Şimdi Ara

A101 kırmızı et sorunları

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
11.030
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bundan 2 hafta önce a101 den yarım kilo kuş başı almıştım. Aynı günün akşamında yemek yapmak için paketi açtığımızda leş gibi bir koku geldi. Daha sonra etin bazı kısımlarında kararma / çürüme gibi şeyler olduğunu fark ettik. Neyse hemen aldığım yere gittim. Önce itiraz etti, daha son kullanma tarihine var felan dedi. Baktım iade almaya niyeti yok sonra dedim gel şu paketi aç eğer bozuk koku vs yoksa alacam. Neyse açtık paketi yine aynı etrafı pis bir koku aldı. Et bozulmuştu. Neyse sonra para iadesi yaptı.

Aynı durum bugün oldu. Bugün de dana kavurma aldım 150 gr. Normalde almayacaktım ama orada ki çalışan çok övdü. Son kullanma tarihinede 6 gün olunca alayım dedim. Neyse eve geldim paketi bir açtım yine leş bir koku. Biraz kızartayım belki geçer dedim ama geçmedi; bende çöpe attım kavurmayı.

Bu gibi durumlarda şikayet için nereye başvurmak gerekiyor ve sizdede benzer durumlar oluyor mu hiç?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bugün şoktan tavuk alayım dedim açmamla leş gibi bozulmuş et kokusu gelmesi bir oldu. Bende hemen geri kapadım ve almadım.

Kurumsal kimliği olan firmaların merdiven altı imalathane gibi üçü beşi aramaları hoş değil. Hayır olmuyorsa satmayacaksın, başka ürün satıp yoluna bakacaksın.

Migros ve kipa kırmızı etleri ve kıyma içinde çok şey duydum. Kasaba gidiyorsun oda abi öpmeden bırakmam diyor.

Cidden tüketici nereden alacağını sapıtmış durumda.

Misal araca bir şey taktıracam ya da ev için. Piyasa analizi yapıyorum internette aynı ürün üçte bir fiyatına neyse alalım diyoruz. Bu sefer kurulumda beceremiyoruz esnaf abimizi arıyoruz ve aşırı işçilik alıyor. Yine aynı hesaba geliyor. Yani ben anlamadım bu işi adam çanak kurmaya bile 55-60 lira alıyor.

Bu ayın başında evde tadilat vardı boadtan 1 metre ileriye iki priz açtırdım 50 lira aldı. Geri kalanları da ben çektim artık. Sonrasında 12 metre eternet kablosu yerden tv ye çektirmek için çaktırdım 15 lira verdim. Neyse tadilat bitti, ben prize taktım hopp yanlış sıkmış, yerin içine gömülü birde arabaya atladığım gibi baskına gittim. Çok ağır konuştum ters yapsa vallahi dövecektim. Verdiğim parayı aldım, internetten pense aldım ücretsiz kargoyla 15 liraya iki tanede uç rica ettim ben çaktım. Lafa geldimi 20 yıllık tecrübe, kimsenin bir halt anladığı yok.

Konu konuyu açıyor sene 2007 eve yeni doğal gaz çektirdik, 7 metre elektrik için kablo çekilecek birde şartel. Neyse aile dostumuzu aradım, hemen karşı sitede. Neyse dayımız geldi, ben yemek koydum açtır diye yedi. Çayda demlemiştim içti, sigara ikram ettim onada yok demedi. 10 dakka uğraştı ve o günün parası 85 lira sen tanıdıksın 75 olur dedi.

Abi varya haplandımda patlıyor sanki, uçuyorum anasını satayım. O günlerde günlük yevmiyem 20-22 lira...

Şaka mı abi dedim. Abicim piyasa bu dedi, ne piyasası dedim. Yemek, çay, sigara, sohbet, geçmiş!!! Ee ehh işte kem küm dedi. 40 lira verdim evden kovdum. Bir dahada yüzüne bakmadım.

