Şimdi Ara

Almanya'da asgari ücret 1498 € (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
200
Cevap
3
Favori
33.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
241 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BalıkYiyin B kullanıcısına yanıt
    Üstadım donanimhaber gibi forumlar insanların tartışıp bilgi alışverişinde bulunduğu, kaynaştığı ortamlardır. Uyumlu üslubunuz için teşekkür ederim. Zira forumda bolca "sivri" dilli arkadaş! var.

    Öncelikle şunun altını kalın kalın çizeyim. Yanlış anlaşılmasın. Mustafa Kemal Atatürk devlete millete hizmeti asla inkar edilemeyecek büyük bir komutandır. Bize katkısı emeği çok çok çoktur. Doğru olmayan adaletsiz adımları kararları olmuş mudur? Pek tabi her insan gibi olmuştur. Zaten ne Atatürk ne de başka herhangi bir ölümlü için hatası olmamıştır olamaz kusursuz denemez.

    Şimdi Atatürk Vahdettin çevresinde gelişen olaylara kısa kısa bakalım.

    Mustafa Kemal Paşa (o zamanlar Atatürk olmadı) Vahdettin'in kızı Sabiha Sultanla evlenmek için talip olur. Bu talebin sebebi sultanın güzelliği olabileceği gibi devlet yönetiminde daha kritik bir pozisyona sahip olabilmek de olabilir. Bu teklifin kabul görmemesi aradaki çekişmenin ilk somut adımıdır. Bu yüzden paşanın vahdettinin aleyhine çalışması ya da vahdettinin idam fermanı tek başına bile sebep sayılabilir. Kaldı ki olaya ülkeyi idare eden padişah açısından bakarsak ortada kendisine karşı duran rejimi değiştirerek saltanatı yıkmak için hareket eden biri var ve bu bir subay. Bu durumda cezalandırılmısına karar vermesi çok doğal değil mi? Şöyle desteklemeye çalışayım. Diyelim ki Atatürk Cumhuriyeti kurdu ve İsmet paşayı bazı görevler için ülkenin çeşitli yerlerine gönderdi. Ardından duydu ki ismet paşa kendisine muhalif çalışıyor. Cumhuriyet iyi değil gelin değiştirelim karşı duralım direnelim diye taraftar topluyor. Bu durumda Atatürk iyi yapmışsın deyip cezasız bırakır mıydı? Asla bırakmazdı.

    Bir ikinci husus da şudur. Diyelim ki Vahdettin hain, suçlu. Ne diye kadın, kız, gelin, damat, yaşlı vs hanedan mensubu bir gecede ülkeden atıldı.orda burda sefalete mahkum edildi. Bazısının cenazesine bile haciz konuldu.

    Atatürk ve ekibi bunu yaptı diye eleştirmeyelim mi? Ben sadece Atatürk kusursuz Osmanlının tutulacak yanı yok tavrına itiraz ediyorum

    Harem konusuna gelince padişahın hareminde kadın kız cariye olduğunu nerden çıkarırlar anlamadım gitti. Haremin özelin içini kim görmüş de anlatmış hayret ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Madem alamanya da yaşamak daha zor alamancılar neden masal ülkesine gelmiyor o zaman?

    Geçin efenim bu ayakları, adamlar üçüncü bacağın üstünde fındık kırıyor

    Tanıdığım alamancılar var, kimse hayal satmasın adamlar iyiki gitmişiz diyor. (memnun olmasalardı geri gelirlerdi)

    Suriyeli bir komşumla sohbet ettik ailesiyle birlikte Fransa'ya gidiyormuş, Allah size yardım etsin bu ülkede yaşanmaz diyor.

    Ulan elin suriyelisi bile herşeyin farkında, siz daha yatıyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlara anlatamazsin Erdoğan düşmanlığı beynini yakmış bunların başka zaman adamlarda benzin 2 Euro muş e 2.7=14 daha pahalı bizden diyor biri öteki de diyor ki niye bizim paramizla carpiyorsun adamlar Almanya da yaşıyor şimdide asgari ucret 1500 Euro dediklerinde TL ile çarpıyor beyinlerini kiraya vermiş bunlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • türkiye çok darbe gördü yıkılmadı vs. diyenlere çok kıl oluyorum ben ya ulan japonya iki tane atom bombası yedi yıkılmaktan beter oldular şimdi ise dünyanın teknolojik açıdan en gelişmiş ülkesi hep ülkemiz üzerinde oyunlar oynanıyor bahaneleri arkasına sığınmak yerine teknolojik alanlara atılım yapmak gerek geç oldu ama daha da beter bir duruma gitmeden en azından ama biz buna rağmen organik hoşaf peşinde koşarsak bizim hoşafımız çıkar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanya'da asgari ücret 1498 €

