Şimdi Ara

Alarko CARRIER XPOWER GOLD Kullananlar ? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
431
Cevap
8
Favori
77.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: .BURAK.

quote:

Orijinalden alıntı: a g o r a

quote:

Arkadaşlar biz de 2 sene civarındır xpower gold 050M serisini kullanıyoruz.Kocausta sayesinde aldım, hiç de pişman değilim.
    Alacak arkadaşlar kocausta'nın her kelimesine dikkat etsin, çok değerli bilgiler vermekte.Ve bu bilgileri tarafsız bir şekilde aktaran biri en önemlisi de bu zaten.
    Tekrar teşekkürler hocam..

Herkese iyi forumlar, kolay gelsin.

yav he he

iki sene öncede arçelik, dd öneriyodu

Bana bu cihazı önereli 2 sene civarında oldu ustam, yanlış hatırlıyor olablir misiniz?
    İnsanların üstüne çamur atmak kolaydır, lütfen daha titiz yaklaşalım bu konulara.

Bundan herhangi bir kazanç elde etmiyor kendisi ayrıca bazı arkadaşlara 2-3 seçenek arasında kalıyorlar.Sizin bu dediğinizi o seçeneklerden en iyisini seçerek yönlendirmiş olabilir.Sizi de bu forumda 2 sene öncesinde hiç görmedim, herneyse iyi forumlar.

Arkadaşım ne çamuru acaba, arkadaş 2 sene öncede kocausta DD ve arçelikte öneriyordu diyor.

Hakaret yok, çamur atmak yok, kazanç elde etti diyen yok, ve iki sene öncesinide görmedim diyorsunuz ee neden kızdınız anlamlandıramadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mat35

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar biz de 2 sene civarındır xpower gold 050M serisini kullanıyoruz.Kocausta sayesinde aldım, hiç de pişman değilim.
    Alacak arkadaşlar kocausta'nın her kelimesine dikkat etsin, çok değerli bilgiler vermekte.Ve bu bilgileri tarafsız bir şekilde aktaran biri en önemlisi de bu zaten.

yav he he

Bana bu cihazı önereli 2 sene civarında oldu ustam, yanlış hatırlıyor olablir misiniz?
    İnsanların üstüne çamur atmak kolaydır, lütfen daha titiz yaklaşalım bu konulara.

Bundan herhangi bir kazanç elde etmiyor kendisi ayrıca bazı arkadaşlara 2-3 seçenek arasında kalıyorlar.Sizin bu dediğinizi o seçeneklerden en iyisini seçerek yönlendirmiş olabilir.Sizi de bu forumda 2 sene öncesinde hiç görmedim, herneyse iyi forumlar.

Arkadaşım ne çamuru acaba, arkadaş 2 sene öncede kocausta DD ve arçelikte öneriyordu diyor.

Hakaret yok, çamur atmak yok, kazanç elde etti diyen yok, ve iki sene öncesinide görmedim diyorsunuz ee neden kızdınız anlamlandıramadım.

yav he he ve koyarak ne demek istediğini siz de gayet anlayabilirsiniz

ona bakarsanız sizle ilgili bir konu da yok siz niye karıştınız ben de onu anlayamadım :)
    sizin biliyorum da arkadaşı ilk defa görüyorum buralarda, bana 2 sene öncesinde önermişti ve aldım kullanıyorum hocam.Bana cevap vererek ne demek istediğini buyursun kendi açıklasın.Tartışmaya gerek yok ben kendi düşüncemi belirttim ve öyle de aksini iddia edebilirsin ama hehe ve muhaha diyerek değil sorun burda

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yav he he

ona bakarsanız sizle ilgili bir konu da yok siz niye karıştınız ben de onu anlayamadım :)
    sizin biliyorum da arkadaşı ilk defa görüyorum buralarda, bana 2 sene öncesinde önermişti ve aldım kullanıyorum hocam.Bana cevap vererek ne demek istediğini buyursun kendi açıklasın.Tartışmaya gerek yok ben kendi düşüncemi belirttim ve öyle de aksini iddia edebilirsin ama hehe ve muhaha diyerek değil sorun burda

Biz sadece bize dokunan oluncamı olaya karışacağız anlamadım, ben öyle biri değilim kendi anladığımı yazdım ve bana göre doğrusu o size görede budur.

