Şimdi Ara

Akredite problemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
3
Favori
3.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Öncelikle bilinçli cehaletinizi takdir ettim.

Müdek ve abet aynı üst kuruluşun üyei olan bağımsız kurumlardır. Sağladıkları avantajlar tamamen aynıdır. Abet ek olarak Amerika'da İnşaat mühendisliği gibi meslekleri icra etmek için temel mühendislik sınavına girmemenizi sağlar. Ancak konumuz bilgisayar mühendisliği olduğundan bir önemi yoktur bunun.

Amerika üniversiteleri yl/doktora değerlendirmelerinde abet aramaz, abetli kişilere avantaj sağlamazlar. Bu tarz okulların değerlendirme metodları bellidir. Not ortalamasına, niyet mektubuna, başvuru için yazılan makaleye, referanslara ve projelere puanlar verilir. Herhangi bir akreditasyon ek puan sağlamaz veya aranmaz. Biraz detaylı incelerseniz bu metodolojileri bulabilirsiniz.

Aranan tek şart okulun "recognized" olmasıdır. Yani başvurduğunuz okul Türkiye Cumhuriyetini tanıyorsa ve okulunuz Yök tarafından tanınıyorsa iş biter.

Dünyada binlerce akreditasyonu olmayan öğrenci Amerika ve Avrupa'da yl/doktora yapar. Her yıl ivy league'e öğrenci pompalayan Hindistan'daki IIT'lerin hiçbiri akredite değildir. Çin gibi dışarıya kapalı bir ülkeden bile yüzlerce öğrenci ivy league'de yl/doktora yapar.

TOBB'un akreditasyonu yok, Yıldız'ın 2018'de eğitim planı değiştiğinden bir süredir yok.(Başvuruldu ve gelecek yaz alınmış olacak) Ancak bu iki okuldan da onlarca öğrenci Avrupa ve Amerika'da yl/doktora yapmakta. Abet ve müdek'in yurt dışı denkliği, ms/phd için gerekliliği yoktur.

Öyle bir yazmışsınız ki sanki sosyal seçimlik dersler sadece Bilkent Üniversitesinde veriliyor sanacağız. Her mühendislikte 2-3 adet sosyal seçimlik vardır. Bunun da abet veya müdekle alakası yoktur. Neden yazdınız anlamadım.

Gelişim Üniversitesinin abete sahip olması ve bizzat bir özel üniversitenin müdek alımı sırasında nasıl sahtekarlıklar yaptığına gözümle şahit olmam bu akreditasyonların bir indikatör falan olmadığını gösteriyor.

Bunlar özel kuruluşların binlerce dolar alıp verdikleri ve gençleri kandırmak için reklam olarak kullanılmak dışında pratikte hiçbirinin %99 işine yarayacak bir senaryo yaşamayacağı sertifikalardır.

Bilkent Odtü Tobb Yıldızın kalitelerini kanıtlamak için bunlara ihtiyacı yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73752631F -- 10 Ağustos 2020; 10:39:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-73752631F

Öncelikle bilinçli cehaletinizi takdir ettim.

Müdek ve abet aynı üst kuruluşun üyei olan bağımsız kurumlardır. Sağladıkları avantajlar tamamen aynıdır. Abet ek olarak Amerika'da İnşaat mühendisliği gibi meslekleri icra etmek için temel mühendislik sınavına girmemenizi sağlar. Ancak konumuz bilgisayar mühendisliği olduğundan bir önemi yoktur bunun.

Amerika üniversiteleri yl/doktora değerlendirmelerinde abet aramaz, abetli kişilere avantaj sağlamazlar. Bu tarz okulların değerlendirme metodları bellidir. Not ortalamasına, niyet mektubuna, başvuru için yazılan makaleye, referanslara ve projelere puanlar verilir. Herhangi bir akreditasyon ek puan sağlamaz veya aranmaz. Biraz detaylı incelerseniz bu metodolojileri bulabilirsiniz.

Aranan tek şart okulun "recognized" olmasıdır. Yani başvurduğunuz okul Türkiye Cumhuriyetini tanıyorsa ve okulunuz Yök tarafından tanınıyorsa iş biter.

Dünyada binlerce akreditasyonu olmayan öğrenci Amerika ve Avrupa'da yl/doktora yapar. Her yıl ivy league'e öğrenci pompalayan Hindistan'daki IIT'lerin hiçbiri akredite değildir. Çin gibi dışarıya kapalı bir ülkeden bile yüzlerce öğrenci ivy league'de yl/doktora yapar.

