Topladığım Sistem Hakkında Yorum
Arkadaşlar selamlar,
Eski bilgisayarım artık yetersiz geldiği için yeni bir sistem toplayacağım. Çok detaylı bilgiye sahip olmasam da kendi araştırmalarıma göre bir sistem topladım. Parçalar konusunda güncel piyasada daha f/p ürün var mıdır sistem hakkında tavsiyeleriniz nelerdir?
Eski bilgisayarım: Ryzen 7 5800x, B550M Anakart, Corsair Vengeance Pro 64GB Ram 3200mhz, 4070ti Ekran kartı
After Effects / Photoshop ağırlıklı çalıştığım için Ram ve İşlemcim yetersiz kalıyordu. DDR5 sisteme geçeyim dedim.
Yeni almayı düşündüğüm parçalar:
Corsair Vengeance RGB 2*48 96 GB 6000mhz 36CL RAM 60.000TL
AMD Ryzen 9 9950X İŞLEMCİ 25.000TL
Arctic Liquid Freezer III Pro 420 SIVI SOĞUTMA 7.800TL
NZXT H7 Flow 2024 KASA 10.000TL
Gigabyte X870 Aorus Elite WIFI7 ANAKART 15.000TL
MSI MAG A1250GL 1250w PSU 10.000TL
4070TI Ekran Kartı (Eski sistemdeki kalacak)
Sıvı soğutucu kasanın ön tarafına monte edilebiliyor. İleride ekran kartı yükseltirsem diye de 1250W'lık PSU tercih ettim.
Malumunuz RAM fiyatlarının uçmasından dolayı RAM fiyatı zaten sistemin yarısına denk geliyor.
İlk başta bu RAM'ları alayım daha sonra 2 tane daha ekler 192GB tamamlarım diyordum ancak anladığım kadarıyla DDR5 sistemlerde 2 slot kullanmak daha doğruymuş. 4 Slotta ram hızları 3400mhz kadar düşebiliyormuş (?)
64*2 128GB ram almayı düşündüm ancak piyasada sadece "Crucial Pro 128 GB (2X64) 5600 MHz CL46" bulabildim bunun da CL değeri çok yüksek geldi. Hem de fiyatı 72.000TL civarlarında
Genel olarak sistemle ilgili yapılabilecek değişiklikler hakkında fikir paylaşabilirseniz çok memnun olurum. Özellikle RAM konusunda ciddi kararsızlıklarım var (:
Samsung Odyssey OLED G8 VS OLED G9
Arkadaşlar selamlar,
geçen gün amazon üzerinden Samsung Odyssey G8 G85SD modelini 33.000TL'ye satın almıştım henüz elime ulaşmadı,
bu gün bakınırken Samsung sitesi üzerinden Samsung Odyssey OLED G9 G91SD modelinin 32.500TL'ye satıldığını fark ettim.
Benim bildiğim kadarıyla seçtiğim modeller arasında birisi 34 inch birisi 49 inch (g9 istememin sebebi bu) farkı var,
bir de G8 modeli daha güncel bir model içerisinde tizen vb. var diye biliyorum. İhtiyacım olmayan bir özellik açıkçası. Onun haricinde G9 modeli kendi modelleri içerisinde giriş seviye bir model diye biliyorum 144 hz tazelemesi var.
İş için kullanacağım grafik tasarımcıyım. G9 modelini tercih etmemek için bir sebebim var mıdır bu konuda bilgili arkadaşlar aydınlatabilir mi?
Upload Hızım Aşırı Düşük!
Arkadaşlar merhaba, aylardır düşük upload hızıyla dosya yüklemelerimi gerçekleştiriyorum. Paketim özel devre 100/20mbit. Arıza kaydıyla ilgili olan süreci defalarca başa sararak yaşadım. Ancak sorunu asla çözemedik.
Speedtest üzerinden test yaptığım zaman yerel kablonet sunucularına tam 20 mbit upload alabiliyorum ancak avrupa serverlerinde durum 7-10mbite kadar düşüyor. Dosya yüklemesi yapmam gereken server Almanyada bulunuyor. Buraya ise gerçek zamanlı olarak yaklaşık 3mbit ile upload yapıyor. Arıza tespitine gelen arkadaşlar bina tesisatında bir şey olmadığını, Türkiye dışı olan hızların da kendilerini ilgilendirmediğini söylüyor.
Anlamadığım nokta zaman zaman 20mbit hızı yakalıyorum, aha bu sefer düzeldi diyorum, çok geçmeden eski haline geri dönüyor. Google Driveye yüklemelerim de yaklaşık 5mbit hız civarında oluyor.
Durum bilgisayarımdan mı kaynaklanıyor yoksa hatta mı problem var çözemedim. Şikayetvar, btk vs. bütün şikayet mercilerine yazdım ancak kablonetten hala elle tutulur düzgün bir sonuç alamadım.
Kontrolünü yapmam gereken, sıkıntının kaynağını net olarak saptayabileceğim bir yöntem var mı?
Superonline Vs Kablonet
Arkadaşlar merhaba,
Binamda her iki sağlayıcının da kendi altyapısı bulunuyor. Eskişehirde yaşıyorum. Şu an kablonetten 100mbit akıllı sınırsız tarifesini kullanıyorum. Daha yüksek hız alamıyorum çünkü eve koaksiyel bakır kablo çıkıyor, gpon yokmuş benim binada.
Bunun üzerine Superonlinenin 200/20 fiber altyapısı internetini düşünmeye başladım ancak okuduğum yorumlar beni biraz korkuttu.
Kablonetten aldığım hizmeti değerlendirmem gerekirse 3 yıldır 1 defa falan internetim gitmiştir. Şikayetvara yazdıktan sonra sağolsunlar cgnden çıkarttılar 4 aydır havuzda değilim. Genel anlamda, müşteri hizmetleri anlamında memnun olsam da şu an aldığım hızlar beni tatmin etmiyor. Tam evde olduğum saatlerde akıllı sınırsızdan dolayı hızım 25mbit civarına düşüyor saat 12ye kadar.
Superonlinenin de fiber kablo ile tamamen sınırsız internet veriyor olması beni cezbediyor.
Ne yapmamı önerirsiniz? Superonlineye geçtiğim takdirde ping değerlerimde düşme olur mu? Kablonete nazaran sorun yaşar mıyım?
Eve Kadar Fiber VS Binaya Kadar Fiber Ping Değerleri
Arkadaşlar merhaba, şu an Kablonet 100mbit paketini kullanıyorum. Kablonet binaya kadar fiber sonrasında koaksiyel kablo ile eve dağıtım yapıyor. Riot sunucularında şu an 23ms civarı, Rocket League EU sunucularında 65ms civarı ping değeri alıyorum. Binamda aynı zamanda Superonline fiber altyapısı var. Eğer ki Superonlineden eve kadar fiber hizmetini alırsam ping değerlerim ortalama ne kadar değişir?
Ekran Kartı Yük İlişkisi
|
Meslek: Öğrenci
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 327
İkinci El Bölümü Mesajları: 4
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 92)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 648 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
20 Yanıt
0