Şimdi Ara

accen era 1.4 lpg tuketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar aracim 2010 model accent era
    tesm abs aracim 43 bin kmde servis cikisli
    brc lpg var kayseride ikamet ediyorum sehir
    ici en son 100 kmde 12.9 lt lpg harcamisim
    ve bu bana cok gibi geliyor genelde
    ortalama surerim yuzde elli agresif yuzde
    elli normal sizce bu degerler normalmi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• agresif kullanıyorsanız çok anormal değildir kanımca.
  • Bana fazla gibi geldi
  • cok agresif kullanmiyorum aslinda ama

• Fikir belirtmek çok güç,yol şartları,eğim,aracı zorlamanız,trafik durumu,kullanım tarzınızı bilmediğimiz için.Düz mantık olarak,kendi açımdan düşünürsem evet biraz fazla.
  • Agresif sürüş de bence biraz göreceli üstad. Yakınlarda şehirlerarası yola çıkacaksanız, 100 km boyunca 2000-2200 devirde ve sabit hızda aracın yakıtını deneyin. Kimine göre 3700 d/d agresiftir, size göre olmayabilir.

şimdi LPG'nin benzinden ortalama %20 yaktığını varsayarsak 12x/10=12,9 formülünden yaklaşık olarak 10,75 LT benzin harcamasına denk. Ama havalar soğudu, Kayseri'de akşamları hava eksi değerleri bulmaya başladı. Bu durumda aracınız %30 fazla yaksa; 13x/10=12,9=9,9 LT benzin yapar ki, bu da yarı agresif kullanımda bence normal. Atmosferik ve nispeten küçük hacimli bir motordan bahsediyoruz.

• tesekkurler cevaplar icin arkadaslar bugun depoyu doldurdum 88.90 tl gaz aldi taksi indirimiyle litresi 2.66 tlde kmde 0,343 krs yakmis benzinde eklersek 0.40 krs olur galiba bu sefer sakin bir sekilde deneyecegim bakalim ne yakicak agresiften kasdim daima olmamakla birlikte dip gaz ve devir sayaci sonu ama genelde 3bin ila 4bin arasi vites atarim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hyundai Accent 1.5 CRDİ
    11 yıl önce açıldı
    Hyundai Accent Admire 1.3 ve lpg
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tesekkurler cevaplar icin arkadaslar bugun depoyu doldurdum 88.90 tl gaz aldi taksi indirimiyle litresi 2.66 tlde kmde 0,343 krs yakmis benzinde eklersek 0.40 krs olur galiba bu sefer sakin bir sekilde deneyecegim bakalim ne yakicak agresiften kasdim daima olmamakla birlikte dip gaz ve devir sayaci sonu ama genelde 3bin ila 4bin arasi vites atarim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.