    Almanya'da asgari ücret 1498 €

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • pekmezpeker P kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Atatürk'ün milli mücadelesinin Sultan Vahdettin'e etkilerini Atatürk ve İnönü arasında benzetme yaparak anlatmışsınız yalnız bu iki durum arasında şöyle bir fark var. Sultan Vahdettin devletin kurtuluşunu itilaf devletlerinin talimatlarına uymakta bulmuş ve İngiliz savaş gemisiyle ülkeden kaçtığı da bilinir. Yani yapıcı bir çözüm üretmiyor. Kendisi itilaf devletlerine boyun eğmesine rağmen milli mücadele başlatan Atatürk'e bileniyor. Kendisi devletin yöneticisi olarak ülkeyi altın tepside İngilizlere teslim ediyor. Yetmezmişçesine direniş gösteren Atatürk'e idam fermanı çıkarıyor.

    Revaçta olandan memnun olunmaz ise alternatifler türer. Yani Sultan Vahdettin ülkeyi kurtaracak bir hamle yapmış olsaydı bugün Atatürk'ü tanımıyor veya Vahdettin'in kurmaylarından biri olarak bilirdik. İnönü yazdığın gibi bir davranış sergilemiş olsaydı milli mücadele ve ülkenin tekrardan yükselişine köstek olmuş olurdu. Atatürk ise Vahdettin'in ülkeyi kurtarma politikasına köstek olmadı, ki ortada bir direniş yoktu.

    Harem konusunda haklısın. Çok özel bir yer olduğundan dolayı sarayın diğer bölümleri kadar bilgi günümüze ulaşmamış. Ancak padişahın hareminde annesi, kız kardeşleri, eşleri ve cariyeleri olduğu, haremde çoğu zaman 400 kadar cariye olduğu, bazı dönemlerde cariye sayısının 1600leri bulduğu biliniyor.




  • Bu konuları o kadar çok gördüm ki artık başlığı okurken

    Almanya'da asgari ücret 1498 €

    valla kuscam artık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-6D8BE708E

    Almanyada 1450 Euro ile yaşamak çok zor , oradaki vergilendirmelerden habersiz misin? Türkiyede 1600-2000 lira ile yine iyi kötü geçiriyorlar.
    Niye zor olsun, kiz arkadasim hollandada bankada calisiyor, 2500 euro maasi var net, ve hic zorluk yasamiyor. Sifir mini cooper aldi gecen gun.

    Yurt disinda hayat pahali diye gurbetciler..
    Amerikada yasayan bir gurbetci olarak, bos konusmayin lutfen...

    Senin maasinin aldiklari ile TL nin aldiklarini bir karsilastirin..

    Kafan eser gider aksam 2 kilo bonfile yersin verecegin tas patlasa 40 euro...

    Turkiyede 400 tl....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nanoona -- 12 Ağustos 2018; 4:18:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanya'da asgari ücret 1498 birim.

    Türkiye 'de asgari ücret 1600 birim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanciları genel olarak sevmiyorum.Hem uzakta yaşayıp ülkenin kaderini değiştirecek oylar atıyorlar.Hem çok cimriler kura rağmen.Dugun davetiye kartvizit fln gelip tr de bastiriyorlar.Ozetle hem oranın hem buranın kaymağını yiyorlar.Milliyetci gecinirler almancilar ama çifte vatandaşlık kalksa hepsi isim değiştirip alman olur :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ns Glow kullanıcısına yanıt
    Yakıta 6 euro vermiyor, ete 50 euro vermiyor, telefona 5000 euro vermiyor..! sen kalkmış hala kira 500 Euro diyorsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi woodgate -- 12 Ağustos 2018; 10:8:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • saameet_06 S kullanıcısına yanıt
    So?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Batı Avrupa'da alım gücü görece bizden iyi olabilir ama barınma olayı sıkıntılı. Büyük şehirlerde kiralık daire bulmak,kız istemek gibi bir şey. Bir daireye on kişi talip oluyor. Ev sahibi kim içine sinerse ona veriyor daireyi. Şehir dışında kasaba-köy gibi yerlerde yaşamayi tercih ediyor çoğu insan bu yüzden.



