Şimdi Ara

Akredite problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
71
Cevap
3
Favori
3.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gazi makinede akredite programı yokken marmara makinede akredite programı var. Özellikle yüksek lisans ve doktora yaparken akredite önemli hale geliyormuş. Bu sebepten Marmara tercih edilir mi ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• videoya bakmadım, onu öncelikle söyleyeyim.

sizin bahsettiğiniz sanırım müdek, evet o hiçbir işe yaramıyor.
    zaten türkiye'deki bir kurumun verdiği kağıt parçasının size yurtdışında işe yarayacağınnı umarım düşünmediniz.

ama abet diye de bir gerçek var.
    ve amerika özelinde gerçekten üniversiteler buna riayet ediyor.

buna ek olarak sadece ma, phd kabulu olarak düşünmeyin lütfen
    abet beraberinde birçok dersle geliyor.
    örnek vermek gerekirse humanities 1 ve 2 dersleri bilkent üniversitesinde ali doğramacı tarafında abet almak amacıyla konulmuş.
    ve gerçekten sosyal olarak insanı çok geliştiren bir ders.
    hatta öyle ki bu ders sonradan birçok bölüme eklenmiş.

mühendislik akreditasyonları sadece mühendislikle alakalı değil demek istediğim.
    ve eğitimin belli bir standartta kalitede olduğunun da iyi bir indikatörü.
    kandırmayın kendinizi.
    alamadıklarına göre yeterli değiller demekki.

bu sadece eğitim zorluğuyla alakalı bir şey değil, aynı zamanda kapsamı ve stiliyle de alakalı.
    bu arada ytü ne zor ne de kaliteli.
    almasını zaten beklemezdim.

abet sertifikası sizi denklik zahmetinden kurtarabilir, diğer okullarda bunu kanıtlamak için sınava girmeniz itenebilir.
    ayrıca abd'deki okulların da %20'si bile abet sertifikalı değil.
    yani bunu öyle rastgele bir kurum olarak düşünmeyin.
    Canım benim yaşın kaç, yetkinliğin nedir bilmiyorum ama "yüksek lisans'a herhangi bir etkisi yoktur." diyen ben değilim sensin. Aksini kanıtladığım zaman, okula "sikik party school" damgası vuran da sensin. Yine "sikik party school" olmadığını kanıtladığım zaman da gelip çocuk gibi hadi 2. örneği göstersene o zaman diyerek saçma sapan haklı çıkma yarışlarına kendince giren de sensin. Olgunlaşman dileğiyle :)
    Öncelikle bilinçli cehaletinizi takdir ettim.

Müdek ve abet aynı üst kuruluşun üyei olan bağımsız kurumlardır. Sağladıkları avantajlar tamamen aynıdır. Abet ek olarak Amerika'da İnşaat mühendisliği gibi meslekleri icra etmek için temel mühendislik sınavına girmemenizi sağlar. Ancak konumuz bilgisayar mühendisliği olduğundan bir önemi yoktur bunun.

Amerika üniversiteleri yl/doktora değerlendirmelerinde abet aramaz, abetli kişilere avantaj sağlamazlar. Bu tarz okulların değerlendirme metodları bellidir. Not ortalamasına, niyet mektubuna, başvuru için yazılan makaleye, referanslara ve projelere puanlar verilir. Herhangi bir akreditasyon ek puan sağlamaz veya aranmaz. Biraz detaylı incelerseniz bu metodolojileri bulabilirsiniz.

Aranan tek şart okulun "recognized" olmasıdır. Yani başvurduğunuz okul Türkiye Cumhuriyetini tanıyorsa ve okulunuz Yök tarafından tanınıyorsa iş biter.

Dünyada binlerce akreditasyonu olmayan öğrenci Amerika ve Avrupa'da yl/doktora yapar. Her yıl ivy league'e öğrenci pompalayan Hindistan'daki IIT'lerin hiçbiri akredite değildir. Çin gibi dışarıya kapalı bir ülkeden bile yüzlerce öğrenci ivy league'de yl/doktora yapar.

TOBB'un akreditasyonu yok, Yıldız'ın 2018'de eğitim planı değiştiğinden bir süredir yok.(Başvuruldu ve gelecek yaz alınmış olacak) Ancak bu iki okuldan da onlarca öğrenci Avrupa ve Amerika'da yl/doktora yapmakta. Abet ve müdek'in yurt dışı denkliği, ms/phd için gerekliliği yoktur.

Öyle bir yazmışsınız ki sanki sosyal seçimlik dersler sadece Bilkent Üniversitesinde veriliyor sanacağız. Her mühendislikte 2-3 adet sosyal seçimlik vardır. Bunun da abet veya müdekle alakası yoktur. Neden yazdınız anlamadım.

Gelişim Üniversitesinin abete sahip olması ve bizzat bir özel üniversitenin müdek alımı sırasında nasıl sahtekarlıklar yaptığına gözümle şahit olmam bu akreditasyonların bir indikatör falan olmadığını gösteriyor.