TOBB'un akreditasyonu yok, Yıldız'ın 2018'de eğitim planı değiştiğinden bir süredir yok.(Başvuruldu ve gelecek yaz alınmış olacak) Ancak bu iki okuldan da onlarca öğrenci Avrupa ve Amerika'da yl/doktora yapmakta. Abet ve müdek'in yurt dışı denkliği, ms/phd için gerekliliği yoktur.

Öyle bir yazmışsınız ki sanki sosyal seçimlik dersler sadece Bilkent Üniversitesinde veriliyor sanacağız. Her mühendislikte 2-3 adet sosyal seçimlik vardır. Bunun da abet veya müdekle alakası yoktur. Neden yazdınız anlamadım.

Gelişim Üniversitesinin abete sahip olması ve bizzat bir özel üniversitenin müdek alımı sırasında nasıl sahtekarlıklar yaptığına gözümle şahit olmam bu akreditasyonların bir indikatör falan olmadığını gösteriyor.

Bunlar özel kuruluşların binlerce dolar alıp verdikleri ve gençleri kandırmak için reklam olarak kullanılmak dışında pratikte hiçbirinin %99 işine yarayacak bir senaryo yaşamayacağı sertifikalardır.

Bilkent Odtü Tobb Yıldızın kalitelerini kanıtlamak için bunlara ihtiyacı yoktur.
    bilkenti bildiğim için onu yazdım, özel bir sebebi yok.
    ayrıca bahsettiğim ders seçmeli değil mandatory.

akreditasyon zaten yl, phd için tek şart diye yazmadım hiçbir yerde, öyle olduğunu da savunmuyorum.
    ama takdir edersiniz ki dünyada mühendislik eğitiminin bir standartı vardır ve bu kuruluşlar üniversiteleri bu koşullar altında değerlendirmektedir.

ve ayrıca bir yüksek lisansa başladığınızda her ne kadar kabul alırken gmat, gre, toefl gibi sınav skorlarınız önemliyse okurken de sizin bu sınavlar dışında belli birikimlere sahip olmanız beklenir.
    akreditasyon okullar için bunu oluşturmakta faydalıdır.

örneğin amerikada mühendislikle bachelor seviyede kimya dersi verilir ancak her ülkede bu geçerli değildir.
    boğaziçinde ve odtüde var ama başka üniversitelerde yok mesela.
    siz amerikada yüksek lisans kabulu aldığınızda sizin bunları bildiğiniz varsayılır, abet de adı üstünde denklik buna simgedir.

buna ek olarak o konuya hiç girmedik ama bachelor seviyede transfer yapmak istiyorsanız daha da önemlidir.
    sizden 60-90 arası kredi tamamlamış olmanız isteniz (yani 2. sınıfı bitirmiş olmanız)
    ve geçiş yaptığınızda size amerikadaki üniversitelerde olan ancak sizin ilk 2 senede almadığınız dersler ek olarak yazılır
    bu durumda yök ün zorunlu koştuğu türkçe gibi dersler çoğu zaman seçmeli olarak dahi saydırılamaz, tekrar bunlar yerine başka dersler almak zrounda kalırsınız.

akreditasyon sizin geçiş işlemlerinizi kolaylaştırır

• PwaGG kullanıcısına yanıt
    Tek şartı bırakın şart bile değildir. Etkisi yoktur yani. Hiçbir yl/doktora gereklilik listesinde bunların zorunlu olduğuna veya "nice to have" olduğuna dair bir ibare göremezsiniz.

yl/doktorada ilgili programın ön gerekli derslerini almanız yeterlidir. Misal cs de veri yapıları, algoritmalar, istatistik, ayrık matematik, os gibi dersleri almış olmanız gerekir. Bu derslerin isimleri ve içeriklerinin uygunluğu sizin yl/doktora adayı olmanız için yeterlidir. Bunlar olmasa bile bazı yerlerde bilimsel hazırlık okuyarak bu eksikleri kapatıp mastera başlayabilirsiniz.

Eğer kimya ile alakalı bir bölüm değilse hiçbir üniversite "amerikada bachelorda kimya dersi var burada yok" demez. Dediğim gibi sadece yl yapacağınız alan ile alakalı derslere ve içeriğine bakılır.

