PUBG ve Warzone testi yapılmamış, bu nedenle bu videoyu baz almak bazı insanları ciddi şekilde yanıltabilir. Örneğin, BF 2042 ve başta saydığım oyunlar tamamen işlemci yüküyle çalışan oyunlardır. Balance load denilen, yani sistemin her bileşeninden belli oranda faydalanan oyunlarda, bu testte kullanılan sistemin üzerine daha basit bir soğutucu takılsaydı muhtemelen yine benzer sıcaklık değerleri görülecekti. Nitekim, AK400 ile 9800X3D'yi soğutan kullanıcılar yabancı forumlarda bile görülmüşken, bu tür yüzeysel incelemeler durumu gereksiz yere karmaşıklaştırıyor. |
9800X3D Ana Konu (194. sayfa)

-
-
5. dakikadan sonra full load testi var o dikkate alınabilir rahatlıkla. Testler yapılırken ortam sıcaklığı 24 derecede tutulmuş bunuda hesaba katınca sorun olmaz.
-
blender full yük testi olamaz bende de var aynı işlemci cpu-z bench veya r23 atınca 95leri vuruyor soğutucu ak620 d15'le aynı seviyede.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wgaijin -- 31 Temmuz 2025; 1:1:13 > -
35 derece odada atarsan vurur 95 i.
-
bak bu komikti işte
-
Arkadaşlar merhaba 9800x3d için en düşük gecikmeli (aida64 latency testi ) anakart veya anakartlar hangileri tavsiyelerinizi alsam (Güncel biosuyla) ?
-
9800x3d sweetspotu 6000 mhz cl 30 daha iyisi cl28 6400 mhz yada 1:2 modda 7600 mhz yada üstü ram almalısın
-
6000 mhz aldım 6400 mhz de cl30 çalıştırarak 62.5ns asus rog strix b850a gaming ile alıyorken bios update sonrası 68.5 ns altına inmiyor. o yuzden son bios updateler ile hangisi iyi gecikmeye sahip ise ankart tavsiyesi istiyorum.
yinede bilgi için sağolun.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar sorunu çözdüm sorun sadece cs go 2 ile ilgiliymiş yeni silah tutuş şekli ve şarjor değiştirme görünümleri değiştirmişler buda oyunu bozmuş 3 tane arkadaşımla konuştum hepsi 9800X3D kulanıyorlar ayni sorunu onlarda teyit etti kafana takma oyun bozuk dediler yine içime sinmedi temiz bir format atıp manuel yükledim tüm driverleri arkadaşın birisi anydesk ile bağlan benim pc ye aygıt yöneticisinde soru işaretleri var onada bir el at sen anlarsın dedi arkadaş çipset bile kurmamış o şekilde kulanıyor şuan için sorun yok bilginize.
MSİ da yazdım az önce haberi olsun adamar çözüm aramasın boş yere sağ olsunlar adamlar mail atıp duruyor çözüme kavuştumu sorununuz diye.
Son olarak Nebi Akgün ün undervolt videosunu izleyerek undervolt +200mhz 95w ayarlarını uyguladım BF2042 de 77 dereceden 70 72 lere düştü sıcaklıklar BF2042 de işlemci harita yüklenirken %99 vuruyor kendini bu normal bir durum mu acaba.
Nebi Akgünyoutube
Sıcak yaz aylarında bilgisayarın en çok ısınan iki bileşeninden biri olan işlemcileri nasıl optimize ederek daha serin ve daha performanslı çalıştırabileceğinizi anlattım. 00:00 Giriş 02:05 Hızlı Undervolt Rehberi 10:25 Uzman Undervolt Rehberi 30:14 Test Sonuçları 40:45 Sonuç, özet, tavsiyeler ••• Sosyal Medyada beni takip edin ! ••• https://twitter.com/nebiakgun_ http://instagram.com/nebiakgun_# https://www.youtube.com/@nebi_akgun?sub_confirmation=1https://www.youtube.com/watch?v=yHlqxGLg8Xs&t=2108s
-
2042 de her haritayı ilk kez oynayacağınız zaman shader cache işlemi yapar ikinci açmada olmaz %99 durumu. Ekran kartı sürücüsü güncellenince bu cache silinecegi için yine ilk açılışlarda yapar bunu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
trident z5 neo al pişman olmazsın
-
Ucuz yollu tomahawk, pahalı apex alabilirsin aşağı yukarı aynı gecikme ve performanstalar.
Anladım hocam konu açmıştım 9800x3d için
Arkadaş ta ayni yorumu yapmış teşekkür ederim herkese.
-
H olsun :) taş gibi olmuş(astral ne olurdu buna şimdi )
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Boru egzoz tarafında olsa.
Teşekkürler hocam. Astral’da CW sesi olmasa olabilirdi cwden dolayı suprim seçtim.
O zamanda çok kırılıyor hocam. Bu şekilde gerginliğini aldım böyle kullanırım artık.
Arkadaşlar bu işlemcide hava soğutma al diyenler haklı diyotda soğutucu olmadığı için işlemci yine ısınıyor pik yapıyor artic pro 3 360mm de, onun için hava soğutma alın bu işlemcide
Battlefield da ayarları low yapınca FPS 300 geçince işlemci soğumuyor, 10800x3d diyotlara metal koruma plaka içinde olursa işler değişir.
Yeni işlemcilerin çoğu anlık spike yapıyor. Eğer kasa içi sirkülasyonunuz iyiyse Arctic LF3 Pro her türlü yeter bu işlemciye.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X