Şimdi Ara

9 Soruda 'kontör‘den TL‘ye' Geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 Nisan 2010 tarihinden itibaren tüm mobil operatörler kontör yerine TL'ye dayalı tarifelendirme sistemine geçecek. Peki geçiş nasıl olacak? İşte yanıtı...

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) aldığı karar ile 1 Nisan 2010 tarihinden itibaren tüm mobil operatörler kontör yerine TL'ye dayalı tarifelendirme sistemine geçecek. GSM operatörleri bu tarihten itibaren tüm tarifelerde, kampanyalarda ve reklamlarda hizmet birim ücreti olarak; ses, SMS ve tüm diğer hizmetler için kontör yerine TL ya da kuruş kullanacak. Ön ödemeli hat kullanıcıları geçiş sonrasında eskiden kontör yükledikleri kanallardan TL kart yükleyerek kullanabilecek. Müşterilerin 1 Nisan tarihine kadar kullanılmamış kontörleri, değer kaybetmeden BTK'nın onayladığı birim fiyat üzerinden hesaplanarak TL'ye çevrilecek ve hesaplarına yüklenecek. Geçişten önce TL kart ve tarife fiyatları Turkcell müşterilerine duyurulacak.

9 soruda kontörden TL'ye geçiş...

1. Tarife ve kampanyalarda bugün kontör yükleyerek aldığınız avantajlardan 1 Nisan sonrası TL kartları yükleyerek yararlanmaya devam edebilirsiniz, tarife değişikliği yapmanıza ya da yeni bir tarife için başvurmanıza ve aboneliğiniz olan diğer servisler için ek bir işlem yapmanıza gerek olmayacak.

2. Bugün kontör yükleyebildiğiniz kanallardan TL kartlarını da yükleyebileceksiniz.

3. Artık kontör yerine geçen yeni TL kartını yine bugün kontör yükleyebileceğiniz kanallardan satın alarak, bu TL kartının içinde bulunan miktarını hattınıza yükleyebilecek ve hattınızda TL bakiyesi göreceksiniz.

4. Konuştukça, SMS attıkça ya da başka bir hizmet ile bu TL bakiyesinden harcama yapacak ve kalan tutarı her hizmet sonrası ekranınızda görebileceksiniz. BTK kurul kararı gereği bu bilgileri tüm müşterilere iletilecek. Bu bilgileri almak istemeyen müşteriler çağrı merkezimiz kanalı ile bu bilgilendirmeyi iptal edebilirler.

5. Bayilerde halen mevcut olan kontör kartlarını TL geçişi sonrası da satın alabilirsiniz. Bu kartların 31 Mart 2010 tarihinde geçerli tavsiye edilen satış fiyatı TL tutarı olarak hattınıza yüklenecek. Örneğin 150 kontör kartı satın aldığınızda 31 Mart 2010 tarihinde geçerli tavsiye edilen satış fiyatı olan 31 TL hattınıza yüklenecek.

6. Kontörde olduğu gibi yine yükleme miktarına bağlı avantajlar olacak. Tek seferde daha fazla yüklemeye daha uygun tarife ve kampanya avantajından faydalanabileceksiniz.

7. 1 Nisan itibariyle cebinizdeki kontörler BTK tarafından onaylanan birim fiyat üzerinden hesaplanacak ve kontörleriniz değer kaybetmeden hattınıza TL olarak yüklenecek.

8. Kampanyalardan kazandığınız hediye kontörler 1 Nisan'da değer kaybetmeden TL olarak hattınıza yüklenecek.

9. TL ile belirtilen tarife ve kampanya fiyatlarına KDV ve ÖİV dahildir.

• Benim şahsi fikrim ilk etapta acayip karışıklık olacak.
    Hatta komplo teorisinde bulunayım; bu karışıklıktan GSM şirketleri acayip faydalanacak, bizi belki de kazıklayacaklar.
  • Böylelikle daha tutumlu davranılacağını düşünüyorum. Mesela SMS paketleri genellikle 39 kontör yani 8 lira. SMS paketi alırken aman 39 kontör gitse neolacak diyoruz ama 8 TL mizin gitmesine o kadar aman ha diyeceğimizi sanmıyorum.1-2 aydan sonra alışırız bence yeni sisteme

quote:

Orijinalden alıntı: 1881

Benim şahsi fikrim ilk etapta acayip karışıklık olacak.
    Hatta komplo teorisinde bulunayım; bu karışıklıktan GSM şirketleri acayip faydalanacak, bizi belki de kazıklayacaklar.

senin yüzünden eti browni intense bağımlısı oldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FBİ -- 18 Mart 2010; 20:02:09 >

• Artık 10 kontör varmı yerine 5tl atarmısın mı dicez? Çok saçma olacak insanların kafasını nasıl karıştıracaklarını iyi biliyorlar.
  • -atakan bi lira var mı la
    -var.
    -ama cepten
    -
  • Bakalım nasıl olcak.İlk başta karışık olur ama alışır insan zamanla.
  • gsm operatörleri bencede bizi kazıklıcaklar. çünkü mesela 100 kontor le 150 kontorün fiyatı doğru orantı yöntemini alırsak orantılı değil. ee neye göre 1 sms in fiyatını belirlicekler.. neyse zamanla görcez. 1 ay fln giren çıkan belli olmıcak ama sonra operatörler rekabet için rayına oturtur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1 Nisan ºakası olmasın bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anchovy53

1 Nisan ºakası olmasın bu

• quote:

Orijinalden alıntı: Anchovy53

1 Nisan ºakası olmasın bu

Hehe
  • Bence mükemmel oldu.ne kadar paramız varsa o kadar alacağız 20 tl biriktirmeye çalışmayacağız
  • Arkadasin da dedigi gibi artik kontor yerine gelecek olan tl sistemi tuketicilerin daha tutumlu olmalarini saglayacaktir. Ayrica farkli yerlerde farkli fiyat uygulamalarinin da onune gecilecek (150 kontor her yerde 31 lira olacak, 32 liraya satamayacaklar vs.)
  • Özbekistan'da da bu sistem var, dolarla yükletiyordum ben şahsen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Se®can

Artık 10 kontör varmı yerine 5tl atarmısın mı dicez? Çok saçma olacak insanların kafasını nasıl karıştıracaklarını iyi biliyorlar.

Yani arkadaşlarınızdan sürekli kontör istemeyiverin... Bu sisteme geçmeyen bir kaç ülkeden biriydik. İlk değil bu arkadaşım, insanların kafasını karıştırmak için yapmıyorlar.
  • cok saçma birşey ben kontörümün gitmesine paramın gitmesinden daha az üzülüyorum.Ne biliyim mesela giden ücretin 1 lira bile olduğunu görsem gene üzülürüm.Sonuçta onla gider boğazıma bir şey alırım vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eka01

senin yüzünden eti browni intense bağımlısı oldum

Açeydim gollermi, yime diyeydim.
    BENİM YÜZÜMDEEEEĞĞĞĞĞĞAAAAAANNNN BENİM YÜZÜMDEEEĞĞĞĞĞĞĞNNNN

9 Soruda 'kontör‘den TL‘ye' Geçiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamikaze95

cok saçma birşey ben kontörümün gitmesine paramın gitmesinden daha az üzülüyorum.Ne biliyim mesela giden ücretin 1 lira bile olduğunu görsem gene üzülürüm.Sonuçta onla gider boğazıma bir şey alırım vs.

Bu sistem senin daha tutumlu olmanı sağlayacak diyorsun. yani saçma değil mantıklıymış
  • bu sistemi neden yaptıklarını bılıyormusunuz gözunuzde küçük gorunsun diye şimdi 5 ytl veriyoruz 15 kontor ediyo yakında kontor fiyatları bıraz daha uçaacak 5 ytl verıp 10 kontor alıcaz milletin zoruna gıdıcek bı süre sonra onu engellemek ıcın bu sistemi koydular şimdi benzin gibi oldu her zaman 5 ytl yükler geçerım hesabı
  • Cogu kisi okuzun altinda buzagi aramis ama bence son derece iyi olacak tum operatorler rekabete girecek buda tuketiciye yansiyacak tuketici cebinden cikacak parayi bilip bilinclenecek.
  • 150 yüklediğimde 50 hediye geliyordu,ºimdi 30 TL yüklediğide 10 TL hediye mi gelcek?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.