Şimdi Ara

akaryakıt istasyonu iskontoları ve istasyonların ne kazandığı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
11.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ilerde akaryakıt istasyonu kurmak isteyen biriyim.
    fakat acemiliğim çok da.
    sadece kar oranı hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
    işin içidenki kişiler bilgi verirse sevinirim

akaryakıtta marka bayilerin poas opet gibi markaların kar oranları bürüt peşin çalışınca %11 lere kadar çıktığını biliyorum.
    lpg de ise lpg sine göre en az %25 olduğunu da biliyorum.
    iskontolu satan bpet uspet gibi marklarında iskontosuz sattıkları zaman kar oranlarının %16 kadar olduğunu biliyorum.

iskontolu satan uspet gibi markaların kar oranı daha mı fazla?özellikle yol üzerinde normal dizelin 4.40 olduğu zamanlarda 3.99 a kadar dizeli veriyorlardı. daha iskontolu satanlar 3.87 lere kadar dizeli veriyorlar.
    tek sorum şu kar oranları %16 dan daha mı fazla uspet gibi markaların.
    %12 indirim yapıyor 4.40 tl üzerinden 3.87.
    bugün türkiye de kimse brüt %4 le mal satmaz.sadece akaryakıt değil. her sektör için geçerli. ben görmedim. herkes fazla kar koyma derdinde.
    sadece öğrenmek istediğim iskonto bayilerinin kar oranı yüzde 20 leri buluyor mu? %12 indirim yapar %8 kazanır.

bilen varsa çok sevinirim.
    forumda akaryakıt istasyonu sahibi arkadaşlar bilgi verirse çok ama çok memnun olurum

• az önce bahsettiğim adlı bir firmanın 2009 yılında 3 milyon 900 bin ton "base oil, solvent, toluen, white sprite ve hekzan" gibi kimyasal maddeler getirerek bunları akaryakıta karıştırdığını tespit etti.
    kar oranları böyle yaparak istasyonlara böyle yüzde 20 yi bulduruyorlar mı?
    belki de bu firmaların iskontolu satmasının nedeni her firmanın katı oranları olabilir bu da kar oranlarını belirliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syrialin -- 15 Eylül 2014; 23:28:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: syrialin

az önce bahsettiğim adlı bir firmanın 2009 yılında 3 milyon 900 bin ton "base oil, solvent, toluen, white sprite ve hekzan" gibi kimyasal maddeler getirerek bunları akaryakıta karıştırdığını tespit etti.
    belki de bu firmaların iskontolu satmasının nedeni her firmanın katı oranları olabilir bu da kar oranlarını belirliyor
    Benzin istasyonumuz var. Günlük 2000-2500 lt benzin satıyoruz. Ortalama gelir 50 bin civarında oluyor tabi kira falan düşüyor bu fiyat gün üzerinden. Başka sormak istediğin bir şey varsa sorabilirsin.

• quote:

az önce bahsettiğim adlı bir firmanın 2009 yılında 3 milyon 900 bin ton "base oil, solvent, toluen, white sprite ve hekzan" gibi kimyasal maddeler getirerek bunları akaryakıta karıştırdığını tespit etti.
    İmzanıza baktım da;

Siz de böyle bir hayali gerçekleştirebilecek kapasite ne bu gün ne de ileride olma ihtimali sıfır bence.

Belki pompacı, yıkamacı, ya da markette kredi kartlarını çeken eleman olabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Thursy

Benzin istasyonumuz var. Günlük 2000-2500 lt benzin satıyoruz. Ortalama gelir 50 bin civarında oluyor tabi kira falan düşüyor bu fiyat gün üzerinden. Başka sormak istediğin bir şey varsa sorabilirsin.

ben geliri sormuyorum sadece şunu soruyorum
    uspet gibi iskontolu firmalar kar oranları litre de yüzde kaç?
    3.87 ye satıyorlar ya %12 indirimli liste fiyatından.
    her firmanın katkı oranları farklı oluyor fakat uspetin yakıtı kaliteli.bir sorun yaşamadık.
    bu adam 3.87 ye sattığı zaman yüzde kaç brüt karla satıyor. bu benim için önemli.

Orijinalden alıntı: bravaman

İmzanıza baktım da;

Siz de böyle bir hayali gerçekleştirebilecek kapasite ne bu gün ne de ileride olma ihtimali sıfır bence.

