Şimdi Ara

Advanced BIOS Features

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kırmızı kare içinde yer alan ayarlar ne işe yarıyor bilen varmı acaba netten araştırdım ama tam bir sonuç alamadım.

Advanced BIOS Features

• CPU yu belli yerlerde yük bindiğ izaman hızını artırır (statelere) geçer. C1,C2 onlar. Thermal monitor yüksek sıcaklığa ulaştığ ıanda CPU yu kapatır ya da hızını önemli ölçüde keser.. Yüksek derken limit sıcaklık (100-105 arası olur genelde intellerde). EIST nin ne olduğunu unuttum fakat büyük ihtimal o da en başta dediğim şeyin farklı bir versiyonudur, sanırım en başta deidğimin voltaj hali.. Yan iyüke göre hızı yükselir ya bu hız yüksekdiğinde voltaj da yükselir.

Bunları kapatırsan olacak olan şey şu, CPU her zaman full hızda ve voltajda çalışacak yükte olsun, olmasın. Thermali kapatırsan, herhangi bir fan hatasında fan dururda CPU 100 e kadar çıkarsa, CPU herhangi bir önlem almayacak.

Bu tür ayarlar genelde OC yapılınca kapatılır. Nedeni özellikle sandy, ivy bridglerde manual voltaj verilmesidir bunun offset i de vardır bunlarla uğraşmamak için direkt kapatırlar bu özelikleri. Am tavsiye etmem, kendi açımdan söyleyim ben OC yapınca onları açık tutup vereceğim voltajın offsetine kadar özenle ayarlayıp bulmuştum. Vakit alıyor birazda sakin kafa istiyor ama elektirk tüketimi ve CPU nun her zaman full hız/voltajda çalışmaması daha iyi.

• quote:

CPU Enhanced Halt (C1E): Enables or disables Intel's power-saving function; when enabled, the CPU core frequency and voltage are throttled down to conserve power during system halt state.
    CPU Thermal Monitor (TM2): Enables or disables Intel's overheat protection function; when enabled, the CPU core frequency and voltage are throttled down when the CPU overheats.
    CPU EIST Function (SpeedStep): Enables or disables Intel's power-saving function; when enabled, the CPU core frequency and voltage are throttled down to conserve power dynamically during usage.

İngilizce bilenler konuya bekleniyor.
  • 1 Güç tasarrufu

2 ısı korumasi

3 Güç tasarrufu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Communication ayarları
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.