İnsanlar bu kadar adi yaratıklar, bakmayın internet varda vizyonumuz genişledi. Alışverişi bırakın tesisatı ya da elektrik-elektronik işini kolayca kavratıyorlar. Artık ben bakkaldan ekmek bile almıyorum, almam kimse bana aldıramaz. Güler yüz göstermeyen, halkı kazıklamaya alışmış kim varsa batsın. Girip çalışsınlar bir yerde, 3 nesil bakkalcımı olur ya yiye yiye bitiremediler efendiler,
  • birincisi ilk söylediğin et olayı doğruysa ikinci kere aynı şansı vermek a101'in değil senin hatan. madem bozuk et ürünü aldın ne diye gidip bir daha alıyorsun?

ikincisi a101 soğuk zinciri bozulmuş ürün satışında 1 numaradır. şöyle açıklayayım ; ya dolapları kapatıyorlar yada dolaba koyma safhasında etleri oda sıcaklığında bekletiyorlar, haliyle belirli sıcaklığın altında muhafaza edilmesi gereken et suyunu salıyor ve bozulma işlemi başlamış oluyor.

üçüncüsü ve son şey; yaklaşık 2 hafta önce iftara yakın bir saatte 2 paket ekici Bergama tulum ve ekici hellim peyniri aldım. eve gelip dolaba koyacağım esnada ezan saatide yaklaştığı için kesip yerim diye ambalajı açtım ve bildiğimiz mis gibi tulum peynir sararmış sulanmış bir vaziyette yüzüme bakıyordu. ezanla birlikte 1 parça ağzıma atmam ve çıkarmam bir oldu. iftarı yapıp hemen aldığım markete gittim ve market sorumlusu gelmeden önce dolaba baktığımda bildiğin bütün ürünler ılıktı, soğutma amaçlı dolaplar ya bozuk yada bilinçli olarak kapatılmış. marketten fiş alma para üstü sayma gibi bir huyum olmadığı için değiştireyim dedim ama onu bile kabul etmediler, zaten değiştireceğim peynirlerin hepsi aynı durumdaydı. bölge sorumlusu ile telefonda konuştular müşteri şikayetçi vs... dediler ama yapabilecekleri birşey olmadığını söyledi. bende 20 küsür lirayı haram zıkkım ettim, bir dahada öpseler gidip a101den peynir almam. sende üçüncü sefere almazsın artık. şikayet etsende umurlarında değil zira gamsızlar zaten. geçmiş olsun.

• http://www.alo174.gov.tr/

belki yardımcı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dilemma_07

http://www.alo174.gov.tr/

belki yardımcı olabilir.

şikayetten sonra arıyorlar siz yada çevrenizde basınla ilgisi olan varmı diye bir soru soruyorlar. Ve var dediginizde sizinle görüşemeyiz diye kapatıyorlar.Basında tanıdıgınız varsa bile yok demenizi tavsiye ederim aradıklarında.
  • Arkadaşlar bu tür durumların peşini bırakmayalım. Alo 174 yardımcı olabilir. BİMER'e de yazmak her zaman iyi bir yoldur.
  • Ben de bir defasında supangle almıştım, ağzıma bir lokma almamla ekşi tadı almam bir olmuştu. Direk çöpe attım. a101'den soğuk zincir ürünlerini mümkün mertebe almamanızı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakapaca37 -- 29 Haziran 2016; 23:18:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: newrophat

birincisi ilk söylediğin et olayı doğruysa ikinci kere aynı şansı vermek a101'in değil senin hatan. madem bozuk et ürünü aldın ne diye gidip bir daha alıyorsun?

ikincisi a101 soğuk zinciri bozulmuş ürün satışında 1 numaradır. şöyle açıklayayım ; ya dolapları kapatıyorlar yada dolaba koyma safhasında etleri oda sıcaklığında bekletiyorlar, haliyle belirli sıcaklığın altında muhafaza edilmesi gereken et suyunu salıyor ve bozulma işlemi başlamış oluyor.

