Şimdi Ara

ACİL YARDIM SAĞLIĞIMLA İLGİLİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARK.LAR BEN PC Yİ GECE ACIK BIRAKMAK ZORUNDA KALIORUM AMA PC YATIĞIM ODA DA DURUO VE PC NİN FANLARI İÇERİNİN HAVASINI ACAİP BOZUYO SABAH BAŞ AĞRISIYLA KALKIORUM KASAYI BAŞKA ODAYA TASIMA SANSIM YOK GECE SADECE P2P PROG.LARI FALAN CALIŞIO KASANIN FANINIMI DURDURİM Bİ ZARARI OLURMU NASI YAPCAM FARKLI FİKİRLERİ OLAN LÜTFEN PAYLAŞSINLAR COK ONEMLİ BENİM İÇİN

baya sağlam bi fan olsun büyük ondan sonra
    işlemcinin fanıyla o fan çalışacak
    yada arkası kapalı bi yere koymanı tavsiye ederim

ﻮ๏z ץครℓคяเη ץเкคя
    яยђยη∂คкi ﻮüηคhlคяเ

1. ya bilgisayarı kapatacaksın rahat uyuyacaksın
    2. Fanları sökecek bilgisayarı yakacaksın

╚═╦═══╗═║═══║═══════║═══║═╦═══╦═╝
    ══║═══║═║═══║═╔═══╗═║═══║═║═══║══
    ══╠═══╣═╚═══╣═║═══║═║═══║═║╔══╝══
    ══║═══║═════║═║═══║═║═══║═║╚═╗═══
    ══╝═══║═════║═║═══║═╚═══╝═║══║═══
    ╔═════║═════║═║══════════════║══╗
    ÅÿηՄя
  • ayarlanabiliri fanlar nası oluo biras daaa acarmısın işe yararmı gercekten

http://www.mavibilgisayar.com/katalog/urunler/urun_detay.php?s=yoyKoP8Kkybl3klbNjMuvmsLOlXPDj&ad=overclock&ur_no=135

╚═╦═══╗═║═══║═══════║═══║═╦═══╦═╝
    ══║═══║═║═══║═╔═══╗═║═══║═║═══║══
    ══╠═══╣═╚═══╣═║═══║═║═══║═║╔══╝══
    ══║═══║═════║═║═══║═║═══║═║╚═╗═══
    ══╝═══║═════║═║═══║═╚═══╝═║══║═══
    ╔═════║═════║═║══════════════║══╗
    ÅÿηՄя
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hız ayarlı fanlar al mesela thermaltake in 4 fan + fan kontrolcülü seti (47 kaada almıştım kaldımı bilmiyorm difitalcenter)

akşamları fanların devrini düşürüp yatacaksın o kadar
    ha bu arada ısı çok artabilir mi ?evet
    onun için de geceleri biosdan işlemci hızını biraz düşürürsen işlemci fanının devri de ısı azalaccağı için düşecek ve ses azalacaktır
    internet download hızını etkilemez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özgür deniz -- 23 Aralık 2005 13:24:56 >
  • Kardeş bak sana önerim ne olacak; bazı pc elektronik malzeme satan yerlerde fan mate adında fanların hızlarını kontrol edebileceğin aletler satılır. Genelde bunlar tek tek fanlara bağlanır yani 3 fan için 3 fan mate alman gerekecektir. Ama eğer bulabilirsen benim bulunduğum şehirde var cd rom un durduğu yuvalardan birine takılan ve 4 adet fanı kontrol edebilen dijital göstergeli fan mateler var. Onlardan birisini alıp tak ve normalde 2500 ila 3000 RPM arası çalışan fanlarını gece yatarken 1000 RPM civarına indir. Sanırım sorunun çözülecektir. Ayrıca kasanı kolinin içine koymanla fanları çıkartman arasında bir fark kalmaz hava akımını kesersin. Diğer arkadaşlarada birkaç şey söyleyim; arkadaşlar eksoz fanı ve yan kapak fanlarının durdurulmasıyla bir bilgisayarda eğer %40 oranda o/c yok ise makina yıllarca durmadan çalışabilir yani "yakarsın" makinanı gibi şeyler söylemeniz anlamsız kaçmış ama zahmetli olacağı kesin. Arkadaşım eksız fanını ve kasa yan kapaklarında fan var ise onların fişini çekebilirsin fakat cpu, ekran kartı, psu fanlarını durdurmamanı öneririm o zaman makinen aşırı ısınır ve kilitlemeyle başlayan sıcaklık cpu çatlamasına kadar gider. Kolay gelsin ...

• peki bu laptopların işlemcileride ısınıo ama hayvan gibi fanlar kullanmıolar incecikler zaten nası souyo onlarınki
  • Kullanılan soğutucunun alaşımı çok önemlidir işlemci soğutmalarında, mesela benim cpu soğutucum fanı dönmese bile 40 derecede tutuyor işlemciyi ama fanı çalışında 30 dereceye indiriyor. Yani önemli olan "hayvan gibi" soğutucu kullanmak değil doğru soğutucuyu kullanmaktır ...
    UNUTMAK TÜKENMEKTİR.....
  • ARKADAŞIM FANIN ÇALIŞMASIYLA SENİN BAŞAĞRININ BİR ALAKASI YOK. FAN SADECE SICAĞINI ATABİLMEK İÇİN ÇALIŞIR.BİR NEVİ ODANIN İÇİNDEKİ HAVAYI SİRKÜLE EDER. TEK YAPMAN GEREKEN FANINI İYİCE TEMİZLEMEK. EĞER BİR KOLİNİN İÇİNE KOYARSAN SICAĞINI ATAMAZ. YAKARSIN DALGAYI. SADECE GÜZELCENE TOZUNU AL TEMİZLE YETER. BİRDE ODANA SERİN HAVA GİREBİLECEK BİR ARALIK BIRAK İMKANIN VARSA
  • Arkadaşım bana kalırsa sen fanlara takmış durumdasın, özellikle işlemci ve ekran kartının fanı nı durdurmada diğer ne kadar fan var ise sisteminde hepsini durdur. bu kesinlikle sistemine bir zarar vermez..bilgine...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mucak35 -- 24 Aralık 2005 9:30:45 >
    Olumlu Referanslarım : cosanadam ; FreeBoyKsK ; $idikli ; xeon82 ; STaRBoY ; badcrow ; frarslan ; taktik ; Nosferatu ; delon ; RISE OF APOCALYPSE ; guven35 ; punta ; pacman ; sametcandemir ; kartal2339 ; alişeker ; desouza ; WebEX ; HasCengawer ; ozgur_erdogan ; wild ; java ; rotasmmm ; PeTeR PaN ; FATALIST ; 8thsin ; mahoni_20

• quote:

Orjinalden alıntı: ChoppermaniA

ARK.LAR BEN PC Yİ GECE ACIK BIRAKMAK ZORUNDA KALIORUM AMA PC YATIĞIM ODA DA DURUO VE PC NİN FANLARI İÇERİNİN HAVASINI ACAİP BOZUYO SABAH BAŞ AĞRISIYLA KALKIORUM KASAYI BAŞKA ODAYA TASIMA SANSIM YOK GECE SADECE P2P PROG.LARI FALAN CALIŞIO KASANIN FANINIMI DURDURİM Bİ ZARARI OLURMU NASI YAPCAM FARKLI FİKİRLERİ OLAN LÜTFEN PAYLAŞSINLAR COK ONEMLİ BENİM İÇİN

rahatsızlık vermesi normal ama fiziksel anlamda bir zarar vermez
    ama psikolojik olarak tabiki fanlarla beraber dönmeye başlarsın bir süre
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.