Şimdi Ara

Almanya'da asgari ücret 1498 € (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
200
Cevap
3
Favori
33.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
241 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gelsinler tatil yapmaya neden gelmiyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ns Glow

    Şuan Almanyadan yazıyorum dostum

    Aynı yaşıyoruz demedim zaten ama burda asagari ücret alan insanla Turkiyede asgari ücret alan insan arasında uçurum yok

    Tamam arabalar ucuz ama vergiler cok ağır

    Türkiyede 1 arabanin senelik masrafi 1000 lira ise burdada nerdeyse 1000€

    Evimizin çatısina akan yağmur kanalizayyona katığı için bile ayrıca vergi öduyoruz

    Alıntıları Göster

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ns Glow

    Şuan Almanyadan yazıyorum dostum

    Aynı yaşıyoruz demedim zaten ama burda asagari ücret alan insanla Turkiyede asgari ücret alan insan arasında uçurum yok

    Tamam arabalar ucuz ama vergiler cok ağır

    Türkiyede 1 arabanin senelik masrafi 1000 lira ise burdada nerdeyse 1000€

    Evimizin çatısina akan yağmur kanalizayyona katığı için bile ayrıca vergi öduyoruz

    Alıntıları Göster
    biz kullanmadığımız kanalizasyona para ödüyoruz bro kanalizasyon altyapısı olmayan yerlerde bile faturada kanalizasyon atık su parası geçiriyorlar :)




  • Murat Burç M kullanıcısına yanıt
    Yurtdışındayım , 1600 maaşım var ama geçinilmiyor malesef , sosyal devlet asgari ücretin altındakilere kira ve sağlık sigortası yardımı yapar. İki asgari ücretlinin geçinebilecegi şekilde ayarlıyorlar asgari ücreti.



    Burda olmayan birçok ücretlendirme var , asgari ücret ile bırak aileyi tek başına bile gecinemezsin almanyada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sinanert21 S kullanıcısına yanıt
    Birader arkadaşın bahsettiği vergi senelik 600-700 avro arası . Senin ödediğinin kat be kat fazlası. Asgari ücret ile tek başına almanya da geçinen gelsin bide benle geçinsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu asgari ucreti cok gorup bir tarafi sisenler gelsinler de yasana biliniyormu o agari ucretle Almanyada gorsunler.
    fazla buyutuyorsunuz avrupayi siz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Murat Burç

    Hadi ya. Bak sen işe. 1500 euro kazanan adam 1.5 Euroaya benzin alıyor. Sen 6ya. 3-4 euroya meyve sebze alıyor ama aldığı meyve sebze 1. en kötü 2. kalite. Senin gibi 5-6 TL verdiği ürünün içinden çürük ayıklamaya uğraşmıyor. Kırmızı et ucuz insanlar sağlıklı beslenebiliyor. Kırmızı et 10-20 euro, 7-8 euroya da buluyorsun rahat rahat Türkiye'de kasapta 60-70 TL. A101'deki bimdeki et olup olmadığı belli olmayan et bile 25-30 TL.
    Arkadaşlar bırakın şu biz iyiyiz hallerini. Biz iyi değiliz rezil bir durumdayız. Rezil durumda olduğumu bir kabul edelim evet sorunlarımız var diyelim sonra bunları çözmeye çalışalım.

    Alıntıları Göster
    +1907. Az bile yazmışsınız ama özetle gayet doğru.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 24062018

    dayı oğlun ne işinde çalışıyor. bende almanyaya kaçmayı düşünüyorum. almanca öğrenene kadar 2-3 yıl dönercide v.s çalışabilirim bulaşık yıkar yer silerim bana bir iş bulsun bakalım söyleyiver de.

    yabancı dil öğrenir işe girebilirsem onuda görürüm.

