Şimdi Ara

Araç Renkleri Hakkın da Yardım Lütfen ( Kırmızı-Mavi vs )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
4.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ozellikle kırmızı renk araçların bakimi zor mudur? Cizigi kiri belli eder mi?
    Cabuk mu kirlenir?
    Yasin gunesi ceker mi? ( Siyah araclar malum )

Kuşların ilgi odagimidir bu renk?

Bir de Nazar Konusu var ayri konu..
    Ileri de bu renkler solar mi yazin gunes etkisinden?

Beyaz aracimdan memnunum su an,hic kirmizi arac almadim,Beyaz renk aracimi 2 hafta yikatmasam da temiz gibi gorunuyor..

Yurt disinda kirmizi renkler araclar daha pahaliya satiliyor ve kaskosu daha pahali oluyormus kaza riski daha yuksekmis, Ulkemiz de var mi boyle bir sey kasko bakimindan?

Beyaz ve Gri araclardan gina geldi alirsam Kirmizi arac alacagim fikirleriniz nelerdir?

Araç Renkleri Hakkın da Yardım Lütfen ( Kırmızı-Mavi vs )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 24 Mayıs 2015; 12:11:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Takip.

• Seçeceğiniz renk alacağınız markaya göre değişiklik göstermeli her markanın renk tonları farklı. Mesela mavi konusunda bmw nin estoril mavisi üzerine yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agaçe -- 24 Mayıs 2015; 11:25:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: agaçe

Seçeceğiniz renk alacağınız markaya göre değişiklik göstermeli her markanın renk tonları farklı. Mesela mavi konusunda bmw nin estoril mavisi üzerine yok

Renk de sorun yokta ben bakimindan bahsediyorum aslinda,cizik belli eder mi,cabuk kirlenir mi,kus pisligi ceker mi gibi👍

• quote:

Orijinalden alıntı: Backstreet

quote:

Seçeceğiniz renk alacağınız markaya göre değişiklik göstermeli her markanın renk tonları farklı. Mesela mavi konusunda bmw nin estoril mavisi üzerine yok

Renk de sorun yokta ben bakimindan bahsediyorum aslinda,cizik belli eder mi,cabuk kirlenir mi,kus pisligi ceker mi gibi👍

Kuşlar renge göre mi tercih yapıyorlar?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akorkmaz11

quote:

quote:

Ben oyle dusunuyorum acikcasi,ne kadar parlak o kadar pislik..

Mesela gumus gri arac daha fazla pisleniyor kuslar tarafindan,tecrübeyle sabit, metalik gumus gri ( Megane 3 aracimda illallah demistim,her yikattigim da 5 dk sonra kus pislikleri )

Simdi ki aracim beyaz, ayda yilda bir kez pisletiyorlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 24 Mayıs 2015; 14:02:13 >

• Siyah mavi ve kırmızı arabalarım oldu bakımları gerçekten zor 3.gün üzerindeki tozlar bariz belli oluyor beyaz arabayı arıyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Böyle şeyleri dert etme, kuşlar renge göre araca pisletmez bu hurafeyi sizden duydum, kir konusunda da fazla belli etmez. Resimdeki aracınalıcaksan kırmızı al bence, bizde bıktık beyaz siyah dan

• Kuşlar üzerinde bir etkisi olduğunu sanmıyorum :)

Koyu renkler çiziği ve tozu/kiri daha çok belli eder. Ne kadar koyu renk alırsanız o kadar bakımı zor olacaktır. Bunun dışında özel bir renkse lokal boyada tonu tutturmak sorun olabilir.

Kırmızıda benim favorim Alfa Romeo'da ki competizione red :)
  • Kuşlar renge göre pisletmiyor o konuda içiniz rahat olsun. Ancak milletin beyaz ve gri araç almasının nedeni hem ücretsiz olması hem de bakımının kolay olması. Yani eğer kırmızı, mavi, siyah vs. araç alıyorsanız bakımına da katlanmak zorundasınız. Benim aracım siyah, boya koruması falan da var. Fırçayla kesinlikle yıkatmıyorum ama üzerinde kılcal çizikler var o kadar üzerine titrememe rağmen. Artık anlamıyorum nerden oldu bu çizikler? Bi tek Borusan'da olmuş olabilir çünkü orada yıkarlarken başında duramıyorum. Neyse tüm bunların göz önünde bulundurulması lazım ama siyah araçta bile yıkayınca millet bakıyor. Estoril mavisini düşünemiyorum. Tüm bunlara değer bence.
  • Kırmızı stabilize edilmesi en zor pigment. Arabaları güneşin altına koysak en erken kırmızı renk solar.

