Şimdi Ara

ABD'de üniversiteye giriş sınavları dijital formata geçiyor: Kağıt ve kalem yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ABD'de üniversiteye giriş sınavları dijital formata geçiyor: Kağıt ve kalem yok



    Amerika'da lise eğitimini tamamlayan öğrencilerin üniversiteye giriş sınavı olan SAT, artık bilgisayarlarda yapılacak. Format değişikliğinin önümüzdeki yıl uluslararası alanda, 2024'te ise ABD'de uygulanması planlanıyor. Yeni sistem ile birlikte kağıt ve kalem kullanımı ortadan kalkarken tamamen dijital bir formata geçiş yapılacak.



    Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy Unpacked 2022 etkinliğinin tarihi açıklandı: Galaxy S22 geliyor



    Okullarda ve gözetmenli sınav merkezlerinde yapılacak sınava giren öğrenciler, kendi dizüstü bilgisayarlarını, tabletlerini veya okul tarafından verilen cihazları kullanabilecekler. Cihazı olmayan öğrencilere ise kurul sınav günü bir cihaz sağlayacak.



    ABD'de üniversiteye giriş sınavları dijital formata geçiyor: Kağıt ve kalem yok



    Sınav süresi kısalacak, hesap makinesi serbest



    Teknik değişikliklerin yanı sıra yeni dijital SAT sınavının süresi üç saatten iki saate düşürülecek. Uzun okuma parçaları kısaltılacak ve ve öğrencilerin matematik sorularında hesap makinesi kullanmasına izin verilecek. Yeni sistemde sınav sonuçları haftalar yerine günler içinde açıklanacak.



    Yeni dijital SAT'ın pilot uygulamalarında öğrencilerin yüzde 80'i dijital testleri daha az stresli bulduğunu söyledi. Teknolojiyi kullanmaya alışık olan yeni nesile göre bilgisayara odaklanmak kağıda odaklanmaktan çok daha kolay. Ayrıca sınavda kendi dizüstü bilgisayarını kullanmak daha rahat ve tanıdık geliyor.




    Kaynak:https://www.engadget.com/sat-test-no-pencil-digital-by-2024-083009301.html







  • Çünkü ABD’de sadece sınavda yaptığına bakmıyorlar. Sınav sonucunla beraber kendini tanıtan videolar hazırlayıp başarılarını, yaptıklarını, çalışmalarını gösteriyorsun ve üniversitelere başvuruyorsun. Lise hayatını sadece test çözerek geçirip hiçbir sosyal, bilimsel, sanatsal aktivite yapmayan öğrenciler iyi yerlere giremiyorlar.

    Ayrıca ABD’nin tıp sınavı yıllardır online yapılıyor…

  • Türkiye'de bir sınav için tonlarca plastik çıkarmaya devam etsin.
    https://yesilgazete.org/blog/etiket/sinav-sisteminin-plastik-copu/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 26 Ocak 2022; 14:54:23 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • değişik, kültürden kültüre bu kadar fark etmesine şaşırdım. bizde mesela hem kağıt üzerinde hem bilgisayar üzerinde elektronik yds sınavları yapılıyor, çoğu kişi bilgisayar üzerinden çözmenin daha stresli olduğunu düşünüp kağıt üzerinden sınava giriyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Türkiye 'de yapılsa yüksek not alanlar için yetkililerin aklına ilk gelecek olan kopyadır... Önce eğitim sistemimiz değişmeli.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Türkiye de güya Müslüman bir ülkede torpil adam kayırma hile soru çalma vs vs yaygın olduğu için düşünsene kpssnin dijital olduğunu tüm teşkilat girer biz giremeyiz yine giremedik ama olsun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • saçma. kağıt kalemin yerini tutmaz sınav konusunda. hesap makinesi de olsa sorunun üstünü çizmeden, karalamadan soruyu çözemem ben. cümlelerinin altını çizme konusunda çok büyük bir takıntım var okb derecesinde. ilk soruda takılıp kalırdım herhalde böyle bir sınava girsem.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sriiouss kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de yaşayıp o şartlar altında oluşan obsler oluşmuş orda olsan bu tür takıntıların olmazdı muhtemelen

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Açtım merakla sorulara baktım, bu sorularda streslik hiçbir şey yok. Kaç yıl önce gördüğüm matematiğe rağmen soruları rahatlıkla çözüyorum. Bizde de olimpiyat sorusu çıkıyor sınavlarda :)

  • Mütercim Bey kullanıcısına yanıt

    Sıkıntı da orada ya zaten. Burada öğrenci o kadar zorlanıyor ki tüm sistem ezbere dayalı olmaya başlıyor. Neden, niçin sorularını sormuyor. Formül mü ? Ezberle. Sonra neden bilim insanı çıkartamıyoruz. Neden gelişmiş bir ülke değiliz. Sırrı burada işte.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lemansky kullanıcısına yanıt
    Haklısın. İslami ülkelerde hile yolsuzluk gırla devam ediyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Burada kullanılacak cihaz büyük ihtimalle e reader tarzı ekranlı bir cihaz, yani kendi kalemiyle üstü çizilebilecek, daha sonra her öğrencinin sınavı bir HDD’de depolanır ihtiyaç olursa bakılır.

    Kağıt masrafı, mürekkep masrafı, depolama sorunu gibi şeyler ortadan kalkmış olur.


