Şimdi Ara

Adam yaralamanın cezası nedir

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
4.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba donanım haber okuyucuları ve misafirleri...
    Arkadaşlar öncelikle bilen birilerine sormak istiyorum geçen özel bir kavgam oldu muşta ile adamın çenesine vurdum öldü zannetim ama bayılmış
    şimdi beni şikayet ettiler bunun suçu var mıdır ? varsa kaç ay yıldır
    bunun bir savunması var mı sizlerden cevap bekliyorum teşekkür ederim

• Hocam Muşta taşımak başlı başlına suç .
    Detaylarını bilmiyorum ama ceza alırsın büyük ihtimal.
  • Tahminen ne kadar alırım bir fikrin var midir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para cezasına donusebilir bi akrabam eski karisiyla tartisti ve tokat attı sikayet ettler 3000 tl civari geldi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamın çenesi kırıldıysa cezan daha fazla olur, adam yaralamaya girer hocam. Bende de muşta var hem de 3 çeşit öyle arkadaş kavgalarında kullanmam. Ailemle dışarıya çıkınca alıyorum it kopuk dolu ortalık.

Gene de geçmiş olsun. Muşta kemikleri kırmaz tuz buz eder

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Musta kullanmasaydin iyi olurdu bel altinda guzel bir noktaya cizik atabilirdin.

• Sizce cezam hapismi denetimli serbestlik mi para cezası mi olur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Adam yaralama cezasının belirlenebilirliği için kriterler çeşitli. İşin kanun kısmını söyleyeyim. En genelinde kasten yaralama bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası gerektirir. Fakat basit bir tıbbi müdahale ile giderilecek biçimde bir yaralama ise ve mağdur şikayet ederse dört aydan bir yıla kadar hapis cezası veya ederinde adli para cezası yeterli. Çenesine vurdum demişsin de, yüzde kalıcı bir hasar oluşturmak cezayı arttırır, çene ne kadar dahil olur bilemem. Bu arada tabi cezadan indirim de söz konusu olabilir olayın şartlarına göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silent Enigma -- 9 Aralık 2014; 2:58:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheMastema47

Merhaba donanım haber okuyucuları ve misafirleri...
    Arkadaşlar öncelikle bilen birilerine sormak istiyorum geçen özel bir kavgam oldu muşta ile adamın çenesine vurdum öldü zannetim ama bayılmış
    şimdi beni şikayet ettiler bunun suçu var mıdır ? varsa kaç ay yıldır
    bunun bir savunması var mı sizlerden cevap bekliyorum teşekkür ederim

Pek korkmanı gerektiricek bi durum söz konusu değil aslında burası türkiye sana kısaca şunu söyleyim muşta,kurusıkı ve orta parmağı geçen kesici aleti yanında taşımanın cezası 6 ay hapistir mesela polis çevirdi üstünde bunlardan birini buldu diyelim ifadeni alırlar mahkeme günü hakimede dersin kendimi korumak için taşıyorum sicilim temiz öğrenciyim zaten vs vs diye 300-500 bi para cezası verir yada vermez orası hakimin insiyatifine kalmış.

Eğer şuan sicilin temiz ise ve hiç bi olayda adın geçmediyse muşta taşımak,kasten adam yaralama ve olay dahilinde geçen herşeyden yargılanırsın eğer seni tahrik edicek davranışta bulunduysa o şahıs o şekildede savunmanı yaparsın e zaten sicilinde temiz milyarlık bi para cezası alırsın okadar yani sicili temiz kimseyi kolay kolay harcamazlar korkma ama hayat bu yarın gidersin birini bacagından bıcaklarsın bu sefer yatarsın paşa paşa haberin olsun.

• Teşekkür ederim su an polis tarafından arananiyorum ifadaemi alırlar büyük ihtimal değil mi

• sicilini bozdun ...ileride anlıyacaksın bunun ne kadar zor bir iş oldugunu....
  • TheMastema47 kullanıcısına yanıt
    Hocam direk açıklayayım sana. Muşta taşımak zaten bir suç ve bu suç eşyasıyla adam yaralamışsın. Baş tarafına vurmuşsun ve bu sana sıkıntı çıkartabilir. Uzlaşma yoluna gitmeyi dene bir şekilde.
  • Polis tarafından ne şekilde arandığına bağlı. Yakalama kararı vardır yada savcı ifadenin alınması talimatı vermiştir.
  • Büyük ihtimal ifade

• Ne? Muş'ta birinin çenesini mi kırmışlar?
  • Kardeşim isin ciddiyetine bak biz bursa yakalanmamaderdindeyiz kaliten gibi espiri yaptin

Ah be kardeşim, hemen yanlış anlıyorsun. Moral vermeye çalıştım sana.
  • Muşta bulundurmaktan 6136 sayılı yasaya muhalefetten 1 yıla kadar
    Silahla kasten yaralama suçundan (kırık vs. oluştuysa ceza artar) 3 yıla kadar ceza alabilirsiniz.
  • Allah kerim keşke yapmasaydim

Son durum nedir?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.