Şimdi Ara

ALCATEL OT-995 ROOT, ROM, TWEAK (ANA KONU - RESİMLİ) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
3.487
Cevap
21
Favori
136.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uyarı:Bu anlatacağım işlemler cihazınıza kolay kolay zarar vermez ama oluşabilecek her türlü zarardan sizler sorumlu olursunuz, ben sorumluluk kabul etmem. Ayrıca bu yapılan işlemler cihazınızı garanti dışı bırakabilir.

Geçici ve kalıcı cwm recovery yükleme kılavuzudur:

İlk olarak telefonun sürücülerini bilgisayara yüklemenin en kolay yolu one-touch-upgrade-q-1-9-4-setup.exe'yi (programın 1-9-8 versiyonu çıkmış onunla denemedim) yüklemektir. Root yapmak için dahil gerekli tüm driverları kuruyor. Programı kaldırırsak driverları da siliyor, o yüzden bir kenarda dursun.

1. Bilgisayarınıza adb dosyalarının olduğu (içinde ot-995 için olan cwm recovery dosyasının da bulunduğu) bu linkteki dosyaları yerel disk C: içinde adb klasörü oluşturup içine yükleyin.

2. Telefon açıkken bilgisayara bağlayın sırayla:
    a. başlat çalıştır kısmına cmd yazıp tamama basın
    b. cd c:\adb yazarak adb klasörüne geçin
    c. adb devices yazın enterlayın 1234567890ABCDEF devices yazıyorsa cihazın bağlantısı tamamdır.
    d. adb reboot-bootloader yazıp enterlayın 20-30 saniye kadar bekleyin boot edip usb bağlantısı tamamlansın.

3. Şu anda cwm recovery dosyasını yüklemek için hazırız. İki tane seçeneğimiz var biri sadece bir seferlik recovery kullanmak, biri de kalıcı hale getirmek.
    Geçici olarak kullanmak için yapmamız gereken:
    - fastboot boot recovery.img yazın cihaz cwm recovery ile kendiliğinden açılacaktır. Hemen ilk iş orjinal rom'un backup'ını alın.Sonra ne yapmak istiyorsanız yapın

Eğer kalıcı recovery olarak cwm recovery kullanmak istiyorsak aşağıdakileri uygulayın (root gerektirir)
    - Yukarıdaki 2. şıkkı c seçeneğine kadar uygulayın daha sonra:
    a. adb shell yazıp enterlayın $ işareti çıkınca su yazın enterlayın, # işareti çıkması lazım bu aynı zamanda cihazınızın root yetkisine sahip oldğunun göstergesidir.
    b. rm /system/etc/install-recovery.sh yazıp enterlayın
    c. rm /system/recovery-from-boot.p yazıp enterlayın
    d. exit yazıp enterlayın ikinci kez exit yazıp enterlayın adb klasörüne geri döneceksiniz.
    e. adb reboot-bootloader yazıp enterlayın 20-30 saniye kadar bekleyin boot edip usb bağlantısı tamamlansın.
    f. fastboot flash recovery recovery.img yazıp enterlayın.
    g. işlem tamamdır cihaz buradan direk cwm recovery'e geçmiyor, fastboot reboot yazıp cihazı normal boot ettirin daha sonra cihazı rom manager, rom toolbox gibi programlarla recovery modda çalıştırabilirsiniz.

-Ayrıca cihaz tamamen kapalıyken cwm recovery ile açmak için açma tuşuna basın cihaz açılıp ilk titrediği anda elinizi açma tuşundan çekip hemen ses açma tuşuna basıp bekleyin kalıcı cwm recovery işlemi yaptıysak cwm recovery ile açılacaktır. Ses açma tuşuyla aynı anda üstteki açma tuşuna basarak cihazı açarsanız hard reset atar aman dikkat!

Not: Bu anlatımların ve recovery dosyasının esas sahibi xda forumdaki @iuss nickli şahıstır. Ben sadece bize uygun bir dille çevirip yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newbie1 -- 8 Ağustos 2012; 10:22:58 >

• eline sağlık dostum türkçe bir açıklamaya ihtiyacımız vardı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzgun54 -- 7 Temmuz 2012; 2:05:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BaMKaN

@blindness

quote:

5.1.2 Daha yüksek ses!

Def.shuttersound.enable=true yapıldığında ses kalitesinde iyileşme olabilir! adenz arkadaşımız sağolsun!

Demişsin de sanırım bu parametrede bir yanlışlık var çünkü shuutersound dediğimiz kameranın çekim yaptığında çıkarttığı ses..

lpa.decode=true

parametresi ses olayında . ufak bir yanlışlık olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blindness

quote:

Orijinalden alıntı: adenz

Arkadaşlar,

Build.prob içindeki
    Def.shuttersound.enable=true

"False" yaptığımızda shutter sesi neden kapanmıyor yada foto çekiminde shutter sesini kapatabilen varmı?

ikincisi
    lpa.decode=false

(low power amplifier) true yaptığımızda ses bence eskisinden daha iyi olmakta eğer psikolojik yada artık kulak alışkanlığı olmadıysa

deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

* def.shutter enabled yetmiyor. ben çözümü system klasörlerini karıştırıp shutter sound dosyasını silmekte buldum. tam path'ini hatırlamıyorum. sen de öyle yapıp path'i de paylaşabilirsin!

* lpa konusunda ise ortak görüş sesin iyileştiği yönünde ise ilk gönderiye eklemeliyim!

çözüm için sağol. ses dosyası

/system/media/audio/ui içinde Camera_click.ogg

ben ses dosyası bir gün lazım olur diye silmek yerine isim değiştirdim. kamera çekim sesinde kurtuldum.

• Ne zaman custom romlar gelir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • newbie1 arkadas saolsaın şimdi harika oldu root dahi yapmadan anlattığın gibi bir back up aldım sonrada onu pc'ye kopyaladım ve arşivleyeceğim....
    birkaç sorunm olacak sabrınız ve cevaplarınız için şimdiden teşekkürler....
    1. şimdi herhangi bir program veya benzeri bir işlem yapılırsa geri alıp ilk günkü duruma dönme şansımız var galiba değil mi? birde dönüşü yine cwm ile restore diyip bu dosyaları göstererek mi yapıyoruz ve dönüş yaptığımızda ilk günkü gibi hatta hiç rootlamamış olarak mı dönüyor? download mod sayacı rom sayacı dahi sıfırlanıyor mu bilgin var mı veya yorum yapacak tecrüleli bir kullanıcı?

2.imdi ben telefonu bahsedilen gereksiz bir çok uygulamadan kurtarma amaçlı olarak dondurma veya silme işlemi yapmak istiyorum ilk günkü beckup olduğundan gönül rahatlığı ile bu işlemleri yapabilir miyim? herhangi bir sıkıntıda nasıl geri alırım?

3. Dondurma için titanium backup kullanılabilir tek program mı ? burada yapılan freeze işlemi ile o program çalışmıyor ama yer kaplamaya devam ediyor galiba kapladığı yer neresi acaba ?

tesekkürler tüm cevaplar ...

• arkadaslar telefonu yeni alınca ve alırken bir adet samsung s3 inceleyince insan uygun fiyata böle bişi sahibi olabilir miyim diye düşünmüyo dğil ve tabii araştırmaya başlıyorsun netten (ancak ağır siklet tüy siklet karşılaştırması olacak biri 4 çekirdekli biri 1; vb. daha birçok özellik var ve f/p) araştırma yaparken bana gerçekten önemli olan bir konu buldum zanlımca alıntı yaparak buraya yapıştırmak istedim zira rom ve firmware sonrası mutlaka yapılması gerekiyormuş ancak tecrübeli arkadaslar biraz daha açarsa iyi olur aslında

ALINTIDIR :

mustafakocataş isimli kullanıcıdan.....

ANDROID CİHAZLARDA BATARYA KULLANIMI(ipuçları)-BATARYA KALİBRASYON

Ayarlar>kablosuz>mobil şebekeler>gsm modu altındaki seçeneği yanlızca gsm olarak seçin,wcdma bağlantı ekstradan batarya tüketimi yapacaktır(bazı cihazlarda fazladan %30-%40'a kadar varabiliyor),

Setcpu programını kullanın,profiller kısmından en az iki profil oluşturun ekran kapalıyken cpu ayrı hızda şarjda iken ayrı bi hızda çalışsın,bir battery profili oluşturmayı unutmayın,bu işlem belirli bir pil seviyesinden sonra cihazın otomatik olarak güç tasarrufu moduna girmesini sağlayacaktır,

Ekran parlaklığını %40 seviyelerinde tutun,otomatik ekran parlaklığı sürekli olarak ışık sensörünü kullanacağından ekstra batarya harcar

Mutlaka bir taskkiller kullanın,arkaplanda multitask çalışan programlar bir program tarafından kapanmaya zorlanmadıkça çalışır,buda extra ram ve cpu kullanımı anlamına gelir

Ana ekranda çalışan extra donanımı kontrol edebileceğiniz bir widget bulundurun;wifi,gps ve bluetooth gibi donanımları kullanmadığınız sürece açık tutmayın

Hesaplar ve eşitleme şeçenekleri altında güncelleme sıklığını maximum iki saatte bire ayarlayın,kısa aralıklarla hesap güncellemeleri extra batarya ve cpu kullanımına sebep olacaktır

Özellikle gps ve sensör kullanan uygulamalara ve widgetlara dikkat edin,mümkün oldukça bu türden gereksiz uygulamaları bilhassa widgetları kullanmayın,örneğin footprint cinsinden bir widget hem aşırı cpu kullanır hemde arayüzün takılarak çalışmasına sebebiyet verir

Batarya kullanım istatistiklerinde canlı duvar kağıtlarının çok az sarfiyatta bulunduğu gösterilsede sensör kullanan ,dokunmaya duyarlı ,aşırı FPS'ye ihtiyaç duyan(ki bazıları otuz FPS'ye kadar arabirimi zorluyor) canlı duvar kağıtları bataryayı büyük oranda harcar

Cihazınızı günde bir kez resetleyi unutmayın,bu işlem taskiller tarafından öldürülemeyen işlemlerin sıfırlanmasını sağlar,ayrıca birden fazla aynı işlevi gören görevler birbiriyle çakışacağından sistemide yorar,

Bazen pil kalibrasyonu yapmanız gerekebilir,kalibrasyon için:

Bataryayı şarj bitene kadar kullanın veya %4 -%5 kalsın.
    Sim kartı,bataryayı ve hafıza kartını çıkarıp 30 saniye ile 2 dakika arası bekletin.
    Sim kartı,bataryayı ve hafıza kartını tekrar takın.
    Cihazı çalıştırın.
    Adaptörüyle! şarja takın.
    Tüm gece şarj olsun %100 olunca en az 2 ortalama 8 saat en iyiside 12 saat şarjda daha kalsın.
    Şarjı çıkarın.
    Telefonu kapatın.
    Belirli bir süre bekleyin (15-20 saniye)
    Tekrar şarj aletini takın.
    Eğer şarj olmaya devam ederse yeşil ışık yanana kadar şarj edin ve üzerine 2 dakika daha şarj edin. Eğer şarjı dolu gözükürse taktığınızda yeşil yanarsa 2-3 saat daha şarj et.
    Recoverye girin ve battery stats wipe yapın.
    Cihazınızı yeniden başlatın.
    Eğer şarj durumu yeşil yanarsa bataryayı çıkarın 30 saniye ile 2 dakika arası bekletin.Sonra tekrar battery stats wipe yapın.Sonra tekrar açtığınızda %100 dolana kadar şarj edin.Sonra cihaz kapalıykende %100 dolana kadar şarj et(yeşil ışık yanana kadar).Cihazı yeniden başlatın.
    Şimdi kalibrasyonu kontrol etmek için Battery Doctor/overcharged gibi bir program indirin.Eğer voltaj değeri 4150-4197 arası çıkarsa işlem başarılı olmuş demektir.Eğer değer 4197 ise bu en iyi şekilde kalibre olmuş demektir.Eğer 4150 nin altındaysa işlem başarısız demektir.......

PİL KALİPRASYONU NEDİR?

Pil kalibrasyonu android cihazlarda................... data/system/batterystata.bin...................adlı sistem dosyasını silmekten ibarettir. peki bu sistem dosyası ne işe yarar ve neden siliyoruz?
    bu dosya, telefona rom yükledikten sonra ilk açıldığı anda oluşur ve telefonun o andaki pil ile ilgili bilgilerini kaydeder. rom yüklendiğindeki şarj durumuna göre bu dosyanın içindeki bilgiler şekillenir. şöyle ki; rom yüklerken yani o dosya oluşturulurken o andaki pil seviyesi ne ise telefonun %100 şarj seviyesi olarak bu seviyeyi kabul eder. örneğin pil seviyesi %5 lerde iken eğer rom yüklerseniz şarjınızın 1 saat bile gitmediğini görürsünüz. ayrıca pili şarj etmek istediğimizde de şarj durumu %100 olduğunda aslında %5 i dolmuştur. bunun göstergesi ise gerilim (mV) değeridir. işte bu sebeple bu dosya oluşturulurken şarj durumumuzun %100 olması gerekir ki en geniş %0-100 aralığını elde etmiş olalım. dolayısıyla da en uzun pil ömrüne sahip olalım.

KALİBRASYON İŞLEMİNİ EN SAĞLIKLI ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORSANIZ YAPMANIZ GEREKEN İŞLEM SIRASIYLA ŞUDUR..

1-Telefonunuzun şarjı tamamen bitsin ve kapansın..Şarjın tamamen boşaldığından emin olmak için Açma tuşuna basılı tutarak zorlayınız..Açılmıyorsa pil tamamen bitmiş demektir..

2-Pili söküp yeniden takın..

3-Telefonu kapalı konumda şarj edin ve tamamen şarj olsun..

4-Şarj kablosunu çıkarmadan telefonunuzu Recovery Modunda başlatın ve Wipe Battery Stats seçeneğini seçerek bataryanızı kalibre edin..

5-Batarya istatistiklerini aynı zamanda ClockworkMOD gibi bir Custom Recovery Mod’dan da temizleyebilirsiniz.... Clockworkmod recovery menüsünden ..............sırası ile................. Advanced > Wipe battery stats ...................seçeneği ile batarya istatistiklerini silebilirsiniz.

Not: pil kalibrasyonu rom yüklendikten sonra bir kereye mahsus yapılır. her şarjdan sonra yapılmasına gerek yoktur. fakat eğer rom değişimi olursa tekrar yapılması gerekir.

• Root gerektiren bir oyun var beyler. Şimdi ben bu oyunu root ile nasıl kurucam? İnternet istemeden offline oynayabilmeniz için root yapmanız gerekir dediler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gungnir

Root gerektiren bir oyun var beyler. Şimdi ben bu oyunu root ile nasıl kurucam? İnternet istemeden offline oynayabilmeniz için root yapmanız gerekir dediler.

O oyunda bir sıkıntı var bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blindness -- 9 Temmuz 2012; 22:05:59 >
  • @newbie1: Rehber için teşekkürler. Eklendi.
    @BaMKaN: Uyarı için teşekkürler. Düzeltildi.
    @adenz: Path için teşekkürler. Eklendi.

quote:

Orijinalden alıntı: newbie1

quote:

Orijinalden alıntı: BaMKaN

quote:

Orijinalden alıntı: adenz
  • Hocam root bitti. Ya kusura bakmayın ilk androidim. Bundan sonra ne yapmamı önerirsiniz?
  • Merhaba;
    ot-995 imi bu mesajdaki yönergelere bakarak rootladım, yazılı programları dondurdum, restart ettim. sonra build props dosyasındaki density değerini 200 olarak değiştirdim, bir değişiklik göremeyince (restart etmedim) başka bir editörle 200 olan değeri tekrar 200 olarak değiştirdim, değişiklik görmeyince acaba restart sonrasımı yazılar değişecek diye telefonu restart ettim.................. :) alcatel one touch falan yazan beyaz ekranda kaldı alet... Bu aşamadan sonra hard reset ve recovery yöntemlerini denememe, pili çıkartıp takmama rağmen telefon o beyaz ekranı aşamadı...brick yani...
    Şimdi bu cihazı yukarıdaki geçici cwm recovery yöntemini kullanarak tedavi edebilirmiyim, yoksa servise vereyim mi ??

Yardımlar için şimdiden teşekkür ederim...
  • Ben de bugun cihazi almis bulunmaktayim. Dh deki kotu yorumlar biraz korkutsa da risk almaya degerdi. Kaldi ki kotu yorumlarin bos ciktiklarini gordum. Cihaz tam bir fp cihazi ve cok memnun kaldim. Bilgisayarima kavusunca root islemlerine buradan bakacagim. Simdiden paylasim ve tutorial icin tesekkurler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BaDRuLe

Ben de bugun cihazi almis bulunmaktayim. Dh deki kotu yorumlar biraz korkutsa da risk almaya degerdi. Kaldi ki kotu yorumlarin bos ciktiklarini gordum. Cihaz tam bir fp cihazi ve cok memnun kaldim. Bilgisayarima kavusunca root islemlerine buradan bakacagim. Simdiden paylasim ve tutorial icin tesekkurler

Evet öyle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aradaşlar telefona root yaptım acak tekrar başlattığımda giriş ekranı çıkıyor telefon açılmıyor lütfen yardım :/
  • arkadaşlar cihazla uğraşmaya başladım ama bir o kadar çok ve yoğun döküman arasında kayboldum.

kafamı karıştıran 2 soru var yardımcı olabilirseniz çok sevinirim :)

ilki fota dan update edeyim mi?

root işlemini fota update öncesinde mi sonrasında mı yapayım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BaDRuLe

arkadaşlar cihazla uğraşmaya başladım ama bir o kadar çok ve yoğun döküman arasında kayboldum.

kafamı karıştıran 2 soru var yardımcı olabilirseniz çok sevinirim :)

ilki fota dan update edeyim mi?

root işlemini fota update öncesinde mi sonrasında mı yapayım?

hallettim teşekkürler...

ilk olarka update yaptım fota üstünden. ardından root yaptım sorunsuz. fakat! cwm kuramadım çünkü read-only diye bir hata alıyorum. bu konuda bilgisi olan var mı?
  • arkadaşlar

ONE TOUCH Upgrade Q 1.9.8

alcatelin sitesinde. Bu yeni mi çıktı ben bayadır bakamıyorum.
  • Merhabalar Arkadaşlar

Gün itibari ile bende bu telefonun sahibi oldum. Henüz cihazı açmadım biraz daha araştırıp bilgi alıp kafama tam olarak yattığında kutuyu aıp kullanmaya başlıycam. Öncelikle öğrenmek istediğim bir iki güncelleme var sanırım bunlar neler içeriyor ve offical ics 4.0 ne zaman geliyor bilginiz varmı ?

Verdiğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler.
  • Arkadaşlar merhaba
    Dün itibariyle bende telefonuma kavuşarak aranıza katılmış bulunuyorum. Bu benim ilk android telefonum olduğu için acaemilik içindeyim. telefonumun güncellemesini yaparak radio uygulamasını getirmek istiyorum. Ancak bunu nasıl yapacağım konusunda bana yardımıcı olursanız çok sevinnirim.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.