Aynen arkadaşın dediği gibi iki sene öncesinde DD ve Arçelik bol bol öneriyordu ve bununda belirtilmesinde hiçbir zarar yok, algı meselesi.
    O arkadaş kendini öyle ifade etmiş, bir başkası böyle,
    güldüm geçtim, ortam arada neşelensin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yav he he

Biz sadece bize dokunan oluncamı olaya karışacağız anlamadım, ben öyle biri değilim kendi anladığımı yazdım ve bana göre doğrusu o size görede budur.

Aynen arkadaşın dediği gibi iki sene öncesinde DD ve Arçelik bol bol öneriyordu ve bununda belirtilmesinde hiçbir zarar yok, algı meselesi.
    O arkadaş kendini öyle ifade etmiş, bir başkası böyle,
    güldüm geçtim, ortam arada neşelensin.

Hocam doğru diyorsunuz iyi hoş da dalga geçer gibi ifade etmiş kendini ben onu yadırgadım biraz.
    Doğrudur ona birşey demedim ama bana da xpower gold önerdi ve kullanıyorum.Hiçbir sorun yok klimada ne ısıtmada ne soğutmada.Ayrıca gayet sessiz çalışıyor.
    Servis de işi bilen arkadaşlardan oluşuyorsa bulundugunuz bölgede çok güzel bir sonuç alırısınız, vakumdur, boruları saklamadır.Ben biraz kötüsüne denk gelmiştim, aradım şikayet ettim neredeyse servislikleri ellerinden alınıyordu.Eski konuları araştırırsanız mesajlarımı görebilirsiniz.Kocausta nın da benim de.

Ben de gülüp geçebilirim sorun değil benle ilgili bir durum yok ama bu yaptığnın farkına varması gerekli.yav he he ve muhaha diyerek birşey söylemesi güzel değil.

• Arkadaşlar, başlığın tamamını okudum ve burada yazdıklarınızdan hareketle bu klimadan almaya karar verdim. Burada paylaşımda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Soruma gelecek olursak. Gaziantep'in bir ilçesinde oturuyorum. Klimayı sadece soğutma amaçlı kullanacağım. Evim, apartmanın birinci katında. Kullanacağım oda, 25 metrekare. Güney ve Doğu yönlerde olmak üzere iki penceresi var. İzolasyon orta seviyede. Burası yazın baya sıcak olur. Uzman arkadaşlardan, hangi modeli satın almam gerektiği konusunda yardım rica ediyorum. (12000 veya 18000 btu?)
    Saygılar...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

yav he he

Bakın kardeşim:
    Okuduğunuzu anlama kabiliyetinizi bilemiyorum ama, Arçelik veya DD önerirken nelere dikkat çektiğimi, alınacak aletlerin eksi ve avantajlarını da belirttiğimi görmüş olmanız gerekir.

*Oralarda önerilen Arçelik 90064/Beko 7580D, neredeyse düz tip fiyatına satılan (çakma) inverter klimalardı.
    Ben de burada forumda 90064 hakkındaki yorumları/gözlemleri okuyarak, aletlerin hatalı yerlerini bilerek aldım, kullanıyorum, ve kendi izlenimimi/tecrübemi de yazdım.
    Onu alacağım günlerde hedefim aslında AC35 idi, ancak 2 bin liranın altına düşmemişti.
    Halbuki 7580D 1200 lira/12 taksit, ve yanında 50 liralık ta bir hediye telefon vardı, yani alet çok ucuzdu.
    Bu şartlarda hesap edildiğinde, Beko her halukarda AC'den daha avantajlıydı, alım+kullanım olarak.
    O günlerde 7580D/90064 önerirken de hep bu fiyat ve kalite(sizlik) durumunu da belirttik.
    Çok ucuza, iş görecek çakma da olsa inverter bir klima.
    Bugün de bunun benzerleri değişik markalar altında 1500 lira civarında satılıyor.
    Daha aşağı düşerlerse onları da öneriyorum.

*Demirdöküm olayı daha başka.
    DD firması önceleri komple ithal klimalar satıyordu, vaktiyle bunlardan bir grup arkadaş almıştık.
    Aletler, aynı fiyat segmentindeki klimalar arasında F/P olarak en iyilerindendi. Hala da o ilk aldığımız aletler sorunsuz çalışıyor, bunların aynısı olan 2002-2006 yıllarında satılmış olan Chigo'lar da aynı şekilde.