Kırmızı, beyaz ışığın %40'ını yansıtır. Kir ve çizik bakımından siyah kadar zor bir renk değil bence. Tampondaki siyah çizikler beyazdakiler kadar kötü durmaz.

Bordo ve koyu mavi zor renkler. Fakat açık mavi gümüşten pek farklı değil. Açık mavide de boyada tonu tutturmak zordur.

Camlar yeşil. Işık arkadan geldiğinde mavi yeşille güzel ışıltı verir. Kırmızı ise ters ışıkta domatez gibi durabilir bazen :) Eskiden kırmızı ve turuncu arabalar için kahverengi cam kullanılırdı. Porsche, Peugeot ve Ford'un 70'lerdeki modelleri böyledir. Fakat kırmızı her zaman maviye göre "başarılı" ve sportif durur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akorkmaz11

quote:

quote:

genelde yeşil renkli araçları tercih ediyorlar prensip meselesi saygı duymak lazım :)))

• Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler cevap icin,Yilda bir Boya koruma yaptirsak solmasini onleyebilir miyiz acaba?

Kapali garajim var ama tabi her dakika durmayacak garajda,yazlikta gunes altin da olacak disarlar da vs...

• Tesekkurler Hocam cevap icin ,Allah kaza bela vermesin gule gule kullanin,o kadar kilcak cizikler herkes de var ,takmayin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 24 Mayıs 2015; 13:31:39 >
  • Backstreet kullanıcısına yanıt
    Garaj varsa kırmızı, siyah, sunroof O.K. bence. Bir kaç haftadan bir şey olmaz.

Cilanın faysdası var, ama uygularken çizmezlerse. Temiz ortam çok çok önemli cilada. Koruyucu cila tabii, polisaj yaptırmayın, şimdiki boyalar çok ince. Yeni arabalarda çizikleri gidermek için iki veya üç polisaj hakkımız var diye düşünmek yanlış olmaz bence.
  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Tamamdır Hocam çok teşekkürler..
  • Merhaba konuyu hortlatıyorum ama bmw mavisini kullanan varmı? Bugün bir x1 baktım ve mavisi dehşet güzel geldi. Lacivert kadar koyu degil ama buz mavisi gibide açik degil. Daha cok sax maviye yakın. Hadi kir falan neyse de acaba cizikleri cok belli eder mi? Kullanan varsa bilgi verirse sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: alien41

Merhaba konuyu hortlatıyorum ama bmw mavisini kullanan varmı? Bugün bir x1 baktım ve mavisi dehşet güzel geldi. Lacivert kadar koyu degil ama buz mavisi gibide açik degil. Daha cok sax maviye yakın. Hadi kir falan neyse de acaba cizikleri cok belli eder mi? Kullanan varsa bilgi verirse sevinirim.

Çok çabuk kirleniyor, ya da ben sürekli araç parlasın istiyorum bilemedim.
  • Nemésis N kullanıcısına yanıt
    Bahçem var. En kötü 2 su tutarım akşsmları ama taş izini cizigi cok belli ederse o korkutuyor beni

• quote:

Orijinalden alıntı: alien41

Merhaba konuyu hortlatıyorum ama bmw mavisini kullanan varmı? Bugün bir x1 baktım ve mavisi dehşet güzel geldi. Lacivert kadar koyu degil ama buz mavisi gibide açik degil. Daha cok sax maviye yakın. Hadi kir falan neyse de acaba cizikleri cok belli eder mi? Kullanan varsa bilgi verirse sevinirim.

Normal Mavi mi Hocam? Hani surekli yollarda gordugumuz M paketler de falan...Baska mavi yok zaten sanirim..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.