Teğmen
16 Aralık 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 51 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Merhabalar,

Yaklaşık 5 ay önce binamıza fiber kutusu takılmıştı. Hat çekilmiş lakin dairelere dağıtılmamıştı.
https://forum.donanimhaber.com/binamiza-takilan-bu-kutu-neyin-nesidir--149775666

Üst komşumuz birkaç gün önce kendine sarı renkli obk kablo çektirmişti. Dün o kablonun kutu içerisinde bağlantısı da yapıldı üstelik. Bunu fark edince altyapı sorgulaması yaptım. Daha önce hiçbir şey yazmıyordu. Bugün sorgulama yaptığım tüm sitelerde 100 megabit fiber kullanabileceğim yazıyor.

Türk telekomu aradım. Konuyu aynen olduğu gibi izah ettim. Bana gpon henüz aktif olmadığını, geçiş işlemlerinin sonlanması için 2-10 gün gerektiğini, fiber gelmiş olsaydı bana bilgi verilip internetimin kesileceğini ve fibere dönüştürüleceğini söyledi. Açıkçası bu açıklaması bana mantıksız geldi.

Madem bakır altyapı kullanılamayacak sadece telefonu olanlar ne yapacak? Voip mi kullanacak?
Merhabalar,

3 ay önce binamızın girişine siyah bir kutu takılmıştı. Sonrasında ne gelen oldu ne de giden. Henüz arayıp bilgi edinemedim ve kasımın 6' sında taahhütüm sona erecek. Taahhüt sona ermeden önce veya hemen sonrasında hiper vdsl' den fibere geçmeyi düşünüyorum. Bu konuda biraz araştırma yaptım. Edindiğim bilgilere göre Türk Telekom yeni fiber hat çekilen yerlerde başka İSS' den hizmet alınmasına müsaade etmiyormuş...

Fiber paketlerine baktım. Türk Telekom' da 100mbps limitsiz olan paketler ₺180 civarında seyrediyor. Turknet ise taahhüt yapmadan aynı paketi ve altyapının desteklediği max hızı ₺99,90 veriyor... Taahhüt bitmeden geçiş yaparsam Türknet' in ₺120 kadar cayma bedelini karşıladığını biliyorum. Hat kapatılmadan geçiş işlemi yapılabiliyormuş fakat bulunduğumuz bölgede daha önce port sıkıntısı vardı. Halen devam ediyor mu bilmiyorum. Türk Telekom' un bu tarz konularda kıldan sebeplerle problem çıkardığını çok kez gördüm. Bu yüzden internetsiz kalmaktan da endişe ediyorum.

Tatsız bir durumla karşılaşmamak için neler yapmalıyım veya nelere dikkat etmeliyim?
Dün binamıza böyle bir kutu bağlandı. Bağlayan ekibi göremediğim için sorma fırsatım da olmadı. Fiber mi geliyor acaba?

Türk Telekom ile taahhütüm önümüzdeki ay son bulacak. 12 ay taahhütlü uygun bir kampanya bulamadığım için VodafoneNet' e geçmeyi düşünüyorum. 12 ay taahhütlü, 24 mbps, gençlere özel kampanyası bana uygun geldi.
https://www.vodafone.com.tr/Net/fiber-internet-genclere-ozel.php

İstanbul Esenyurt' ta ikamet ediyorum. 2 yıl önce taşındığımızda yerde port sıkıntısı vardı. Başvurudan 3-4 ay sonra internet bağlanmıştı.

Kafama takılan birkaç soru var.

- Türk Telekom fiber altyapısı olan yerde VodafoneNet hizmet verebiliyor mu? VodafoneNet altyapısı olup olmadığını nereden öğrenebilirim? ( VodafoneNet' in Superonlinın altyapısını kullandığını biliyorum. Binamızda Superonline' dan hizmet alan da var Türk Telekom' dan alan da var. Aynı ankastreden kablo çekilmiş. )

- Türk Telekom' un altyapısını kullanan farklı iss'lerin sorun yaşadığı ile alakalı şikayetler okudum. ( Hizmeti vermemek, kendisinden hizmet almaya zorlamak veya port yok bahanesiyle oyalamak gibi...) Bununla alakalı herhangi bir sorun yaşar mıyım?

