Şimdi Ara

Ahmet Altan - Son Savunması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.hurriyet.com.tr/gundem/mahkeme-kararini-verdi-ahmet-altanin-cezasi-belli-oldu-40756757

Duruşmada esas hakkındaki savunmasını yapan sanık Altan, yazar olarak yazılarını ve ifadelerini kendisinin seçeceğini belirterek, şunları söyledi:

"Sur Mahallesi'nde (Diyarbakır) 13-14 yaşındaki askerle çatışan Kürt çocuklarına 'çocuk' dediğim için yargılıyorsunuz. Çocuklara çocuk diyemezmişim. 'Biz onlara çocuk demiyoruz, sen de demeyeceksin.' diyorsunuz. Sizin ne dediğiniz beni ilgilendirmiyor, ne diyeceğimi size soracak değilim. Onlar çocuktu, birçoğu da öldü. Çocuklara 'çocuk' dediğim için beni yargılayacağınıza 'Neden bu ülkede çocuklar ölüyor?' diye kendinize sorun. Çocuklara çocuk demek, suç değildir, çocukların öldürüldüğü bir ülke yaratmak suçtur. Birkaç oy fazla alabilmek için oradan oraya savrulan siyasilerin yanında yer almadığım için mi yargılayacaksınız?"

Sanık Altan, 10 gün önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldığını hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı:
    Şeriatçı, darbeci olarak ceza aldım, yine aynı yazıdan dolayı Marksist teröristlikle suçlayıp, bilmem kaç yıl ceza vermek istiyorsunuz. Verin benim omuzlarım güçlüdür. Daha birkaç yıl önce siyasi iktidar, Abdullah Öcalan'ın mektubunu insanların önünde okutturdu. O zaman yasa yok muydu, savcılar yok muydu? Hiç dava açmadınız, iyi de yaptınız. Peki bugün niye Kürt çocuklarına 'çocuk' dedim diye benim hakkımda dava açıyorsunuz. Yasa değişmedi aynı yasa.

İktidardaki parti, Kürt oylarından vazgeçip, milliyetçi oyların peşine düşerek, savaşı ve ölümü tercih eden bir politika izlemeye başladı. Bir siyasi parti pozisyon değiştirdi diye siz neden pozisyon değiştiriyorsunuz? Yasalar gereği o gün suç sayılmayanı bugün suç sayamazsınız. Eğer suç sayıyorsa yargı olmaktan vazgeçip bir siyasi partinin il teşkilatı olmayı kabul etmiş demektir. Çocuklara çocuk diyeceğim. Her zaman demokrasi ve barış isteyeceğim. Bunun bedeli hapis yatmaksa hapis de yatacağım.”

Adamı severiz , sevmeyiz , ama haklı mı , haklı.

• yani diyor ki ben o zaman da tsk düşmanıydım fetö olsun pkk olsun hep yanlarındaydım ve orduya iftira atıp şerefli subayları hapse atanların borazanıydım siz o zaman benimle birlikte orduya düşmandınız kürtlere yalakalık yapıyordunuz şimdi ne değişti ben yargılanıyorum da siz dışardasınız

akpliler anladınız mı daha açıklayıcı yazdım
  • Bu ulkede degeri bilinmeyen biri neyazikki.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yoo, haksız. Teröriste terörist denir. Yaşına bakılmaz.
  • Eeeee zamaninda birlikte calistiniz destek oldunuz iste gun geldi ve 1 kisiye bukadar guc ve destek verirsen gun gelir o guc sizide yer.

Ne ekersen onu bicersin. Simdi ağla.

Adalet herkese lazim olacak seni yargilayana bile,birgün.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yani diyor ki ben o zaman da tsk düşmanıydım fetö olsun pkk olsun hep yanlarındaydım ve orduya iftira atıp şerefli subayları hapse atanların borazanıydım siz o zaman benimle birlikte orduya düşmandınız kürtlere yalakalık yapıyordunuz şimdi ne değişti ben yargılanıyorum da siz dışardasınız

akpliler anladınız mı daha açıklayıcı yazdım
  • Çocuk her zaman çocuktur. 13-14 yaşındaki çocuklara eline silah aldı, teröristtir demeyi biliyorsunuz da çocuk tacizcileri "rızası vardı" deyince niye itiraz ediyorsunuz?
  • Çocuk dediğin tipler eline molotof alıp otobüse atıp küçücük çocukların yanarak ölmesine neden oluyordu ama
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hasan tahsin ve ilk kurşun (mu)!.
    13 yıl önce açıldı
    Cem Yılmaz'dan Galatasaray özeti
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu ülke hiç bir zaman dü zel meezzz.

• Kurşun atacak kadar büyüdü ise ölecek kadar da büyümüştür.

• quote:

Orijinalden alıntı: TürkünSesi

Yoo, haksız. Teröriste terörist denir. Yaşına bakılmaz.

Olur ya (Allah korusun), yarın öbür gün 12-13 yaşındaki evladın bir hata yapar, kandırılır, itin biri eline silah verir, sapan verir, molotof verir. Beyni yıkanır, çocuktur çünkü...

O zaman da aynı şeyi düşünebilecek misin?

Sorun o çocuğun silah tutmasında değil, o silahı verende. Anlamıyor musunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Joya20

quote:

Olur ya (Allah korusun), yarın öbür gün 12-13 yaşındaki evladın bir hata yapar, kandırılır, itin biri eline silah verir, sapan verir, molotof verir. Beyni yıkanır, çocuktur çünkü...