Bunların tecrübesine dayanarak daha sonra 2 tane daha DD aldım, bunlar da hep Ufo parasına cihazlardı zaten.
    Ancak DD'ün burada monte ettiği bir seride sonradan sorunlar çıktığını gördük.
    Tekrar edeyim, en harcıalem 12'lik klimalar 800-900 lirayken bunları 400 küsura satıldığı için önerdik.
    Tekrar bu fiyatlara satılsa gene önerebilirim, zaten klima 2 sene bile kullanılsa yeter, Ufo'ya oranla yaptığı tasarruf düşünülürse.
    Haa, sonradan bazı cihazlarda çıkan sorunlar ile ilgili olarak kullanıcıları da bilgilendirdik, servislere de duyuru yaptık.
    Halen o DD'ler de işlevli olarak çalışmakta.
    Ama bu çıkmış olan sorunlar, ve firmanın önceleri bunları düzeltmemekte ayak diremiş olması nedeniyle firmaya itimadım kalmadı, ve artık ürünlerini önermiyorum.

*Bu forumda yol gösterip/akıl verip klima aldırdığım HİÇ KİMSEDEN kötü bir geri dönüş olmadı.

Sadece bazı psikopat veya sapık denebilecek tiplerden yazılarıma karalamalar geldi, o kadar.
    Bu forumun bir hizmeti de galiba bazı psikopatlara boşalım imkanı sağlayarak olası başka tehlikeleri absorbe etmesidir diye düşünüyorum.

• Aynı model evlerde kullanılıyormuş da Toshiba inverter klima aynı güce sahip Alarko'ya göre daha az elektrik tüketiyormuş dediler. Ama kullanımı da önemlidir mutlaka. Biz de ALARKO CARRİER 53 NQV 050M 20.500 BTU İNVERTER olanı aldık. Umarım yanılmamışızdır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bende x-poer gold 50m ile aranıza katıldım .. lakin satın alma işlemini yaptım .. montaj önümüzdeki haftasonu olur..
    İstanbul Küçükçekmecedeyim .. önerebileceğiniz bir servis var mı ?

Teşekkürler
  • Arkadaşlar 050M modeli klimaları ne kadar aldınız acaba fiyatlarını yazar mısınız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: The JuDGe

Arkadaşlar 050M modeli klimaları ne kadar aldınız acaba fiyatlarını yazar mısınız ?

Kargo dahil 2550 lira
  • Arkadaşlar alarko carrier xpower 35m klima aldım aldığım gün kurulumunu yaptırdım..Klimayla ilgili bana göre bir problem var durumu klima tavsiyesi konusuna yazdım 9köy nickli arkadaş sağolsun yardımcı oldu ancak sizlere bu konuyu danışmamın doğru olacağını söyledi.Şimdi oda sıcaklığı 22 derece iken klimanın ısıtmasını denemek için 25 dereceye alarak auto fanda çalıştırdım.Lakin odanın ısısı 25'i geçerek 29'a dayandı(hem dijital hem de normal termometre ile ölçülmüştür).Klima kendini kısmadı aynı hızda çalışmaya devam etti.Hem dış üniteyi dinledim hem de iç üniteyi seslerinde herhangi bir azalma olmadı sizce bu normal mi acaba termostat yada sensör arızası olabilir mi?cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: temeş

Arkadaşlar alarko carrier xpower 35m klima aldım aldığım gün kurulumunu yaptırdım..Klimayla ilgili bana göre bir problem var durumu klima tavsiyesi konusuna yazdım 9köy nickli arkadaş sağolsun yardımcı oldu ancak sizlere bu konuyu danışmamın doğru olacağını söyledi.Şimdi oda sıcaklığı 22 derece iken klimanın ısıtmasını denemek için 25 dereceye alarak auto fanda çalıştırdım.Lakin odanın ısısı 25'i geçerek 29'a dayandı(hem dijital hem de normal termometre ile ölçülmüştür).Klima kendini kısmadı aynı hızda çalışmaya devam etti.Hem dış üniteyi dinledim hem de iç üniteyi seslerinde herhangi bir azalma olmadı sizce bu normal mi acaba termostat yada sensör arızası olabilir mi?cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Merkezi sistem olduğundan hiç deneme fırsatım olmadı açıkçası. Bir iki defa kıştan önce denedim, kaloriferler yanmadan önce. Fakat unuttum. Bir ara deneme yaparım inş. Auto mod derken hangisi, fan mı yoksa komple auto mod mu? Auto mod da fabrka ayarları nasıldır incelemek lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: kocausta*

*Bu forumda yol gösterip/akıl verip klima aldırdığım HİÇ KİMSEDEN kötü bir geri dönüş olmadı.

