AKP'nin ve ayrıca dünya artı galaksi grup başkan vekili 1 dolar 115 japon yeni 1 dolar 11 TL olsa ne olur dedi “AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan: “Japonya 114 yen olan dolar kurunu göstererek kendi ekonomisini değerlendiriyor mu?” https://t.co/bKbeoxAKlg” https://mobile.twitter.com/pusholder/status/1461061645535522827?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1461061645535522827%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fd-3414656772411735545.ampproject.net%2F2111060251003%2Fframe.htmlŞimdi bu adama hakaret etmek suç mu? Vatandaş ile dalga mı geçiyor? Yoksa gerçekten cahil mı bu kadar? Japonya'da küçük şehirlerde vs 1 saatte 1000 yen kazanırsınız , 8 saatte 8000 yen ortalama bu da ortalama 400 TL yapar Tokyo vs gibi büyük şehirlerde "işçi" aylık 200.000 yen maaş alır buda 19.000 türk lirası yapıyor Ayrıca 200.000 yen 1.750 dolar yapıyor Ayrıca Japonya'da kişi başına düşen milli gelir yıllık 40bin dolar , Türkiye'de 8000 küsur dolar olup şuan bu dahada düşmüştür < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8D107F370 -- 18 Kasım 2021; 23:4:55 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
AKP'li bakan 1 dolar 115 Japon yeni dedi

-
-
kimi kandırıyor veya bunlara kim inanıyor diyeceğim ama etrafımda çok var :)
-
yine kendi seçmeninin aklıyla dalga geçmiş
-
Ak seçmen kitlesi nerden bilecek 115 Japon yeninin neye karşılık geldiğini?Japonların bir saatte ne kadar kazandığını?
Onlar şuna bakacak ''1 dolar = 115 Japon yeni yani 1 dolar = 115 Lira'' gibi düşünecekler.
Doğal olarak böyle düşününce ''1 dolar = 11 lira'' gayet düşük ve makul görülecek.
Hitap ettikleri kesimin seviyesi işte bu...Adamlarda buna güveniyor.
Zaten bunlar değil miydi ''bizim seçmenimiz uzaya yol yapacağız desek ona da inanır'' diyen?
Sadece şunu izleyin ondan sonra neden ''1 dolar 115 Japon yeni'' dediklerini anlarsınız;
G-PORTREyoutube
Eskiden bildiğiniz bir video olduğunu tahmin ediyorum önceki gibi bu da yeni kanalımızda sizinle buluşuyor artık. Muhabir ve yapım : Atamet Kılıç G-PORTREhttps://www.youtube.com/watch?v=sBlvpW_H7-k&ab_channel=G-PORTRE
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 18 Kasım 2021; 23:1:13 >
-
Son 3-5 yılda ne kadar değişmiş ona bakmak lazım. Değişmiyorsa 1000 olsa önemli değil
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Twitter de gördüğüm kadarıyla
30 yıldır kur aynıymış küçük oynamalar dışında değişmiyor haberlerde de söylediler bunu
Faizler de aynı şekilde 0.10 hiç değişmiyor.
Kişi başı geliri de yıllık 40 bin dolares bildiğin dalga geçmiş Türk milletiyle.
-
Fanatikler Dolar 115 tl olunca, ekonominin japonya seviyesine geldiğini neden düşünmesin diye soruyorum ve gülüyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 18 Kasım 2021; 23:35:7 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
@trakyAli-1986 senden paylaşıyorum.
-
Çok karışık bir hesap tablosu olmuş, bunu fanatiklerin anlayacağını sanmıyorum
Kendi seçmeniyle dalga geçip, o seçmeninde buna inanması
Olum çok iyi yaaa valla hani bu adama inanıp bunlara oy veren birinin, dünyada mutsuz olma ihtimali sıfır.
-
Matematik desen oda yok
Japonya birey başı milli gelir yaklaşık 40.000 USD, Türkiye <7000 USD bre şuursuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 19 Kasım 2021; 0:5:44 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
onların anladığı dilden anlatmak gerekirse japonya da asgari ücret 150.000 yenden fazla oda TL olarak 14000TL yapıyor. Artık bunu anlarlar diye umuyorum.
