Şimdi Ara

Almanya maaşlar (morali_boz.gif)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
121
Cevap
0
Favori
6.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar eved. en düşüg mayışlar bunlar ve ülkenin %60'ı asgari yani 2825 tl ( 270€) alan bizi gısganıyorlar..

en düşük laa. en düşük bunlarmış...

Hatta araba fiyatlarının bize göre 10 kat daha ucuz olduğunu da eklerseniz, aradaki satın alma gücü farkı 100-150 kata falan çıkıyor

Almanya maaşlar (morali_boz.gif)

• https://www.vw.com/en/models/golf.html

23.000 dolardan başlıyor diyor. Öğretmen maaşı 4000 dolar desek, ayda 2000 dolar birikim yapsa(maaşın yarısı) 12 ayda golf cepte. Enflasyon yok gibi birşey bu ülkelerde.

https://binekarac.vw.com.tr/app/local/fiyatlar/arac-fiyatlari.html

289.000 TL'den başlıyor. Öğretmen maaşı 5000 civarı ve yarısını biriktirerek 116 ayda alabilirim. Yalnız hayvani enflasyonumuz yüzünden 116 ayın sonunda param çöp olur. Hiç bir halt sahibi olamam. Arabanın tamamını kredi vermiyorlar. Verseler de ödeyemem. Aylık 9 bin taksit çıkıyor:

https://www.hangikredi.com/kredi/tasit-kredisi/sorgulama

Diyelim ki yine maaşın yarısını biriktirerek 150.000 lirayı 30 ayda biriktirdim. Kalan 140.000 TL yi kredi çektim. Bu sefer de 4600 TL taksit çıkıyor. Yine almam imkansız. Zaten bu 30 ayda enflasyondan dolayı arabanın fiyatı zıpır zıpır zıplayacağı için 4600 taksidi odeyebilsem de o arabayı alamam.

Yani hocam, matematiği cevap yazdığın arkadaş değil de sen katletmişsin. Gördüğün üzere sıradan bir öğretmen gelişmiş ülkelerde maaşının yarısı ile sıradan bir arabayı borçsuz harçsız tam 1 senede alabiliyor. Fakat bizdeki öğretmen aynı arabayı belki ömrünün sonuna doğru, hayatı boyunca yaptığı birikimlerle alabilir. Tek başına arabaların fiyatlarını oranlamak, matematiksel olarak doğru bir hesap yapmak anlamına gelmiyor. Eğer öyle olsaydı 100 işçinin 100 günde diktiği binayı 10000 işçi 1 günde dikerdi. Şirketler de 100 işçi yerine 10000 işçi çalıştırıp her gün 1 bina dikmiş olurdu.

sırf bu konuya yazabilmek için 15dk uğraştım şifremi vs unutmuştum :)

Almanya'da öğrenciyim. Studentwerk dedikleri öğrenci işi yapıyorum. yemek dağıtıyorum haftada 20 saat.

ayda toplam 1500€ yakın para kazanıyorum bahşişlerle beraber.

Saatlik ücret 10€+Bahşiş+25 siparişten sonra sipariş başı 0.25€ bonus/100 siparişten sonra sipariş başı 1€ bonus falan var/ kendi bisikletimi kullandığım için km başına 0.14€ de bisiklet yıpranma ücreti veriyorlar.

Giderlerim;

275€ Kira (her şey dahil su elektrk doğalgaz) ve tanıdık aracılığıyla bulduğum için tam merkezde. kölnü bilenler için dom katedraline yürüme 10dk.

17€ bisikletimin kirası

20€ telefon faturam

160-180€ aylık mutfak masrafım.

bunlar temel ihtiyaçlar geri kalan her şey zevk/gezme tozmaya gidiyor.

6 aydır çalışıyorum. 6 ayda yaptığım öğrenciyken yaptığım;

tabiki direk bir telefon+bilgisayar aldım.

aileme her ay migrostan alışveriş yapıp yolluyorum.

babamın 2 kredisini kapattım.

bunları yaparken 6 ülke gezdim. arkadaşlarla her gün gez dolaş vs. ve para biriktirebildim.

bu bana yetmiyor diyenleri ben gerçekten anlamıyorum hele hele tr den almanyaya gelip de diyenleri.

• Ulan şu dünyaya bi kere geliyoruz
    Yaşadığımız hayata bak

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Asıl önemli olan aldıkları paranın alım gücü Kendi ülkelerinde de yüksek. Hadi bizde kur farkı falan Kendi ülkesinde de çok rahat alışveriş yapabiliyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Matematiği baya katletmişsin. Türkiye'de araba almak 10 kat daha zor, birdaha 10 ile çarpmışsın sen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeavenlyBlue -- 5 Temmuz 2021; 18:55:46 >
  • 8 milyarda alamanyada doğuyor zaten aman ne büyük talihsizlikAlmanya maaşlar (morali_boz.gif)  ne yapalım tanrı size burayı uygun görmüş orta şeker refahlı, kuzey koreyi yemenide etopyayıda uygun görebilirdi.