Usta, geçende mesaj geldi telefona. "Senelik bakım için randevu alınız." Geçen yaz, ramazanın sonuna doğru almıştık klimayı. Biraz kullandık fakat aşırı değil. Bizimkiler serinde yapamadı. Kış başlamadan da belli bir saat 5-10 saat belki ısıtıcı olarak kullanıldı. Siz ce bakıma gerek var mıdır? Bir de bizim garanti devam ediyor. Bu bakımlar garantiye dahil midir? Ben bir ara iç üniteyi açıp filtrelere baktım. Temiz gibiydi. Ellemeden yerine taktım. Bu aradada klimanın ısıtıcı tahliyesi için 4 metre klima tahliye borusu aldım ekstradan taktım. Servis ya takmadı ya da unuttu. V birleştirici bulamadım. Bu borunun yukarıdan gelip direk kutuda filan suyu biriktirmek mi lazım. Ben balkon gider yerine doğru uzattım biraz. Zararı olur mu? Tşk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 22 Nisan 2013; 17:31:01 >

• quote:

Arkadaşlar alarko carrier xpower 35m klima aldım aldığım gün kurulumunu yaptırdım..Klimayla ilgili bana göre bir problem var durumu klima tavsiyesi konusuna yazdım 9köy nickli arkadaş sağolsun yardımcı oldu ancak sizlere bu konuyu danışmamın doğru olacağını söyledi.Şimdi oda sıcaklığı 22 derece iken klimanın ısıtmasını denemek için 25 dereceye alarak auto fanda çalıştırdım.Lakin odanın ısısı 25'i geçerek 29'a dayandı(hem dijital hem de normal termometre ile ölçülmüştür).Klima kendini kısmadı aynı hızda çalışmaya devam etti.Hem dış üniteyi dinledim hem de iç üniteyi seslerinde herhangi bir azalma olmadı sizce bu normal mi acaba termostat yada sensör arızası olabilir mi?cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Herhalde sensör arızası olmalı.
    Hemen servisi arayın.

• quote:

Klimanız ne kadar süre çalıştı böyle,5 dakika mı? 30 dakika mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: heavyrocker

quote:

Usta, geçende mesaj geldi telefona. "Senelik bakım için randevu alınız." Geçen yaz, ramazanın sonuna doğru almıştık klimayı. Biraz kullandık fakat aşırı değil. Bizimkiler serinde yapamadı. Kış başlamadan da belli bir saat 5-10 saat belki ısıtıcı olarak kullanıldı. Siz ce bakıma gerek var mıdır? Bir de bizim garanti devam ediyor. Bu bakımlar garantiye dahil midir? Ben bir ara iç üniteyi açıp filtrelere baktım. Temiz gibiydi. Ellemeden yerine taktım. Bu aradada klimanın ısıtıcı tahliyesi için 4 metre klima tahliye borusu aldım ekstradan taktım. Servis ya takmadı ya da unuttu. V birleştirici bulamadım. Bu borunun yukarıdan gelip direk kutuda filan suyu biriktirmek mi lazım. Ben balkon gider yerine doğru uzattım biraz. Zararı olur mu? Tşk.

Klimaların bakımları garanti kapsamında değildir.

Eğer iç ünite filtresi sıkça temizlenmek gerektiriyorsa, içeride sigara içiliyorsa; iç ünitenin kirlenmesi daha hızlı olacaktır.
    Eğer evde toz-duman falan pek olmuyorsa (ki toz filtresinin temiz olduğunu yazmışsınız) 2 yılda bir bakım yeterlidir.

Bir şeyi tam anlayamadım: İç üniteden dışarıya su tahliye hortumu takılmış değil miydi? Bunu mu siz taktınız?

• quote:

quote:

quote:

Eğer iç ünite filtresi sıkça temizlenmek gerektiriyorsa, içeride sigara içiliyorsa; iç ünitenin kirlenmesi daha hızlı olacaktır.
    Eğer evde toz-duman falan pek olmuyorsa (ki toz filtresinin temiz olduğunu yazmışsınız) 2 yılda bir bakım yeterlidir.

