|
|

1 Mobil
adana mı, urfa mı?
|
|
Adana ve Urfa, Türkiye'nin güneydoğusunda yer alan ve lezzetli yemekleriyle ünlü iki şehirdir. Ancak bu iki şehir arasında, hangisinin yemeklerinin daha acı olduğu konusunda sıklıkla bir tartışma yaşanır.
Adana, "acılı Adana kebap" ile tanınır. Bu kebap, kıyılmış kuzu etinden yapılır ve acı biber salçası ile marine edilir. Urfa ise "Urfa kebap" ile ünlüdür. Urfa kebabı da kıyılmış kuzu etinden yapılır, ancak Adana kebap kadar acı değildir.
Genel olarak Urfa kebap, Adana kebaba göre daha az acıdır. Bununla birlikte, her iki kebap da isteğe göre daha fazla veya daha az acı yapılabilir.
Sonuç olarak, Adana mı yoksa Urfa mı daha acıdır sorusunun tek bir cevabı yoktur. Bu, kişisel tercihlere ve her kebap türünün hazırlanma şekline bağlıdır. Ancak Adana kebap genellikle Urfa kebaptan daha acı olarak kabul edilir.
Anahtar Kelimelerin Kullanımı:
|
| _____________________________ |
|
|
| _____________________________ |
|
|
|
![]() Canon EOS 60D | Canon EF 50mm f/1,8 II | Tamron AF 70-300mm f/4.0-5.6 SP Di VC USD | Lowepro Nova 3 AW
|
|
|
"Türkiye Cumhuriyetinin, özellikle bugünkü gençliğine ve yetişmekte olan çocuklarına hitap ediyorum: Batı senden, Türk'ten çok geriydi. Manada, fikirde, tarihte bu böyleydi. Eğer bugün batı teknikte bir üstünlük gösteriyorsa, ey Türk Çocuğu, o kabahat da senin değil, senden öncekilerin affedilmez ihmalinin bir sonucudur. Şunu da söyleyeyim ki, çok zekisin! .. Bu belli. Fakat zekânı unut! .. Daima çalışkan ol..."
Mustafa Kemal ATATÜRK |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @lperen -- 30 Mart 2008; 21:55:03 > |
|
|
|
|
|
İntel Pentium4 2,39-2,40 GHZ İşlemci,Kingston 1 GB DDR-400 MHZ Ram,120 GB HDD,256 MB Palit Geforce FX5500 Ekran kartı,Arçelik kasa,TP-LINK WD8961 modem- Samsung P2250 21,5 Full HD monitör Diğer Elektronikler; Nokia E72 Cep telefonu,70 Ekran Arçelik Televizyon-Goldmaster HD1090 PVR(Twinbox) uydu alıcısı-YUMATU 37 Ekran TV-Taplin 19000CI Starlight uydu alıcısı |