık ettim, konuşma derinliklerinde bir fark yok. Ki, Türkiye'de de tecrübem var. Almanya'ya daha bir buçuk sene önce geldim.

Zaten geçen Türkiye ziyaretimde de öylesine Bumble'a girmiştim. Beğenilenlere baktım, biri hoşuma gitti, kaslı boylu poslu da, yakışıklı :D Ama profile bir kelime bir şey yazmamış tabii ki. Sağa kaydırdım yine de, en azından sigara içmediği yazılıydı, nadir bir şey Türkiye'de. Sonuç:

• forumda ılık dakikalar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi ki okumamışsım, son anda kurtuldum...

Yurt dışında iletişim kurduğun kişi seninle rahatça İngilizce konuşacak kadar eğitim almış oluyor. Ya yaşadığı ülkedeki yabancılarla iletişim kurmak isteyecek kadar açık, ya da ülkesini bırakıp başka ülkeye taşınacak kadar cesur. Kısacası ne olursa olsun, karşındaki kişi bu iki filtreden geçmiş oluyor.

Türkiye'de eşleştiğin, buluştuğun, konuştuğun kişide ise bu filtreler yok. Hepsi derdini anlatacak kadar Türkçe biliyor ama yabancı dil bilgisini bilmiyorsun. Irkçı mı, içe kapalı mı, yabancı düşmanı mı, onu da bilmiyorsun.

Uzun lafın kısası, elmaya armudu karşılaştırmıyoruz burada, o nedenle buradan sağlıklı bir sonuca varmak mümkün değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 18 Şubat 2026; 11:57:4 >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.