Şimdi Ara

Akredite problemi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
3
Favori
3.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • prnwl P kullanıcısına yanıt
    Tamam kanka senin hayalin burada okumaksa zaten bu tarz "party school"lar gelen neredeyse herkesi alıyor kör topal değilse. Hele yurt dışından gidiyorsan alınmama ihtimalin yok çünkü us resident değilsen birkaç kat daha fazla paranı alıyorlar

    Abet falan kasmasaydın keşke buraya girmek için yıpratmışsın kendini.

    Bu arada 2. bir örnek bekliyorum hala

    Ama gidip community college atma yine



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73752631F -- 10 Ağustos 2020; 21:56:35 >
  • Hala haklı çıkmak için argüman üretmeye devam ediyorsun :) Bu tartışmayı uzatmak istemesem de, Apple'da çalışan mühendislerin yarısı neden bu "party school"dan, Apple'da şirketin yarısı neden bu kör topal mühendislerden soruluyor diye sorgulamıyorsun. Ya da bunları kabul etmek işine gelmiyor. Canım benim, okulun veya bölümün senin kutsalın değil ki. Neden hala bu kadar körü körüne bir şeyleri savunmaya çalışıyorsun?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prnwl -- 10 Ağustos 2020; 21:59:58 >
  • prnwl P kullanıcısına yanıt
    Ben şuan herhangi bir okul veya bölüm savunmuyorum. Ancak belli ki sen yıllarca ortalıkta bölümümde abet var diye gezmişsin ki yazdığım gerçekler seni rahatsız ediyor.

    Eğer appleda çalışacağına eminsen Allah aşkına başvursana şu okula. Ben de başvuracağım müdekli diplomayla. Eğer ben bu sikik party schoola giremezsem yemin ediyorum neredeysen gelip elini öpüp af dileyeceğim. Kabul mü?

    Bu arada haklı çıkmak için argüman üretmekten daha doğal bir şey yok. Senin gibi tek bir örnek(?) atıp haklı olduğumu sanmıyorum. İçinde bulunduğun delüzyondan çıkman dileğiyle. Öpüyorum.
  • Canım benim yaşın kaç, yetkinliğin nedir bilmiyorum ama "yüksek lisans'a herhangi bir etkisi yoktur." diyen ben değilim sensin. Aksini kanıtladığım zaman, okula "sikik party school" damgası vuran da sensin. Yine "sikik party school" olmadığını kanıtladığım zaman da gelip çocuk gibi hadi 2. örneği göstersene o zaman diyerek saçma sapan haklı çıkma yarışlarına kendince giren de sensin. Olgunlaşman dileğiyle :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prnwl -- 10 Ağustos 2020; 22:12:42 >
  • prnwl P kullanıcısına yanıt
    klasik bir memleketim insanı. bilgisi yok ancak fikirler maşşallah. bir de yaş maş çekmiş. size kaç defa laf anlatmaya çalışmayacağım diyorum ancak her seferinde hadi bu .... anlamaz da forumu okuyan biri görüp bilinçlenir diye girişiyorum bu işe. Umarım bu olmuştur çünkü senden yana bir umudum yok zaten.

    Yallah blok çöplüğüne.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73752631F -- 10 Ağustos 2020; 22:16:36 >
  • PwaGG kullanıcısına yanıt
    sabancı üniversitesi bilgisayar mühendisliği bölümü abet değil müdek akreditasyonuna sahip. hatırladığım kadarıyla koç da abet akreditasyonuna sahip değildi. koç ve sabancı eğitim bakımından yetersiz iki okul oluyor öyleyse.
  • Hocam, abet artık hiçbir üniversiteye verilmiyor. Abet müdeke devredildi. Odtü ve boün daha eski üniversiteler oldukları için abet almışlar. Koç ve Sabancı da muadili olan müdeki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boş adamsın hocam nerde boş konu varsa oradasın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BrosinAk kullanıcısına yanıt
    blok.
  • Savanbey2 S kullanıcısına yanıt
    Abet hala veriliyor. GTÜ abet sürecinde şuan.