    bana almanya iş lazım aanında kaçarım. bir de müslüman kızı olursa evlilikle kaçsak on numara olur ama oradaki müslünaı hristiyanı fark etmez bütün kızlar kaşarlanmıştır yardırmıştır onlarla evlenilmez
    Senin gibiler gittigi icin adamlar Turkleri sevmiyor. Madem musluman ariyorsun o zaman musluman ulkesine git. En sevmedigim tip de bunlar. Turbanima karisiyorlar diye aglarlar ama o ulkeden cikmamak icin de her seyi yaparlar. Madem turbanin o kadar onemli git musluman ulkede yasa o zaman. Entegre olmayacaksaniz bari gercekten gitmek isteyenlerin onunu kapamayin.




  • Valla bizim burda almanyada yaşayanlar var geldiklerinde mercedes mi dersin bmw mi dersin en lüx arabalara biniyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanya ile Fransa ile Belcika ile Hollanda ile niye karsılastırıyorsun diyen arkadaslar var.Kısmen haklılar evet gelismis ulkeler haklılar ama mesele gocmenler olunca bunun icinde bizim insanımız da olabilir Fas,Cezayir vs de olabilir o zaman durum degisiyor.
    Ben Avrupayı gormedim gorme sansım da ihtimalim de yok.Ama gerek akrabalarımdan gerekse kardesimden dolayı biraz bilgi sahibiyim.
    Akrabam Belcika da yasıyor.Bilirsiniz genelde bir İlimiz ve ilcesinden insanların ciddi kısımda yasadıgı bir Ulke Ablamız evlenince gitti.Esi hasta oldu kanser tedavisi gordu ve su an Allaha Sukur gayet iyi durumda Devlet kesinlikle calısmayacak demis.Ve Devlet bunu denetliyor ama gercekten yıllardır oldukca saglıklı Allaha Sukur , Ablamız calısıyor once bir fabrikada idi sonra fabrika yanınca bir klinigin temizlik isinde calısıyor.Mortage ile Ev aldı.Her sene deger tespiti yapılıyor ve yapılan harcamalar,iyilestirmeler artı olarak ekleniyor.Esi evde duruyor Turkiyeye geliyor geziyor vs 2 oglan okuyor kız hem okuyor hem zaman zaman calısıyor.1-2 sene once Ford Focus aldılar 2. el 3-4 bin avroya ki 12.000 TL civarı yapıyodu o zaman o araba en az burada 40.000 TL idi.Ev zaten bilmem kac avrodur.Ve bunlar tek maas ile yapılıyor.Esin emeklilik durumunu bilmiyorum ama Turkiyeden emekli olmak icin ugrasıyor.Resimler paylasıyorlar bir haftasonu Paristeler bir hafta sonu piknikte Almanyada,Hollandada boyle bir hayat yasıyolar.Baba-kız yeri geliyor 6 ay ulkede kalıyorlar.2 ay tatil 4 ay Eskisehir vs
    Belcikada bir deyim var Belcikada dilenci bile 4 dil bilir diye...Her sene Antalya,Ege vs tatil yapıp geziyorlar.Kızı anlatıyor Devletin gonderdigi Doktor O bolgede insanlar Fransızca ogrenmedigi icin Doktor Turkce ogrenmis.Ayrıca Devlet calısıp calısmadıklarını kontrol ediyormus.Once bilgi istiyormus sonra gorustugu yerler ile ilgili liste vs Bizimkiler kendi tabiri ile acıkları bulmuslar Turk esnaflara doldurtturuyorlarmıs vs