Transfer ile alakalı olayı bilmiyorum. Konumuzla da alakası yok zate.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-73752631F

Tek şartı bırakın şart bile değildir. Etkisi yoktur yani. Hiçbir yl/doktora gereklilik listesinde bunların zorunlu olduğuna veya "nice to have" olduğuna dair bir ibare göremezsiniz.

yl/doktorada ilgili programın ön gerekli derslerini almanız yeterlidir. Misal cs de veri yapıları, algoritmalar, istatistik, ayrık matematik, os gibi dersleri almış olmanız gerekir. Bu derslerin isimleri ve içeriklerinin uygunluğu sizin yl/doktora adayı olmanız için yeterlidir. Bunlar olmasa bile bazı yerlerde bilimsel hazırlık okuyarak bu eksikleri kapatıp mastera başlayabilirsiniz.

Eğer kimya ile alakalı bir bölüm değilse hiçbir üniversite "amerikada bachelorda kimya dersi var burada yok" demez. Dediğim gibi sadece yl yapacağınız alan ile alakalı derslere ve içeriğine bakılır.

Transfer ile alakalı olayı bilmiyorum. Konumuzla da alakası yok zate.
    iyi hocam söyliyim ünilere boşuna uğraşmasınlar o zaman
    mütevelli heyetindeki ve dekanlıklardaki onca adamın bilmediğini siz biliyosunuz
    ben de sizle kendi bilgimi karşılaştırmak gibi bi saygısızlık ettim
    beni mazur görün lütfen.

• PwaGG kullanıcısına yanıt
    Bu akreditasyon mevzusunu sizin gibi somut bir delil veya bilgi getiremeyen biriyle daha tatışmıştım ve en sonunda sizin gibi "söyleyeyim de o kadar uğraşmasınlar" gibi bir şey yazmıştı

Ben bu akreditasyonların bir zararı olduğunu söylemiyorum. Sırf bu konudaki cehaletten kaynaklı olarak öğrencilerin önemli bir şey sanıp bunu araması sebebiyle bile o paralar verilir ve bu sertifikalar alınır. Çünkü maalesef insanımız sağdan soldan duyduğu kulaktan dolma ve gerçek hayatta hiç bir geçerliliği olmayan bilgileri o kadar özgüvenli bir şekilde savunuyorlar ki... Gelişmemiş bir insana her türlü mantıklı ve somut açıklamaları verseniz de fikirleri değişmiyor zaten.

Siz muhtemelen dayanağı olmayan inanışlarınızın sarsılmaması ve bu tarz sertifikalarla kendinizi daha önemli bir insanmış gibi hissettiğinizden attığım videoyu izlemediniz ancak videodaki kişi TOBB etü Bilgisayar Mühendisliği bölüm başkanı ve rektör danışmanı. Abet sürecinde olan GTÜ bm bölüm başkanı Yusuf Sinan Akgül de bu akreditasyonların pratikte bir bilgisayar mühendisi için işe yaramadığını söylüyor. Siz sanırım bu insanlardan daha iyi biliyorsunuz.

Estağfurullah ne saygısızlığı, ancak fikirlerinizi kulaktan duyma sözlere ve dayanaksız inanışlara değil gerçeklere dayandırmak daha iyi olacaktır.

Sizi mazur görüyorum.

• "Tek şartı bırakın şart bile değildir. Etkisi yoktur yani. Hiçbir yl/doktora gereklilik listesinde bunların zorunlu olduğuna veya "nice to have" olduğuna dair bir ibare göremezsiniz."

Akredite problemi

https://sjsu.edu/msse/admissions/

• prnwl P kullanıcısına yanıt
    Dediğimin tersi bir şey yok?

Amerikada ortalama altı üniversiteler gre yerine abeti kabul edebilir.

Zaten amerika'da yl başvurusu yapacak biri gre'ye her türlü girer. Çünkü çoğu okulda ve iyi okulların neredeyse hepsinde gre yerine abet kabul edilmez. Çünkü gre de bir sıralama unsuru olarak kullanılır.
  • "veya nice to have olduğuna dair bir ibare göremezsiniz."

Akredite problemi

sjsu.edu
    Applying to the Program | Masters of Science in Software Engineering | San Jose State University
    https://sjsu.edu/msse/faq/applying/index.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prnwl -- 10 Ağustos 2020; 21:6:51 >

Kaza kaza bulduğu okula bak haklı çıkmak için Yazık kimin evladıysan.

