< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Bugün şoktan tavuk alayım dedim açmamla leş gibi bozulmuş et kokusu gelmesi bir oldu. Bende hemen geri kapadım ve almadım.
Kurumsal kimliği olan firmaların merdiven altı imalathane gibi üçü beşi aramaları hoş değil. Hayır olmuyorsa satmayacaksın, başka ürün satıp yoluna bakacaksın. Migros ve kipa kırmızı etleri ve kıyma içinde çok şey duydum. Kasaba gidiyorsun oda abi öpmeden bırakmam diyor. Cidden tüketici nereden alacağını sapıtmış durumda. Misal araca bir şey taktıracam ya da ev için. Piyasa analizi yapıyorum internette aynı ürün üçte bir fiyatına neyse alalım diyoruz. Bu sefer kurulumda beceremiyoruz esnaf abimizi arıyoruz ve aşırı işçilik alıyor. Yine aynı hesaba geliyor. Yani ben anlamadım bu işi adam çanak kurmaya bile 55-60 lira alıyor. Bu ayın başında evde tadilat vardı boadtan 1 metre ileriye iki priz açtırdım 50 lira aldı. Geri kalanları da ben çektim artık. Sonrasında 12 metre eternet kablosu yerden tv ye çektirmek için çaktırdım 15 lira verdim. Neyse tadilat bitti, ben prize taktım hopp yanlış sıkmış, yerin içine gömülü birde arabaya atladığım gibi baskına gittim. Çok ağır konuştum ters yapsa vallahi dövecektim. Verdiğim parayı aldım, internetten pense aldım ücretsiz kargoyla 15 liraya iki tanede uç rica ettim ben çaktım. Lafa geldimi 20 yıllık tecrübe, kimsenin bir halt anladığı yok. Konu konuyu açıyor sene 2007 eve yeni doğal gaz çektirdik, 7 metre elektrik için kablo çekilecek birde şartel. Neyse aile dostumuzu aradım, hemen karşı sitede. Neyse dayımız geldi, ben yemek koydum açtır diye yedi. Çayda demlemiştim içti, sigara ikram ettim onada yok demedi. 10 dakka uğraştı ve o günün parası 85 lira sen tanıdıksın 75 olur dedi. Abi varya haplandımda patlıyor sanki, uçuyorum anasını satayım. O günlerde günlük yevmiyem 20-22 lira... Şaka mı abi dedim. Abicim piyasa bu dedi, ne piyasası dedim. Yemek, çay, sigara, sohbet, geçmiş!!! Ee ehh işte kem küm dedi. 40 lira verdim evden kovdum. Bir dahada yüzüne bakmadım. İnsanlar bu kadar adi yaratıklar, bakmayın internet varda vizyonumuz genişledi. Alışverişi bırakın tesisatı ya da elektrik-elektronik işini kolayca kavratıyorlar. Artık ben bakkaldan ekmek bile almıyorum, almam kimse bana aldıramaz. Güler yüz göstermeyen, halkı kazıklamaya alışmış kim varsa batsın. Girip çalışsınlar bir yerde, 3 nesil bakkalcımı olur ya yiye yiye bitiremediler efendiler, |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakapaca37 -- 29 Haziran 2016; 23:18:16 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newrophat -- 30 Haziran 2016; 0:25:23 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TinyAngel -- 30 Haziran 2016; 2:41:29 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|