1945 dede onlar aç sefildi bu ülkenin insanı daha iyiydi yapacak birşey yok hayat boyle bir gozle görülmeyen virus bile ortalığı şu an kavuruyor daha yarınınızın ne olcağı bile belli değil.

belki 5-10 sene sonra iphone araba hesabı yerine karnım bugün acaba nasıl doyucak nasıl hayatta kalıcam hesabı yapıcaksınız hiçde çok düşük olasılık değil artık, tanrıdan garanti belgesi mi aldınız future jon jon olucak diyeAlmanya maaşlar (morali_boz.gif) 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 6 Temmuz 2021; 13:29:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

8 milyarda alamanyada doğuyor zaten aman ne büyük talihsizlik  ne yapalım tanrı size burayı uygun görmüş orta şeker refahlı, kuzey koreyi yemenide etopyayıda uygun görebilirdi.

1945 dede onlar aç sefildi bu ülkenin insanı daha iyiydi yapacak birşey yok hayat boyle bir gozle görülmeyen virus bile ortalığı şu an kavuruyor daha yarınınızın ne olcağı bile belli değil.

belki 5-10 sene sonra iphone araba hesabı yerine karnım bugün acaba nasıl doyucak nasıl hayatta kalıcam hesabı yapıcaksınız hiçde çok düşük olasılık değil artık, tanrıdan garanti belgesi mi aldınız future jon jon olucak diye 

O zaman hiçbir şey düşünmeyelim, önümüze ne konulursa yiyelim afrikadaki ilkel kabileler gibi olmadığımız için sabah akşam şükredelim.

• @kerimcem

İyiki afrikada yaprak giyen kabilelerde doğmadığım için şükrediyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: star scream

@kerimcem

İyiki afrikada yaprak giyen kabilelerde doğmadığım için şükrediyorum.

ben sana şükret demedim o senin özel hayatın,hayat zamansal çizgi hiç bir zaman senin beynindeki cennet senaryosu şekliyle ilerlemez,kaos,gözyaşı,ölüm ,açlık sefllik dönem dönem yaşar kaçış yok ha bence kapısındayız 20+ yaş nesil olarak çok daha beter günlerde yıllarda kapıda beklemede kalın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 5 Temmuz 2021; 19:36:58 >
  • Bankaci olarak gidebilir miyim acaba tecrübemde var

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

8 milyarda alamanyada doğuyor zaten aman ne büyük talihsizlik  ne yapalım tanrı size burayı uygun görmüş orta şeker refahlı, kuzey koreyi yemenide etopyayıda uygun görebilirdi.

belki 5-10 sene sonra iphone araba hesabı yerine karnım bugün acaba nasıl doyucak nasıl hayatta kalıcam hesabı yapıcaksınız hiçde çok düşük olasılık değil artık, tanrıdan garanti belgesi mi aldınız future jon jon olucak diye 

Almanya'nın zengin yeraltı kaynakları yok ki. Bugünkü refahı çabanın çalışmanın sonucu... Adamlar bölücüleri, komünistleri İsrail'e , d.almanya'ya veya kamplara gönderdi. Bu nedenle Almanya'da hiçbir zaman Akp yada HDP gibi bir parti oluşmuyor. Ha Merkel'in partisi Hristiyan demokrat parti ama Alman milliyetçisidir muhtemelen Almanya Almanların olduğu kadar Çingenlerindir Yahudilerindir Türklerindir demedigini tahmin ediyorum. Bir Alman ne kadar Alman milliyetcisiyse bir Türk Yahudi çingene'de kendi milliyetçiliğini sonuna kadar yapmalıdır da demiyordur

• Almanya özetle hitler artığı abd defactosu izinsiz boru bile üretemeyen hatta üretiğinde haaauuuuuuuuvvvv nazilermi hortluyor diye kafasına dipçik yiyen abd finosu eziğin teki bir ülke bana göre, Türkiye almanyadan çok daha güçlü gururlu bir ülke zengin ve paralı ekonomi olmaları mükemmel oldukları anlamına gelmiyor.

bu çağda ekonomi ve refah zenginlik oranın siyonizim yalama ve hizmet kalitenede bağlı genel olarak pek özgür bir adaletli ortam yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 5 Temmuz 2021; 23:3:58 >
  • Almanya'da lise mezunu güvenlik görevlisi 3.000 euro aliyor. Almanya'da C sınıfı 0 bir araba yaklaşık 20.000 euro yani 7 ayda alabiliyor. Turkiyedeki doktordan cok daha iyi alim gücü yorumsuz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gelmiş yine forumun şükre(dincisi). Zammm afrikaaaaaa
    Zama oranına zam beterin beteri varrrr. Şükredinnnn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 5 Temmuz 2021; 19:58:23 >
  • Kaynak ne?