üçüncüsü ve son şey; yaklaşık 2 hafta önce iftara yakın bir saatte 2 paket ekici Bergama tulum ve ekici hellim peyniri aldım. eve gelip dolaba koyacağım esnada ezan saatide yaklaştığı için kesip yerim diye ambalajı açtım ve bildiğimiz mis gibi tulum peynir sararmış sulanmış bir vaziyette yüzüme bakıyordu. ezanla birlikte 1 parça ağzıma atmam ve çıkarmam bir oldu. iftarı yapıp hemen aldığım markete gittim ve market sorumlusu gelmeden önce dolaba baktığımda bildiğin bütün ürünler ılıktı, soğutma amaçlı dolaplar ya bozuk yada bilinçli olarak kapatılmış. marketten fiş alma para üstü sayma gibi bir huyum olmadığı için değiştireyim dedim ama onu bile kabul etmediler, zaten değiştireceğim peynirlerin hepsi aynı durumdaydı. bölge sorumlusu ile telefonda konuştular müşteri şikayetçi vs... dediler ama yapabilecekleri birşey olmadığını söyledi. bende 20 küsür lirayı haram zıkkım ettim, bir dahada öpseler gidip a101den peynir almam. sende üçüncü sefere almazsın artık. şikayet etsende umurlarında değil zira gamsızlar zaten. geçmiş olsun.

para üstü ve fiş almıyorsanız sizde para çoktur kasmayın. fişi alıp poşete atmak çok zor değil

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @batkent

insanların cebindeki paranın muhasebesini yapmak sana vazife değil, asıl sen fazla kasılmadan kendine bir iş güç bulda 5 kuruşun 10 kuruşun hesabını tutma başkaları adına.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newrophat -- 30 Haziran 2016; 0:25:23 >
  • Geçenlerde ettat marka et ve kıyma almıştım. Et çok aşırı sinirliydi, kayış gibiydi ve yenmiyordu. Muhtemelen ya çok yaşlı bir dana etiydi, ya da buffalo tarzı birşeydi.

Kıyma kokuyordu. Bir daha a101 den et met almam. Tavsiye de etmem.
  • vakti zamanında a101de çalışmış mağaza sorumlu yardımcısı olmus bırı olarak soyluyorum. A101den kuruyemiş harici ürün almayın. Özellikle KIRMIZI ET ve Dolap ürünleri (Parmak sucuk. Peynir vs.) asla ama asla. Tamamen çalışanların vicdanına ve fire oranını düşük tutmaya çalışmalarına bağlısınız. Neler olduğunu neler döndüğünü maalesef anlatamam ama istifa edelim 1 sene oldu. kapısından 2 kere girmişimdir enfazla. Sakın karalıyorum sanmayın gördüğümden. bildiğimden yaşadığımdan yolar çıkarak yazıyorum bunları.
  • A101'in , BİM'den öğreneceği çok şey var.

Geçen yıl çalıştığım ilçede, A101'den aldığım iki paket tereyağını küf yüzünden iade etmiştim. Dolapta duran tereyağı neden bozulur? Adam gibi ayarlanmadığı için olabilir herhalde.

Bim şubelerinde 2-3 kişi, kendi dükkanları gibi çeviriyorlar işleri. Nasıl yapıyorlar bilmiyorum. A101'de sorunlar var. Yumurta tükenir mi markette? Savaş falan çıktı da millet stok mu yaptı acaba?
  • Bugün şoktan tavuk alayım dedim açmamla leş gibi bozulmuş et kokusu gelmesi bir oldu. Bende hemen geri kapadım ve almadım.

Kurumsal kimliği olan firmaların merdiven altı imalathane gibi üçü beşi aramaları hoş değil. Hayır olmuyorsa satmayacaksın, başka ürün satıp yoluna bakacaksın.

Migros ve kipa kırmızı etleri ve kıyma içinde çok şey duydum. Kasaba gidiyorsun oda abi öpmeden bırakmam diyor.

