Şimdi Ara

Borçlanmadan mal sahibi olunmaz! Cümlesini ne kadar haklı buluyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Edindiğim tecrübelere göre, gerçekten de öyle gözüküyor. Ayrıca alınan borç veya çekilen kredi insanı çalışmaya mecbur ediyor.

2 sene evvel pederin evde borçsuz rahat bir şekilde yatıyordum. Ama bankaya olan borcumu ödemek için çalışmak zorundayım.

Öte yandan bana çokta fayda sağlıyor nasıl? Borcu öderken aynı zamanda evi tıkılıp kalmıyorum. Kenara para atabiliyorum. Hem bu arada mal sahibi oluyorum.

Şimdiye kadar aldığım maaşın yarısı alkole giderdi. Diğer yarısı sigara ve karı kız peşinde koşarken. En azından bir süpürge makinesi olsa bile mal sahibi oluyorum.

Borç ile tatile gitmenizden bahsetmiyorum.

Diğer türlü bankanın malı oluyorsunuz.

• Elinde para tutmasini ve yatirim yapmasini bilmeyen insanlar icin soylenmis bir sozdur. Bilakis hayatta borcsuzlugu veya borcumu aninda odeyebilecek capta borclanmayi tercih etmisimdir. Belki ileride yatirim ve getiri amacli anlik capimdan genis miktarda borclanabilirim.

Mesela evimin toplam geliri kredi taksitlerini odemeye rahatlikla yetecek seviyede olursa birikimlerimin bir miktarini pesinat olarak verip gerisini borclanarak ortalama bir bucuk iki yilda %100 getiri saglayacak bir gayrimenkule yatirim yapabilirim. Bu yine evimin gelirinin sifir olma ihtimali dahilinde kenarda arta kalan birikimimin iki yilda hic calismadan kredimi odemek ve gecinmeme yetecek sartta olmasiyla mumkun. Cumleyi cok komplike ve uzun kurdum ama ancak boyle aciklayabildim kisaca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Mavi -- 2 Ekim 2017; 23:37:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.