Belki pompacı, yıkamacı, ya da markette kredi kartlarını çeken eleman olabilirsiniz

kardeşim ailesel sorunları olan biriyim. bunu 5 senedir aşamıyorum

biz dededen akaryakıtçıyız. dedem 1950 lerde başlamış bu işe artvin civarlarında.

ayrıca parası olan bir ailenin çocuğuyum fakat ailemle sorunlar var o kadar.

öyle açından ölen biri değilim.

ailemin 1 tane basit 3+1 eve verdiği para 1.200.000tl para.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syrialin -- 15 Eylül 2014; 23:35:07 >

Orijinalden alıntı: turbolinea

quote:

her firmanın katkı oranları farklı oluyor fakat uspetin yakıtı kaliteli.bir sorun yaşamadık.
    bu adam 3.87 ye sattığı zaman yüzde kaç brüt karla satıyor. bu benim için önemli.

İstediğiniz bilgileri tam olarak hiç bir firma ve ya kuruluş vermez. Bu bilgiler gizlidir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

İmzanıza baktım da;

biz dededen akaryakıtçıyız. dedem 1950 lerde başlamış bu işe artvin civarlarında.

Yani planlarınızı ileride payınıza düşecek olan miras üzerinden mi yapıyorsunuz?

• quote:

quote:

quote:

İstediğiniz bilgileri tam olarak hiç bir firma ve ya kuruluş vermez. Bu bilgiler gizlidir.

ben bunu bir çok akaryakıt istasyonu işi yapan ve bunların muasebesini yapan adama da sordum.

kar oranı iskontosuz sattıkları zaman %16 olduğunu söyledikler. bu adam %12 iskonto ile veriyor. yani 4.40 tl lik mazotu litre de %12 indirim yaparak 3.87 ye veriyor.

%4 brüt karla türkiye de hiç kimse akaryakıt değil.başka herhangi mal hizmet satmaz.

sadece sorum bu idi. kar oranları daha mı yüksektir?

• quote:

quote:

quote:

İmzanıza baktım da;

Yani planlarınızı ileride payınıza düşecek olan miras üzerinden mi yapıyorsunuz?

yapmıyorum fakat iş fikirlerimi uygulamak için para lazım. para olmadığı zaman uygulayamıyorsun.

ben başkasının parasını çalayım gideyim demiyorum. ben helaliyle bir şeyler yapmaya çalışan bir vatadaşım.

cebinde 5000-10.000tl ile de ya da 50.000tl bile olsa bir şeyler yapmak kesinlikle imkansız.

• quote:

quote:

quote:

quote:

ben bunu bir çok akaryakıt istasyonu işi yapan ve bunların muasebesini yapan adama da sordum.

kar oranı iskontosuz sattıkları zaman %16 olduğunu söyledikler. bu adam %12 iskonto ile veriyor. yani 4.40 tl lik mazotu litre de %12 indirim yaparak 3.87 ye veriyor.

%4 brüt karla türkiye de hiç kimse akaryakıt değil.başka herhangi mal hizmet satmaz.

sadece sorum bu idi. kar oranları daha mı yüksektir?

kara para aklanıyor olabilir

• hocam açtıgın konuları bana bildir
    takip edemiyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Mnr980

hocam açtıgın konuları bana bildir
    takip edemiyorum
    tek soru şu...bir akaryakıt istasyoncusu yok mu? 3.87 ve 3.90 a veren akaryakıt istasyonları yüzde kaç karla yakıt satıyordur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Sapientia

Turbo milyon tane sektörle ilgili konu açtın be birader
    Uspet'ten Açılışa Özel Yüzde 16 İndirim

Bursa'nın önde gelen şirketlerinden Samanyolu Akaryakıt Dağıtım Şirketi, Uspet'i bünyesine katarak Bursa-İnegöl-Ankara karayolu üzerinde karşılıklı 2 petrol istasyonunu hizmete açtı.

http://www.haberler.com/uspet-ten-acilisa-ozel-yuzde-16-indirim-4215008-haberi/

istasyonları normalde %12 ye kadar veriyor...özel günlerde %16 ları müşterilere veriyor. kar oranı da desek %12 verdiği zaman %8 karla mı veriyor?
    iskonotosuz sattığı zaman kar oranı %20 mi?