    Dolar bu haldeyken bize gelmesi zor. Adamlar belki de 20 dolara işi çözecek. Gerçi bizde de bir dönem açık öğretim ücreti 500 TL civarında (bölümden bölüme değişiyor) istense yapılır.

    Hem bolca kopya çeken malum gruptan olan arkadaşlara cevapları yüklü tableti verirler böylece hemen sınavdan erken çıkabilir, sınıfta bileğinin hakkıyla sınav çözen insanların oksijenini boşu boşuna israf etmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus01982 -- 26 Ocak 2022; 14:47:14 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sriiouss kullanıcısına yanıt
    Aynı durumdayız. Ben de dijitalde soru çözemiyorum, kitap okuyamıyorum. Mutlaka elim kâğıda, kaleme değecek.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bilgisayara odaklanmak kağıt kaleme odaklanmaktan rahat diye bir araştırmayı kim yapmışsa çok temiz sallamış. Ekranlar çok ciddi göz yorgunluğuna sebep oluyor özellikle kitap vs tamamen yazı içeren şeyleri okumaya çalışınca. Bu sadece benim için geçerli değil şu ana kadar kime sorduysam ekrandan yazı okumak daha güzel diyen bir tane kişi çıkmadı. Ayrıca SAT sınavına bakabilirsiniz aptal Amerikanların çözmesi için hazırlanmış basit bir sınav. Eğitimli bir goril bile geçebilir boşa kağıt kalem masrafı çıkarmaya gerek yok ABD'de üniversiteye giriş sınavları dijital formata geçiyor: Kağıt ve kalem yok 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmedaltair -- 26 Ocak 2022; 17:1:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boşversenize kalemi kitabı şu avrupadaki eğitim sistemi Türkiye'de olsa neler değişirdi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Elektronik sistemler hile ye açıktır yarin TC de elektronik oy sistemi konuşulmaya başlanacak

    Gerçekten birilerinin bu sistemlere müdahale edemeyeceğini hic bir zaman garanti edemezdiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mütercim Bey kullanıcısına yanıt

    Çünkü ABD’de sadece sınavda yaptığına bakmıyorlar. Sınav sonucunla beraber kendini tanıtan videolar hazırlayıp başarılarını, yaptıklarını, çalışmalarını gösteriyorsun ve üniversitelere başvuruyorsun. Lise hayatını sadece test çözerek geçirip hiçbir sosyal, bilimsel, sanatsal aktivite yapmayan öğrenciler iyi yerlere giremiyorlar.

    Ayrıca ABD’nin tıp sınavı yıllardır online yapılıyor…


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani en dikkat çekici olanda artık matematikte hesap makinesi kullanılacak olması yani mantıklı iş hayatında excel formüllerini hesap makinesini kullanmayan yok kimse kafasından hesaplamıyor hiçbirşeyi gerksiz bir zorunluluğu ortadan kaldırmışlar iyi olmuş önemli olan bilgiyi kullanabilmektir.Tebrik ediyorum Abd yi.Ben olsam hatta interneti bile serbest bırakırım benim Üniversitede bir hocam vardı adam diyodu bayıloyodum ona internet serbest diodu bana Vikipediada saçma bilgileri yazarsanız sıfır alırsınız doğru bikgiye ulaşabilirsenizde helal olsun derdi bayılıyodum. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 27 Ocak 2022; 7:36:23 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aberrant Warden kullanıcısına yanıt

    Doğrudur, bizde öyle bir sistem oluşturabilmek için eğitimin en alt kademesinden itibaren olağanüstü değişiklikler gerekiyor. Bir kere yeni yapılan okulların dahi eski kafa kutu şeklinde sıradan bir binadan oluşması bile halen bir sistem oturtma çabamız olmadığını gösteriyor. Aynı tas aynı hamam devam diyorlar. Halbuki yeni yapılacak okullara daha geniş alanlar verip içerisinde spor salonlarından hayvan bakım evine kadar bir birey yetiştirmek için gerekebilecek her türlü olanak bulunsa ülkenin birçok sorununa domino etkili çözüm bulabiliriz. Ne yazık ki ülkemizdeki siyasetçilerin tamamı popülist hikayeler anlatıyor, kimse demiyor ki köklü değişikliklere gideceğiz. Tabi köklü değişikliğe gidiyoruzdan anlamamamız gereken sadece üniversite sınav sistemini değiştirmek olmamalı. Kademe kademe en alttan (anaokulu - ilkokul) başlayarak her 2-3 yılda bir üst kademede değişiklik olmalı.


    Biz böyle fikirler üretiyoruz ama siyasetçilerimizin yine tek derdi bir 5 sene daha mv kalabilmek için kime sataşayım da üstümün gözüne gireyim, açıkta kalmış kuzenlerime kadar sülalemi nerelere yerleştireyim vs.





  • Neden her konuda ulkenizi elestirmek zorundasiniz?
    Abd disinda 200 den fazla ulke var. Bunlarin kac tanesi sinavlari dijital ortamda yapiyor?
    Hadi dijital yaptik diyelim ortaya cikacak sistem bilmem ne sorunlarimdan sonra yine ayni kiser meydana cikip bu ne diyecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizde böyle bir sistem olsa ne suistimal ederler be. Hiç sınava girmeyip tıp yerleşenler avukatlar falan filan. Satılık 500 Puan tıp garantili online sınav falan filanlar. İnternette e devlet onaylı diploma satışı bile var hale bak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.