Şimdi Ara

Aileden mal mülk kalmayan biri nasıl yaşar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayata sıfır başlayan birini düşünün, en ucuz araba 1 milyon evler 3 milyon hadi kirada kalsa kiralar 20 bin maaşın yarısı kiraya gidecek bu kişi evlense en az 1 milyon birikmiş lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesbaba0641 -- 22 Haziran 2025; 9:50:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bunlar birbiri ile ilişkili. Yani mal bırakamamış bir aile muhtemelen 5 10 çocuk sahibidir. Çocuklarına gelecek hazırlamamıştır. Aradan siyrilan falan olabilir ama şans eseri.

Bu da yetmez aile çocuğa yük olur

Öyle bir sayı vermek zor ama Türkiye için konuşmak gerekirse ailenin evlilik masraflarını karşılaması ve en azından bir evi hibe edebilmesi gerekiyor. Bu sayede çok rahat edersin. Bunlar olmasın sıfırdan ben yaparım demek mümkün ama zorluk çekersin işte.

İşte sorun da bu aslında. Ama çözüm basit. Ya bir insan çocuğu kendi gibi fakir olsun ister mi. Biri var 26 27 yaşında evli yurtdisinda tatil yapıyor diğeri var tatil nedir bilmiyor. Böyle bir çocuğun olsun ister misin. Adil mi bu. Herkes ayağını yorganına göre uzatsa bu olmaz. En fakir aile bile sadece 1 çocuk sahibi olsa o çocuk şehzade gibi olur ama bunu idrak etmek ettirmek çok zor ve doğrular çok can acitici oluyor. O yüzden insanları yargılamak da istemiyorum.

Değil işte olmadığı için ve onlara kızgın olduğum için yazıyorum. Ama faydası yok herkesin kendine göre haklı sebepleri var.

Benzer...

• 90 yılları güzeldi. kim ne derse desin. pazardan doğal yerdik. bayern ilaçları o zaman ülkeye girmezdi. çünkü pahalı gelirdi. o yüzden yerken de hep kaliteli yerdik. pazardan alınan sebze meyve daha dayanıklı olurdu. hatırlıyorum poşet poşet üzüm, portakal, mandalinalar alınırdı. karpuzu 2-3 tane alır bütün hafta keser keser yerdik. bugün dilimle satılıyor.

Tarım ürünleri ucuzdu doğru çünkü ihracat yoktu. O doğal güzel ürünler ucuzuna Avrupa ya Rusya ya Arabistana gidiyor

• yok, sanmıyorum. Türkiye'den gelen kayısıları burada görüyorum. hiç öyle eskisi gibi değil. 4.49 euro kayısı kilosu. eskisi gibi sarı olsa bile lezzetli olanlar gitmiş şimdi küçülmüşler ve kırmızımsı olmalarına rağmen ekşimsi tadları var. neyle kızartıyorlar?

bence artık verim de düştü. yeteri kadar sulayamıyorlar belkide.

Çocukken köye giderdik, anneannem, babaannemler vardı. Köyde her evde her tür meyve ağacı vardı. Bol bol ve doğal lezzetli meyveler, sebzeler, toplamaya yetişemezdik, çoğu dalında kalırdı. Kiraz dut, kayısı, armut, şeftali, elma aklıma gelenler bunlar, o kadar bol ve güzeldi. İlaç olmadığı için kurtlu çoktu ama temizini bulurduk. Şimdi tüm köy kapandı. Sıfır üretim var. Eşimin köyüne gittik, orada da durum aynı. Eski doğal üretim yok.

İsrail tohumlarını ekiyoruz, onların ya da başkalarının gübrelerini ve ilaçlarını kullanıyoruz. Sonuç lenfoma ve pek çok kanser türü...

Orijinalden alıntı: Amazingjuo

bende 32 yaşındayım hiç evlenemedim tatile gitmedim evim yada arabam olmadı ailemi seviyorum fakat bana maddi imkan sunamadıkları için öfkeliyim.

Ben çocukken İstanbul'un göbeende yaşadığımız halde elektrik, suyumuz yoktu, yol denilen arsalar arasında kalan boşluktan ibaretti.

Okula kilometrelerce çamurların içinden yürüyerek bir de çingene köpeklerinden kaçarak giderdim.

Hiçbir zaman "Neden bu hayatı yaşıyorum, reva mı bu?" şeklinde düşünmedim.

30' lu yaşlarımın erken dönemi, yattığım yerden maaş ve prim kazandığım, sıfır km şirket arabası, limitsiz kredi kartı olan stressli ve zor olan bir iş ayrıca kızlarla playboy hayatı yaşayarak geçti.

Hiçbir zaman anama beni 2 yaşında yapayapnız bırakıp hemşire oldu diye veya babama kumar bağımlısı olup günlerce eve gelmedi diye öfke duymadım...

• bunu düşünüp düşünüp varabileceğiniz en iyi çözüm insan gibi yaşayabileceği bir ülkeye taşınmaktır.

bir tane amerikalı doktor kadın vardı yaşlı. bir videosunda bu bayern vs bahsediyordu. bayern'in avrupa'da giremediği iki ülke var demişti. biri rusya diğeri belarus.

ruslara bak hepsi fit. çakı gibiler. bu adamların toprağının %60'ı soğuk iklimde olduğundan verimi çok çok düşük. geri kalanı da orta soğuk iklimde ... karadeniz tarafına gelince biraz birşeyler yetişiyor armut, kiraz vs. bu yüzden de adamlar ukrayna'ya girdiler. orada topraklar tarıma daha el verişli.

bütün bağımsız ülkeler tarım toprağına yatırım yaparken. bir tek bizim islamcı kafa verimli arazileri yok etme derdinde.

• yapabileceğini düşündüğü şeyleri yapar. hayatını risk alarak geçirir nasılsa bişeye sahip olmadığı için kaybedecek bişeyede sahip değil. ne yazık ki başkalarına kızgın olmak hiçbişeye çözüm olmuyor, yerimizde saymamıza mani değil. devamlı risk alıp zorlamak tek yol.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

SAMSUNG Galaxy Note Fan Edition
  • ot gibi yaşar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.