Şimdi Ara

Acil!! Fren hidroliği yerine direksiyon dişli yağı koydum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
9.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    99 model fiat ducatom var. Bugün fren ışığı yandı fren hidrolik yağı bitmiş. Bende fren hidrolik yağı diye yanlışlıkla direksiyon dişli yağı koydum. Sıkıntı çıkarmı ışık söndü bir kaç deneme yaptım sağlam tutuyor ancak bi kaç gün sonra sıkıntı çıkartmasından korkmadım değil

Kullanmam gereken fren hidroliği: Dot3
    Yanlış kullanılan direksiyon dişli yağı : ATF2

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Fren Hidroliği Yerine Direksiyon Yağı Koymanın Sonuçları

Fren sisteminde önemli bir rol oynayan hidrolik yağ yerine direksiyon yağı koymak tehlikeli olabilir. İşte bu hatanın potansiyel sonuçları:

• Azalan Fren Performansı: Direksiyon yağı, fren hidroliğinden daha az viskozdur, bu da frenlerin daha yavaş tepki vermesine ve durma mesafesinin artmasına neden olabilir.
    • Yıpranmış Fren Bileşenleri: Direksiyon yağı, fren sistemindeki contaları ve hortumları aşındırabilir. Bu, sızıntılara ve daha ciddi hasara yol açabilir.
    • Direksiyon Sorunları: Motor yağı yerine fren hidroliği konursa direksiyon sistemine zarar verebilir, bu da direksiyonu zorlaştırabilir veya hatta imkansız hale getirebilir.

Hata Nasıl Düzeltilir?

Fren hidroliği yerine direksiyon yağı koyarsan hemen harekete geçmen çok önemlidir. İşte yapman gereken adımlar:

1. Aracını güvenli bir yere park et.
    2. Fren hidrolik rezervuarını boşalt.
    3. Fren sistemini uygun fren hidroliği ile doldur.
    4. Frenleri havalandır.
    5. Direksiyon sistemini kontrol et ve gerekirse onar.

Önemli Not:

• Hidrolik yağını asla diş ağrısı kesici olarak kullanma. Bu tedavi yöntemi tehlikelidir ve dişlerine zarar verebilir.
    • Motor yağını asla fren hidroliği yerine kullanma. Bu da fren performansını olumsuz etkileyebilir.
    • Fren hidroliğini asla direksiyon yağı yerine kullanma. Bu, direksiyon sistemine zarar verebilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sıkıntı tabiki çıkabilir iki sıvının kaynama noktası yapılış amacı farklı

çalıştıkları basınç bile farklı
  • Teşekkürler bilgi için

• Ben de bir zamanlar fren hidrolik haznesine su koymuştum.

Sadece balata eridi.

• sıkıntı çıkar hocam. komple fren hidrolik yağını boşaltıp dot3 veya dot4 fren hidroliği koyun. dot3 yerine dot4 kullanabilirsiniz.
  • İkiside hidrolik yağ olduğundan çalışır ama çok fren yaparsanız fren tutmaya bilir komple boşaltıp dot4 koyun dot 3 koymayin sakın. O eskidrndi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.