    Müdek Abet ile aynı kuruluş olan "Washington Accord" üyesidir ve Abet ile tamamen aynıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Judoo

    Bu arkadaşı pek takmayın.Kendisi muhtemelen ya Mudek akreditasyonlu bir yerde okudu ya da akredite olmayan bir yerde okuduğu için Abet nedir tam algilayamamis.Adama açıklıyorsun daha bildiğini savunuyor.Nato kafa NATO mermer.He he deyip gecmenizi öneririm.
    tesekkur ederim hocam, ben de polemik cikmamasi acisindan dun ozel mesaj attim; buradan devam edelim diye ancak ofansif tutumunu maalesef degistirmedi.
    zira kendi attigi videoyu da merak edip dun aksam izledim. o adam bile akreditasyonun onemli oldugunu, universiteleri surekli bir gelisime zorunlu tuttugunu ve belli kosullari karsilamasi gerektigini soyluyor, hatta tobb etu’nun ders programinin tamamen abete gore ayarlandigini, basvuru sureclerinin de devam ettiginden bahsediyor.
    ancak iyi bir yere gitmek icin akreditasyon sart degil diyor, bizim de buna bir itirazimiz yok ancak kendisine bir turlu kabul ettiremedik.
    size de anlayisinizdan ve iyi niyetinizden oturu cok tesekkur ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alexander Volg Zangief

    sabancı üniversitesi bilgisayar mühendisliği bölümü abet değil müdek akreditasyonuna sahip. hatırladığım kadarıyla koç da abet akreditasyonuna sahip değildi. koç ve sabancı eğitim bakımından yetersiz iki okul oluyor öyleyse.
    yukaridaki mesajlari okudum, o yuzden bu konu hakkinda biraz hassasim.
    lutfen yazdiklarimi farkli noktalara cekmeyiniz
    benim yazdigimdan boyle bir sonuc cikmiyor, benim demek istedigim eger akreditasyonu varsa iyi bir okuldur; ama yoksa nasil bir okul oldugu belirsizdir.
    lutfen bunu sadece kendi nezdinizde dusunmeyiniz, yurtdisinda bircok ulkede bu okullarin ismi bilinmiyor. o yuzden bazi durumlarda bu akreditasyonlar en azindan bahsettigimiz okullarin “upper secondary class” oldugunu kanitlayabilirler.
    dun goldman sachs’te calisanlari linkedinde inceledim ve buyuk bir kisminin artik amerikada new york’da resident olarak yasadiklarini farkettim, onlarin en az yarisi education kisminda hep bilkent’in yanina bahsettigim gibi “upper secondary class” yazmislar cunku maalesef bu universitelerin isimleri amerikalara bir sey ifade etmiyor, ancak kimi durumda akreditasyon yardimci olabilir.
    kimse universitenizin ismini google’da aratip qs ya da times rankina bakmaz, baksa bile durum icler acisi.
    ayrica soncolarak dedigim gibi amerikadaki okullarin da %20’den az bir kismi sadece abet tarafindan akredite.
    arkadasa ozel mesajda bahsettigim kismi da bu mesaja ek olarak gonderiyorum.
    tesekkurler
    Akredite problemi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • PwaGG kullanıcısına yanıt
    Hocam konunuz cok faydali dediğim gibi ama bu sıkıntılı arkadaş bütün tadı kaçırıyor, 2 haftadır hergun girerim yks bölümüne varsa eksik bilgileri gideririm.Fakat bu vasıfsız kişilik size demiş ya yok okul oran konu neredeyse oradasın diye asil bu insan parçası okul konuları neredeyse orda gecen gördüm discilere tipcilara satasiyor yani anlayacağınız bu gibi insanları direk bloklayip gecelim yarası olan gocunuyor iste akrediteye laf atıyor akilsiz herif üniversiteler sanki boşu boşuna alıyor o belgeyi onun için bolumler boşuna cabaliyor bir bilgisi yok konuşuyor hocam inşallah bir daha karşıma çıkmaz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • PwaGG kullanıcısına yanıt
    Tartışmayı neden uzattığınızı anlamadım. Ağzınızın payını almaya doyamadınız sanırım.

    Bu konuda söylediğim tek şey "yl/doktora başvurularında akreditasyonun bir önemi yoktur"du. Bu söz sizi artık nasıl tetiklediyse birden Bilkent'in ne kadar harika, tobb etü ve ytünün kötü okullar olduğunu(kompleks), bilkent'te humanities 1,2 derslerinin verildiğini(???) transfer sırasında abetin yardımcı olduğunu(n'alaka??) falan zırvaladınız.

    Dediğim gibi benim belirttiğim nokta belli. Ne eksik ne fazla. Ben kimseyle ne okul, ne de akreditasyon tipi yarıştırdım. Zaten belirttiğim noktayı siz de aynen kabul ettiniz.

    Akredite problemi

    Allah aşkına hala neyin savaşını veriyorsunuz?

    Belirttiğim bir diğer nokta ise şu, bu akreditasyonlar kalite garantisi vermiyor maalesef. Gelişim gibi bir okulda da abet var.

    Bu akreditasyonların alımları sandığınız kadar zor değil bu arada. Bizzat iyi bir özel okulun müdek ekibinden biriyle yakın arkadaşım. Parayı basmanız, derslere quiz/ödev gibi değerlendirmeler koyup lab saatleri eklemeniz ve okulun kendi seçtiği bir grup öğrenciyi müdekle konuşturmanız yetiyor(?).

