Şimdi Ara

90bin TL param var alınacak araba yok yok yok!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
0
Favori
8.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 90bin TL param var ne yeni Megane alabiliyorum nede Focus....Bu piyasanın hali ne Allah aşkına?

2012 model üstü focus alayım diyorum Titanium paketlere bakıyorum ya 180.000'de ya ağır hasar kayıtlı,Trendler ise boş paket oluyor araçlar çok sıradan...Yeni megane alma şansın zaten yok...

Ya arkadaşlar 90.000 TL az buz para değil lütfen küçümsemeyin bu paraya arabamı olur diye ama biz ne yapacağız böyle? Bu iş nereye gidiyor? 90.000 TL'ye elbette araba var ama Fiesta gibi,Clio gibi,Polo gibi küçük arabalar var....Ne olur bi akıl fikir verin.......

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 90 bin tl param var diyorsun, baktığın araçlar piyasada en çok alınan araçlar. Hem piyasada en ağırlıklı bulunan bütçe ile araba alıyorsun, hem de gidip en çok tercih edilen modellere bakıyorsun, üstelik piyasa bu haldeyken.

O paraya alacabileceğin C4, Ds4, Kia Ceed, Mazda 3 varken gidip de polo, clio, focus bakıyorsun ne diyeyim ki. Bu dediğim araçların çoğunun en boş paketinde bile otomatik açılır kapanır ayna, çelik jant, otomatik far silecek sensörü varken gidip sırf piyasası var diye çöp 2 airbagli polo, arka camı çevirmeli clio, teneke egea alacaksan, millet sana pertini satar tabiiki de...
    90.000TL büyük para, kabul.

Otomobil dediğin ise genel olarak Euro ile satılıyor. Satan da başka bir tane almak için satıyor. Nihayetinde birileri sıfır alacak ki, ikinci eli olsun. Sıfır aldığı mal da Euro ile satılıyor. Bu mantıkla bakınca, 90.000TL = 12.000 Euro. Kabaca... Hal böyle olunca, yapacak bir şey yok. Almayacağız. Eskisine bineceğiz. Dandiğine bineceğiz. İdare edeceğiz. Piyasa biraz düşecek, ekonomi biraz küçülecek, biz ayakta kalmaya bakacağız.

Yıllarca bangır bangır bağırdık burada aralıksız bir biçimde, defaatle. Dinleyen olmadı. "Bu üretime bu tüketimin sonu iyi değil" dedik. "Parayı betona değil, üretime gömmeli" dedik. "Nakliye maliyetini düşürmek için demiryolu yatırımı lazım, uluslararası ticaret için de demiryoluna bağlı limanlar lazım, duble yol değil" dedik. Aha şimdi haklı çıkıyoruz.

Bu karar bize ait değildi, tercih bizim de değildi. Ama tercihlerin bedelini hep birlikte ödeyeceğiz. Yapacak bir şey yok.

Benim kendi adıma söyleyebileceğim, bu beladan halkımız bir ders çıkarmaz ise, ben de yolumu ona göre çizerim gelecekte. Hep birlikte yaşayıp göreceğiz.
  • Ancak b segment alabilirsiniz, c iççn 120 uatune cıkmak lazım artık

• Egea var geniş araç olarak, başka da yok malesef.

• 2012 model otomatik vites B sınıfları 90 bin lira maalesef.
  • Egea nokta atışı bu fiyata

• Kardeşim bunları oy verirken düşünüceksin,çevrendeki insanlara da anlatıcaksın.90.000 Tlye araba bulamıyormuş,FB7 Civic'ler var,1.2 TSI Jettalar var,Corollalar var.
  • 5 ay önce aracımı satın alan arkadaş çok verdik demişti bende temiz araç aldınız dedim bu gün fiyatları görünce sesini çıkartmıyordur hayrını görsün

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.900lira borç verecek var mı?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Vay arkadaş be. 2018 mayısta yani 2 yıl önce 63,000 tlye ilk sahibinden çok düşük kmli C sınıfı opel astra almıştım. Hala kullaniyorum gözüm gibi bakiyorum. Bu fiyatları görünce altımızdaki arabaya daha iyi bakıyoruz valla 🤒

• Ben c sınıfına biniyorum. Sıfır araç dışında almam almadım. 120 ediyo benim arabam, c sınıfı araç satıp c sınıfı araç alabilmem için en az 60.000₺ eklemem lazım. O da civic 1.5 turbo

• Focus megane clio corolla golf leon astra civic jetta passat a3 a4 gibi tutulan arabalari 90 a alamazsin.
    Megane nin bile dizel otomatigi 180 civarinda.
    Ya tutulmayanlardan
    C4 c3 pulsar 308 panda note toledo cruze gibi aracladan alacan.
    Yada b segmenti clio 208 c3 ibiza polo fiesta micra yaris jazz alacan.
    Yada eski audi bmw merso bakacan.
    Yada benim gibi paranin ederini alacan.
    Yani symbol clio gibi birsey.
    Yerinde olsam 0.9 clio 4 alirdim sifir.
    Ama sen bilirsin.

• Biraz bekleyin düşecek . Daha durumu sıkışıp satmaya başlayanlar çıkmadı piyasaya

• Bende senle aynı durumdaydım bütçem max 90bin idi. Baktım piyasada doğru düzgün bi şey bulamıyorum. 2018 model 11200 km de egea 1.4 easy stil paket aldım 80bine gayette memnunum. 1.5 aydır kullanıyorum bence şuan piyasadaki f/p aracı ihtiyacın acilse al geç hiç bekleme.

• Hocam size tek tavsiye edeceğim araç 2012 dizel otomatik C4. Mart başında 135000 km tek parça boyalı aracımı 85000'e satıp 98.000'e 2016 Egea HB aldım 38.000 km'de. Amacım km düşürüp model yükseltmek idi. Comfort plus donanım son derece tatminkardır. Aldığım Egea easy plus yani HB kasanın en boş modeli. Param buna yetti ancak şimdiki aklım olsa sanırım değiştirmezdim aracımı. Konfor olarak daha iyi ama C4 sonrası özellikle yakıt sıkıntı olacak gibi. Temiz C4 alın başınızı ağrıtmaz.
  • Hocam o fiyata 1.4 urban plus bir Egea sana yeter. Egea -b segment araçlardan daha iyidir. Hele hele Clio'dan çok daha iyidir. Modelli olur, garantisi olur, temiz olur. Kafan rahat binersin.
  • ekonomının duzgun oldugunun kanıtı bıde devletı begenmezler mıllet aç derler
  • O paranın hakkını verecek tek araç gözümde 2012 ve üstü citroen c4 e-hdi dir. Comfort plusta birçok donanımı içinde barındırır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Megane 3 bakın derim faz1 privilige faz2 icon veya faz 3 touch plus bakabilirsiniz

• Döviz kurunu buraya kim çıkardıysa oraya dert yan. 90.000tl dediğinn artık 11bin euro. Bir araba etmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Silenforce

Kardeşim bunları oy verirken düşünüceksin,çevrendeki insanlara da anlatıcaksın.90.000 Tlye araba bulamıyormuş,FB7 Civic'ler var,1.2 TSI Jettalar var,Corollalar var.
    Adam sanki hükümete oy vermiş gibi konuşmuşsunz. eski kasa corollalar bile 1.33 (life) lerin temizleri 100.000 nin üzerinde. 90 bine fb7 almakta hiç mantıklı değil. Yani 90.000 Tl ye temiz bir araba alınamıyor olması ülkemiz adına utanç verici. Alım gücümüz inanılmaz değer kaybediyor.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.