    Kardesim isi geregi Bedelli askerlik yaptı Burdurda yurtdısı bandıralı gemilerde calıstıgı icin ve orada buyuk kısmı Almanya-Hollanda-Fransa-Belcika bir kısmı da diger ulkelerden gurbetcilerle askerlik yaptı.Soyledigi Almanya ve Holllanda dan gelenlerin neredeyse tamamına yakınının issiz oldugu,yabancı dil bilmedigi vs oldu.Niye ogrenmiyorsun diye sordugunda ne gerek var bakkal Turk manav Turk kahveci Turk niye ogreneyim diyormus.Bu insanlar orada issizlik maasının dısında,her cocuktan sut parası vs alıyormus.Bu insan neden Ulkesine donsun?
    Oranın vatandasının bakıs acısı nasıl olabilir?Tamamen diyemeyiz tabii ki ama yurtdısında olanların Dedeleri Avrupalıların isine yarıyordu ,fabrikalarda calısıyorlardı.Babaları belki kısmen o ulkeye faydalı oluyordu.Calısanı da vardı calısmayanı da vardı belki ama cocuklar entegre olmakta sıkıntı yasıyorlar.Dil problem,isgucune katılmakta oran problem su anda sıkıntılı bir durum var.Ben oradaki asgari ucretli ile buradaki asgari ucretliyi birakın 1800-2500 bandında calısan ile bile karsılastırma yapmayı saglıklı bulmuyorum.

    Ayrıca tabii ki vatan,memleket azınsanacak bir neden degil ama tek neden de degil , Fransada,İspanyada,İtalyada tatil yapsa orada harcayacagı paranın 5 te 1 ya da 10 da birine belki ulkemizde tatil yapıyorlar.Ulkemize gelip doviz bırakıyorlar neden elestiriyorsunuz diyen arkadaslar oluyor.Rasyonel olarak bakmakta fayda var.Sadece tatil de degil saglık harcamaları burada cok daha ucuz oldugu icin burada saglıkla ilgili de islemlerini yaptırıyorlar.İsin bu yonu de var.

    Bir de tabi en azından benim icin Avrupa hayal oldugu icin Sıla Yolu videolarına vs bakıyorum.En azından geldıkleri yerler vs gorelim diye ...Neden ucakla gelmiyor diyenler oluyor.Ben samimi olarak Ucak fiyatlarını bilmiyorum.Guncel videolarda izledigim kadarıyla yazın ucak bileti 700 avroya kadar cıkıyor diyenler var.Almanya İstanbul 2000 km kabaca, İstanbul Kars da 2000 km kabaca yani bu insanlar Karstan geliyor gibi dusunulebilir.Benzin 1.2 avro seviyesinde gozukuyor tabii ki sınır kapılarında bekleme oluyor ama sonucta 2000 km yol geliyorsun.8 LT yaksan hadi 2500 km de 200 lt benzin yapar.O da 250 avro yapar.Hadi diger masrafları vs 500 avro olsun.Hem ailecek geliyorsun hem arabayı doldurup geliyorsun hem arabanın rahatlıgından yaralanıp heryeri geziyorsun.Giderken de doldurup gidiyorsun.Bana garip ya da mantıksız gelmiyor.

    Sonuc olarak ister istemez etkileniyoruz.Ha bir de 65 yas emeklilik deniyor.Burada o yaslara yaklastık.Artı emekli olup calısmak zorunda olan cok buyuk bir kesim var.Hele ki emekli isen zaten makas iyice acılıyor.Velhasıl Kelam durum bu...




  • bunu başka yerde bana yazsaysın sana çok pis küfrederdim dua et forumda ban atıyorlar.

    aha senin gibi ... zihniyetlerin yüzünden müslüman ülkelerin halini görüyorsun. ben müslüman kız aramıyorum orospu olmasın cavur olsun yeterki kapalı giyinsin orasını burasını açmasın. müslüman olmayan hangi kadın kapalı o yüzden genelleme yaptım.

    senin gibi zavallılara acıyorum tambir zavallı pi*siniz.

    başkasının girdiği deliğe giriyorsunuz zavallı gibi.

    senin gibi ateisler sayesinde bu türkiye ve müslüman ülkeleri bok götürüyor. ateist ülkelere bak bakalım hemsi keyif çatıyor bir de müslüman ülkelere bak kan gövdeyi götürüyor. senin gibi zavallılar bunlar anlayamaz tabi.