Ben de o yaşlardaydım bir zamanlar. Lakin her boka da kanmazdım. Düşünsene, devlete karşı isyan ediyorsun -haklı olduklarına inansalar da haksız oldukları belli- . Böyle ciddi bir meselede önce bir düşünmesi lazım bir çocuğun. Haksız yere isyan ediyorsa çocuğumu, ailemi tanımam.

Bir çocuk terörist oluyor ama sen "senin çocuğun da kandırılsa öyle düşünür müsün?" diyorsun. Belki üzülürüm, belki de üzülmem. Sonuçta ortada bir çocuk yapmaması gereken çok büyük bir yanlışı yapıyor. Tabi aileler de adam akıllı eğitsin çocuğu. 20 yaşına gelip hala gerizekalı gibi gezinenler var.

• quote:

quote:

quote:

Ben de o yaşlardaydım bir zamanlar. Lakin her boka da kanmazdım. Düşünsene, devlete karşı isyan ediyorsun -haklı olduklarına inansalar da haksız oldukları belli- . Böyle ciddi bir meselede önce bir düşünmesi lazım bir çocuğun. Haksız yere isyan ediyorsa çocuğumu, ailemi tanımam.

Bir çocuk terörist oluyor ama sen "senin çocuğun da kandırılsa öyle düşünür müsün?" diyorsun. Belki üzülürüm, belki de üzülmem. Sonuçta ortada bir çocuk yapmaması gereken çok büyük bir yanlışı yapıyor. Tabi aileler de adam akıllı eğitsin çocuğu. 20 yaşına gelip hala gerizekalı gibi gezinenler var.

Büyük konuşmamak lazım bu ülke, ülke yöneten 60 yaşında adamların bile kandırıldığı bir ülke.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgora -- 2 Mart 2018; 22:37:4 >

• Verilen ceza haksızdır.

Bunu görmemek için bahaneye sığınmak, yok efendim ergenekon tetikçisiydi bilmemneydi hak ediyordu demek duygulara yenik düşmektir.

Ceza verilecekse adaletli bir ceza verilmeli, eh ortada da öyle bir durum olmadığına göre.

En büyük erdemlikten bir haber olanlara bunu anlatamazsın. Erdemlik en kötü düşmana bile adaletli davranmakla belli olur.
  • Ahmet Altan ve diğer biraderine müebbet verilmesi hukuki faciadır..Ama Altan Brothers..Biz buna etme-bulma dünyası diyoruz..Tarafa attırdığın manşetleri daha unutmadık.Ergenekon-Balyozdaki hukuk facialarına kıs kıs gülüp bir çok masumun ölmesine sırıtan sen değil miydin..Hiç kimse bu konuda liboşluk yapmasın lütfen..Kendi etti kendi buldu..Yıllarca aklınca Kemalist rejim diyerek eleştirdiği sistemi recep yıkmaya başladığında ona yalakalık yapan bu zat;zamanında sırtını sıvadığı recep ülkede artık tek parti rejimini ilan ettiğinde bu rejim onu hukuksuz içeri aldığında ağlamayacak..Az bile size Altan brothersss.....
  • Ahmet Altan güzellemesi yapan Fetö cü teröristtir NET
  • Adam sonuna kadar haklı... Zaten aynı kafa yapısına sahip akepeliler ve kemalistler bu dediklerine karşı çıkıyor sadece...

• Aponun güzellenmesi

Hele ki tüm yandaşlar tarafından - bu ülkenin başına gelmiş en kötü şeydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 3 Mart 2018; 11:5:8 >
  • quote:

quote:

quote:

Sizin zamanınızla şimdiki (orta yaşlarda olduğunuzu varsayıyorum) bir değil ki. Şu zamanda insanlar çocuklarını bakkala gönderemiyor. Ben 92'de (7 yaşında iken) 1 km. ötedeki okuluma yayan gidiyordum. 8 yaşında babamızı kaybettik, mahalle değişti. Sonra da 6 km. öteye kadar otobüsle gider gelirdim. Şimdi sıkıysa göndersin bakalım ebeveynler. Benim bir oğlum var, ellerinizden öper. Elbette aile önemli, nasıl yetiştirdiğin önemli ama dışarıda kurda kuşa yem olabiliyor işte. Böyle de bir ülke gerçeği var.

"öyle ciddi bir meselede önce bir düşünmesi lazım bir çocuğun"

Çocuk hocam çocuk, adı üstünde. Akli melekeleri, karakteri, zihni zaten tam oturmamış. Çocukken şekil veriyorsun daha, sen nereye çekersen oraya gidiyor.

Zaten elinde silahla koşarak askerin, polisin üstüne kurşun yağdıran (tehdit tehdittir) kim olursa olsun yapılması gereken bellidir. Sadece biraz vicdanınıza seslenmek istedim. O yaştaki çocuğun ideolojiler konusunda fikri bile yoktur. Çocuk çünkü...

Düzeltme: İçerik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joya20 -- 3 Mart 2018; 11:48:24 >

• Joya20 J kullanıcısına yanıt
    Arkadaşa şunu sormak lazım çocuğun var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: haydarali34

Ahmet Altan güzellemesi yapan Fetö cü teröristtir NET

Bazen sizlerin bu utanmazlığınıza sınırsız küfretmek geliyor içimden (ki küfür eden bir yapım yok) , kendimi frenliyorum foruma ayıp olmasın diye.
    Sizler ergenekon tetikçiliği yaparken , benim İlker Başbuğ komutanımızın sitesinde herkes korkarken, destek mesajım vardı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.