< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Kardeşim bunları oy verirken düşünüceksin,çevrendeki insanlara da anlatıcaksın.90.000 Tlye araba bulamıyormuş,FB7 Civic'ler var,1.2 TSI Jettalar var,Corollalar var.
|
90 bin tl param var diyorsun, baktığın araçlar piyasada en çok alınan araçlar. Hem piyasada en ağırlıklı bulunan bütçe ile araba alıyorsun, hem de gidip en çok tercih edilen modellere bakıyorsun, üstelik piyasa bu haldeyken.
O paraya alacabileceğin C4, Ds4, Kia Ceed, Mazda 3 varken gidip de polo, clio, focus bakıyorsun ne diyeyim ki. Bu dediğim araçların çoğunun en boş paketinde bile otomatik açılır kapanır ayna, çelik jant, otomatik far silecek sensörü varken gidip sırf piyasası var diye çöp 2 airbagli polo, arka camı çevirmeli clio, teneke egea alacaksan, millet sana pertini satar tabiiki de... |
Döviz kurunu buraya kim çıkardıysa oraya dert yan. 90.000tl dediğinn artık 11bin euro. Bir araba etmez.
|
Hocam o fiyata 1.4 urban plus bir Egea sana yeter. Egea -b segment araçlardan daha iyidir. Hele hele Clio'dan çok daha iyidir. Modelli olur, garantisi olur, temiz olur. Kafan rahat binersin.
|
90.000TL büyük para, kabul.
Otomobil dediğin ise genel olarak Euro ile satılıyor. Satan da başka bir tane almak için satıyor. Nihayetinde birileri sıfır alacak ki, ikinci eli olsun. Sıfır aldığı mal da Euro ile satılıyor. Bu mantıkla bakınca, 90.000TL = 12.000 Euro. Kabaca... Hal böyle olunca, yapacak bir şey yok. Almayacağız. Eskisine bineceğiz. Dandiğine bineceğiz. İdare edeceğiz. Piyasa biraz düşecek, ekonomi biraz küçülecek, biz ayakta kalmaya bakacağız. Yıllarca bangır bangır bağırdık burada aralıksız bir biçimde, defaatle. Dinleyen olmadı. "Bu üretime bu tüketimin sonu iyi değil" dedik. "Parayı betona değil, üretime gömmeli" dedik. "Nakliye maliyetini düşürmek için demiryolu yatırımı lazım, uluslararası ticaret için de demiryoluna bağlı limanlar lazım, duble yol değil" dedik. Aha şimdi haklı çıkıyoruz. Bu karar bize ait değildi, tercih bizim de değildi. Ama tercihlerin bedelini hep birlikte ödeyeceğiz. Yapacak bir şey yok. Benim kendi adıma söyleyebileceğim, bu beladan halkımız bir ders çıkarmaz ise, ben de yolumu ona göre çizerim gelecekte. Hep birlikte yaşayıp göreceğiz. |
Egea var geniş araç olarak, başka da yok malesef.
|
Ancak b segment alabilirsiniz, c iççn 120 uatune cıkmak lazım artık
|
O paranın hakkını verecek tek araç gözümde 2012 ve üstü citroen c4 e-hdi dir. Comfort plusta birçok donanımı içinde barındırır.
|
Hayatım boyunca hiç bir zaman Adalet ve Kalkınma Partisine oy vermedim,hiç bir zamanda savunmadım..Öyle bi söylemişsinizki sanki Akepeliymişim gibi..Emin olun muhalefete sizden daha çok çalışmışımdır.Biraz düzgün cümleler kuralım..
|
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |