Şimdi Ara

Alarko CARRIER XPOWER GOLD Kullananlar ? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
431
Cevap
8
Favori
77.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sbozdag

Tşk ederim evet ikisi arasında fiyat farkı var airfel iyi fiyat verdi

istanbulda oturuyorum sadece yazın soğutma amaçlı kullanıcam

bu başlık altında ki yorumları görünce acaba alarko daha mı iyi olur bu kullanacağım alan için soğutması 13300 diye aklımı karıştırdı?

Tabii ki AC ile Airfel'in performansları da farklı olur.
    Birisi daha ileri teknolojili birinci sınıf, diğeri piyasa malı orta kalite bir klima.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocausta*

quote:

Orijinalden alıntı: sbozdag

Tşk ederim evet ikisi arasında fiyat farkı var airfel iyi fiyat verdi

istanbulda oturuyorum sadece yazın soğutma amaçlı kullanıcam

bu başlık altında ki yorumları görünce acaba alarko daha mı iyi olur bu kullanacağım alan için soğutması 13300 diye aklımı karıştırdı?

Tabii ki AC ile Airfel'in performansları da farklı olur.
    Birisi daha ileri teknolojili birinci sınıf, diğeri piyasa malı orta kalite bir klima.

Teşekkürler aradaki fiyat farkına değecek soğutma, elektrik tüketimi, ses farkı varmıdır ? Büyük bir fark yoksa airfel i tercih edicem 420 tl farktan dolayı.. Ama değecekse alarcoyu alayım diye düşünüyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aradaki teknoloji farkını bir görebilseydik iyi olurdu.Neymiş o teknoloji..

Airfel kalite bir klima .Bu parayada bedava.Aynı zamanda Eurovent li bir ürün.Yani yazanların hepsi gerçek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Aradaki teknoloji farkını bir görebilseydik iyi olurdu.Neymiş o teknoloji..

Airfel kalite bir klima .Bu parayada bedava.Aynı zamanda Eurovent li bir ürün.Yani yazanların hepsi gerçek.

Senin şu çok övdüğün en son model Midea yapısı Zibro'daki "twing" rotary mesela.:)
    Elalem o teknolojiyi 5-6 senedir kullanıyor.
  • quote:

quote:

Aradaki teknoloji farkını bir görebilseydik iyi olurdu.Neymiş o teknoloji..

Senin şu çok övdüğün en son model Midea yapısı Zibro'daki "twing" rotary mesela.:)
    Elalem o teknolojiyi 5-6 senedir kullanıyor.

Yani Çakma Carier yüksek COP li ürün yani.

Bu arada size bir bilgi vereyim lazım olur belki,Twing rotary Diamond 18 salon tiplerinde 10 sene önce de kullanılıyor du.Hemde Çinli.

İş tek Twing Rotary ile bitmiyor.

Çok met ettiğniz o markaların %90 o beyenmediğiniz Midea da üretilip,gemiye bindirilip sisizn deyiminizle çakma marka oluyor.

• Hocam esnaflığınızı dükkanda yapın.
    İlle de sattığınız mal diye Airfel'i AC'den yukarda göstermek te pek hoş olmuyor yani

Evet, Airfel'i hep tavsiye ediyoruz, ama sadece hesaplı olduğu durumlarda.
    Teknoloji ve kalite olarak AC ile arasında dağlar kadar fark var, bu işi biraz kurcalayan, klimaları kullanan herkes te bunu bilir.
  • quote:

Hocam esnaflığınızı dükkanda yapın.
    İlle de sattığınız mal diye Airfel'i AC'den yukarda göstermek te pek hoş olmuyor yani

Evet, Airfel'i hep tavsiye ediyoruz, ama sadece hesaplı olduğu durumlarda.
    Teknoloji ve kalite olarak AC ile arasında dağlar kadar fark var, bu işi biraz kurcalayan, klimaları kullanan herkes te bunu bilir.

Arkadaşım ben Airfel 2 senedir satmıyorum zaten internet aleminde çok ucuz.Bu güne kadar buradan bana talep gelmedikçe kimseye pazarlamada yapmadım.Sanki airfel i benden al mı diyoruz.

Esnaflıksa onu nerede yapacagımı ben gayet iyi bilirim merak etmeyin.Asıl siz bu Carier e bu kadar niye yükleniyorsunuz ,valla ben bir çıkarınız olduğunu düşünmeye başladım açıkcası. Ne teknolojisi ,ürünün neyini gördünüz neyini biliyorsunuz.Ne teknolojisi varmış.Piyasadaki standart mallaradan farkı ne.

Ben demiyorum AC kötü,ama atla devede değil.Asıl siz takıldınız bir AC tutturdunuz gidiyorsunuz.Tos. teknolojisi çok üstünse önce skv lerdeki komp.sesini kessin.Neden bu kadar övdüğünüz bir malda şikayet olunca yazmıyorsunuz.Adam orasını burasını yırttı ses olayı için hiç görmezden geldiniz maşallah.

Neyse siz takılmışsınız bir kere sattırın durun İde. e... AC leri.Bir balık rakı ismarlarlar..

• Birol usta, birkaç yıldır burada yazdıklarımızı görüyoruz.
    Herhangi bir markanın şakşakçılığını yapmadığımı siz de bilirsiniz.
    Hatta birkaç sene önce AC'leri hiç önermiyordum, çünkü çok havalardaydılar, benzerlerine göre pahalıydılar.
    Benim ölçütüm tamamen "verilen para-alınan mal" dengesi.
    ("Para önemli değil, en iyisi olsun" diyen arkadaşa direkt Kirigamine öneririm, "hesaplı ve düzgünce olsun" diyene de Airfel.)

Ama adamlar birkaç yıldır fiyatları makul düzeylerde tutuyorlar, ve benzeri mallara karşı oldukça avantajlı durumdalar.
    Ayrıca, önceleri ben de afişe değerlere takılıyordum, ve bizzat bir AC'in tüketimini ölçme şansım olmamıştı. Ama ölçümlerde durumu görünce, ve faturaları da takip edince bunların birçok şaşaalı klimadan çok daha verimli olduğunu gördüm.
    Şimdi yakınlarımda devamlı olarak gözlemleyebildiğim 5 tane AC 35 ve 50 var, "rakı-balık"ları bu klimaları aldırdığım arkadaşlar ısmarlıyorlar teşekkür mahiyetinde
    Bu arada belirteyim, gördüğüm-montajında bulunduğum tüm AC'ler de firmanın kendi Tayland fabrikası üretimiydi, birilerine fason ürettirilmiş mallar değildi.
    Klimalarla beraber bakır VRF borusu geliyor, Airfel'de olduğu gibi aluminyum değil

Kaldı ki fason da olabilirdi, önemli olan bir malın kim için nasıl yapıldığıdır, bunu siz de bilirsiniz.
    Çin'deki aynı fabrikada Philips'e de ....'e de TV üretiliyor, ama mallar bambaşka

Bunun dışında, Alarko servisleriyle bazı kullanıcıların yaşadıkları servis kaynaklı sorunlarda her zaman firmayı zorlamaya çalıştık, kullanıcıya hakkını araması için de yol göstermeye çalıştık, bu durumu da forumu takip edenler bilir, sizin de bilmeniz lazım.
    Hatta birkaç olayda ben ve alptuğ56 bizzat firma ile görüşüp kullanıcının sorununu çözmeye çalışmıştık, hatta bir defasında alptuğ kullanıcının fake olduğunu farketmişti hatırladığıma göre.

Firma konusunda sizden farklı durduğum bir durum var, ben Yahudi (veya herhangi bir milletin) düşmanı değilim; işini iyi yapan ve dürüst olan her firma benim için muteberdir.

• arada çok ilginç birşey öğrendim. Ve klima alırken kesinlikle dikkat edeceğim.
  • Bırakın Alarko yu,Carier Tos. kimin malı.Tos. Japon mu sanıyorsunuz.Neden Alarko-Carier-Tos.

Başımızı belaya sokacaksınız ulen. Herkesin düşüncesi kendine....
  • quote:

Bırakın Alarko yu,Carier Tos. kimin malı.Tos. Japon mu sanıyorsunuz.Neden Alarko-Carier-Tos.

Başımızı belaya sokacaksınız ulen. Herkesin düşüncesi kendine....

vay kıl vay sağa soal sataş sonada başımız belaya gircek de

Tos. Japon mu sanıyorsunuz.http://www.youtube.com/watch?v=m1sf1bVqxAw heh heh kıl adam

• kompresör vidalarındaki işçiliğe bak len birol süper değilmi. tabanı krom taban.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

kompresör vidalarındaki işçiliğe bak len birol süper değilmi. tabanı krom taban.

Japonların yarısı kadar olsak yeter.
  • arkadaşlar ben Alarko Carrier 53 NQV 035M X-Power Gold Duvar Tipi Split Klima 13300 - 16720 btu fiyat olarak 1850 TL aldım ancak klimanın altında MODEL OLARAK 42 NQV 035M yazıyor neden acaba eski serimi yoksa
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

kompresör vidalarındaki işçiliğe bak len birol süper değilmi. tabanı krom taban.

Cahal mısın birader .Galvaniz o alt sac,krom değil.Maşallah Kompresör vidalarının teknolojiside süper olmuş.

Ulen makinenin tipine baksana 3025 ile aynı değilmi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratcan1981

arkadaşlar ben Alarko Carrier 53 NQV 035M X-Power Gold Duvar Tipi Split Klima 13300 - 16720 btu fiyat olarak 1850 TL aldım ancak klimanın altında MODEL OLARAK 42 NQV 035M yazıyor neden acaba eski serimi yoksa

İç ünite 42 NQV 035-M2
    Dış ünite 38 NYV 035-M2

O klimanın parça kodları böyle olmalı.
  • quote:

quote:

arkadaşlar ben Alarko Carrier 53 NQV 035M X-Power Gold Duvar Tipi Split Klima 13300 - 16720 btu fiyat olarak 1850 TL aldım ancak klimanın altında MODEL OLARAK 42 NQV 035M yazıyor neden acaba eski serimi yoksa

İç ünite 42 NQV 035-M2
    Dış ünite 38 NYV 035-M2

evet aynen dediğiniz gibi birde bir şey sormak istiyorum bu defroz(tam nasıl yazılıyor bilmiyorum)nedir nasıl olur klimayı nasıl etkiler klimada * kar tanesine benzeyen ışık yanıyor ara sıra birde tık tık benzeri sesler geliyor ilk başta ama sonra azalıyor kart sesimi bu ses her klimada varmı acaba

• quote:

quote:

quote:

İç ünite 42 NQV 035-M2
    Dış ünite 38 NYV 035-M2

evet aynen dediğiniz gibi birde bir şey sormak istiyorum bu defroz(tam nasıl yazılıyor bilmiyorum)nedir nasıl olur klimayı nasıl etkiler klimada * kar tanesine benzeyen ışık yanıyor ara sıra birde tık tık benzeri sesler geliyor ilk başta ama sonra azalıyor kart sesimi bu ses her klimada varmı acaba

Defrost, klimanın ısıtmada çalışırken dış ünitesinin aşırı derecede soğuyup buzlanması durumunda bunu eritmesi demektir kısaca.

Klima ısıtmaktayken dış ünite donmaya başladığında, iç üniteden gaz değişim sesleri gelir (hafif foşurtu gibi), gazın yönü değişir ve gaz dış üniteyi ısıtmaya başlar, bu arada fan üflemez. Bu işlem 5-10 dakikaya kadar sürebilir, sonra tekrar benzer sesler gelir ve klima tekrar ısıtmaya döner.
    Defrost sırasında iç ünite karlandığı için, o bölgede ısı farklılaşması sonucu çıtırtı sesleri gelir.
    Defrost sonrası klima tekrar üflemeye başladığında birkaç dakika rutubetli bir hava üfler, iç ünitede biriken karlanmadan dolayı.

Normal bir çalışmadır, dışarısı aşırı soğuk veya nemliyse, klima mekan için küçükçe ise, dış ünite çok kirlenmişse, bu işlem daha sık olarak yapılır.

• birol, senin kazık rakamlı 65 serilerinden kat kat eyidir. madem kötüyse ne satıyon len kıl. toshiba kompresör olmasydı onda çoktan vefat ederdi o klima hadi sen şişenin dibini görmey devam et şarapçı. al san senin gıcık giflerden.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

İç ünite 42 NQV 035-M2
    Dış ünite 38 NYV 035-M2

Defrost, klimanın ısıtmada çalışırken dış ünitesinin aşırı derecede soğuyup buzlanması durumunda bunu eritmesi demektir kısaca.

Klima ısıtmaktayken dış ünite donmaya başladığında, iç üniteden gaz değişim sesleri gelir (hafif foşurtu gibi), gazın yönü değişir ve gaz dış üniteyi ısıtmaya başlar, bu arada fan üflemez. Bu işlem 5-10 dakikaya kadar sürebilir, sonra tekrar benzer sesler gelir ve klima tekrar ısıtmaya döner.
    Defrost sırasında iç ünite karlandığı için, o bölgede ısı farklılaşması sonucu çıtırtı sesleri gelir.
    Defrost sonrası klima tekrar üflemeye başladığında birkaç dakika rutubetli bir hava üfler, iç ünitede biriken karlanmadan dolayı.

Normal bir çalışmadır, dışarısı aşırı soğuk veya nemliyse, klima mekan için küçükçe ise, dış ünite çok kirlenmişse, bu işlem daha sık olarak yapılır.

ama bu sesler sadece defrost sırasında değil normal çalışmada sırasında da geliyor gerçi soğutmasını denemedim henüz ama bir sorun olmasında çekiniyorum

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.