    Asgari ücret dünyanın neresine giderseniz gidin yalnızca temel ihtiyaçlari karşılar. Yani asgari ücretli dünyanın her yerinde geçim sıkıntısı çekiyor.



    Başlıkta bahsedilen rakam bruttur. Vergiler ve sosyal güvenlik primleri düşüldükten sonra elde 1200-1300€ civarı kalır. Hadi 400€'luk vergiye tabi olmayan ek iş yapsan max 1800 civarı geçer eline. Tek başına yaşıyorsanız neyse de,bu para ile aile geçindirmek ucu ucuna olur. İki maaş girmesi lazım eve.



    Ha bu demek değildir ki Almanya bitmiş, Avrupa batiyor. Hayir,ama asgari ücretli bir aile olarak oralarda yaşamak da zor. Ayağını yorganına göre uzatmak gerekir. Bir Mercedes'in olmaz bu maaşla ama bir golf ya da Astra sahibi olabilirsin. Şehrin göbeğinde oturmazsin ama bir kasaba ya da köyde yaşarsın. Alışverişi aldi-lidl tarzı yerlerden yaparsın. İnsanı bir yaşam sürersin ama sürekli tasarruf etmen gerekir. Bence ez az 3000 brüt verilecek bir iş varsa yurtdışı düşünülmeli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Almanya'da en kötü işi yapsan bile Türkiye'deki profesörlerden fazla maaşın olması durumudur.
  • Burda kiralar ucuz degil mi? Ulen kapisitesiz varlik. Bizim ulkemizde her urun euro ve dolar bazinda satiliyor. Maasimiz su an 218 euro. Bunun 150-200 eurosu kira zaten. Geriye kaldi 20-30 euro para. Al bu parayi 1 ay boyunca tepe tepe kullan turkiyede. Adam 1500 euro ile 218 euroyu kiyasliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 12 Ağustos 2018; 11:39:14 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Almanyada tuvalet temizleyenler burda zengin iş adamı gibi

    Asla küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aykut3535

    Bunlara anlatamazsin Erdoğan düşmanlığı beynini yakmış bunların başka zaman adamlarda benzin 2 Euro muş e 2.7=14 daha pahalı bizden diyor biri öteki de diyor ki niye bizim paramizla carpiyorsun adamlar Almanya da yaşıyor şimdide asgari ucret 1500 Euro dediklerinde TL ile çarpıyor beyinlerini kiraya vermiş bunlar.
    Bu zekayı çok aradın mı?
    Bak zeka seviyene uygun olarak anlatıyorum. Almanya'da yapacakları harcamaları Euro cinsinden değerlendiriyor,çünkü çalıştığı yer Almanya ve kazandığı para Euro.
    Almanya'da aldığı para 1500 euro diyelim,yine Almanya'da yapacağı tüm harcamalar da euro cinsinden. Ve herşey buradan çok daha ucuz,evet market alışverişleri dahil. Burada 5 liraya aldığın şeyler orada 1 euro bile değil.
    Şimdi gelelim anlamakta zorlandığın veya işine gelmediği için anlamadığın olaya. Şimdi almancılar ve orada yaşayıp para kazanan herkes Türkiye'ye geldiğinde euro mu harcıyor? Benzin,market,otel,tatil,giyim,yiyecek,içecek vb şeyler de Türkiye'de tl harcıyor. Yani Almanya'da maaşını 1500 euro olarak alan biri buraya tatil yapmaya geldiğinde,örnek veriyorum 1 haftalık tatile 1000 tl ödeyecek.Adam bunun için kazandığı paradan 150 euro bozdursa fazla fazla yetecek. Kaldı elinde 1350 euro.

    Şimdi bir de sizi düşünelim, tam tersini yani. Siz Almanya'ya tatile gidin. Aldığınız para 1600 tl. Almanya'ya gideceğin için orada harcayacağın para euro. Paranı euroya çevirmek zorundasın. çevir bakalım 215 euro. Almanya'da git tatil yap o paraya. Bizi kıskanan alman burada 1 hafta tatil yapıyor ve maaşının sadece %10u gidiyor, sen tatile gidiyorsun tüm maaşın gidiyor.




  • Bitmedi gitti su konu..



    Cahil cevaplara yanit yazmaktan biktik..



    Gidin 1500 euro orada calisin nasil bir hayatiniz oluyor gorun, gidn gidin hemen gidin hem de..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • euro 7.2 :)))) arkadaş konu açtığın da euroya bak şimdi euroya bak yüzde bilmemne fakirleşti 1 hafta da
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.