    grup halinde çakışmak, üniversitelerde sex partileri, içkili gece kulupleri, yat kalk içki, sigara uyuşturucu 7-24 çakış olacak sizin gibilere. çalışmadan yatarak yiyeceksiniz. adamların .... lıklarına entegre olmaya mı gidiyorsun. aferim bu ... çocukları zaten senin gibileri ülkelerine alıyor koş git hemen senide alırlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 24062018

    bunu başka yerde bana yazsaysın sana çok pis küfrederdim dua et forumda ban atıyorlar.

    aha senin gibi ... zihniyetlerin yüzünden müslüman ülkelerin halini görüyorsun. ben müslüman kız aramıyorum orospu olmasın cavur olsun yeterki kapalı giyinsin orasını burasını açmasın. müslüman olmayan hangi kadın kapalı o yüzden genelleme yaptım.

    senin gibi zavallılara acıyorum tambir zavallı pi*siniz.

    başkasının girdiği deliğe giriyorsunuz zavallı gibi.

    senin gibi ateisler sayesinde bu türkiye ve müslüman ülkeleri bok götürüyor. ateist ülkelere bak bakalım hemsi keyif çatıyor bir de müslüman ülkelere bak kan gövdeyi götürüyor. senin gibi zavallılar bunlar anlayamaz tabi.

    grup halinde çakışmak, üniversitelerde sex partileri, içkili gece kulupleri, yat kalk içki, sigara uyuşturucu 7-24 çakış olacak sizin gibilere. çalışmadan yatarak yiyeceksiniz. adamların .... lıklarına entegre olmaya mı gidiyorsun. aferim bu ... çocukları zaten senin gibileri ülkelerine alıyor koş git hemen senide alırlar.
    Vah be neyseki kufur etmemissin bir anama sovmedigin kalmis



    Hala kapali olmayi namuslu olmak sanacak kadar orumcek kafalisin. Senin icin degil avrupa, avrupa yakasi bile fazla.



    Musluman ulkelerinin les olmasinin sebebi tamamen kendileri, ama sen madem bati oldugunu dusunuyorsun o zaman yuzsuz gibi her isi yaparim gideyim yeter ki demeyeceksin.



    Alkol uyusturucu deli gibi ama ne hikmetse ortalama yasam omru senin ultra namuslu turbanli bacilarindan ve dayilarindan yuksek. Aslinda sandiginin aksine cogunun sporla arasi iyi, saglikli besleniyor ve spor yapiyorlar. Ben bunu niye senin gibi zari kutsal goren birine anlatmaya calisiyorsam. Normalde kufurleri sikayet ederdim ama ona bile yeltenmek istemiyorum. Sana tavsiyem konya, erzurum gibi sehirlerde takilman. Senin icin de daha iyi hem zira cogu senin gibi kisilerden olusuyor. Ramazanda otobuste etek giyen kadin tekmeleyip portakal filan bicaklarsiniz beraber.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Beyler ciddi soru Almanya markı bıraktı ya bizde mi bıraksak TL yi? Merhaba süreç nasıl oldu bilgisi olan ve mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avrupadan yazıyorum asgari ücrete burada yaşanmaz diyenler biraz sallıyor gibiler sanki.. babalar gibi yaşanır almanyada 1500 euroya, bütün parayı publarda kızlarla yerseniz yaşanmaz ama tabi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeğenim ögrenci 120 yillik binada 1+1 dairede kaliyor 900 € kira ödüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yeni düğünden geldim.Bir almancı 50€ takı taktı.Gülme krizine girdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 11 Ağustos 2018; 23:38:11 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rkx

    Arkadaşlar yeni düğünden geldim.Bir almancı 50€ takı taktı.Gülme krizine girdim.
    Aynı kişiyi 1 ay Türkiye'de yaşatıp ertesi gün 300 lira tak desen "Oha çüş" falan der ama. İşte kriz budur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.