Misal araca bir şey taktıracam ya da ev için. Piyasa analizi yapıyorum internette aynı ürün üçte bir fiyatına neyse alalım diyoruz. Bu sefer kurulumda beceremiyoruz esnaf abimizi arıyoruz ve aşırı işçilik alıyor. Yine aynı hesaba geliyor. Yani ben anlamadım bu işi adam çanak kurmaya bile 55-60 lira alıyor.

Bu ayın başında evde tadilat vardı boadtan 1 metre ileriye iki priz açtırdım 50 lira aldı. Geri kalanları da ben çektim artık. Sonrasında 12 metre eternet kablosu yerden tv ye çektirmek için çaktırdım 15 lira verdim. Neyse tadilat bitti, ben prize taktım hopp yanlış sıkmış, yerin içine gömülü birde arabaya atladığım gibi baskına gittim. Çok ağır konuştum ters yapsa vallahi dövecektim. Verdiğim parayı aldım, internetten pense aldım ücretsiz kargoyla 15 liraya iki tanede uç rica ettim ben çaktım. Lafa geldimi 20 yıllık tecrübe, kimsenin bir halt anladığı yok.

Konu konuyu açıyor sene 2007 eve yeni doğal gaz çektirdik, 7 metre elektrik için kablo çekilecek birde şartel. Neyse aile dostumuzu aradım, hemen karşı sitede. Neyse dayımız geldi, ben yemek koydum açtır diye yedi. Çayda demlemiştim içti, sigara ikram ettim onada yok demedi. 10 dakka uğraştı ve o günün parası 85 lira sen tanıdıksın 75 olur dedi.

Abi varya haplandımda patlıyor sanki, uçuyorum anasını satayım. O günlerde günlük yevmiyem 20-22 lira...

Şaka mı abi dedim. Abicim piyasa bu dedi, ne piyasası dedim. Yemek, çay, sigara, sohbet, geçmiş!!! Ee ehh işte kem küm dedi. 40 lira verdim evden kovdum. Bir dahada yüzüne bakmadım.

İnsanlar bu kadar adi yaratıklar, bakmayın internet varda vizyonumuz genişledi. Alışverişi bırakın tesisatı ya da elektrik-elektronik işini kolayca kavratıyorlar. Artık ben bakkaldan ekmek bile almıyorum, almam kimse bana aldıramaz. Güler yüz göstermeyen, halkı kazıklamaya alışmış kim varsa batsın. Girip çalışsınlar bir yerde, 3 nesil bakkalcımı olur ya yiye yiye bitiremediler efendiler,

• quote:

Orijinalden alıntı: izmitekibi

vakti zamanında a101de çalışmış mağaza sorumlu yardımcısı olmus bırı olarak soyluyorum. A101den kuruyemiş harici ürün almayın. Özellikle KIRMIZI ET ve Dolap ürünleri (Parmak sucuk. Peynir vs.) asla ama asla. Tamamen çalışanların vicdanına ve fire oranını düşük tutmaya çalışmalarına bağlısınız. Neler olduğunu neler döndüğünü maalesef anlatamam ama istifa edelim 1 sene oldu. kapısından 2 kere girmişimdir enfazla. Sakın karalıyorum sanmayın gördüğümden. bildiğimden yaşadığımdan yolar çıkarak yazıyorum bunları.

herkes birşeyler söylemiş ama bizim burdaki(tuzla) şubeden çok memnunum hiç bir sıkıntı yaşamadım dondurucu bölümünde.yani süt vs olan bölüm.genelliklede pınar ayran alırım kesintisiz.
    ama et ve tavuk filan almadım hiç. ama ordada sıkıntı çıkacağını sanmıyorm.dolaplarda takır takır çalışıyor.
    Et, tavuk , balık bunları sadece METRO marketten alırım.Tek geçerim orayı.

