Şimdi Ara

Akdeniz iklimi yaşanan iller için kış lastiği tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
2.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kış lastiği kullanımını, hava sıcaklığının 7 derecenin altına indiği zamanlarda tavsiye ediyorlar. Kışı ılık geçen ve kışın bolca yağmur alan yörelerde yaz lastiği kullanıyoruz. Ancak senede 1 hafta da olsa kar yağdığı oluyor ve bu karlı geçen günlerde yola çıkmamızı gerektirecek durumlarla karşılaşabiliyoruz.
    Soruma gelecek olursam, yağmurda tutunması iyi olan, hava sıcaklığının 0 dereceye yaklaştığında ve bir miktar karlı zeminde bizi yolda bırakmayacak kış lastiği modelleri var mı, yoksa kış lastiği sadece Erzurum gibi karakış yaşanan yöreler için mi üretilmektedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D84605DF8 -- 24 Ekim 2015; 23:44:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben Bursa'da yaşıyorum tam dediğiniz iklim bize uyuyor. Kış lastiği almıyorum. Kar yağışının olduğu yaklaşık 1 haftalık süreçte arabayı uygun bir yere parkedip toplu taşıma kullanıyorum. Aracımı ve kendimi riske atmoıyorum paramda cebimde kalıyor. Eğer o bir hafta da araç kullanmak zorundaysanız Lassa'nın kış lastiği beğeniliyor. Ama kış lastiğinizde olsa karlı havada başkası gelip size çarpıyor yine risk büyük.
    Ama daha önce 3 yıl kadar Bursa'nın dağ ilçelerine gidip geldim, o süreçte kış lastiği olmazsa olmazdı. Pirelli'nin kış lastiğini kullandım. O zamanlar kış lastiği o kadar yaygın değildi yolda kalmış arkadaşları toplayarak gelirdim. Soğuk iklimli bölgelerde mutlaka kullanılmalı. Ilıman yerlerde Bridgestone gibi ıslak zemin performansı iyi olan lastikler yeterli olabilir.
  • Kış lastiği kullanmak için kar olmasına gerek yok aslında, soğuk havalarda da kullanılması tavsiye ediliyor. Dediğiniz gibi 7 derece altındaki havalarda kar yağışı olmasa bile kışlık lastik kullanmak iyidir.

Eğer kar çok nadiren yağıyorsa, ben olsam kar lastiği almam, trafiğe de çıkmam 2-3 gün toplu taşıma ile idare etmeye çalışırdım. Eğer ille lastik alacaksanız da, ıslak zemin performanslarına göre değerlendirin, alacağınız lastiklerin su tahliye kanalı olduğundan emin olun.

Kışlık lastik tavsiyesi istiyorsanız da Nokian WR D3 kullandım, şimdi WR D4 modeli çıkmış, tavsiye ederim.
    Kar nedeniyle araçların yürüyemediği Bolu dağı yolunu soluksuz çıkan arkadaşım bu lastiği tavsiye ettiğim için defalarca teşekkür etmişti.

• Akdeniz ikliminde kış boyunca ortalama sıcaklık kış lastiklerinin en verimli kullanım sıcaklığının üstünde oluyor.Zaten kar yok gibi bir şey.Sıcaklığın kış lastiği için uygun sıcaklığa düştüğü zamanlar oluyor ama genelde daha yüksek.Dolayısıyla kış lastiği almak mantıklı değil.Havanın ciddi manada soğuduğu,normal lastik için uygun olmadığı birkaç gün olursa da o birkaç gün toplu taşıma kullanırsınız veya güvenli hız sınırları içinde gidersiniz.Yaz lastikleri düşük sıcaklıkta hiç tutmuyor diye bir şey yok .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lastik değişim zamanım geldi. Michelin bayilerinden fiyat alıyorum. Hangisini arasam michelin yeni lastiği olan cross climate yi once öneriyor. Diyorum bakın biz adana hatay da yasıyoruz. Ki kendisi de aynı yerde :) kis lastiğinin zararı olur. Bu diyor hem yaz hem kışlık. Ya degil iste. 30 senede bir kar yağan o da 1 saatte zaten erir, kışın en soguk günlerinde -2,-3 düşen ki gündüz tekrar 5-6 derec olur. O da 1 haftadır en fazla. Onun disinda 10 derecenin altına düşmez zaten. Bu lastiği satarlarsa prim mi veriyorlar ne yapıyorlarsa ülkenin en güneyindeki insanlara yaz lastiği sattırmak istemiyorlar. Akdeniz'in kıyısında yaşayanlar kesinlikle yaz lastiği disinda baska birşeye bakmamalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teqali -- 25 Ekim 2015; 12:55:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: teqali