-
Ya bu bakan fetonun bir numaralı savunucuydu zamanında hatta fetönün avukatlığını falan yaptı, kendi çıkarı için 180 derece dönmüş birisinin söylediği hangi şeyi ciddiye alıpta üzerinde konuşacağız ?
-
Çok komik bir fıkra !!!?!
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Cehaletten mi böyle diyor yoksa propaganda amaçlı mı tam ayırt edilemiyor.
-
Japonya ve Güney Kore'de kuruş diye bir kavram olmadığı için böyle bur durum oluşuyor. Güney kore 3 sıfır, Japonya ise iki sıfır kullanıyor diye biliyorum. Bunu neden yapıyorlar? Muhasebe işinde kolaylık olsun diye yapıyorlar.
Bizim millet cahal her türlü yer diye söylüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7735754F2 -- 19 Kasım 2021; 0:34:58 > -
Evet tr ekonomisi 10 kat daha güçlü milk kafalı japonlara göre. Mesela benim 3 geyşam var. Huriler gibiler. Tek maaşla 3 geyşaya bakabiliyorum. Ama onlar bana yetiyor mu bilemiyorum. Her seferinde tr cennet ayva yahşi şok güzel diyorlar. Neyse fazla detaya girmeyeyim..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sonrasında bilinmeyen bir zaman diliminde:
"Japon Yeni demedik, Yeni Japon" dedik...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
yine kendi seçmeninin aklıyla dalga geçmiş |
Ak seçmen kitlesi nerden bilecek 115 Japon yeninin neye karşılık geldiğini?Japonların bir saatte ne kadar kazandığını? Onlar şuna bakacak ''1 dolar = 115 Japon yeni yani 1 dolar = 115 Lira'' gibi düşünecekler. Doğal olarak böyle düşününce ''1 dolar = 11 lira'' gayet düşük ve makul görülecek. Hitap ettikleri kesimin seviyesi işte bu...Adamlarda buna güveniyor. Zaten bunlar değil miydi ''bizim seçmenimiz uzaya yol yapacağız desek ona da inanır'' diyen? Sadece şunu izleyin ondan sonra neden ''1 dolar 115 Japon yeni'' dediklerini anlarsınız; ![]() Eskiden bildiğiniz bir video olduğunu tahmin ediyorum önceki gibi bu da yeni kanalımızda sizinle buluşuyor artık.
Muhabir ve yapım : Atamet Kılıç
G-PORTRE https://www.youtube.com/watch?v=sBlvpW_H7-k&ab_channel=G-PORTRE |
@trakyAli-1986 senden paylaşıyorum. ![]() |
Benim peder gibi cahillere anlatıyor sıkıntı yok her şeyi söyler
|
Aklıyla ? |
Japonya ve Güney Kore'de kuruş diye bir kavram olmadığı için böyle bur durum oluşuyor. Güney kore 3 sıfır, Japonya ise iki sıfır kullanıyor diye biliyorum. Bunu neden yapıyorlar? Muhasebe işinde kolaylık olsun diye yapıyorlar. Bizim millet cahal her türlü yer diye söylüyor. |
kimi kandırıyor veya bunlara kim inanıyor diyeceğim ama etrafımda çok var :) |
Japonlar bizdeki gibi kuruş-tl şeklinde kullanmıyorlar para birimini, her şey yen orada. Asgari ücret de 160.000 (yüz altmış bin) yen civarı. Yani yen=kuruş dersek 1.15 Japon lirası 1 dolar yapıyor. 1600 (iki sıfır attık fark etiysen 100 kuruş=1 TL mantığından dolayı) Japon lirası ise 1430 dolar yapıyor. Bizdeki asgari ücret ne kadar peki? An itibariyle 255 dolar. Buyur sana birim hesabı. |
Benzer içerikler
- muhalif kanallar listesi
- 2002 ekmek fiyatı asgari ücret
- nur tuğba aktay boşandı
- tei eskişehir maaş
- düğün masrafları 2025
- türk telekom upload hızı
- s25 fiyat
- redmi note 14 fiyat
- 5.5 g
- skoda elroq
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X