• quote:

Orijinalden alıntı: belo3

quote:

Orijinalden alıntı: izmitekibi

vakti zamanında a101de çalışmış mağaza sorumlu yardımcısı olmus bırı olarak soyluyorum. A101den kuruyemiş harici ürün almayın. Özellikle KIRMIZI ET ve Dolap ürünleri (Parmak sucuk. Peynir vs.) asla ama asla. Tamamen çalışanların vicdanına ve fire oranını düşük tutmaya çalışmalarına bağlısınız. Neler olduğunu neler döndüğünü maalesef anlatamam ama istifa edelim 1 sene oldu. kapısından 2 kere girmişimdir enfazla. Sakın karalıyorum sanmayın gördüğümden. bildiğimden yaşadığımdan yolar çıkarak yazıyorum bunları.

herkes birşeyler söylemiş ama bizim burdaki(tuzla) şubeden çok memnunum hiç bir sıkıntı yaşamadım dondurucu bölümünde.yani süt vs olan bölüm.genelliklede pınar ayran alırım kesintisiz.
    ama et ve tavuk filan almadım hiç. ama ordada sıkıntı çıkacağını sanmıyorm.dolaplarda takır takır çalışıyor.
    Et, tavuk , balık bunları sadece METRO marketten alırım.Tek geçerim orayı.

Hocam bende ayran ve tavuk göğsü çok alırım a101 den. Ayranlarda hiç sıkıntı yaşamadım orda sorun yok. Tavukta ise mesela ürünü alıyorum kendi dolabıma koyuyorum ama son kullanma tarihine 2 gün felan kalınca bazen bozulduğuna şahit oldum. Kırmızı eti de 2 kez aldım ve ikiside bozulmuştu. Birdaha asla kırmızı et almam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TinyAngel -- 30 Haziran 2016; 2:41:29 >

• a101 den et tavuk vs hiç bir gıda ürünü almıyorum çünkü kalite sıfırın altında. rezalet.
  • millet migros'tan vs. et almaya korkarken a101'den, bim'den almaya nasıl cesaret ediyorsunuz yahu? eti geçtim kıyma bile alan var. çevreden, komşudan sorup güvenilir bir kasap bulun arkadaşlar tavsiyem. a101'e ve bim'e, hatta genel olarak tüm marketlere temel gıda konusunda güvenmiyorum şahsen. özellikle son kullanma tarihini silmek, silip yeniden yapıştırmak vs. çoğu yer bunu yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: soyken

Bugün şoktan tavuk alayım dedim açmamla leş gibi bozulmuş et kokusu gelmesi bir oldu. Bende hemen geri kapadım ve almadım.

Benim gibi düşünen birileri varmış :D

Geçen sene panel kapı boyası almak için tanıdık bir boyacıya gittim, kapıları boyayacaktım. Boya satan şahıs abi ne uğraşacaksın çok iyi bir boyacı var söker kapını dükkanda boyar getirir uygun yaptırırız dedi çağırdık konuştuk. 1500 -1600 arası bir şey dedi. yuh dedim kapıları değiştirsem 2200 tutuyor. n11 den 2 kutu 69 dan boya aldım kendim boyadım çokta güzel oldu.

A101 mevzusuna gelirsek, evin yakınına açılan şubeden doğanay şalgam suyu aldım ilk açıldığında, bildiğin leş gibi olmuş her halde mal indir bindir yaparken güneşte kalmıştır dedim geçtim.

3 hafta kadar önce tel kadayıf aldım (marka vermiyorum) kutunun içinden fare pisliğine benzer bir şey çıktı. alo174 e şikayette bulundum resimlerini gönderdim. inceleme hala sürüyor.

Geçen gün yaş maya aldım evde açtığımda yeşil yeşil olmuş buram buram küf kokuyordu.

Burada yazılanları da gördükten sonra artık A101 den pek bir şey almam.

• kadir_trabzon K kullanıcısına yanıt
    174 dem mi arıyorlar yoksa a101den mi ?
  • A101 bim şok et ve tavuk hatta mümkünse yumurta dahi almam.
  • konu hortlamış. sıkıntı çıkaran bi şey olursa anında iade ederim ve alırlar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.