• quote:

Almanya özetle hitler artığı abd defactosu izinsiz boru bile üretemeyen hatta üretiğinde haaauuuuuuuuvvvv nazilermi hortluyor diye kafasına dipçik yiyen abd finosu eziğin teki bir ülke bana göre, Türkiye almanyadan çok daha güçlü gururlu bir ülke zengin ve paralı ekonomi olmaları mükemmel oldukları anlamına gelmiyor.

bu çağda ekonomi ve refah zenginlik oranın siyonizim yalama ve hizmet kalitenede bağlı genel olarak pek özgür bir adaletli ortam yok.

Almanların ordu kurmasını engelleyen bir ölçüde tasmayı takanda İngilizler zaten. Onlar da farklı değil ki kraliyete Arap damat girmesin diye Diana ve sevgilisini öldürdüler. Amerika'yı koloni olarak kullandılar sonra Amerika bağımsız olsa da gelen yöneticilerin çoğu İngiliz yada Britanyalı

• Normal yani

euro değilde birim olarak düşüneceksin

iyi kötü birkaç ülke gezdim hepsinde ancak geçinecek parayı verirler çalışanlarına

ha sadece ve sadece elektronik ve araba ucuz adamlarda geri kalan herşey bizdeki iel aynı

ev kiraları yiyecek giyecek

yurtdışından sadece ve sadec iphone alıp getirdim birde spesifik burda bulamayacağım birkaç ürün

başka hiçbirşey almadım bugüne kadar

geri herşey burda daha uygun

açın youtube videolarını izleyin hepsi sadece araba anlatıyor kimse elmanın kaç para olduğunu kiranın kaçpara olduğunu otoparka kaç para verdiğini söylemiyor

ispanyada polis gece sokakta geziyor yaya olarak sağa sola çekmiş arabaalrı çekiyolar

ilk gün 170 euro ödeyince akıllandık her akşam 30 euro park ücreti verdik otele

gün içinde verdiğimiz 2 3 euroları saymıyorum bile

fransada bizdeki kadar lüks araç yok 206 clio biniyorlar

her yer park ücretli

madridde geziyoruz arkadaşlarla konuşurken biri seslendi abi buyrun diye

döndük baktık restanın garsonu Türk

konuştuk ayak üstü

ispanyol bi kızla tanışmış orya yerleşmiş

ne alıyorsun dedik 800 euro dedi asgari ücret

bizdede o ara asgari ücret 800 tl civarı

kira ne 700 euro

eşin ne alıyor

1100 euro

dd yollarında çalışıyor oranın

japonyada kiralara bakıyoruz emlakçıların camında o zamanın parası 2000 2500 lira asgari ücret 4000 lira o zamanlar 2012 felandı galiba

ee ne anladık

mandalina fransada 5 euro kilosu

japonyada sizin beğenmediğiniz portakal altından değerli olmadığı için millet hediye olarak çiçek değil portakal elma gönderiyor

3 kiloluk bir kasa mandalina 100 tl idi 2012de japonyada cem yılmaz gibi kredi çekip elmaya girdim yiyecem dedim ben bu elmayı ve 1 elmaya 10 liramı 15 liramı ne verdim o zamanlar marketten her akşam 2 liraya 1 litrelik üzüm suyu alıyordum öyle düşün

sen burda bugün 2 lira olsa bu ne ya mandalina 2 liramı olur diyorsun

orda portakallı fanta yok üzümlüdür

şahanede bir tadı var üzümlerinin

işim özü avrupada almanya hariç pek yeni ve lüks araç göremezsin vatandaşta masrafıyla başedemezler

biz edemedik 3 5 gün onlar ne yapsın

orda kazanıp burda hava atmak kolay bide ordaki hallerini görün insanların

açıyorsun top gearı araba 10bin pound diyor ohoo çok para diyor sunucu

sende hesap yapıyosun asgari ücret atıyorum 3000 pound nasıl çok olur

adama bişey kalmıyorki kira fatura vs vs

işin özü boşverin bu hikayeleri geçim heryerde zor

adam 3 maaşıyla alıyor diyorsun ama git bak bakalım alabiliyormu

• Birim para olarak neredeyse aynı ama

ülkede teknolojik aletler döviz kuru yüzünden 10 ile çarpılıp bide ötv vergi falan derken bi 10 ile daha çarpılıyor.

Alım gücü olarak teknolojik ve araba konusunda 20 kat geriyiz.

Ama ev kirası da orada 1000 eurodur tabi

• Vict0ry kullanıcısına yanıt

hocam önemli olan ordaki kiranında 1000euro olması değil ki zaten.

4000 tl vs 4000 euro alan kişinin geri kalan 3000 birim ile nasıl bir hayat yaşadığı

• Burda 7 sene uğraşıp doktor olup her an şiddete uğrama ihtimali yaşayacağına git orda şoför ol krallar gibi yaşa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 5 Temmuz 2021; 22:27:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: star scream

O zaman hiçbir şey düşünmeyelim, önümüze ne konulursa yiyelim afrikadaki ilkel kabileler gibi olmadığımız için sabah akşam şükredelim.

Alıntıları Göster

Kendi hayal dünyasında öyle yaşadığı için herkesin buna mecbur olduğunu sanıyor.. Yine hastalığı nüksetmiş belli Almanya maaşlar (morali_boz.gif) 

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.