Bu attığın şeyi neden attın anlamadım. Amerika'da herhangi bir yerden 300.000 bin kişi çevir bu istatistiklerden daha iyisini elde edersin.

Biliyorum yıllarca kandırıldığınız veya kendinizi kandırdığınız bir mevzuda gerçekleri söylüyorum diye kuduruyorsunuz ancak yapacak bir şey yok.
  • Komik çocuksun sevdim seni :D
  • Bu arkadaşı pek takmayın.Kendisi muhtemelen ya Mudek akreditasyonlu bir yerde okudu ya da akredite olmayan bir yerde okuduğu için Abet nedir tam algilayamamis.Adama açıklıyorsun daha bildiğini savunuyor.Nato kafa NATO mermer.He he deyip gecmenizi öneririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akademik kariyer hakkında bir bilgim yok fakat mühendis olarak çalışmak istiyorsan oldukça önemli abet.Bence abetli programı tercih et.https://www.reddit.com/r/AskEngineers/comments/35geyj/how_important_is_abet_accreditation/
    quora
    Is ABET accreditation important for engineering?
    https://www.quora.com/Is-ABET-accreditation-important-for-engineering

Ortak görüş oldukça önemli olduğu yönünde.Hatta abartıp abetsiz diplomalara çöp falan diyenler bile var.Bir de bu adamlar amerikalı.Türkiye'den amerika'ya gitmek isteyen birisi için 2 kat önemlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dell_Naja -- 10 Ağustos 2020; 22:30:37 >

• Judoo kullanıcısına yanıt
    Sen geçen hacettepe ceng ve endüstri iyidir dediğimde "müdekli cenge iyi diyorsun abetli eeye demiyorsun" gibi aşırı aşağılık kompleksi içeren zavallı bir çıkış yapmıştın değil mi?

Kıyamam çok naif ve cehalet içerisindesin ancak bana şunu açıklar mısın? Madem ABET yurt dışında çok avantajlı neden Abetli Hacettepe eenin 1762 mezunundan 15 kişi Amerika'ya gidebilmişken bu sayı Müdekli hacettepe bm için 159 ve akredite olmayan Yıldız bmde 127 ve akredite olmayan tobb bmde 584 mezun olmasına rağmen 50?

BU arada hala elle tutulur bir kanıt veya açıklama alamadım. Bir arkadaş baya kudurup derinlere kazmış ve community collegedan hallice bir okul bulmuş takdir ediyorum ancak o okula girmek için işiniz abete kaldıysa yazık zaten.

Neyse daha fazla uzatmayacağım. Dilediğiniz kadar circlejerk yapıp cehalet kozanızda birbirinizi eyleyin. Size yapılabilecek bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73752631F -- 10 Ağustos 2020; 23:39:50 >

• "kaza kaza bulduğu okula bak"
    "community college'dan hallice"

ahaha harika bir çocuksun sen ya. biraz daha fazla yanıt ver de daha çok yerin dibine sokayım seni.

Akredite problemi

business insider
    And Here's The Secret Reason Apple Is Crushing Google...
    https://www.businessinsider.com/and-heres-the-secret-reason-apple-is-crushing-google-2012-3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prnwl -- 10 Ağustos 2020; 21:40:59 >

• Bilinçlenmek isteyen arkadaşlar için:

TOBB ETÜ Bilgisayar Müh. Bölüm Başkanı ve Rektör Danışmanı Oğuz Ergin'den

Abet sürecindeki gtü bm bölüm başkanı Yusuf Sinan Akgül'den

Akreditasyon Bilmecesi

Adayların en fazla kafasını karıştıran tercih kriterlerinden bir tanesi de akreditasyon konusudur. BM programı olarak ABET başvuru süreci içerisideyiz. Akreditasyon etiketinin programımıza bir miktar tanıtma konusunda katkı sağlayacağını düşünüyoruz ancak adaylardan gelen bazı yorumlara göre ABET akreditasyonu olmadan yurt dışında işe girmenin ya da lisansüstü çalışma yapmanın mümkün olmadığı gibi görüşlerin de doğru olmadığını belirtmemiz gerekir. Bu durumu açık bir şekilde göstermek için, uluslararası iş ilanarının yer aldığı ve en sık kullanılan portallerden olan indeed.com sitesinde yaptığımız "C++" anahtar kelimesi araması 28.000 iş ilanı getirirken, "C++ ABET" anahtar kelimeleri sadece 250 iş ilanı getirmektedir (%1 den daha küçük bir oran) . ABET kelimesi geçen iş ilanlarını okuduğuz zaman, bir çoğu için ABET etiketinin bir artı olduğu ama gerekli olmadığını göreceksiniz. Ayrıca bu türlü ilanların önemli kısmının ABD güvenlik soruşturması isteyen, hükümet destekli projeler olduğunu göreceksiniz. Aynı deneyi Python, Java ya da developer gibi kelimelerle yapabilirsiniz.

Bu arada aynı deneyi Avrupa'da yer alan iş ilanları için yaptığınızda, ABET kriterinin çok daha az geçtiğini göreceksiniz.https://www.eurojobs.com/

Sonuç olarak, ABET ya da MÜDEK etiketi tabi ki bir BM bölümü için artıdır ancak bu etiketlerin uluslararası işlere girmek ya da lisansüstü çalışma yapmak için bir olmazsa olmaz şart olduğu ya da önemli bir avantaj sağladığı doğru değildir. ABET ya da MÜDEK etiketleri tercihinizi yaparken kriterlerden bir tanesi olabilir ancak akademisyen kadrosu, yazılım sanayisi içerindeki konum, öğrenci ve mezun memnuniyeti, ulaşım ve barınma gibi kriterlerden çok sonra gelmelidir.

C++ ve ABET araması için
    www.indeed.com
    C++ Abet Jobs, Employment | Indeed.com
    https://www.indeed.com/jobs?q=C%2B%2B%20ABET&vjk=cd4051862c53af6f

C++ içinhttps://www.indeed.com/jobs?q=C%2B%2B&l=

Amazon'da çalışan bir GTÜ mezunundan:

Amazonda yazilim mühendisligi yapan Halit Karakısın gorusleri hakkında.
    Merhaba, ben Muhammet Halit Karakış.GTU(gyte) 2013 lisans mezunuyum. Şu an Kanadada Amazon Web Services (AWS) şirketinde Software Development Engineer II pozisyonunda çalışıyorum, bu yazıda paylaştıklarım kendi fikirlerimdir. GTÜ Bilgisayar Mühendisliği Aday Tanıtım Grubunda ABET ile ilgili çok soru sorulduğunu ve yurtdışı için önşart şeklinde algılandığını gördüm. Bununla ilgili deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.
    Ben Türkiye’de 3 yıl tecrübe kazandıktan sonra yurtdışından iş teklifi aldım. Mülakat ve görüşmeler süresince bana hiç ABET/akreditasyon sorulmadı. Hatta açıkçası ben ABET’i bu sene gruptaki sorularla duydum. Kanada çalışma izni ve oturum izni gereğince bilgisayar mühendisliği diplomamın kabul edilmesi gerekiyordu, bunun için çalıştıkları bir şirkete diplomamı ve okuldan aldığım transkriptimi iletmem yeterli oldu, akreditasyon veya ABET gerekmedi ve değerlendirme için yeterli puanı sağladı.
    Mülakat sürecinde bana en çok yardımcı olan 2. ve 3. sınıfta aldığım derslerdi. Çünkü ilk iki kodlama mülakatımda gelen sorular üniversitedeki sınav sorularımla neredeyse 1e 1 uyuşuyordu. Soruların neredeyse hepsi, veri yapıları ve algoritmalar üzerineydi, ve en önemlisi soruyu çözmenden çok nasıl düşündüğün, ne kadar bildiğin, nasıl değerlendirme yaptığın ve kendini nasıl ifade ettiğindi. Bunların iyileşmesi için de okumanın haricinde çokça farklı problemlerle birebir uğraşman ve yüzeysel kalmaması için biraz zorlanman gerektiğine inanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73752631F -- 10 Ağustos 2020; 21:38:34 >

Akredite problemi

Akredite problemi

Biraz daha ara belki ilk 1000'e azıcık da olsa yakın bir okul bulursun.

• So what? :) Apple'da çalışan mühendislerin yarısının sjsu mezunu olduğu gerçeğini değiştirmiyor senin "community college'dan hallice" dediğin üniversite :Dd
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.