Şimdi Ara

ADSL Stabil mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ADSL bağlantım (512/3 GB Kotalı) dünden beri son derece değişkenlik gösteriyor.
    Özellikle online oyunlardaki pinglerde bunu hissetmeye başladım.
    Peşpeşe yaptığım testlerde 36, 41, 51 sonuçları aldım.
    Sizlerde durum nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Milletperver -- 12 Kasım 2005, 19:39:49 >

• 1 Kasımdan bu yana pek randımanlı değil bendede.. Sağı solu belli olmuyor anlıyacağın..
  • quote:

Orjinalden alıntı: supersistem

1 Kasımdan bu yana pek randımanlı değil bendede.. Sağı solu belli olmuyor anlıyacağın..

+1
  • arkadaşlar yağmur yağdı ondandır. yağmur yağınca internetin tepki süresi 5'e katlanıyor. ıkına ıkına sayfaları açıyor. içiniz açılsın diye değerli büyüğümüz ekinalan'ın resmini koyuyorum

ADSL Stabil mi?
  • Son günlerde bende de bi garip bazen çoook yavaşlıyor. Ama hattan değil hız testinde iyi sonuç veriyo.
  • Bendeki sorunlar 1-Kasım ile birlikte başladı. Hani şu 3GB kotalı tarife hızının 256/64kbps'den 512/128kbps'ye yükseldiği o büyük gün
    Ekim 2005 de sınırsız 256/64 abonesiydim ve sorun yoktu. Hız artacağı için ayın sonunda 3GB kotalıya geçtim.
    1-Kasım'dan bu yana ZOOM X4'ü açtığımda yeşil renkli ADSL link ışığı sürekli yanar durumda iken internete giremiyorum. Zoom'un konsolundan bakıyorum. ADSL: SHOWTIME yazıyor yani güya bağlantı var ama IP yok. IP alamamış. Bazen de ZOOM Konsole da bağlantı için herşey tamamken bazı sitelere giremiyorum. Gün içinde girebildiğim ve giremediğim siteler sürekli değişiyor. 30dk önce girdiğim bir siteye 30dk sonra giremiyorum.

• Evet temelde benzer sorunları bende yaşıyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: BRAVEHEART11

Bendeki sorunlar 1-Kasım ile birlikte başladı. Hani şu 3GB kotalı tarife hızının 256/64kbps'den 512/128kbps'ye yükseldiği o büyük gün
    Ekim 2005 de sınırsız 256/64 abonesiydim ve sorun yoktu. Hız artacağı için ayın sonunda 3GB kotalıya geçtim.
    1-Kasım'dan bu yana ZOOM X4'ü açtığımda yeşil renkli ADSL link ışığı sürekli yanar durumda iken internete giremiyorum. Zoom'un konsolundan bakıyorum. ADSL: SHOWTIME yazıyor yani güya bağlantı var ama IP yok. IP alamamış. Bazen de ZOOM Konsole da bağlantı için herşey tamamken bazı sitelere giremiyorum. Gün içinde girebildiğim ve giremediğim siteler sürekli değişiyor. 30dk önce girdiğim bir siteye 30dk sonra giremiyorum.

• bende bende

bu aralar zaten bu sebeplerden dolayı telekomun üzerine gitmişler..

ayrıca sınırsızlara da haksızlık etmişler

ne yapmaya çalışıyor bu telekom...
  • Genelde bahsedilen problemler DNS problemi olduğuna işaret ediyor... Telekom bir türlü düzeltemedi şu DNS Serverları... En iyisi performanslı DNS serverlar bulup sabit olarak yazmak bu durumda...
  • Evet ya koskoca ülkede ADSL'in tekeli olan bi yerde adam gibi DNS server yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BRAVEHEART11

Bendeki sorunlar 1-Kasım ile birlikte başladı. Hani şu 3GB kotalı tarife hızının 256/64kbps'den 512/128kbps'ye yükseldiği o büyük gün

benim de durumum aynen senin gibi. sınırsızdan kotalıya geçtim bu ay. 1 kasım sabahından itibaren adsl hattı bağlı gözüküyor. ama modemin arayüzüne girip baktığımda "ppp bağlanamadı" gibi bir yazı çıkıyor bu arada modemin ara yüzünde de sağlıklı bir bağlantı gözüküyor.

bir de şunu fark ettim, bağlantım daha çok interneti boş bıraktığımda düşüyor. yani bilgisayarın başından kalkıp birkaç dakika içeri gidip geldiğimde bir bakıyorum düşmüş. ama nedense adsl bağlantısı var gözüküyor. günde 100 kere resetliyorum belki şu modemi

yok mu bunun bir çözümü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-GeN -- 14 Kasım 2005, 10:32:04 >