Bunlar özel kuruluşların binlerce dolar alıp verdikleri ve gençleri kandırmak için reklam olarak kullanılmak dışında pratikte hiçbirinin %99 işine yarayacak bir senaryo yaşamayacağı sertifikalardır.

Bilkent Odtü Tobb Yıldızın kalitelerini kanıtlamak için bunlara ihtiyacı yoktur.
    Akademik kariyer hakkında bir bilgim yok fakat mühendis olarak çalışmak istiyorsan oldukça önemli abet.Bence abetli programı tercih et.https://www.reddit.com/r/AskEngineers/comments/35geyj/how_important_is_abet_accreditation/https://www.quora.com/Is-ABET-accreditation-important-for-engineering
    Ortak görüş oldukça önemli olduğu yönünde.Hatta abartıp abetsiz diplomalara çöp falan diyenler bile var.Bir de bu adamlar amerikalı.Türkiye'den amerika'ya gitmek isteyen birisi için 2 kat önemlidir.
  • yl/doktorada akreditasyonun hiçbir önemi yoktue.
  • Lisansını akredisyonsuz bir ünide yaparsan akredisyonlu bir üniye yüksek ve doktorada kabul edilmeme olasılığın varmış.Yani 2 yerde okudum.Var mı böyle bir şey?

• Hayır yok.
  • Gazi tr mi ing mi yaziyorsunuz

• Ing

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-73752631F

yl/doktorada akreditasyonun hiçbir önemi yoktue.
    eee o zaman ne işe yarıyo bu akreditasyon
    saçma sapan konuşmayın şu forumda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam gazinin tr bölümünde de hazırlık okunuyormus.Hocalarida aynı. Peki neden ayrı ayrı varlar bir bilgin var mi?

• Derslerinizi %100 ingilizce anlamtımla dinleyeceksiniz hocalarınızdan.Tr olan da en az %30 seçmeli derslerle yükseltebiliyorsunuz.Tamamen hocanızın hangi dilde anlatacağıyla ilgili yani.

• Hocam neden makineyi tercih ediyorsunuz merak ediyorum

• PwaGG kullanıcısına yanıt
    Kısaca hiçbir işe yaramıyor.

Bana gerekliliklerinde akreditasyon olan tek bir yl/doktora programı göstersene lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73752631F -- 10 Ağustos 2020; 1:26:1 >
  • Hem ilgim var hem de sıralamam için en uygun makineyi gördüm o yüzden

• akdredite ne oluyor yurt dışında diploma geçerliliği mi
  • Böyle bir şey var diye biliyorum yok diyen arkadaş neye göre yorum yapıyor

• Ar Pharazon kullanıcısına yanıt
    Üniversitenin kendini dünya standartlarına göre denetletmesi gibi anladım ben.Bazı standartlara uygun olduğunu göstermiş oluyor.

• siyamkedisi S kullanıcısına yanıt
    Attığı videodan galiba

• Aunen öyle hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-73752631F

Kısaca hiçbir işe yaramıyor.

Bana gerekliliklerinde akreditasyon olan tek bir yl/doktora programı göstersene lütfen.

videoya bakmadım, onu öncelikle söyleyeyim.

sizin bahsettiğiniz sanırım müdek, evet o hiçbir işe yaramıyor.
    zaten türkiye'deki bir kurumun verdiği kağıt parçasının size yurtdışında işe yarayacağınnı umarım düşünmediniz.

ama abet diye de bir gerçek var.
    ve amerika özelinde gerçekten üniversiteler buna riayet ediyor.

buna ek olarak sadece ma, phd kabulu olarak düşünmeyin lütfen
    abet beraberinde birçok dersle geliyor.
    örnek vermek gerekirse humanities 1 ve 2 dersleri bilkent üniversitesinde ali doğramacı tarafında abet almak amacıyla konulmuş.
    ve gerçekten sosyal olarak insanı çok geliştiren bir ders.
    hatta öyle ki bu ders sonradan birçok bölüme eklenmiş.

mühendislik akreditasyonları sadece mühendislikle alakalı değil demek istediğim.
    ve eğitimin belli bir standartta kalitede olduğunun da iyi bir indikatörü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PwaGG -- 10 Ağustos 2020; 11:17:8 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1DC210C7A

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    kandırmayın kendinizi.
    alamadıklarına göre yeterli değiller demekki.

bu sadece eğitim zorluğuyla alakalı bir şey değil, aynı zamanda kapsamı ve stiliyle de alakalı.
    bu arada ytü ne zor ne de kaliteli.
    almasını zaten beklemezdim.

abet sertifikası sizi denklik zahmetinden kurtarabilir, diğer okullarda bunu kanıtlamak için sınava girmeniz itenebilir.
    ayrıca abd'deki okulların da %20'si bile abet sertifikalı değil.
    yani bunu öyle rastgele bir kurum olarak düşünmeyin.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.