• quote:

Uspet'ten Açılışa Özel Yüzde 16 İndirim

Bursa'nın önde gelen şirketlerinden Samanyolu Akaryakıt Dağıtım Şirketi, Uspet'i bünyesine katarak Bursa-İnegöl-Ankara karayolu üzerinde karşılıklı 2 petrol istasyonunu hizmete açtı.

http://www.haberler.com/uspet-ten-acilisa-ozel-yuzde-16-indirim-4215008-haberi/

istasyonları normalde %12 ye kadar veriyor...özel günlerde %16 ları müşterilere veriyor. kar oranı da desek %12 verdiği zaman %8 karla mı veriyor?
    iskonotosuz sattığı zaman kar oranı %20 mi?

Alıntıları Göster
    ne kadar kar ile sattıkları EPDK tavna fiyat uygulaması yaptığında takip etmişti herkes, mazotta 52 kuruş olan bayi+dağıtıcı payını 37 kuruşa sabitlemişti. Daha sonra taban fiyat kalktığında firmalar tekrardan biraz zam yapmışlardı. şu anda 45 kuruş civarında olsa hesap edelim

İstanbulda katkılı dizel fiyatı 4,36 TL 45 kuruş çıkartırsak 3,91 civarına geliyor. Bu bayi ve dağıtıcının hiç kar etmediği nokta. Bu fiyatın altında satılan mazotun teknik olarak Tüpraş rafinerisinden gelmediği yada gelse de geldiği şekilde satılmadığı kesinlik kazanır bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: intikam91

ne kadar kar ile sattıkları EPDK tavna fiyat uygulaması yaptığında takip etmişti herkes, mazotta 52 kuruş olan bayi+dağıtıcı payını 37 kuruşa sabitlemişti. Daha sonra taban fiyat kalktığında firmalar tekrardan biraz zam yapmışlardı. şu anda 45 kuruş civarında olsa hesap edelim

İstanbulda katkılı dizel fiyatı 4,36 TL 45 kuruş çıkartırsak 3,91 civarına geliyor. Bu bayi ve dağıtıcının hiç kar etmediği nokta. Bu fiyatın altında satılan mazotun teknik olarak Tüpraş rafinerisinden gelmediği yada gelse de geldiği şekilde satılmadığı kesinlik kazanır bence.

dağıtı ve bayi 37 kuruş mu? buna kargalar güler!!!

marka bayilerin karları %10 un aşağısında değil adım gibi biliyorum.

%12 iskonto ile veren bayiler var.bunlar zararına mı veriyor? inandırıcı değil.

bunu bizzat gittim muasebeciden öğrendim marka opet gibi markaların bayi karı %10...diğerlerinin yüzde 16

dağıtıcı hiç mi kazanmayacak tamamen yalan üzerine kurulu.

ve ayrıca aynı bu yalanı SIFIR ARABA SATARKEN DE SÖYLÜYORLAR YOKSA KARLAR %3 %5 MİŞTE...YALAN

• bahsettiğim EPDK TAVAN FİYAT UYGULAMASI YAPTIĞI SIRADA idi daha sonrasında firmaların ZAM yaptıklarını söyledim AMA BU ZAMMIN ESKİSİ KADAR OLMADIĞINI 37 kuruş ile 52 KURUŞ arası olduğundan bahsettim.

geliş fiyatı 3,91 ise 45 kuruş koyup 4,36 dan satsalar zaten %12 kar oluyor hesap makinanız da mı yok ?

Orijinalden alıntı: intikam91

bahsettiğim EPDK TAVAN FİYAT UYGULAMASI YAPTIĞI SIRADA idi daha sonrasında firmaların ZAM yaptıklarını söyledim AMA BU ZAMMIN ESKİSİ KADAR OLMADIĞINI 37 kuruş ile 52 KURUŞ arası olduğundan bahsettim.

geliş fiyatı 3,91 ise 45 kuruş koyup 4,36 dan satsalar zaten %12 kar oluyor hesap makinanız da mı yok ?
    İlk satırı okudum gözüm direk üye adına kaydı Tabi ki turbo

Orijinalden alıntı: nıghtman

İlk satırı okudum gözüm direk üye adına kaydı Tabi ki turbo

Alıntıları Göster
    turbo ve tuvnera nedense bana çok gereksiz geliyor.

Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.
    Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi,
    seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Cebren ve hile ile aziz
    vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her
    köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde,
    iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen;
    Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.