    Videodaki hoca akreditasyonun önemli bir şey olduğunu söylemiyor. Aksine 12 yıldır mezun verdiklerini, akreditasyonun kendilerine bir kez bile problem çıkarmadığını, 600 bilgisayar mühendisliği mezunundan 100'ünün yurt dışında çeşitli firmalarda çalıştığını, bazılarının hoca olduğunu ve çoğunun yurt dışında yl/doktora yaptığını ve akreditasyonun bir kez bile kendilerine sorulmadığını anlatıyor.

    Daha sonrasında tercih döneminde öğrencilerden gelen sorlar sebebiyle müdeke başvurduklarını, müfredatlarının zaten abete uygun olduğunu (çoğu okulun uygun zaten, şartlar hafif) ancak misal yapay zeka mühendisliğinin müfredatının akreditasyonlara uygun olmadığını (fizik gibi dersler yok) eğer akreditasyon alamazlarsa eğitimi akreditasyonun önüne koyup ders programlarını değiştirmeyeceklerini söylüyor.

    Ancak siz okulunuzun abeti olduğu için bulunmaz hint kumaşı olduğu, abetin çok güzel kapılar açtığı, abeti olmayan okulların kötü olduğu gibi bir delüzyon içerisindesiniz.

    Öncelikle fark etmeniz gereken şey bilkentin yurt dışında az da olsa bir repütasyonu varsa bunu yurt dışına gidip oralarda başarılar elde eden mezunlarına borçlu olduğudur. Misal EPFL Türk, bilhassa Bilkentli öğrencileri çok sever ve onlarca Türk öğrenciyi kabul eder. Bunun sebebi ne abettir, ne müdektir ne de başka kağıt parçasıdır. Aldığı öğrencilerden memnun kalmasıdır.

    Abet müdek eksiklik değildir, alınmasında bir problem yoktur ve göz çıkarmaz. Daha önce dediğim gibi sırf öğrencilerin bunları dert edip sorması sebebiyle bile alınıp bir köşeye konulabilir.

    Ancak sizin bu kağıt parçasına İsveç pasaportu muamelesi yapmanız, her konusu açıldığında okulunuzu övmek için bir araç olarak kullanma çabanız gibi ucuzluklar sadece sizi komik duruma düşürüyor.

    Mesajımın tamamını atmamışsınız, ben atayım. Sizin hakkınızdaki fikirlerim orada zaten. Bu mesajı yazmak için bloğu kaldırmıştım, şimdi tekrar blokluyorum. İyi günler.

    Akredite problemi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73752631F -- 11 Ağustos 2020; 12:46:5 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Judoo

    Bu arkadaşı pek takmayın.Kendisi muhtemelen ya Mudek akreditasyonlu bir yerde okudu ya da akredite olmayan bir yerde okuduğu için Abet nedir tam algilayamamis.Adama açıklıyorsun daha bildiğini savunuyor.Nato kafa NATO mermer.He he deyip gecmenizi öneririm.
    Çok haklısınız.Günlerdir bu elemanı akreditasyon önemli değil açıklamaları yaparken görüyorum.Büyük ihtimal akredite olmayan bir yerde okuyor onun için kendini avutma çabalarına giriyor.Birde uzun uzun açıklama yapıyor yazık valla :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzulmeyin sizin bolumunuzde akredite olur wlbet bir gun. Sıkmayin caninizi , insanlari kirmayin. Bi vakit gelir abeti oversiniz elbette.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşın akredite olmayan bir yerde okuduğunu yeni öğrenmiş bulunmaktayım maalesef, daha önce öğrenseydim beyhude bir tartışmaya girmezdim. Yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi, bir gün bölümü akredite olursa gelip burada akreditasyonu savunma çabalarına girecektir. Böyle bir tip olduğu çok belli.
  • Burayı okuyan insanlara bilgi vermek için giriyorum bu entry'i şu an.


    Akredite problemi

    quora
    Should I attend a Computer Engineering program of which it is under the process of ABET accreditation, but is not yet?
    https://www.quora.com/Should-I-attend-a-Computer-Engineering-program-of-which-it-is-under-the-process-of-ABET-accreditation-but-is-not-yet



    Fazla söze gerek yok. Bu arkadaş ne zaman akreditasyon gereksiz dediği zaman çıkarın bu ss'i ve linki aynı bir şamar gibi yapıştırın suratına. Akreditasyon tartışması bu kaynak ile bitmiştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prnwl -- 11 Ağustos 2020; 14:41:5 >




  • Biraz tartışmalı oldu ancak faydalı bir konu oldu.Teşekkürler herkese

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kendi adıma rica ederim. Tercihlerinde başarılar...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.