Port transferi yapılacağını ve modem arayüzünden kullanıcı adı ve şifre değişikliği yapılacağını biliyorum.

- VodafoneNet kullanıp, memnun kalmayan var mı?
Bir iş başvurusu yaptım ve benden tonla evrak istediler.

-Savcılık Sabıka Kaydı (Arşiv araştırmalı), nereden alınır bilgisi olan var mı? Normal e-devlet üzerinden alınan sabıka kaydı değil mi ?
"Arşiv araştırmalı" kısmı kafamı kurcaladı.
Elimde etiketinde 12V/25A değerleri yazan bir araç kompresörü var. Eski bir PSU ile kullanmayı düşünüyordum lakin PSU üzerinde 12V veren kablonun 19A sağladığını gördüm.

Sorum şu PSU'yu kısa devre yaparak 12V/19A çıkışını bu kompresörde kullanabilir miyim ? Kullanırsam PSU'da yanma/kapanma gibi bir durum olur mu ?
Daha önceden, Asus Zenfone 5 kullanıyordum. Anakartı yanınca 480 TL gibi bir rakam talep ettiler...
Ben de biraz araştırdıktan sonra bu telefonu uygun gördüm. Fazla para vermek niyetinde değilim, işimi görsün yeter... Özellik bakımından da eski telefonu aratmayacak gibi görünüyor.

1) Sizce alınabilir bir telefon mudur?
2) 500-700 tl arası daha iyileri var mıdır ?

Yaklaşık 3 hafta önce Avcılar Müdürlüğünden internet başvurusunda bulundum. Lakin oradaki hanımefendi benden gerekli evrakları temin ettikten sonra, adres bilgisinden kontrol etti ve port olmadığını söyledi. Tam 3 hafta boyunca defalarca aradım, dayanamadım müdürlüğe gittim. Sonuç yok. Hep aynı kelimeleri sarf edip oyalıyorlar. Belli değilmiş 1 yılda olabilirmiş 6 ayda!!! Birileri internetini iptal edecek veya taşıyacakmış?!. Sonra benim aboneliğim yapılacakmış!!! En son arayışımda Bu nasıl bir ilkelliktir ? diye fırçaladım hala aynı cevapları veriyorlar!!!

1) Aynı sıkıntıyı yaşayıp hızlı çözebilen var mı ?
2) BTK ya şikayet etsem sonuç alır mıyım?
3) Alternatif internet servis sağlayıcıları önerileriniz neler?
Ne yaptıysam çözemedim ayrı ayrı tüm parçaları çıkarıp tek tek kontrol ettim. Olmadı gittim yeni güç kaynağı taktım fakat sorun hala aynı.

Anakartta mı problem var acaba pc uzun süre kapalı kalınca anakartttaki tüm güç boşalınca bu tür sıkıntılar yaşıyorum onun dışında hemen açıp kapattığımda veya reset attığımda bir sıkıntısı yok niye böyle yapıyor olabilir acaba ?

https://www.youtube.com/watch?v=xoe7j-Cqk98&feature=youtu.be
Elimde yaklaşık bir 5-6 yıllık PC var.

Hala kullanımda çalışıyor, fakat arada sırada aniden kasadaki güç kesilip 1-2 sn sonra sanki biri power butonuna basmış gibi kendiliğinden açılıyor. Bazen 2-3 defa arka arkaya yaptığı da oluyor. Bazen kapanıp öylece kalıyor defalarca power butonuna basmama rağmen güç almıyor. Güç kaynağında problem olduğunu varsayıp içine baktım kondansatörlerinde şişme veya dirençlerde zorlanma göremedim. Elimde voltmetre yok ölçemedim kaç değerleri geliyor kasa içine lakin anakart da arızalı olabilir mi? Anakartın arızalı olduğunu nasıl anlarım? Güç kaynaklı bir problemi var ama tam netleştiremedim ne yazık ki.

(Şu an sıkıntı yok görünüyor çalışıyor.)
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 11 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 190
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 5.913 (Bu ay: 110)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 232 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.