Şimdi Ara

Vicdan azabı çekmeme neden olan olay.(Suriyeli baba ve çocuğu)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen hafta nişan dolayısıyla istanbula gitmiştim,istanbulu pek bilmem pek de gezmedim kuzenlerim sağolsun gezdirdiler gittiğim de. Ancak şöyle bir durumla karşılaştım.

Bir etkinlik dolayısıyla aksaraya gittik,sanki yabancı bir ülkedeymişim gibi hissettim kendimi her yerde suriyeli,kürtçe konuşan insanlar,zenciler,değişik değişik selamlaşan adamlar,çimenlere terlikleriyle uzanmış 4-5 keko grubu,suriyeli çocuklar dileniyorşar peşimize takılıyorlar falan çok sinir oldum aksarayın o haline,suriyelilerin buraya kadar gelmesini çok doğru bulmuyorum açıkcası.

Galata kulesine gitmek istedim baya yokuş bir yerdeymiş,ellerimi cebime attım kafam eğik yokuş çıkıyorum,çıkarken dilenen bi adama gözüm çarptı kucagında 6-7 aylık bir çocuk ağzında pis bir biberon ağızlığı,çocuğun üstü başı pis,ağzı açık uyuyordu adam kafasını yere eğmiş elini açmış dileniyordu içim çok acıdı elimi cebime attım para kalmamıştı cebimde karttan çekmeyi düşünüyordum ki o an aklıma suriyeliler neden burada ki gibisinden onları kötüledim kendi içimden söylendim adamla çocuğa baka baka gittim ama giderken de içimden biraz süt,yemek,biraz da para versen ne olurdu sanki dedim.vicdanım rahat değildi o gün. sonra unuttum geçti o olayı.

Dün bir video izledim suriyeli ibrahimin hayatını anlatıyordu. yine aklıma o baba ve çocuğu geldi. gözlerim doldu dizimi yumrukladım resmen alacağım süt yemek vs 10 lirayı geçmezdi belki,ne olurdu sanki o an ona yardım etseydim belki benim yüzümden aç uyudu o çocuk orada, belki yemek bulamadılar ailesi aç yattı çok içerledim bu durumu Allahım affetsin.

Allahım canımı alsın da,vicdanımı almasın. Gerçekten Allah kimseyi bu durumlara düşürmesin,gerçekten kötü bir durumdalar elimizden geldiğince böyle insanlara yardım edelim ne kadar da burada olmalarını doğru bulmasamda yardıma muhtaç insanlar.

bu da suriyeli ibrahimin videosu,şerefi için dilenmeyen ayakkabı boyacılığı yapan ibrahim,ailesine bakıyor kardeşlerine bakıyor,amaçları sadece karınlarını doyurmak.

• Hocam iyi diyorsun ama şunu söylemek istiyorum

dinimizde dilenmek uygun değildir. O adamın eli ayağı tutuyor. Çalışsın. Ha belki iş bulamadı felan ama bulur hamallık yapar ayak yıkar simit satar yine bulur. Zamanında babam 2 yıl kadar maaş alamadı , çalıştığı şirketteki işçi sayısı 900 den 100 e duştu , ben ile kardeşim liseye gidiyoruz birde 4 5 yaşlarında başka kardeşim var. Annem gitti milletin çocuğuna baktı aylık 350 liraya. Benim annem kendi 4 yaşındaki çocuğu alıp milletin çocuğuna bakıyırsa milletin evine gidip temizlik yapıyorsa o adamda bir şeyler bulup yapacak.
    Şukur su an durumumuz iyi annem Halk eğitimse öğretmen babam maaşını alıyor ama biz de çok çektik fakirliği

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

― Bruce Lee
  • zarardan fazlası değilller bu ülkede vicdan , insanlık , hümaniz hep biz diyoruz hep zararlı çıkıyoruz geçin artık bu ayakları
  • Beni yanlış anlayan arkadaşlar olmuş,o baba ve çocuğunu o şekilde görüp yardım etmemek beni kötü hissettirdi. Bende burada olmalarından hoşnut değilim yani.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.