Şimdi Ara

9800X3D Ana Konu (187. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ugacomtr Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.871
Cevap
99
Favori
141.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 185186187188189
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar az önce nova bilgisayar ile görüştüm Sezgin bey ile seneler önce anakart almıştım bu firmadan hatta bir ay param nova bilgisayarda kaldı istediğim anakart stoklarda yoktu ön sipariş vermiştim.

Sezgin bey dedi her yerden tray işlemci alınmaz dostum aradaki fiyat farkını karşılaştırın çok fark yoksa box tercihim olur dedi piyasada oldukça fazla ikinci el tray işlem var dikkatli olun dedi.

Ama sizinde içinize sinmediği gibi box almak daha mantıklı fiyatları karşılaştırmak şartı ile dedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enja -- 23 Temmuz 2025; 14:35:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • enja kullanıcısına yanıt

Eğer aklınızda soru işareti kalacaksa kutulu alın rahat edin hocam. Bu zamana kadar kutulu aldım hep bir sorun yaşamadım. Tray ile kutulu arasında bütçeyi zorlamayacak fark varsa kutulu tercihim olur.

• son bi kac gundur sorunlar oluyor cyberpunk topu dikti diyip crash alıyordum sık sık bi ıkı kez daha oldu lol'de felan son biostan mı acaba dedim eski surume dondum aynı xmp profili stabil degıl sanırım diye 6000 optimzede cektim onadada tek tük devam etti ya ramlerim bozuldu yada sıcaklardan kafayı yıyorlar tesstmem5 ve occt errolar alıyorum octt 45 dereceleri gectıgını goruyorum ramlerin sıcakların sorunumu yoksa baska bir problemmi var fikri olan varmı xmp + high efficny tightetst kullanıyordum uzundur bir sorun yoktu yardım edebilirmisiniz yoksa bu sıcaklarda bu sapıtmalar normalmi biosu bile eski surumu cektim digerleri 0 ile bitmeyenler betaymıs rediiten ogrendım artık beta diye yazmıyorlar x870'lerde

• 9800X3D Ana Konu

9800X3D Ana Konu

biosu yine en sona aldım eski bioslardada aynen devam etti cunku kurcalarken sunu fark ettim cmos resetledim sadece xmp actım tphyrdl degerleri uyusmuyor acaba sorun bumu ? biri 40 biri 38 ...

• vhmproject kullanıcısına yanıt

Durup dururken olduysa bu sorun sıcaklardan olabilir dediğiniz gibi ramleriniz normal mhz değeri kaç 6400 mhz mi.

Bence xmp açmadan en dip frekansa çekip birde öyle deneyin 4800mhz oluyordu sanırım tek slot olarak deneyin birde.

Baktınız tek slot sorun yok sökün diğer rami takın ayni slota diğerini deneyin.

• vhmproject kullanıcısına yanıt

sonu 0 ile bitmeyen bioslar msi'da beta oluyor, ben de geçen gün reddit'den öğrendim. bunun dışında son tomahawk biosları bi tık sıkıntılı bence de. şu anlık xmp açıyorum sadece başka bir şey yapmıyorum. 6400 cl 30 xmp kitim oldugu için 1:1 flck mlck yapsam bile stabil kalmıyor sistem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mosquerto -- 24 Temmuz 2025; 11:0:44 >
  • Selamlar dostlar.

Sizin soğutma konusunda nacizane fikirlerinize ihtiyacım var.

9800x3d soğutmak için hangi sıvı soğutucuyu kullanıyorsunuz ve menmun musunuz? Ben undervolt vs. hiç ellemedim ve işlemcim 240mm bir soğutucu ile çalışıyor ama pek mutlu değilim,sebebi ise yazın artan sıcaklıkla işlemcinin ısınması.

Cooler master,Arctic,MSI sıvı soğutmalarından birini almayı düşünüyorum.Hangisini tavsiye edersiniz?

Sistemim : 9800x3d,32gb ram,Carbon 870 wi-fi.

Teşekkürler.

• Vommel kullanıcısına yanıt

Arctic her kasaya uymuyor; ona dikkat edin, sorun çıkmasın sonra.

• xgny58x kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam işlemciyi sipariş verdim bugün bakın ne öğrendim aldıktan sonra hatta önce telefonla aradım açmadılar dün akşam sitelerine de baktım site gümlemiş gibi birşey eski eksen den eser kalmamış.

Sorduğum soruya güven veren cevap gelince geçtim siparişi bakalım gelince göreceğiz.

Magic Teknoloji meğer eski eksen bilgisayar mış mecidiyeköy ve kadıköyde eskiden yerleri vardı eskiden gider elden alır gelirdik hey gidi eski günler.

9800X3D Ana Konu

9800X3D Ana Konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enja -- 24 Temmuz 2025; 15:40:32 >

Merhaba neden mutlu değilsiniz sıcaklıklar ne durumda ben kule tipi kulanıcam valla bakalım bende nasıl olacak sıcaklıklar ben 75° kadar razıyım havalar sıcak çünkü.

• Black_Wolf14 B kullanıcısına yanıt

Hocam kasam Msı Mpg Velox 100P sanırım 420mm için uygun değil ama 360mm için sorun olacağını sanmıyorum.Sıcaklıklar yük altında 75-85C civarında.Boşta daha düşük tabiki ama kasam kapalı bir ortamda ve hiçbir yerden hava almıyor.

Son birşey daha belirteyim ekranım biraz büyük ve ekran kartım bu yüzden farklı çalışıyor olabilir.

Samsung Odyssey OLED G9 LS49CG954SUXUF 49"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vommel -- 24 Temmuz 2025; 16:14:58 >
    Bunu kullanıyorum, çok memnunum ama undervolt da var.

https://www.incehesap.com/lian-li-galahad-ii-trinity-performance-360mm-siyah-islemci-sivi-sogutucu-fiyati-70074/

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Kulenin marka model?

Arctic sıvı soğutucuların radyatörleri 38mm oluyor, o yüzden sorun olabiliyor. Bu kasaya sığıyormuş ama nette gördüğüme göre.

• SpeedTwelve kullanıcısına yanıt

Değerleriniz nedir hocam?

Açılış,yük ve normal çalışmada?

• taoson kullanıcısına yanıt

psu tarafında çok tercih edilen markalar değil CM ve TT

Ya mübarek, biz kardeş miyiz neyiz! Bugün ben de onlardan parça aldım. Adamlar eski Eksen tarafı, teknik servisten abimiz tanıdık çıktı.

Bizim bu denk gelişler yüzümü güldürüyor ya.

• tek tek denedim sadece xmp acıp testmem5'de 3cycle bekledim hic bi sorun yoktu 2 ram takınca kafayı yiyor xmpde direk hata veriyor hatta optimized 6000 bile uzun sure 20 dk felan test edince hata veriyor nasıl cözücez bunu ya bios mu bekliyelim @SAVIAR hocam sende fikir verirmisin tphyrdl ayarını bulup onlarıda esıtledım yine cift ramde sıkıntı

9800X3D Ana Konu

Hayırlı olsun hocam. Ben magicten ssd almıştım bir sorun yaşamadım. İnşallah sorunsuz gelir ve kullanırsınız.

Arctic alırken anakart uyumuna da bakın ssd soğutucusuna çarpabiliyor arcticler.

• 
Sayfa: önceki 185186187188189
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.