Şimdi Ara

Adil Kullanım Kotasindan Nefret Ediyorummmmm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
2
Favori
979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya arkadas gidiyoruz sınırsız diye 50 mbps 35 mbps internet aliyoruz hipernt veya fibernet
    fakat adil kullanım yüzünden bu zevki tadamıyoruz ya bu nedir arakdas 2 gunde doldu benim aknm
    hd film izliyeyim dedim keyf yapayım dedim adil kullanımdan nefret ediyorum

Modem : air 5650

anca 200 tl ödüycezki aknsiz paket alalim

• Fixnette 32 mb vdsl2 aknsiz 159 tl hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • altyapıyı geliştirmek son teknolojiyi getirmek yerine daha fazla aboneye ulaşıp kar amacı güderlerse normaldir hocam akk tamamen altyapı yetersizliğinden dolayı koyulan erişim kısıtlayıcı bi sistem önümüzdeki 10-15 sene de kalkmaz altyapıya yatırım yapılmazsa
  • Bılgınız varsa soyleyebilirmisiniz bana meraktan soruyorum.
    Herkesin kotası ayın 1inde açıldığına göre yığılma olmuyormu bu nasıl kaynakları adil kullanmak oluyor?
    Tam olarak anlayamıyorum bunu neden böyle yapıyorlar?
  • akn nin varlığı kesinlikle altyapı yetersizliğinden kaynaklanmıyor yurtdışı veri trafiğinden ödenen ücretler var örnek veriyorum dünyada çeşitli büyük sunucu firmaları var bu firmalar sunucularını dünyanın bircok ülkelerine konumlandırarak hızlı erişim hizmeti veriyorlar bir nevi internet otobanları bu firmalar sizin harcadığınız datalar üzerinden ülkeden altyapı kullanım parası alıyorlar siz ülke trafiğini sınırsız yaparsanız bu ödenen para ki ttnet in cebinden çıkıyor bu duruma bir kısıtlama için akn yi devreye sokuyor ayrıca az intarnet kullanımı ile yüksek ücret hiç fena değil bir patron olarak mantıkklı bir karar

2014'ün kasım ayında türk telekom biraz önce açıklamaya çalıştığım bu firmalardan bir tanesiyle anlaştı adı Akamai bunun anlamı adamların altyapısı olan 650 şehir, 90 ülkedeki toplam 141 bin sunucudaki hızdan faydalanacak. olay tamamen duygusal yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turexx -- 14 Ocak 2015; 16:57:48 >

• AzuLA kullanıcısına yanıt
    Gerçekten harika bir soru idi..
  • turexx kullanıcısına yanıt
    Güzel bir bilgilendirme..

Zaten pahalı olan internetimizi daha pahalı olursa TTNET bu firöaların giderlerini rahat rahat öder anlamına mı geliyor. Yada ülkemizde TTNET e gerçekten bir rakip olsa bu fiyatlar düşer mi yoksa belirttiğiniz Akamai gibi firmalar yüzünden TTnet net e ne rakip olursa olsun bu fiyatların altna düşme olasılığı pek yokmu dur?

Bir nevi TTNET e bağlı iSS ler TTNET ne fiyat isterse o kadar fiyata satabiliyor. Akamai de ne fiyat isterse TTnet de bu fiyatlarda satacaktır gibi bir yorum çıkıyor sanki..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mehmet_alp M kullanıcısına yanıt
    bu kuresel firmaların data kullanım fiyatları belirlidir yapılan sozleşmelerde bu bilgiler alıcı tarafından incelenir ve uygunsa imza atılır.ilk sorunuzun mantık olarak cevabı evet.rakabetin olması her zaman son kullanıcıya artı olarak kazanım sağlar şu an için türkiyede ttnete fiber anlamda bağımsız olan bir tek superonline var(uydu netin superonline tarafından satın alınacağınıda düşünürsek) rakiplerin olması fiyatı düşürür neden sorusuna cevabı kısaca açıklayayım her iki firma yurtdışı çıkışlları için farklı altyapı kiralayan firmalarla anlaşmalar yapar ttnetin x firması superin y firması ; eğer ülkede sadece ttnet olsaydı 10 kişinin kullanacagı data oranı 100gb ve buna baglı data ücretininde tüm maliyetini ttnet üstlenecektir bunuda ttnet son kullanıcı fiyatlarına yansıtacaktır işe superonline da katılınca 5 kişi ttnet abonesi 5 superonline abonesi olarak harccayacakları data miktarıda haliyle 2 bolünecek 50gb ttnet x firmaya 50 gb super y firmaya odeyecek ilk durumdaki yük büyük ölçüde rahatlayacak ve fiyatlara düşüş olarak yansıyacak.tabi verdiğim değerleri macro olarak düşünmek gerekir

• peki bu akk olayı sadece niye bizim gibi 3.sınıf ülkelerde var? ben duymadmki bir koreliden amerikalıdan kotaya takıldım lafını.. tamamen zihniyet meselesi bence.. abd de google fiber hizmeti var 1000 mbps download 1000 mbps upload sadece 65 dolar.. her eve de isteyene bağlıyolar müstakil veya apartman site vs fark etmiyoar (kota diye bişey zaten yok).. hem kötü hizmet hem fahiş fiyat ttnet politikası.. ben hala altyapıının iyileştirilmesi kanaatindeyim
  • son 1 yıldır 3 megabiti görünce internetim hızlandı diye seviniyorum
  • Rezalet. Ülke eyiye gediyiii
  • Akk ye cozum buldum

• mert_1638 kullanıcısına yanıt
    ÇÖZÜM NEDİR AKN PAKET Mİ ALMAK
  • şu an akk devrede değilki nası becerdiniz akkye yakalanmayı.
  • 3.45 tb download yapmişim. :)

• @ghostweb hocam bende 3 gundur yoktuda sabah akk devreye girdi reset felanda işe yaramadı sende hala akk kalkıkmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert_1638

3.45 tb download yapmişim. :)

yavaş salla
  • Leonardo DiCaprio. kullanıcısına yanıt
    Neden yapamasınki? 3,5tb veri için 16 mbps baglantı hızı yeterde artar bile
  • İndirme yaparken mtu ile kaldiriyorum daha sonra duzeltip tekrar devam ediyorum.

• 35 mbps hizim var mtu falan yapmiyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.