• aynı sorun bende de var. ping çok ama çok düşük. okey sitesinde oyun oynarken resmen işkence. modemden bağlantı var gözüküyor ama sanki bağlantı kopmuş gibi oluyor. sayfalar açılmıyor, bğlantı kurulamıyor. 30 saniye civarı böyle sürdükten sonra kendiliğinden düzeliyor. bu durum böyle belli aralıklarla hep sürüyor. daha önce 256 kotalıydım. hep 512'ye yükseldikten sonra oldu. dns dediler. trky-dns diye bir program tavsiye ettiler. onu kurdum yine devam ediyor. yok mu şunun çaresi ya.

ben 256'dan çok memnundum. zaten kotalıydı. 64k olsa daha iyi be. yeterki düzgün bağlantı olsun. herif 512 bağlantı veriyor, kota 3 gb! ben bunu 1 günde doldururum. hatta sağlam kaynak olduktan sonra 6 gb bile iner. bunu herkes biliyor, ama telekomun başındaki gerizekalı bilmiyor. neymiş 6gb zaten sınırsız gibiymiş. o kadar sinir edici bi laf ki. şu monitörü onun kafasına atmak istiyorum şu anda.

• quote:

Orjinalden alıntı: bluebee

aynı sorun bende de var. ping çok ama çok düşük. okey sitesinde oyun oynarken resmen işkence. modemden bağlantı var gözüküyor ama sanki bağlantı kopmuş gibi oluyor. sayfalar açılmıyor, bğlantı kurulamıyor. 30 saniye civarı böyle sürdükten sonra kendiliğinden düzeliyor. bu durum böyle belli aralıklarla hep sürüyor. daha önce 256 kotalıydım. hep 512'ye yükseldikten sonra oldu. dns dediler. trky-dns diye bir program tavsiye ettiler. onu kurdum yine devam ediyor. yok mu şunun çaresi ya.

ben 256'dan çok memnundum. zaten kotalıydı. 64k olsa daha iyi be. yeterki düzgün bağlantı olsun. herif 512 bağlantı veriyor, kota 3 gb! ben bunu 1 günde doldururum. hatta sağlam kaynak olduktan sonra 6 gb bile iner. bunu herkes biliyor, ama telekomun başındaki gerizekalı bilmiyor. neymiş 6gb zaten sınırsız gibiymiş. o kadar sinir edici bi laf ki. şu monitörü onun kafasına atmak istiyorum şu anda.

ping testini nasıl yapıyorsun, direkt IP adresini vererek mi, yoksa domain ismiyle mi ?

Trky-Dns ben de kullandım bir süre.. sonra kendi kendini güncellemeye kaltı ama server 'ı değişmiş, alet bir türlü güncelleyemedi sapıttı.. sonunda kaldırmak zorunda kaldım... eğer hala kullanıyorsan sık sık dns seçimi yaptır.. çünkü aynı Dns her gün aynı performansı veremiyor.. en azından o anda hangisi en iyisi ise onu seçerek kullanmış olursun..

• Bende akşama doğru downloadlar 3-5kb arası daha yükselmiyo. Sabahları fena değil bende de 1 Kasımdan sonra başladı bu saçmalıklar.
  • Üsküdar'da oturuyorum. ping sorununu 8-12 kasım arası yaşadım. Saat 22'den yaklaşık 24'e kadar normalde 35ms yede ulaştığım adreslere 1750ms civarı ulaştım. Az daha apartmanda bağlantıyı paylaştığımız komşuya çıkıp bu işi bitireceğimi söyleyecektim ki giyecek pantolonum olmayınca çıkmadım.. iyi ki çıkamamışım, suç telekomdaymış.. ve iyi ki pantolonum yokmuş diyorum...
  • hoca iyiki çıkmamışsın.suç telekomda tabiki.kar kar kar yatırım kocaman sıfır olunca vatandaş kafayı yiyor normal olarak.teorik olarak arkadaşın 512 kbps i 64kb/s olması gerekirken 50'nin altına bile düşüyor.Burda tek suçlu karcı tekelci telekom!!!!
    quote:

Orjinalden alıntı: [cins]

Üsküdar'da oturuyorum. ping sorununu 8-12 kasım arası yaşadım. Saat 22'den yaklaşık 24'e kadar normalde 35ms yede ulaştığım adreslere 1750ms civarı ulaştım. Az daha apartmanda bağlantıyı paylaştığımız komşuya çıkıp bu işi bitireceğimi söyleyecektim ki giyecek pantolonum olmayınca çıkmadım.. iyi ki çıkamamışım, suç telekomdaymış.. ve iyi ki pantolonum yokmuş diyorum...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.