Bir şeyi tam anlayamadım: İç üniteden dışarıya su tahliye hortumu takılmış değil miydi? Bunu mu siz taktınız?

Usta, üstlerde de yazmıştım. İç üniteden gelen kablo vardı. Dış ünite altında bir musluk daha var. Isıtıcı olarak kullandığımda, hortum takmadıkları için su dökülmüştü, bazı değersiz eşyaların üstüne. Ben de bir ihtimal ısıtıcı olarak yine kullanılırsa, aynı şekilde ıslanmasın etraf diye yine hortum alıp, dış üniteye bağladım. 4 metre hortum, 8 ad. beton çivili kroşe 4 tl ye aldım ve bağladım. Unuttular mı yoksa klima montaj parçalarından çıkmadı (Net üstünden kargoyla almıştım) diye mi takmamışlar anlamadım. Aşağıya indikten sonra yarısından sonra düz şekilde gidip yere dökülecek yani. Bunun bir zararı olur mu dersiniz?
    O zaman bu sene gerek yok bakıma, seneye Allah kerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 22 Nisan 2013; 20:29:50 >

• Arkadaşlar dün,ayarladığım sıcaklığın 4-5 derece üstüne çıkmasına rağmen klimanın kendini kısmadığını belirtmiştim.Bu sonucu 30-40 dakikalık auto fan modunda çalıştırmada aldım.Bugün servis geldi.Sensörle biraz oynadı biraz da dışarı doğru aldı.Dış ünite kendini kıstı.Bunu gözlemledik.Ancak iç ünitenin fan sesinde bir değişiklik olmadı.Bunu sorduğumda auto fan modunun bildiğimiz gibi,yani otomatik olarak fan hızını ayarlamadığını söyledi.Yani auto fan var ama hiç bir işe yaramıyor gibi bir sonuç çıkarttım.Nasıl olur anlamış değilim.Tavsiye olarak en düşük fan hızında kullanmamı söylediler.Diğer taraftan odada ayarlanan ile gerçek sıcaklık farkı bu sefer 2-3 derece kadar farketti.Cevaplarınız için teşekkür ederim.
  • quote:

Arkadaşlar dün,ayarladığım sıcaklığın 4-5 derece üstüne çıkmasına rağmen klimanın kendini kısmadığını belirtmiştim.Bu sonucu 30-40 dakikalık auto fan modunda çalıştırmada aldım.Bugün servis geldi.Sensörle biraz oynadı biraz da dışarı doğru aldı.Dış ünite kendini kıstı.Bunu gözlemledik.Ancak iç ünitenin fan sesinde bir değişiklik olmadı.Bunu sorduğumda auto fan modunun bildiğimiz gibi,yani otomatik olarak fan hızını ayarlamadığını söyledi.Yani auto fan var ama hiç bir işe yaramıyor gibi bir sonuç çıkarttım.Nasıl olur anlamış değilim.Tavsiye olarak en düşük fan hızında kullanmamı söylediler.Diğer taraftan odada ayarlanan ile gerçek sıcaklık farkı bu sefer 2-3 derece kadar farketti.Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Oto fanda bütün klimalar fan hızını düşürür.
    Klasik servis yanıtı olmuş, ya yapmalarını isteyin yada iade edin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Usta, üstlerde de yazmıştım. İç üniteden gelen kablo vardı. Dış ünite altında bir musluk daha var. Isıtıcı olarak kullandığımda, hortum takmadıkları için su dökülmüştü, bazı değersiz eşyaların üstüne. Ben de bir ihtimal ısıtıcı olarak yine kullanılırsa, aynı şekilde ıslanmasın etraf diye yine hortum alıp, dış üniteye bağladım. 4 metre hortum, 8 ad. beton çivili kroşe 4 tl ye aldım ve bağladım. Unuttular mı yoksa klima montaj parçalarından çıkmadı (Net üstünden kargoyla almıştım) diye mi takmamışlar anlamadım. Aşağıya indikten sonra yarısından sonra düz şekilde gidip yere dökülecek yani. Bunun bir zararı olur mu dersiniz?
    O zaman bu sene gerek yok bakıma, seneye Allah kerim.

Yapmaları gerektiği halde dış üniteden su tahliyesi işine hep es geçer çoğu klimacı.
    Onların işini siz yapmışsınız, sorun yok.

İç ve dış ünitelerden bu şekilde oluşan su saf suya yakın kalitededir, araba aküsünde veya ütülerde kullanılabilir.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.