Lastik değişim zamanım geldi. Michelin bayilerinden fiyat alıyorum. Hangisini arasam michelin yeni lastiği olan cross climate yi once öneriyor. Diyorum bakın biz adana hatay da yasıyoruz. Ki kendisi de aynı yerde :) kis lastiğinin zararı olur. Bu diyor hem yaz hem kışlık. Ya degil iste. 30 senede bir kar yağan o da 1 saatte zaten erir, kışın en soguk günlerinde -2,-3 düşen ki gündüz tekrar 5-6 derec olur. O da 1 haftadır en fazla. Onun disinda 10 derecenin altına düşmez zaten. Bu lastiği satarlarsa prim mi veriyorlar ne yapıyorlarsa ülkenin en güneyindeki insanlara yaz lastiği sattırmak istemiyorlar. Akdeniz'in kıyısında yaşayanlar kesinlikle yaz lastiği disinda baska birşeye bakmamalı.

crossclimate muğlada 1 ay kullandım .muthis bir teknoloji var asla sıcakta yıpranma ısınma vs yok o marmaris virajlarında o kadar zorladım esp bile devreye girmedi.şuan istanbuldayım yağmurda gece denedim harika.1996 dan beri denemediğim marka yok yazın ayrı kışın ayrı lastiğe gerek yok crossclimate yeter.senede 100 tl tak çıkara para veriyordum kurtuldum.

• MICHELIN CrossClimate olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • fuzuli bir masraf.

yılda yağarsa ya 1 ya da 2 kere için 4lastik mi alınır. 4kış kullandıktan sonra çöpe atacaksınız zaten.

Şimdi gelelim ne yapabilirsiniz diye; sanırsınız 0 dereceye doğru yaz lastiği kullanılmaz öyle bir yazmışsınız ki.
    Denizlideyim, kışları antalya göre daha soğuktur ama kış lastiği gerektirecek bir durum olmuyor. kırk yılın başı kar yağar o zaman da toplu taşıma kullanırım olur biter. daha toplu taşıma kullandıracak bir durum olmadı. o soğukta işim olsa toplu taşıma en kötü taksi kullanırım. kış lastiği yerine geçen sene yazlıklarım değişeceği zaman ıslak zeminde iyi kendini kanıtlamış lastik aldım. Islak zeminde ne kadar iyiyse bir lastik o kadar rahatsınız. 4mevsim lastikler de gereksiz pahalı. ben 4yaz lastiğini 560a aldım, üstüne bir de 600 verip kışlık almamı gerektirecek bir durum görmedim.
  • Bende antepte yaşıyorum senede 1-2 gün anca kar yağıyor.ama soğuk geçiyor.belki 1-2 defa Konya'ya giderim diye düşünüyorum ama lastik başı da 150 tl vermek fazla geliyor .

• Akdeniz ikliminde kış lastiğinin ne gereği var kardeş paran çok herhalde

• dardanel16 kullanıcısına yanıt
    Ege ve özellikle Akdeniz icin ben hala sadece yaz lastiği diyorum. Aslında kullanmadan on yargılı davranmak istemiyorum ama adana icin yazın 40 derecede cok yumuşak bir hal alacağını düşünüyorum.

• islak zeminin ustasi bugunlerde cok konusuluyor cok takdir ediliyor... ve bende 4 adet eskittim yeni aracimada alir almaz taktim yakit yol tutus ses olayini cidden asmis adamlar .... islak zemindeki perpormansa sen bile inanamssin alirsann.... goodyear effinentgrip performance ...

• manisada ikamet ediyorum ve kış lastiği kullanmıyorum.çok nadir kar yağar buraya ve yağsa da çok kalmaz yerde o yüzden gerek yok almaya.michelin energy saver+ fazlasıyla işimi görüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: noyedi

manisada ikamet ediyorum ve kış lastiği kullanmıyorum.çok nadir kar yağar buraya ve yağsa da çok kalmaz yerde o yüzden gerek yok almaya.michelin energy saver+ fazlasıyla işimi görüyor.

Sabuncubelinden geçerken sorun olmuyor mu

• Bence gerek yok. Ben Trabzon da yaşıyorum şu ana kadar ailece hiç kar lastiği taktırmadık. Kar yağdığı hafta ise aracı uygun bir yere çekip üstünü kapatırım. Geçen sene Şubat ayında Accent Blue ile Trabzon'dan Ayder Yaylasına gittim. Pek bir sorun çıkmadı. Üstelik -2 gibi derece idi Ayder 'de. Meşhur bayırı vardır oranın bayağı diktir. Orayıda zıplata zıplata çıktık. Fakat sonunda tepede kara saplandım. Olduğu gibi bırakıp horon tepmeye başladım.

• quote:

Orijinalden alıntı: v.fırat

quote:

Orijinalden alıntı: noyedi

manisada ikamet ediyorum ve kış lastiği kullanmıyorum.çok nadir kar yağar buraya ve yağsa da çok kalmaz yerde o yüzden gerek yok almaya.michelin energy saver+ fazlasıyla işimi görüyor.

Sabuncubelinden geçerken sorun olmuyor mu

sabuncubeline yılda toplasan 1 hafta ya kar yağar ya yağmaz.küçük araçlar için sıkıntı olmuyor.kaldı ki şimdi o bölgeyi mıcırla kaplamışlar araçlar kaymasın diye.gönül rahatlığıyla geçebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.