Şimdi Ara

2011 auris 1.4 dizel cok yakıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1.4 dizel auris aracım var. 5 gün önce aldım, gidişinden felan cok memnunun ancak ortalama yakıt tüketimi olarak 11,5 lt nin altına daha düşebilmiş değilim. istanbulda yasıyorum ve aracımda 17 inç jant var. gittiğim yol ortalama sabah 10 aksam 10 km civarı. biraz araştırdım, tamam jant, gidilen yol, istanbul vs vs önemli yakıt konusunda ama bu yakıt tüketimi biraz fazla degil mi ? (11,5 lt en az) 2500 devirdi nadiren geçerim. tas catlasin 8, 8-5 yaksın ona bile razıyım. egr valfi vs vs bi suru şey söylemişler bazı konularda. yardımcı olabilir misiniz ?????

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Guzel arac almissin gule gule kulan ama 11.5 fazla bu arabanin ortalamasi 5.8 az trafikte ..

• iste ben 8 e bile razıyım :/ ancak 11,5 asaya inmedi daha, cok moralim bozuluyor :/ sıfır araç olsa eyvallah da :/ bu egr valfi felan nasıl etkiler mi ?

• kesin arızalıdır.dizel bi araç imkansız okadar yakmaz.benim benzinli logan bile istanbul trafiğinde 8 lt yi geçmiyor

• arac 150 bin km de

benden önceki sahipleri 6 litre felan yakıyor diyolar

bilmiyorum bende neden böyle oluyor :/

• Filtreleri yağı değiştirin.

• İstanbul trafiğinde sağlıklı bir dizel araç 7-8 litre filan yakar. Sizin aracın litresine yol bilgisatarından bakıyorsanız hatalı ölçüm yapıyor olabilir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sakin trafikte 2012 dizel auris 5-5.5 lt arası yakıyor. Köprü vs olunca 6.5 max görebildim. Otobanda 100 e sabitlerseniz 4-4.5 aralığını rahatlıkla yakalayabilirsiniz.
  • Her şeyden önce ; enjektör işemesi, turbo basınç kaçağı, yağın ve filtreleri durumu, yağ yakıp yakmadığı gibi durumları kontrol edin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam naptınız bizde 2006 corolla hb var ortalama 5.5lt gösteriyor. Bence bi servise götürün. D4d yakıtı koklar. Sizin araçta bi sıkıntı olabilir.

• en kısa zamanda bi servise gitmem gerekiyo :/ durduğum yerde gaza bastığımda 3 bin devirde gaz kestiğim zaman ufak bir üfleme de var sanki :/

bende bu aracı hem sıkıntısız hem de az yakıyor diye aldım ama bu durum kafamı cok karıştırdı :/ bir önceki sahibi 4.5 litre yaktığını söyledi ve yol bilgisayarının güncellenmesini hatalı olduğunu söyledi :/ boyle bir güncelleme var mi ? varsa nasıl nerde ve kaça yaptırabilirim ? :/

• Hocam sorunla ilgili bir fikrim yok ancak sanayiye gitmenizi önermem.şu bozuk bu değişcek felan demeye başlıyacaklar kafadan.Bi servise baktırıp arıza tespiti yaptırın herşeyden önce.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu yol bilgisayarı güncellemesi nedir hocam o konuda bir bilginiz var mi ?

• Dizel otomobil göstergelerinde bazen 2 seçenek bulunur

km/l ve l/100km ilk seçenekte 1 lt ile kaç km gideceğini gösterir.
    Diğer seçenek ise 100 km de kaç lt yaktığını gösterir.

Muhtemelen sizin araç ilk seçeneğe ayarlı.

11.5 km/l = 8.6 Km/100 yapar.

Yinede 8.6 dizel bir araç için çok yüksek o ayrı
  • hayallet57 H kullanıcısına yanıt
    yeminle içime su serptiniz sanırsam dediğiniz gibi 1 lt kac km gideceği yaziyo yanlis hatırlamıyorsam

• Yakıt ölçümünü yol bilgisayarıyla değil, pompa ölçümüyle yap.

• Alisilin07 kullanıcısına yanıt
    bu gün yakıt alıp denicem bu gün onu 😊

• Kısa mesafe de olsa o kadar yakamaz.
  • bu gün yakıt tüketimim 8.3lt/100km

18 inç jant var aracın uzerinde

bu jant ebadı etkiler mi bu kadar bu yakıtı ?

• burakyslyrt B kullanıcısına yanıt
    Jant büyüdükçe yol tutuş artar ancak yakıt fazlalaşır ve konfor düşer. O araç için 18 inç fazla bence, 17 bile fazla. 16 inç takın en fazla, dengeli bir araç olur, yakıt tüketimi de düşer.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.