Şimdi Ara

Yurtdışında araç kiralamak ve firma, benzin istasyonları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
27
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba ocak ayında kopenhag gezmek için ailece gideceğiz

sizce havaalanına inince mi kiralasam gitmeden internetten mi tavsiyeniz olur mu

firmalar arası çok değişik uygulamalar var mı

depozito alıyor bazı firmalar onların geri iadesi alınıyor mu

tavsiyeleriniz var mı mesela arabayı alır almaz video çek diyen insanlar oldu

ortalama bir araç kiralicam bayon gibi

birde oralarda benzini kendin dolduruyorsun o benzin istasyonlarında kolay oluyor mu

oralarda araba park sorunu hırsızlık tarzı şeyler olur mu birde kar lastikleri üzerinde olur diye düşünüyorum ama bakalım

• Norveç ve Danimarka'ya gittim, gelişmiş kuzey ülkeleri olsa da Danimarka'da kurallara daha çok uyuyorlar. Hatta bunu Oslo'ya geçince oradaki kişilere de sormuştum, cezalar çok daha yüksek demişlerdi.

Açıkçası ticari ahlak son derece yüksek, o yüzden nereden kiralarsanız kiralayın sorun olacağını sanmıyorum. Ben arabada bir sorun fark edersem fotoğrafını çekiyorum ve ellerindeki teslim formundaki araç resmi üzerinde o bölgeyi işaretlemelerini istiyorum. Almanya, Fransa deseniz cevabım farklı olurdu ama Danimarka, İsveç, Norveç buraların halkının kafası farklı çalışıyor. Ben şahsen hala Heartz, Sixt gibi bilinen markaları tercih ediyorum, gitmeden de internet üzerinden rezervasyon yapıyorum. Biraz daha fazla komisyon versem de, sonradan ortaya çıkabilecek pürüzlerde bu 3. taraf firmaları kullanmak cazip geliyor. Baştan her şey belirtildiği için sonradan, sonradan aleyhimize durum değiştiğinde zorlayıcı güç olarak kullanılabiliyor. Park Avrupa'da sorun, önceden küçük bir araştırma ile sistemin nasıl olduğunu öğrenebilirsiniz sanırım, ama yaz aylarında olduğu gibi yoğunluk olmayacağından şehir merkezi hariç sorun yaşamayacaksınızdır. Benzin işinde bir kaç tecrübem oldu. Benim yaptığım işlemlerde hep ödeme içerden yapılıyordu, pompacı gibi alıp takıyorum, tamamen doldurmayacaksam istediğim kadar tutara gelince durduruyordum, içerde de ödüyordum. POS cihazı üstünde denk gelirse orda da ingilizce menünün olacağını tahmin ediyorum, karttan provizyon almadan, yani ne kadar yakıt alacağınız tutarı girmeden doldurma başlamayacaktır. Benzin-Mazotu da karıştırmazsanız sanırım, sorun yaşadığınızı görürlerse yanınıza birileri yardıma gelecektir zaten.

Hırsızlık falan sorun yok, sadece Danimarka kızları gönlünüzü çalabilir, o kadar. Evliysek de yenge sorun çıkartabilir, güzellikleri hakkında beraber yorum yaparsınız bizim gibi, sorun kalmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alatrka -- 2 Aralık 2025; 17:41:34 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.