![]() ⚪ Müzik ➡ Yıldıray Gürgen https://www.youtube.com/watch?si=cjJIFviAlu1KSPR6&v=tXfJlKjBmNQ&feature=youtu.be< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Abdülhamit yalnızlığı…

-
-
-
Bir insanın 50 eşi olaa da yalnız olabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Adam gibi adam Abdulhamid..
Otuz üç sene millet ve devletim için, memleketimin selâmeti için çalıştım. Elimden geldiği kadar hizmet ettim. Hâkimim Allah ve beni muhâkeme edecek de Rasûlullah’tır. Bu memleketi nasıl buldumsa öylece teslim ediyorum. Hiç kimseye bir karış toprak vermedim. Hizmetimi ancak Cenab-ı Hakk’ın takdirine bırakıyorum Ne çare ki düşmanlarım, bütün hizmetime kara bir çarşaf çekmek istediler ve muvaffak da oldular
-
İstibdat ile memlekete kan kusturdu
II. Abdülhamid, Osmanlı İmparatorluğu'nun 1.592.806 km² toprak ile en çok toprak kaybeden padişahlarından biri oldu
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
koca donanmaya demir attırıp olduğu yerde çürüttü.
-
Ama adam gibi adamdı, İstanbul'da Beyoğlu'ndaki Karaköy'e inen eski Tünel metro onun ülkeye kattığı ilk metrodur, aynı zamanda İstanbul Okmeydanı'ndaki ilk Huzurevi Darülaceze'yi o yaptırmıştır
Hiç duymadım
ilber ortaylı gibi tarihçiler överek anlatır.
cehapeliler ise söverek anlatır cennetmekan sultanı
Çünkü yabancılar İmparatorluğa hasta adam diye hitap ediyorlardı yani küçülme devrinde bile imparatorluğu ayakta tutmak için uğraştı ve ülkeye bir çok hizmeti bulundu yani tahtta geçtiği dönem talihsiz bir dönemdi yükselme döneminde tahtta olsaydı çok daha fazla hizmetler yapardı hatta Siyonist lider Theodor Herzl ilk hedef olarak Filistin'e uzanmayı denedi. Herzl, aslı Almanca olan günlüklerinde anlattığına göre, bu anlaşmayla, Avrupalı zengin Yahudiler 20 milyon sterlin olarak tahmin ettikleri Osmanlı'nın dış borcunu ödeyecekler; karşılığında da göç etmelerine izin verilecek ve Filistin topraklarından kendilerine yurt kurabilecekleri bir yer verilecekti.
Siyonist güçler tarafından Sultan Abdülhamid'e götürülen bu teklifin cevabı, Yahudiler için büyük bir hayal kırıklığına sebep olacaktı. Abdülhamid şu sözleri söyleyecekti:
"Ben bir karış dahi toprak satamam, zira o bana değil, halkıma aittir. Onlar, bu İmparatorluğu kurup kanlarıyla mahsuldar kıldılar. Onu, bizden koparılmadan önce üzerini kanımızla bir kere daha kaplamayı biliriz."
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Sönmez dayi itinayla abdulhamitin muhrunu çakıyor 😀 abdulhamit deyince aklima sönmez geliyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
up
Yanlış, büyük hatalar yapmış kişilere hayranlık beslenmez, bunun yapılmaması gerekir. Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Süleyman, Genç Osman, 2. Mahmut, 3. Selim hayranlık uyandırır da 2. Abdülhamit yarar sağlamamıştır, zararı çok olmuştur. Vahdettin parlatma çabası tutmadı, 2. Abdülhamit için bu çaba deneniyor, tarihimizi net anlayalım, doğru anlayalım.
Tüm Türk devletlerini inceleyelim, hepsini araştıralım, sadece Osmanlı İmparatorluğu'yla sınırlı kalınmasın, büyük, çok köklü bir tarihimiz var, bunun bilincinde olunsun. Maraz Alinin Sağ Kolu enteresan adamsın, güldürüyorsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 27 Ekim 2024; 1:38:32 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Benim icin en buyuk Sultan Fatih Sultan Mehmed Handir. Sanata ve bilime olan ilgisi, dunya vizyonuyla benzeri gelmemistir. O vizyonda olmasaydi Istanbulu fethetme cesaretini gosteremezdi. Onun sayesinde ulkenin %70 Ekonomisi donuyor hala.
Abdulhamit sarayindan cikmadan 20 Milyon m2 toprak kaybetmistir, sirf Tahtinda biraz daha oturabilmek icin. Kuculerek buyuyen bir Sultandir. Tarihi okuyan kendisine yuklenen anlamlara sadece sasirir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Payitaht müzikleri gerçekten efsanedir.
2. Abdulhamit ise zor dönemlerin padişahı. Dizide anlatıldığı gibi biri kesinlikle değildir. Özellikle eğitimde yaptığı reformlar ile gelecek nesillere çok önemli bir emanet bırakmıştır.
Hicaz demiryolu projesi hep övülür. En üzücü kısım ise bu hattın 1. Dünya Savaşı sırasında harap edilmesidir.
Abdulhamit baskıcı bir padişahtır. Otoritesini korumak için nice yasaklar getirmişir. Bu yüzden halk onu pek sevmezdi. Kaybedilen savaşlar, savaşta kazanılsa da masada kaybedilen anlaşmalar ve kaybedilen topraklar da cabasıydı elbet.
reis yalnızlığı..
-
kılıçdaroğlu yalnızlığı...
En Beğenilen Yanıtlar

Benzer içerikler
- beyzadem optik
- kıza iltifat kelimeleri
- valorant silinmiyor
- ask.fm eski sürüm giriş
- dolgulu diş çekilir mi
- çay bardağı emojisi
- huawei boykot mu
- prompt mühendisliği nedir
- dc açıldı mı
- telegram indirim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X